Rj a imobilizér

Simos 2P
135M, 136M
Suri
Kontaktovat uživatele:

Rj a imobilizér

Příspěvek od Suri »

vie mi to niekto vysvetliť čo to je , má imobilizér každá mpi? 1,3 50kw ako to funguje ? dá sa zameniť RJ za Rj z iného auta bez problému? díky
tgfh - FK

Re: Rj a imobilizér

Příspěvek od tgfh - FK »

Každá Felda která má ten větší oboustranný klíč ma imo, nedá se jen tak zaměnit jednotka, musíš přes notebook nejprve získat kod od imobilizeru a do nove jednotky ho nahrát.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

ak oten imobilizer vlastne funguje?
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Jednotka přečte kód na klíči po otočením klíčku na pozici I, pokud souhlasí, motor po nastartování nezhasne. Znám jen teorii, nikdy jsem se s tím osobně nesetkal.
Nemůžeš tedy použít jiný klíč než je ten tvůj stím daným kódem. K přečtení kódu z jednotky se dostaneš pouze až potom co jednotka prověří kód na klíčku v zapalovaní, nedá se to tedy námi obyčejnými uživateli obejít (např. při krádeži auta), jak to dělají ti borci nevím.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

akože v klúči sa nachádza nejaký čip? to je zaujímavé pochopím na vyskakovacom kluči z audi ktorý ma 5x5cm ale na felodovom kde je dnu svetielko , takže keby sa upraví povodná jednotka tak imo netreba prepisovať?
Smajda - FK

Příspěvek od Smajda - FK »

asi myslels immo, ale jen tak k doplnění tématu, pokud vyměníš řj motoru musíš to přes vag přispůsobit, teď si nepamatuju v kterym kanále (kdyby to někdo chtěl zjistit pošlete sz) je to práce nachvilku ale je to nutný ;) toť jen k doplnění radek
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

kde sa vlastne nachádza v klúči ten čip ? môže to spôsobiť dlhšie štartovanie? pretože na jednom klúči , ktorý raz spadol na zem tak vypadlo svetielko a hrdzavé kontakty tak som to tam len poskladal , auto štartuje jazdí nezhasne ale štartuje nejako dlhšie ako iné felície . môže to byť možno aj akumulatorom alebo inou chybou ale vrta mi to v hlave
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

čip je právě v tom klíči za žárovkou, když klíč úplně rozloupneš, tak ho najdeš.
Na délku startování čip vliv nemá, jelikož nastartuješ klidně i bez čipu, ale hned ti motor chcípne. Takže je to jenom tvůj dojem, že jeden klíč startuje lépe než druhý.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

tgfh píše:Každá Felda která má ten větší oboustranný klíč ma imo, nedá se jen tak zaměnit jednotka, musíš přes notebook nejprve získat kod od imobilizeru a do nove jednotky ho nahrát.
kupoval jsem feldu 97 mpi se starým ksichtem a starým klíčem a ta imobilizer měla.. a byla to lx...
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

tgfh píše:Každá Felda která má ten větší oboustranný klíč ma imo
v to jsem doposud taky zil.. ale kdyz jsem si projel svoje auto Vagem, tak mi to k memu prekvaveni naslo imobilizer :D ....stara tvar 97 a stary klic, klasicka fabka :)
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To neřešte, většina feld od r.v.96 má tovární imo v klíči. Není to pravidlem, ale většina má.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Zaujímavé , čip som našieľ , je to taká malá blbosť 2x5mm? lenže aj tak ked som mierne zohriaty motor potočil novým klúčom tak chytil hned krásne a s tým druhým točí dlhšie
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

řídící jednotku motoru lze vyměnit bez problémů a jen je třeba udělat přizpůsobení omobilizéru VAgem (netřeba PIN ani nic podobného)
PIN je potřeba k naučení klíčů k jednotce imobilizéru...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

to Vici , to by malo byť v pohode , viem aj pin aj kľúče sú . A čo sa musí robiť ked sa mení spínačka za inú ?

inak ten imobilizér vyzerá ako ? myslím tú krabičku niekde pod palubovkou . stačí popis .díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Když měníš spínačku, tak z ní stáhneš takovej kroužek a to je právě snímač čipu z klíče. A od toho kroužku tě dovede kablík až k ŘJ imo, která je za budíkama v palubce.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

ok díky :-)
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Potřeboval bych prohodit mezi 2mi 1.3kami MPI řídící jednotky. Našel jsem zde toto:
Smajda - FK píše:asi myslels immo, ale jen tak k doplnění tématu, pokud vyměníš řj motoru musíš to přes vag přispůsobit, teď si nepamatuju v kterym kanále (kdyby to někdo chtěl zjistit pošlete sz) je to práce nachvilku ale je to nutný ;) toť jen k doplnění radek
a v podobném vlákně toto:
PJDefort píše:AG podporuje imobilizér, po výměně jednotky si jí musíš přes VAG spárovat s jednotkou imobilizéru
Návštěvník píše:Ne,pin nepotrebuješ.Musíš jen mít původni klíče spárované s jednotkou immo.Po výměně ŘJ motoru stačí jen spárovat komunikaci s ŘJ imobilizeru a k tomu nepotřebuješ pin.
Mohl by mi někdo prosím co možná nejpodrobněji vysvětlit, jak se přes vag při výměně jednotek dají jednotky přizpůsobit, aby nebyly problémy s imobilizéry? mám vag com 304 Díky!
Raceman

Příspěvek od Raceman »

spojíš se s řj immo ... adresa 25, Přizpůsobení kanál 00, vymazat adaptační hodnoty ... zadat 000, uložit a je to
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

krapet jsem se zasek :( rj immo, prizpusobeni, kanal 00 - OK, sem jsem se dostal v pohodě
dal nevim jak... kde vymazat adaptační hodnoty? nemůžu to najít :-(

Prosím o rychlou radu, celkem to spěchá... díky

EDIT: už mi to možná došlo - vymazat adaptační hodnoty = udělat základní nastavení (04)? :)
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

http://issuu.com/marty_fk/docs/dp_fel_elzarizeni

96-13
Přizpůsobení při výměně motorové řídící jednotky
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

ve vag com 304 mi to po načtení kanálu 00 vymazání adaptačních hodnot nenabídne :scratch: myslíte, že to základní nastavení by mohlo udělat to samé?
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

základním nastavením to nejde....

nikoho nic nenapadá? zítra dopoledne s tím potřebuju odjet... Došel jsem k závěru, že Vag-Com tohle prostě neumí, zkoušel jsem verze 304 a 409... dočetl jsem se, že by to měl umět SuperVAG, ale ten se mi za boha nedaří zprovoznit (porty jsou nastaveny správně, při testu v palubce cvaká, ale supervag píše, že se nepodařilo připojit)... to samé na 3 různých PC...
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

na supervag uz tusim potrebujes jinej kabel nez sou ty zakladni.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Nakodovani RJ a ima jsem delal 2x a vzdy v pohode VAG-COMem 304, tusim adresa 25
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

madmaik: aha, to bude asi tim.. diky za info

jezek: adresa 25 je rj ima, to jo, tam se v poho dostanu, dam prizpusobeni, vyberu kanal 00... ale pak nastava problem - nevim jak/kde/cim vymazat adaptacni hodnoty....
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Na supervag zapomeň,304kou to jde na 100%,dělal jsem to několikrát ale teď si nemůžu zaboha vzpomenout jak to tam bylo.Já si myslím jestli nemáš místo "přízpůsobení" v tom immobilizéru zvolit "základní nastavení".
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

Obrázek

to vymazání se provede právě tím uložení hodnoty 000
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Mno.. tak v noci na dnešek jsem zvítězil... Provedl jsem přizpůsobení (načíst kanál 00 a uložit, nic víc neni potřeba), provedl zakladní nastavení (možná to neni potřeba, nevim)... tenhle postup jsem vyzkoušel hned ze začátku, ale zde je kámen úrazu: následně se ještě před nastartováním musí vymazat chyby jak z řj imo, tak z řj motoru! V obou řj jsou chyby spojené s imobilizérem. Pokud se tak neučiní, máte z feldy tak trochu trialovou verzi auta - v poho nastartujete, můžete jet jak je libo.... ale po vypnutí motoru je všechno při starém - další starty imo opět blokuje. Alespoň u mě to takhle fungovalo, ozkoušeno na obou 2 autech :)

Díky všem za reakce a rady ;)
Odpovědět