Zkrácení pístnice tlumiče

Floss - FK

Zkrácení pístnice tlumiče

Příspěvek od Floss - FK »

byl by mi nekdo ochotny rict o kolik cm by se mela zkratit pistnice na tlumici kdyz chci dat kratsi pruziny?jedná se o tlumiče na 1.3Mpi
myslel jsem ze by se nahore pistnice uriznula a na soustruhu nebo nejakym zavitnikem by se udelal oný závit.
uvede me nekdo na pravou míru? snížení by mělo být cca-100mm na které mám pružiny.Díky za odpovědi:)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkrácení pístnice tlumiče

Příspěvek od 103457 »

Pístnice je přece zasouvací, nevidím důvod ji zkracovat. ;)
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

taky nevidím důvod proč zkracovat kvůli nižším pružinám...
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Asi kvůli tomu aby se pružina nevyvěsila při zvednutí auta ;)
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

stačilo by svázat k sobě misky :D běžná úprava
Floss - FK

presne aby se nevyvesovala a nemusel jsem je podvazovat:) a taky jsems e nekde docetl ze pokud dam kratkou pruzinu na seriovy tlumic tak vytece drive.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud se pružina vyvěsí-uvolní v miskách, tak nevidím problém při pouštění auta na zem ji jemně podržet, aby zapadla do misky.
Co se týče zkrácení životnosti seriového tlumiče v upravených pružinách, tak se tomu stejně neubráníš, jelikož zkrácením pružiny se změní chrakteristika propružení, na kterou není tlumič stavěnej a půjde stejně do kytek. Všechno má svý pro a proti.
Floss - FK

myslel jsem ze pokud zkratim pistnici tak bude chodit jako se seriovou pruzinou a nebude jakoby stale trochu zatazena.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

nevím teda jak moc chceš mít pružinu krátkou, ale jestli chceš dávat jen sportovní pružiny tak to ani není potřeba...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Floss píše:myslel jsem ze pokud zkratim pistnici tak bude chodit jako se seriovou pruzinou a nebude jakoby stale trochu zatazena.
Ten tlumič má v sobě ventilky a ty jsou kalibrovaný na určitý tlumící efekt tím je myšleno propuštění kapaliny jedním a druhým směrem( proto se dělá několik tlumičů, na krátkou, combi, praktik a i na různé zátěže ) Je jedno, jestli je pístnice zatažená nebo vytažená, ventilky fungují v každé poloze stejně, tlumič je válec naplněný kapalinou, konkrétně olejem a zde platí, že kapalina nelze stlačit, musí projít těmi ventilky v pístu, který tlačí na hladinu kapaliny ve válci. A je jedno, jaký sloupec je pod pístem, jestli 250mm nebo jen 150mm. Základ je ten, že zkrátíš pružinu( jak píšeš o cca 100mm), čili té pružině se změní její tlumící efekt a právě na propružení origo pružiny je postavený origo tlumič a pokud dojde ke změně, tlumiči se zkrátí životnost. Ovšem na tvém místě bych to neřešil nevím, kolik toho ročně najedeš, ale pokud děláš takovéto úpravy, tak myslím, že nic moc, tak tam nech obyč tlumič, pružinu si řízni dle libosti a nějakejch 30 tisíc km by to mělo fungovat.
Pokud toho najedeš ročně mraky, tak rozhodně zainvestuj do sníženého podvozku od HP.

Osobně můj názor je, že uříznout pružinu je prasárna, ale záleží na tobě, co si na autě uděláš. ;)
Floss - FK

pružinu nehodlám řezat a už vůbec ne seriovou:)
mám pružiny Z opel calibra a na aute mi to tvori snizeni -100 ale koupil jsem nove tlumiče Ateso za dobrou cenu tak me zajimalo jestli by timhle zakrokem nesla zvysit zivotnost tlumicu
Obrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pistnici na soustruh hmm a nevadi ti ze je to kaleny apod upravy? nehlede na to ze by musel ten tlumic byt rozebiratelnej celej ho rozebrat atd atd atd a jestli to mas snizeny o 10cm tak to snad spis uz sedi jen na tlumicich a ne na pruzinach to tam muzes rovnou narvat jen tyc/trubku.Takze asi tak. A to mas jen predek a co v zadu??
Floss - FK

proto se ptam nemusis se tady hnedka čílit.vzadu mam stelovak z golfa
Odpovědět