Vzduchový filtr

MPi 1AV
AEE
egos - FK

Vzduchový filtr

Příspěvek od egos - FK »

Ahoj chtěl bych poradit chystám se koupit na svojí 1.6 nějáký sportovní filtr ale nevím jaký. Dále pak jak snížít spotřebu ta moje mi pořád žere v průměru na na dálky 8,5 l... což mi přijde dost má najeto 192 000 rok 1999 a výkon v poslední době taky nic moc když se ohřeje tak ztrácí na dálkách a jede max. 140....

Díky za rady...
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Re: Vzduchový filtr

Příspěvek od Zdenda19895 »

Podle mě je nejlepší sportovní filtr - vložka do air-boxu. Já mám vložku K&N a je super. :D
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
feli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feli »

Mám to samý,Kn v origo boxu a je to znát.(ne že by to trhalo asfalt).Ale je mi divný že ti to jede jen 140 já mám najeto 183tis.km a 160 to jede i víc ale to už na to není stavěný.píš s tím něco máš.
felicie?........mám je prostě rád
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Dávat kuželový filtr do seriovýho vozu je blbost, to si tu můžeš přečíst, je to tu několikrát probírané.
Když ti to nejde, tak je jednoduchá věc, buď to nemá vzduch nebo to nemá benzín nebo to nemůže vyfukovat.
Dej novou vložku do filtru vzduchu, zajeď na Wag a nech zkontrolovat klapku, jak chodí, jestli otvírá úpně a není zas.., zkus si někde půjčit jiný koncový tlumič ( ideální je laděný ) a zkusmo se s ním projeď.
Když jsem tuhle feldu koupil, tak nad 2000 ot vadla, motor vůbec nechtěl táhnout, jela mnohem hůř než služební 1,6ka a to ta moje měla najeto 54 tis a služební 280 tis. Pak jsem si všimnul nějakejch vlasů, co lezou z výfuku, tak jsem vyměnil koncovej tlumič a felda naráz ožila. Začla jezdit, jako drak. ;)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Mám v autě chip tuning a Soietu (koncový tlumič) - spotřeba slezla o litr. Zato investice byla okolo 5000 Kč takže asi 1,5 let bude trvat než se mi to zaplatí.
Ten sportovní filtr je dost drahý a moc to nepřidá. Dal bych tam klasiku/kvalitu filtr MANN, kouknul na tu klapku jak už bylo řečeno a snažil se šetřit na chip a laděný tlumič. Jak jsou na tom ostatní značky než Soieta jestli taky sníží spotřebu (tedy zvednou výkon, přesněji sílu) nevím, moc na ně nemám dobrý názor.

Jinak měla by Felda jet, na to že je 1.6, dobře, spíše bych se podíval jestli něco není špatně, vyměnil všechny filtry, nalil tam pořádný olej (taky to dost udělá), zkontroloval svíčky, mrknul na V.A.G. ...
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Prvně to pichni na diagnostiku. Pak třeba tu klapku. Když budeš v klapce mohl by ses rovnou podívat na váhu vzduchu ( je vlevo od klapky), odpoj vodiče s konektorem a čidlo odmontuj od dvou imbusů. Čidlo může být od nečistot, zejména oleje. Benzin tankuješ na pumpě nebo co ti kdo donese v kanystru?
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

vysoká spotreba by tiež mohla byť mrtvou lambdou :idea:
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdarec,tak vcera mi kamos rikal,ze se na foru 1.9D resi tez filtr a ze z nej oddelavaji jakousi cast,nejak zvanou nevim jak:) a pak to jede daleko lip,je to takova trubice,ktera se smerem ke vzduchovemu filtru zuzuje...ja sem to samozrejme zkusil oddelat,jede to opravdu opoznani lip,ale co spotreba?:)...a HLAVNĚ,proc to tam vubec davali z fabriky? nejakej vyznam to tam mit urcite muselo.....no jinakl,jak sem to udelal,tak mi na LPG zustavaji vyset otacky na 2000ot :lol: ...nevim,zdali to muze byt tim,ale na benzin to jede normalni a fakt to jede lip ;) --treba nemuste resit sportovni filtr...
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Oddělává se trubka od svodů do boxu sání, protože jde tam tudy teplý vzduch a motor nasává tento teplý vzduch což snižuje výkon. Čím chladnější vzduch tím výkonově lépe.
Ale: je tam klapka, takže jakmile se motor ohřeje na provozní teplotu klapka se zavře a za druhé v zimě motor bez té hadice dostává pěkně zabrat a "ničí se".
Takže neoddělávat. Tohle není řešení. ;)
DonSalieri

Příspěvek od DonSalieri »

Tomakec má na mysli restriktor což je trychtýř ve filtr boxu, hadici ke svodům tam má... ;)
1.9TD Passat Variant....
egos - FK

Příspěvek od egos - FK »

Děkuji vám zítra dojedu koupit kabel stáhnu Vag a udělám diagnostiku a pak dám vědět....
egos - FK

Příspěvek od egos - FK »

Tak jsem si udělal diagnostiku a je to bez chyby takže fakticky nechpu proč to nejede... Poraď te prosím...
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

JR Filter

Koupil jsem si vložku JR Filter a ani u dodavatele jsem nezjistil, jestli ji musím před prvním použitím impregnovat filtrovým olejem. Máte s tím někdo zkušenosti?
1,6 sportline 1999
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

Nechci zakládat nové téma, tož to šoopnu sem.
Nevim co mě to popadlo, ale během kontroly auta (1.3 MPI) jsem se díval i na vzduchový filtr, ač měl do výměny ještě daleko. Nějak jsem ho dal "šikovně" proti světlu a zjistil jsem že je zkrz něj vidět. Jak je harmonika utěsněná gumou kolem dokola, jsou tam díry a motor si vesele tudy nasává vzduch bez filtrace. Z fotek je to vidět. Nejsem si uplně jistej, ale myslim že to byl Filtron. Nehledě na to, že byl nějaký větší, proto ta orvaná guma. Dvě největší díry jsem udělal já šroubováčkem, zajímalo mě jak je filtr lepenej :)

http://majklta.rajce.idnes.cz/vzduchovy_filtr/

Koupil jsem hned novej - Champion U 582 a u něj nic takového nepozoruji, lemovací guma vše zalepuje. A cena bylo dost podobná - okolo 200 Kč.
Díry různé velikosti byly v každé vlně harmoniky. Co myslíte, má cenu to řešit? Já myslim, že ano. Asi si fakt raději 20 kč připlatit za značku.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Filtron nic moc kvalita. Já dávám už pár let ALCO a spokojenost. Podle mě kvalitní vzduchový filtr poznáš na první pohled podle kvality provedení. Šmejdy přesně nepasují do airboxu a po stranách nedoléhají. Nedrží přesně tvar. Kvalitní filtr má papírovou část podélce na několika místech vyztuženou silikonem.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
DonSalieri

Příspěvek od DonSalieri »

Tohle na Filtron teda nevypada, kdyby to byl Filtron urcite to na nem bude napsany... Ja myslim, ze vzduchovy filtry jsou od Filtronu docela dobry, jak pise Kaspel tak vetsinou byvaji vyztuzeny silikonem, presne pasuji a na pohled jsou dobre zpracovany.. Zato jsem prestal kupovat vzduchace od Mannu made in south africa a podobne, ktery vyztuzeny nijak nejsou a casto se deformujou.. Zato olejovy beru jedine Mann a ty jsou vetsinou vyrobeny v nemecku.
1.9TD Passat Variant....
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

Ještě jednou jsem se podíval na filtr a našel jsem nápis: asso ab 1302 (nečekal jsem že toto je název výrobce). Tímto se omluvám Filtronu. :hlava: Takže asso nebrat, popř se na něj podívat.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Zrovna ten samý Asso jsem koupil před týdnem za pár kaček ve velkoobchodě. Neměl jsem k tomu nejdřív důvěru, ale kvalitou provedení to vypadá dobře. Zpevnění silikonem na nasávací straně není, ale na vrchní straně je po celé ploše mřížka.
Naposledy upravil(a) ka-spel dne pát 17. čer 2011 5:41:17, celkem upraveno 1 x.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
tukann
Kontaktovat uživatele:

Vzduchový filtr

Příspěvek od tukann »

Vím, že se to tu již řešilo, ale nikde jsem nenašel tento zrovna tento sportovní filtr. Nemáte někdo sním zkušenosti? Má cenu investice?
http://www.obautodily.cz/skoda_felicia_ ... -felfil022
Je přeci výrazně levnější než filtry
http://www.agauto.sk/cz/detail/sportovn ... 11225.html
http://www.sportovni-vzduchove-filtry.c ... .v.%201998
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 04. črc 2011 20:09:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Stačí hledat kamo-tady je kvalitní od K&N ya 1340k4....mám ho taky....... ;) ;) ;)

http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 68&t=19211
tukann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tukann »

Takže filtry od pilota jsou srajdy?
Odpovědět