Dvojitá spona mezi středem a katalyzátorem

borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Tak už zase něco řešit - nutná výměna posledního dílu. Dělal jsem už na Fáčku s katem, tam byl střední díl za katem napojenej přiroubou. Včera jsem poklekl k Feldě a zběžně koukal jestli rovnou s posledním dílem nedát i střední. Na pohled ten střed vypadá ještě ok, asi ho nechám...Ale co jsem si všiml - spojení mezi katem a středním dílem mám zřejmě podobným systémem jako střed a poslední díl, tj. kleština a stažený objímkou. Je to tak správně, nebo někdo přede mnou nějak bastlil?
Jinak - až budu rozdělávat tu kleštinu, máte nějaký rady grify jak na pěkně zarezlou? Abych se tolik netrápil jako u toho Fáva tehdy, to byl porod...nakonec vcelku na ponk a usilovné dobývání. to bych si rád ušetřil tentokrát (pokud budu měnit opravdu jen ten konec). Dík předem. :-)
smazany clen - FK

Re: 1.3MPi 99 kombi - napojení za katem?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ten výfuk je dobře nikdo to nespytlikoval. Na stažení potřebuješ tuto sponu http://www.vyfuk.com/eshop/obchod.htm.
Řešil jsem něco podobnýho (viz. níže).
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Re: Dvojitá spona mezi středem a katalyzátorem

Příspěvek od Fidlla »

Taky mám tu dlouhou sponu za katem.
Ramm - FK

Příspěvek od Ramm - FK »

Vyměnil jsme na 1,6 střední a zadní tlumič a teď se chystám na 1.díl,ale mezi středním dílem a katalyzátorem je asi 20 cm dlouhá spojovací trubka. Je v fest zhnilá a je v ní díra,dá se to někde sehnat jako originální díl?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Sehnat se ta spona dá, ale většinou není potřeba, výfuky z druhovýroby jsou o trochu delší a mají převlek, takže stačí obyčejná spona, spoj výfuků je shodný, jako mezi středem a koncem.
repapetr - FK

Příspěvek od repapetr - FK »

No dle mého názoru je to předělávaný nebo alespon já nikdy neviděl středovej díl na obou stranách jen trubku u katu je příruba na 3 šrouby (dává se tam to těsnění) tak jak to tedy je? když jsem koukl pod auto tak jsem tam našel to samé taky kat se středem spojenej jen sponou ale na středuje vidět že to někdo řezal takže origo neni...dá se tedy koupit střed z obou stran zakončenej trubkou? ... protože pak už zbejvá jedině vždy předělávat střed a nebo vyměnít katík pokud mam pravdu? ??
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

repapetr - delilo sa to v 1/99 roku , katalyzátor na jednej strane má stále krúžok a stiahnuté cez pružiny ale vzadu napojenie stredného dielu už nie je cez prírubu a tesnenie ale stredný diel a katalyzátor bol jeden diel v kope - pri výmene sa rúra za katalyzátorom nejakých 20cm odrezala a stredový diel sa napojil cez dvojitú dlhú sponu , dnes ale sú tie stredy dlhšie a na konci klieština a napojí sa to cez klasickú sponu ako zadný diel http://www.cc-autodily.cz/vyfuk-stredni ... el=FELICIA
repapetr - FK

Příspěvek od repapetr - FK »

aha tak to potom jo :) vidíš měl jsem za to že je to u old face a new face stejný :) dík za opravu :)
Odpovědět