Škoda 105 S: je šance jí prodat??
-
Bremus - FK
Škoda 105 S: je šance jí prodat??
Ahojte,
Jde o to, že bych rád prodal tátovu 105-ku, jestli už je to teda prodejné (docela nerad bych ji poslal jen tak do šrotu). Je celkem ideální pro nějakého fandu co by chtěl udělat si z ní veterána.
Je to teda škoda 105-S (to je vzadu na čele, v malém techničáku GL), rv 1979, "úžovka". Je to de-facto všechno originál, akorát byla měněná převodka řízení ze šneka na hřeben (původního šneka ale pořád mám). Stav kastle je řekl bych celkem dobrý - jediné místo o které vím že je zrezlé, tak je kus předního sloupku u řidiče (jakoby místo kde bývaly antény, ale tahle ji nikdy neměla). Jinak pravidelně stříkaný spodek a dutiny, všechny šrouby byly dělané na grafitovou vazelínu - povolit jdou bez trhání, lámání, odvrtávání... Před pár lety byla lehce ťuklá na předek, ale spíš jen plechy, takže nové blatníky, kapota... Lak je ale vhodný na nový na celém autě. Je k tomu spousta ND (motor, hlava, karburátor, zadní čelo snad, nějaký ten blatník, dveře, spusta kol s různýma vzorkama, vesměs ještě použitelné). Představa o ceně k jednání by byla tak 15 tisíc.
Takže spíš je tohle téma k diskuzi - je to vůbec prodejné?
A pokud by měl někdo zájem, beru i nabídky, nebo podněty k shromáždění dílů a vytvoření fotek.
Jde o to, že bych rád prodal tátovu 105-ku, jestli už je to teda prodejné (docela nerad bych ji poslal jen tak do šrotu). Je celkem ideální pro nějakého fandu co by chtěl udělat si z ní veterána.
Je to teda škoda 105-S (to je vzadu na čele, v malém techničáku GL), rv 1979, "úžovka". Je to de-facto všechno originál, akorát byla měněná převodka řízení ze šneka na hřeben (původního šneka ale pořád mám). Stav kastle je řekl bych celkem dobrý - jediné místo o které vím že je zrezlé, tak je kus předního sloupku u řidiče (jakoby místo kde bývaly antény, ale tahle ji nikdy neměla). Jinak pravidelně stříkaný spodek a dutiny, všechny šrouby byly dělané na grafitovou vazelínu - povolit jdou bez trhání, lámání, odvrtávání... Před pár lety byla lehce ťuklá na předek, ale spíš jen plechy, takže nové blatníky, kapota... Lak je ale vhodný na nový na celém autě. Je k tomu spousta ND (motor, hlava, karburátor, zadní čelo snad, nějaký ten blatník, dveře, spusta kol s různýma vzorkama, vesměs ještě použitelné). Představa o ceně k jednání by byla tak 15 tisíc.
Takže spíš je tohle téma k diskuzi - je to vůbec prodejné?
A pokud by měl někdo zájem, beru i nabídky, nebo podněty k shromáždění dílů a vytvoření fotek.
-
Surmi - FK
Re: Škoda 105 S: je šance jí prodat??
tož nevím no dát 15tisíc za škodulku a dalších 10tisíc za přepis
zato by už byla felda 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ono asi tak : prodejná je ale asi tak za cenu šrotu max její dvojnásobek , tj. cca do 5ti.tis.kč i když bude v super stavu , věk na veterána sice má ale ještě je málo kdo obdivuje , jezdí jich ještě relativně dost v běžném provozu
felda (vohnívák) se dá koupit od těch 5ti.tis , jo ceny starších aut dost klesají
felda (vohnívák) se dá koupit od těch 5ti.tis , jo ceny starších aut dost klesají
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mám obavu, že s ohledem k 10k za přepis budeš muset ještě pět tisíc ke škoduli přidat, aby si to někdo odvezl.
-
hurvajsp - FK
my jsme dneska jednu užovku 105 po prvním majiteli 68 tisíc najeto střelili za 6000Kč
Tak ono užovek už moc není, u nás jezdí snad jen jedna a eMek je taky jako šafránu
A po užovkách pomalu a jistě bude sháňka. Vemte si třeba, za kolik byly před 10 lety prodejný 100ky, eRka a kolik se za ně platí teď. A pokud by to někdo chtěl jako veterána, tak se ekoteroristický výpalný neplatí ne?
-
hurvajsp - FK
tam záleží zda je v evidenci nebo jestli je v depozitu protože se to musí přihlásit udělat evidenčku a pak až teprve převést na veterána, na veterána se to musí fotit s spz a to že vrátíš vozidlo zpět do provozu tak vytáhneš asi 5000Kč a pojistka taky dokud to není na veteránech
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
jestli je auto v dobrým stavu, tak bych ho ještě na 5-10 let zavřel do stodoly, pak by se to jináč prodávalo 
-
Bremus - FK
njn, mít stodolu, tak si tam pohoví ještě tak 10 - 20 let určitě... Ale stodola kde kdysi parkovala dokonce felicie (bohužel ne naše), tak ta už nestojí, v garáži o to zakopávat nechci... Spoléhal jsem právě na to, že je to úžovka a tím pádem už trochu rarita. No nic, vyřídím papíry ohledně feldy a 105 půjde na aukro asi od koruny... A jestli nic, tak zamáčknu slzu v oku a do šrotu... Není na ni prostě místo. A hlavně na tu spoustu krámů! Mimochodem, našel jsem jeden fungl nový origo přední blatník, kdyby někdo měl zájem jen o něj třeba...
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
jestli jí dáš na aukro od koruny, aby jsi nakonec víc nedostal když ju odvezeš na šroťák... je holt ještě brzo prodávat 105tky za nějakou slušnou cenu...
-
Bremus - FK
Tak jen aktualizace kdyby někoho zajímalo jak to dopadlo - na aukru jsem ji dal od koruny a prodal jsem za 3550 
-
nebulus - FK
A kto to kúpil? Zberateľ, alebo iba niekto na jazdenie do lesa?
-
Bremus - FK
Sběratel. Tak si aspoň za slušný peníz pomohl k dalšímu kusu a mě bude těšit vědomí, že snad neskončí ve šrotu (možná)