Jaké brzdové kotouče?

Junior11

Jaké brzdové kotouče?

Příspěvek od Junior11 »

Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s brzovýma kotočema ( jaký výrobce) Nechal jsem si dělat na Felicii nový brzdový kotouče, zároveň i s destička a brzdí to 2x HŮŘ i pedál brzd. pedál je tužší!! A je to rok zpátky a už jsem stim byl jednou na obvzdušnění. Tak jestli by mi někdo nal echo na kvalitní br. kotouče zároveň i destičky nebo jestli se stím dá něco dělat.. Děkuji
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké brzdové kotouče?

Příspěvek od Atnarfus »

Taky jak si kdo brzdy zajede, tak to brzdí. Docela dost lidí je hned po namontování vyzkouší naplno a hned je připálí.
Nové desky a kotouče je potřeba napřed používat dost lehce, aby si to sedlo. Jak se na to hned hamstne, tak je konec.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Jo, ty válečky omezují brzdný tlak jen na zadek.
Jinak já jsem nikdy značku brzd neměnil tak nedokážu posoudit rozdíl při změně, ale od kamarádů co to řešili na jiných značkách (honda atd) tak kupují Feroda jak kotouče tak desky.
Eidit: A nebo Zimmermanny

http://speedpro.cz/sportovni-derovane-k ... p-750.html
http://speedpro.cz/sportovni-derovane-k ... p-916.html
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
TLukes - FK

Příspěvek od TLukes - FK »

http://speedpro.cz/sportovni-derovane-k ... p-916.html[/quote]
Jsou tydle kotouče dobré? Na seriovou 1.6 asi budou stačit, co myslíte
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Kamarád je má, je spokojenej jen jsou hlučnější než série.
TLukes - FK

Příspěvek od TLukes - FK »

Nevíš jaké k tomu použil desky?
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

To bohužel nevím. Ale nic extra nekupoval, to bych si pamatoval.
SobiM - FK

Příspěvek od SobiM - FK »

Co todle??Půjdou na auto?

PROFI Brzdové kotouče Škoda Felicia Brembo

průměr :236 mm
vyska : 45,6 mm
typ brzdoveho kotouce : plný
síla brzdové kotouce v mm :12.7 mm
montovací strana : přední osa
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

resim stejnej problem...jaky doporucite kotouce?
mam na vyber z original Skoda kotoucu anebo Brembo ty co pise SobiM...jsem nahnutej na brembo ale jeho tloustka nic moc (12,7)...na to ze 11,4 je minimum
kolik je vubec tloustka noveho kotouce? mam kamose co si koupil ty derovane feroda a pry neco kolem 14mm...
nad ferodama jsem chvilemi uvazoval ale neprijdou mi nejak zvlast funkcni jenom pekny na design...
méně znamená někdy více...
Obrázek
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

12,7 je normálka
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

fakt jo? ok.. a ma nekdo jinak zkusenosti s tema brembama ... laka me predevsim jejich "znacka" a kvalita psana od jinych aut...ale jak je to u fely nepraska nebo tak neco? hlavne at nemam pozdeji nezadouci ABS...
mezi brembem a originalem neni moc velkej cenovej rozdil maximalne 100kc na obou kotoucich maji je u nas v obchode
Obrázek
SobiM - FK

Příspěvek od SobiM - FK »

Taky bych chtěl právě ty Bremba,protože to bude asi o něco kvalitnějsí než origoš ne?
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Přešel jsem taky z origa na plný Bremba a desky Fri-tech a je to lepší hlavně v tom, že se tak rychle "neunaví" a nehučí..
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Chtěl bych se zeptat, co říkáte na kombinaci těchto kotoučů http://speedpro.cz/sportovni-derovane-k ... p-916.html a destiček Ferodo Premier. Slyšel jsem, že je lepší mít kotouče i destičky od jednoho výrobce.

A nebo je to zbytečný a stačí koupit klasický obyčejný? Chystám se na výměnu brzd, tak jsem si říkal, že bych tam dal něco lepšího. Ale třeba Zimmermanny bych nedal - to už je cenově zase mimo mě...
Obrázek
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

většinou je lepší dát stejného výrobce. ty děrované kotouče ferodo, jsou docela dobrý, je to lepší než ty bez děr, ale poznáš to spíše, když potřebuješ brzdit častěji, zálěží jak si to sedne, destičky řada P je dobrá volba. Je tady toho napsáno více, někdo je odmítá někdo je chválí. Pokud nechceš zkoušet, tak dobrá volba je kombinace ATE nebo Fritech...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
favo

Příspěvek od favo »

Poslední rok a půl zkouším různý kombinace kotoučů a desek a nejlepší volba je zatím kotouče BREMBO a desky TEXTAR a za to dám ruku do ohně ;)
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

No já nakonec koupil desky i kotouče ATE, pár lidí mi je doporučovalo, tak ve čtvrtek vyměním a pak se časem uvidí...
Obrázek
Dandula007 - FK

Příspěvek od Dandula007 - FK »

Před měsícem jsem koupil na výměnu kompletu brzd značku TRW - Lukas-špičková kvalita
Obrázek
Kotouče 2 ks 890kč , destičky 310 kč , brzdová kapalina 230 kč. Vše jeden výrobce. Brzdy i přes to, že jsem je poklidným bržděním zajel pískaly, měl jsem z toho nervy na dranc. Nakonec jsem se vyprdnul na všechny ty značky ATE, Fritech, Starline, ICER i Ferodo (snad jsem nikoho neurazil) a koupil jsem originál škoda. Cena byla za destičky a 2 ks kotoučů 1450 kč a to se mi vyplatilo. Vše je naprosto v pořádku, výborně brzdí, mohu doporučit.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já koupil kotouče ATE a desky Textar a asi to nebyla nejlepší kombinace.Kotouče se opět začali vlnit.Asi časem zkusím jinou kombinaci
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Tak já mam chlazené ferodo, měl jsem v kombinaci s Fritechama a brzdilo to výborně, ale ty po 11 tis byla na železe. Teď je mam v kombinaci s ABS, nebrzdí to špatně, je to tichý, ale s těma fritechama to brzdilo líp. Před dovolenou asi vyhodin ty ABS a dám tam i destičky Ferodo.
Alpinet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alpinet »

zdravim.co tyhle kotouče? http://www.autodilyfs.cz/autodilyfs/esh ... -S-Felicia .je s nimi nějaká zkušenost?jinak asi půjdu do děrovanejch ferodo
Bývalo: Felicia kombi LX 1.9D Egr-Off,Kat-Off
Pořízeno: VW Golf III Variant 1.9 TDI Egr-Off , Kat -Off, P764=95kw??
http://vw-cult.cz/
Dehet-Power
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

čauves kluci kdy je tak třeba vyměnit kotouče a vzadu obložení?? Mam najeto 110000km ručka brzdila az do nedávna dobře,ale ted nejak přetává tak to vidím na obložení,které je původní a kotouče bych taky vymenil sou taky původní maj tak 10,6mm .Jako subjektivněto brzdí dobře na nohu ,akorát mi přijde, že pedál dělá dost velkou dráhu na prázdno.
Jurka - FK

minimální tlouštka je myslím 11,4mm to už mělo bejt dávno vyměněný....a udělat rovnou komplet zadek a když na to nebylo takovou dobu šáhnuto udělal bych to kopmlet celý i s hadicema a trubkama prasátka písty atd....
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Tak zadek udělám určitě jo ten předek sem se splet je tam 11,5mm no ono když člověk nebrzdí jako prase využívá motor tak se to najede v pohodě.A jaký obložení byste mi doporučili?Aproč proboha měnit potrubí dyt je v pořádku?
Jurka - FK

Pokud na to nebylo tak dlouho šáhnuto na předku budou písty už hodně vyjetý a určitě orezlý, takže jak vyměníš kotouče a desky píst bude zase zatlačenej a bude se špatně pohybovat, takže přibrždovat třeba atd... a hadičky se zvyknou rozpadat zevnitř a pak brání průchodu což zase udělá své... takže předek bych udělal repas třmenu a přední hadice a trubky to je zapakatel a zadek třeba jen ty pakny a zkontrolovat samostav a chod aby brzdila ručka, protože zadek stejnak na feldě jinak skoro vůbewc nebrzdí....Ty díly stojí zapakatel a ze svých vlatních zkušeností bych to radši udělal tak jak říkám, protože až pak začneš řešit zahřívání kola...přibrždování...táhnutí do strany tak toho budeš litovat a to se právě stává když na to není dlouho šáhnuto manžetý sou popraskaný a je to zrezlý...však uvidíš jak to bude vypadat
julo

Příspěvek od julo »

asi to bude tým že pred montážou nikto neodmastnil kotuče a pri zohriatí brzd sa dostal tuk do obloženia a nebrzdí to skúsil bi som osmastniť kotuče a dať vové obloenie neni to vela penazí prípadne roz chodiť piestiky
vonyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonyt »

Mám otázečku. Někde jsem tu viděl tuhle kombinaci a prej to je paráda.. Taky jsem ale četl, že jsou širší než origo a do brzdiče se nevejdou.. co je na tom pravdy?

http://skoda.autodoplnky.cz/skoda-felic ... hl-s601142
http://speedpro.cz/ferodo-premier-desky ... -5848.html
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
FormFUN

Příspěvek od FormFUN »

Osazoval jsem děrované zimmermany a k nim nové origo desky (respektive ATE přeprodané přes fabriku) a opravdu se to do brzdičů nevlezlo, musel jsem desky lehce přibrousit. Zkušenosti zatím nemám, atu jsem na silnici ještě nevytáhl.
vonyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonyt »

Já jsem je nakonec vzal ty Zimmermany s tima Ferodo destičkama, a do tich brzdičů se to vešlo tak tak.. musel jsem je ale ve svěráku zmáčknout co to šlo protože byly tak trošku zatuhlý.. asi tim, jak už ten kotouč a destičky byly slabší..
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
Jeby - FK

Příspěvek od Jeby - FK »

Lidi chci se zeptat kde všichni scháníte ty děrovaný kotouče na feldu od Feroda prosim napište mi SZ nebo na E-mail Dík...
Floppy - FK

Příspěvek od Floppy - FK »

a jakej názor máte na Feroda? uplně obyč plný + ferodo destičky? Abych nekoupil nějakej šmejd :-D
selle - FK

Příspěvek od selle - FK »

Já ty plné kotouče feroda měl,a byl jsems nimi spokojen.K nim jsem kupoval desky fritech.Ted tam mám děrované,a drážkované Harty s deskami opět fritech ,a brzdí to skvěle :thumleft:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 19. črc 2011 19:39:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Floppy - FK

já bych vzal obojí ferodo, ale aby to vydrželo. Kámoš řikal že je měl na golfu a hrozně rychle se sjeli tak nevim
selle - FK

Když vezmeš obojí feroda,rozhodně tím nic nezkazíš ;) Já nevím jak dravě tvůj kamarád jezdil,nebo jaké k nim měl desky,ale jestli jezdil styl brzda plyn a k tomu koupil tvrdé desky,tak to se mu nedivím,že je sjel zachvíli.Ono by to mělo byt tak nějak vrovnováze.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 19. črc 2011 19:40:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Floppy - FK

já to teda našel na aukru, a přiznam že koukam hodně na cenu ale který desky tyhle nebo raději ty lepší?
http://aukro.cz/brzdove-desticky-felici ... 58388.html

a tady kotouče
http://aukro.cz/brzdove-kotouce-felicia ... 08098.html
selle - FK

Do těch kotoučů bych šel.Mě stáli před 4 roky 900 kč.S těmi deskami víš nejlépe Ty,co si můžež dovolit.I za málo peněz se dá koupit hodně muziky ;) Ale uznávám názor,že na brzdách se nevyplatí šetřit.Já za sebe bych šel do té lepší varianty ;)
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne úte 19. črc 2011 20:02:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněna citace - viz. bod č. 4 Pravidel pro vkládání příspěvků
Floppy - FK

tak já mam brzdy pekně v ryti, kotouče křivý a bubny sem nedělal 3 roky co sem auto koupil, tak nevim co maj nalítáno a brzdovka taky neni měněná :-D tak já řikam že než brzdit rači přidam, ale rači je udělam ty brzdy před dovolenou, ikdyž to chci prodat
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

pokud to tu nepadlo co si myslite o tomhle? http://autokelly.cz/#PATH=3761801;7;153 ... ST=0|LNG=0| :D
Obrázek
Jeby - FK

Příspěvek od Jeby - FK »

Taky by mě zajímala kvalita těhle kotoučů:) nemáš stim zatim žádný zkušenosti? Napiš kdyžtak SZ Dík.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 21. črc 2011 9:10:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
scomputers

Starline sport kotouče

Příspěvek od scomputers »

Vím že je to starline což je šunt a bál bych se ho. Ale cena je víc než Fedoro a brzdy by si snad nedovolili udělat špatný.

Co na ně řikáte?
http://autokely.cz/#PATH=3761801;7;153; ... T=0|LNG=0|
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 07. srp 2011 20:09:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
http://www.skodaautoklub.cz <- Prezentuj a diskutuj o svojí škodovce..
Laaliin - FK

Re: Starline sport kotouče

Příspěvek od Laaliin - FK »

Když jsem kupoval kotouče taky jsem na ně koukal... Sou hezký... ale ta značka :hlava: Takže sem nakonec radši koupil klasický ferodo :salut: A zařekl jsem se, že udělám všechno pro to aby na feldě nebylo niiic od Starlinu :D
DanoSK - FK

Příspěvek od DanoSK - FK »

Casto spominate kotuce Brembo - dosticky Textar... Tych Brembo kotucov je viac. Ktore z nich su dobre? Stacia "obycajne" Brembo - nevrtane? Tie som videl na nete za 15,5 eur/kus - je to toto? Alebo je to nejaka sportova verzia kotucov v inej cenovej hladine? A co tie dosticky Textar? Su nejake znacenia "tepelnej znasanlivosti" tych kotucov, resp aj dosticiek? (videl som kdesi cosi o znaceni "P", "N",... nerozumiem tomu...)
Pomohlo by pripadne nejake typove oznacenie. Idem riesit predne brzdy, lebo Ferodo kotuce a dosky som uvaril uz velmi davno a na STK mali vyhrady... Presiel som za lahev konaku... Presne tak sa mi to stalo s Ferodo kotuce + dosky, ako je tu spominane - jedno poriadne brzdenie na dialnici z rychlosti cca 170km s plne obsadenym a nalozenym autom. A bolo po Ferode (dovtedy cez 15000km vyborne brzdiacom)....
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Vrtané kotúče sú ti stejne k ničomu.. Aby to malo nejaký efekt musel by si dať väčšie a chladené. Ano stačia obyčajné brembo lebo iné sa na feliciu stejne nevyrábajú mám ten dojem. A dosiek textar je taktiež jeden typ, alebo možeš použiť fritech, len tie rýchlo miznú, vzhladom k ceně asi 10 eur to ale nevadí. Fritechy odporúča Dedla. Ja mám kobináciu ferodo-fritech a je to bezproblémové zatial no stále to brzdí ako felicia :)
Obrázek
Obrázek
VAN3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VAN3R »

A čo hovoríte na kombináciu kotúč Brembo + Brembo platničky?....Bude to lepšie brzdiť ako sériová brzda na Felicii? alebo dať tým kotúčom TEXTAR platničky? čo vy nato?
DanoSK - FK

Příspěvek od DanoSK - FK »

od januára mám vrtané a drážkované kotúče Mikoda GT 2004 a dosky Brembo a brzdí to výborne. Kdesi som čítal, že to bude šušťať ako keď sa krčí papier. Nemám s tým žiadny problém, nič nešuští, nič nepíska. Brzdy sú pekne tiché. Najazdených cca 4000km. Brzdný účinok rovnomerný a aj pri vysokých rýchlostiach a náhlom brzdení brzdy nevädnú.
Vondry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vondry »

Žádné reakce jsem nenašel otázka předchozí na ně umlka na to ta značka mě trápý ale chtěl jsem se zeptat nemá někdo foto v porovnání ( foto vedle sebe tloušťka atd ) s obyč jestli se jen vymění nebo jsou potřeba jiné třmeny atd ? Brzdový kotouč - Starline-Sport
http://srvimg17.spechato.cz/images_spec ... .jpg?rev=3
http://spechato.cz/inzeraty/brzdovy-kot ... D7N01.html
Případně nějaké zkušenosti ;)
emge

Příspěvek od emge »

Kto v dnešnej dobe kotúče skutočne vyrába? Značiek je veľa, ale väčšina sú len baliči. Niektorí aspoň opracujú dovezené odliatky.
Starline bude pravdepodobne nejaká Čína. Na obrázku vyzerajú pekne, ale už podľa počtu dier vidíš, že to nie sú kotúče na Feliciu. Kvalita materiálu bude určite dôležitejšia, ako och vzhľad.
S hrúbkou kotúčov sa experimentovať nedá, u všetkých značiek bude v rámci určitých tolerancií rovnaká.
Brembo má zlievárne a vlastnú výrobu, s ich kotúčmi chybu neurobíš.
Ďalším reálnym výrobcom by mal byť Pilenga.

Skúsenosti so Starline nemám, ale ani by som neexperimentoval s náhradnými dielmi, ktorých pôvod nepoznám.
Seanik - FK

Příspěvek od Seanik - FK »

Zdravíčko.
Když už jsme u těch možných i nemožných ;) kombinací, co říkáte na tohle:

Kotouče:
http://tuning.autodoplnky.cz/brzdy/zimm ... s142770763
Destičky:
http://www.speedpro.eu/ferodo-premier-d ... -5848.html

Ziemmerman + Ferodo = vražedná kombinace???

Děkuji za názor
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Tak desky ferodo nejsou nic moc( krom DS) a nechlazeny maly kotouc nikdy nebude vrazedny... podle me vyhozeny prachy, bud kup napr brembo kotouce + fritech desky nebo rovnou chlazeny kotouce a trmeny ze sirky
Obrázek
Obrázek
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Já měl 2x sérii a pokaždý se zvlnily. Teď po 30000km a jednom stočení kotoučů budu dávat opět nový. Pořídil jsem kombinaci Brembo/Brembo. Zítra mají přijít, tak snad budou fungovat dobře...

http://www.autodily-cardo.cz/brzdovy-sy ... 8-5243-24/

http://www.autodily-cardo.cz/brzdovy-sy ... bo-p85022/
Odpovědět