prasklé svody 1.6

Karbec - FK

prasklé svody 1.6

Příspěvek od Karbec - FK »

Zdravím, zjistil jsem,že mám prasklinu na svodech a tak se chci zeptat zda neznáte někoho kdo by je svařil, pardubicky kraj, nejlépe okolí UO, ČT. A na kolik to tak vyjde. Nebo je lepší koupit ty svody někde z vrakáče.
slegrusik - FK

Re: prasklé svody

Příspěvek od slegrusik - FK »

Kolego, doporučuju Ti oběhat vrakáče a snad se podaří nějaký pěkný sehnat. Ta námaha a peníze za zavaření se nevyplatí. Já je mám taky vařené od profíka a prasklo mi to zase takže škoda peněz. Nebo když se Ti někde podaří sehnat nové tak uděláš ještě líp. Opravdu jen vyměnit a nic jinýho, to je moje zkušenost a názor ;)
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravo »

A můj názor je přesně opačný.

Taky jsem měl prasklý svody (kdo s 1.6kou ne :) ) a tak jsem se vydal shánět po vrakáčích jiný. NENAŠEL jsem žádný co by za něco stály, buď byly prasklý jako ty moje nebo ještě hůř a nebo byly zničený havárií ( 1.6ky jsem většinou viděl bouraný na předek).

Prostě absolutně nedostatkový zboží.

Už jsem začínal přemýšlet nad tím, že si nechám udělat nerezový (těch peněz!) na míru, protože originál nový (těch peněz!) stály 2/3 zakázkových a nikdo mi nezaručí, že ta litina nepraskne znova. Vymýšlel jsem různý bastle (svody z Pola, Golfa AEE..ale pak by se musely upravovat příruby prvního dílu s lambdou a katem...děsný)

Nakonec jsem si je nechal zavařit, řekl jsem si že naděje umírá poslední a voalááá...najeto 100.000 km a drží to perfektně, prostě jsem měl štěstí na svářeče, co umí litinu. Sice to vypadá vzhledově děsně, žádná krásná housenka, takový poslepovaný to je...ale drží. A vovovovovovtom to je.

Takže si podle mě sežeň někoho, kdo umí litinu a nech si to zavařit, stejně nemáš už co ztratit a moc neproděláš když se to nepovede.
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
slegrusik - FK

Jasný, to jsi měl štěstí ;)

Moje svody byly na 4!!! místech prasklý. Naposlad jsem se na to odvážil podívat loni v létě a na tom nejhorším místě, vepředu, byly OK, ale zase praskly vzadu. Dával jsem to opravit do JP výfuky. Ten kluk to dával vařit nějakýmu dědovi, kterej dělal mistra svářečům. Nechal svody popouštět přes noc v peci a pak to zavařil. Taky věděl co a jak. Hold u mě to bylo popraskaný moc.
Celkem mě to stálo 1600Kč a bylo to o ničem, možná mám mít dobrej pocit, že jsem to nechal opravit, ale nemám :(
Co se týče vrakáčů tak u nás v jednom, nechci jmenovat, jsem se ptal. Svody jetý za 2 500 a v krámě nový za 3 500 korun. Takže jasno. Koupit u zloděje bez záruky nebo nové se zárukou?

Moje rada zní: koupit svody nový, kdyby praskly tak aspoň mám dva roky platnou záruční dobu. Je to sice 50 na 50, ale lepší než drátem do voka!
Na nerez nemám a přiznejme si, že dávat to do feldy je asi už trochu...no nevím :?

Tohle kdybych věděl dřív tak bych koupil 1.3MPi nebo jinou značku
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravo »

Já měl prasknuto na celkem 3 místech, 2x zepředu (jedna díra byla hrozivá, přesně uprostřed mezi tou rozsochou, druhá menší dole) a 1x zezadu (taky festovní prasklina).
Docela dlouho jsem s tím jezdil, než jsem se k tomu dokopal (cca 50.000), takže motorovej prostor celej slušně černej a praskliny taky nebyly už čerstvý.
Po vaření se ještě srovnávaly obě příruby a dopasovávaly na hlavu, nemám tam klasický plechový těsnění, ale nějákou hmotu - tmel.

I přes tyto peripetie bych 1.6 neměnil, klapka a svody je jediná bolest...a není nijak zásadní...a oproti ježdění v 1.3 a problémů 1.3 je budu řešit rád :-)
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj,chci se zeptat,mam praskly svody,tak me zajima cemu to vadi (spotreba,vykon,...) Ahoj
slegrusik - FK

Prasklé svody: přisává to okolní vzduch takže tam musí lambda sonda prát mnohem více paliva! Stoupá spotřeba, u mě asi o litr více, ale je to špatný! Budeš mít asi podle rozmístění prasklin na svodech pěkně začouzenej motor. Když jsem auto koupil a podíval se na vzduchový filtr tak jsem nevěřil vlastním očím!!! Byl totálně černej!!! Prasklina byla v místě kde je na predehřevu vzduchu hadice a tam to pěkně foukalo splodiny z motoru pěkně na filtr! Na pokles výkonu to určitě vliv má jak jsem se dočetl, ale sám tomu moc nerozumím a nepřipadalo mi, že je auto nějak líný! Ale teď mi to lítá, myslím, lépe. Jenom se mi to třeba zdá, nedokážu posoudit.
Někdo má na svodech malou prasklinku a vlastně to nějaký negativní vliv ani nemá. Někdo, jako já, to má rozpraskaný všude a to pak znát už bylo! Byl jsem až tak zoufalej, že jsem svody nechal vařit a stejně jsem vyhodil 1.600Kč z okna. Praskly znovu!
Jediná rada z vlastní zkušenosti: svody nové! Koupil jsem nové originální od kluka zde na foru za poloviční prodejní cenu, třeba Ti je ještě taky sežene :) Má nick Trivet- moc fajn kluk!!! ;)

To jsou moje zkušenosti co jsem si zažil sám. Přeju Ti ať to nějak vyřešíš. Kdyby něco tak se ozvi ;)
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Já mám také lehce prasklé svody a jede to, co jsem te´d dost pozoroval normálně dravě, svižně, živě a spotřeba něco okolo 6,7-7,3 litrů na 100Km. Záleží podle typu jízdy, takže já ti radím, jestli tam máš malou prasklinu, tak na to prď, jestli tam máš více prasklin, tak bych také přemýšlel rovnou o nových...
Návštěvník

No ja mam prasklinu jen jednu a ne zrovna velkou ale motor mam takovej cernejsi. A spotrebu do 6,5litru a to si myslim ze na 1,6 je pekne. Jojo,budu schovavat penizky a koupim casem nove. Jo a kolik asi tak priblizne stoji original? Diky
slegrusik - FK

V krámě tak 4.500Kč! Sehnal jsem je od Triveta za 2.400Kč takže nádhera. Radši už na svody koukat nikdy nebudu jak vypadají :lol: Užil jsem si svoje a teď už vím, že nejúčinnější lék je koupit nové svody!
Jestli máš malou trhlinku tak je to dobré. Vezmi si zrcátko nebo si lehni pod auto a koukni se jak svody vypadají ze spodu! Jestli je černější motor tak to nemusí znamenat, že to moc fouká. Spíš se to začernilo za delší dobu. Jak vypadá ze spodu plech předehřevu vzduchu? Měl jsem ho hodně černej!!! Koukni i na vzduchovej filtr jestli není zaprasenej!
Dej si inzerát na svody nebo napiš Trivetovi jestli by dokázal sehnat ještě svody ;)
Návštěvník

Prasklinku mam zvrchu pod tim plechem jen malou. Motor je trochu spinavejsi uz od te doby co jsem kupoval feldu. Vzduchovy filtr jsem menil minuly rok a je cisty,skoro jak novy jen trochu zaslej ale jen malinko. A spotrebu mam mimo mesto do 6 a kombinovana se pohybuje kolem 6,5. Zatim to necham,uz to tak mam tri roky.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Tak a už mě to potkalo taky. Jel jsem po dálnici a najednou zvuk jak od supersportu...palubák uakzuje místo 7,5l 11l, takže jsem zajel do výfuků do počernic. Tam mi řekli, že je uhnilej prostřední díl - tak mi ho vyměnili, ale zvuk pořád brumlavej, sice už ne tak uřvanej, ale brumlá to furt...tak jsem šáhnul na to místo pod svody jak jsou vlnovce a tam to fičí jak na Milešovce :(

Řekli mi, že to můžou zkusit opravit okolo 1500 tím, že nahraděj vlnovce trubkou a pak daj vlnovec dolu, nebo novej okolo díl 2500 a výše :puker:

Jaká je vaše rada? Sehnat nějaké jeté či nechat svařit? Nějakej typ na někoho šikovného...za každou radu díky ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

smrcek: resil jsem neco podobneho u 1.6 - oba vlnovce KO... zajel jsem do AUTOKELLY, vybral vhodne uni vlnovce a normalne je navaril misto starych... trosku to smrdelo nez se opalily a uz je to zase v pohode...
JoS

Re: prasklé svody 1.6

Příspěvek od JoS »

Na tohle jsem objevil docela laciný řešení.Stačí jeden svár.Jenom z toho obrázku nepoznám,jestli to má otvor pro lambdu,ale snad jo.http://www.amd-autodily.cz/vyfukove-sys ... atoru.html
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

JoS: Tohle přesně mi pak dali v servise ;) V jiném servise kde mi měnili střed si jenom za převaření řekli 1500 :(
Díky za hlasy
FUNice TADY
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

JoS: je to čtrnáct dní, co jsem tohle použil :) Výrobcem je Tyll (což se mi teda moc nelíbí) ale zpracování solidní, přesné, snad to chvilku vydrží. Na konci je trubka rozšířená, aby se tam dal uřezaný kat nasunout a nemuselo se to vařit na tupo.. Otvor na lambdu tam je, z vrchu mezi spojem větví a vlnovcem. Večer mohu event. dodat fotky :)
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Otvor tam samozřejmě je ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

smrcek: děkuji, že jsi mi to potvrdil, asi nevím, co jsem svařoval :lol: (joke)
Škoda Favorit 135 L
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Tak tu moji odpověď smázni...myslel jsem, že si nejsi jistý, když to chceš fotit :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

smrcek: nejsem si jistý, když přesně popisuju, kde je? :D Jen nabízím fotky z výměny JoSovi, kdyby měl zájem ;)
Škoda Favorit 135 L
JoS

Příspěvek od JoS »

Jo,díky Jura,klidně nahoď fotky.Ješrě se chci zeptat,snížila se hlučnost? Na škodahome psali o stejným motoru u oktávky a prý se použitím svodů s jedním vlnovcem vespod totálně snížil hluk motoru a přestalo to mít takové ty ostré rezonanční body jako ve škodě 105. :) Takže dík předem,hltám každou informaci.Jo a musí se to do sebe zasunout na autě,porovnat , heftnout a svařit potom venku,nebo jsi to vařil rovnou celé bez zkoušení na autě?Dík. ;)
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

JoS: máš je mít, až přijdu z práce, tak Ti je sem dám :) Jinak jsem to vařil zcela mimo auto, starý díl jsem sundal, porovnal a oměřil s novým, uřezal kat a navařil na nový díl. Co se týče hlučnosti, to moc nemůžu posoudit - ta Felda už se kupovala s tím, že tam nějaké :pig: oba vlnovce na původním prvním dílu nahradilo trubkami, do toho se ještě vysypal střed, takže samozřejmě po nasazení tohohle a nového středu se auto enormně ztišilo, ovšem jaký je to rozdíl v porovnání se sériovým svodem se dvěma vlnovci v dobrém stavu, to bohužel nemohu posoudit...
Škoda Favorit 135 L
JoS

Příspěvek od JoS »

Díky moc,budu rád.Já už to tak nějak plánuju delší dobu.Ten jeden vlnovec je vevnitř jakoby vylomenej,druhej je asi ok,ale někdy to drnčí a musí se laborovat s gumovejma závěsama výfuku,aby se to celé tlačilo dolu,jinak to vevnitř duní,jako ve starý škodě 105.Navíc se mi zdá,že ty vlnovce nejsou původní,ale nějaký navařený z druhovýroby a jsou takový nepoddajný.Proto se mi jevilo jako lepší řešení jediný opletený vlnovec vespod auta.Diskuze,která mě inspirovala je zde:
http://forum.skodahome.cz/topic/37764-r ... u-o1-1655/ :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Hele lidi myslíte, že ty vlnovce mají nějakej smysl? není to jen placebo efekt od výrobce? Vždyť jsou tvrdý, takže nijak nepružej. Já tam momentálně žádné vlnovce nemám, jelikož mám nerez svody a nepoznal jsem žádnou změnu co se týče hluku. Jenom to trochu lépe jede.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

103457: nevím, co konkrétně máš, resp. měl jsi v autě Ty, ale obecně se imho nedá říct, že by to nepružilo.. naopak většina, co jsem měl kdy v ruce, pružila pěkně :)
Škoda Favorit 135 L
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Měl jsem originá z výroby a nijak to nepruží.
Myslím, že u origo motorů, které mají minimum výkonu nedochází k takovým pohybům motoru v silentblocích, aby se to muselo tlumit tímto způsobem. Koneckonců sportovní motory a jejich výfuky to také nemají.
Pokud to na autě nebude, tak se hluk může maximálně přenést jen na motor a ten je stejně celej pružně uloženej.
Já to mám od 15. března bez pružného uložení a není v tom žádný rozdíl. Výfuk dál dozadu nejeví žádné známky poškození, či jen namáhání. Pružné uložení výfuku zřejmě všechno pokryje.
JoS

Příspěvek od JoS »

No nevím,ale motor 1,3 má už z dob fanouše tu přírubu s grafitovým kroužkem,jamkou a drží to dva šrouby M8 s pružinami.Takže to smysl má.Když vidím,jak poskakuje výfuk 1,6 při couvání a rozjíždění,skoro bych se bál vylomení litinovejch parohů......Možná ty tvoje nerezový svody jsou tak tenoučký,že na své délce solidně pruží.Já jsem ale stejně pro vlnovec.Většinou ho všechny automobilky postupně přesunuly pod vůz a udělali z něj opletenec.Novodobý oktávky a fóbie už to mají taky tak.V tý diskuzi na skodahome to je jasně ověřený.Jinak už na škodě 120 jsem měl přírubu vejfucku pružnou jako u fanouše a zavěšený to bylo na gumových držácích.Hluk se snížil o 60%.Hlavně ty příšerný bučivý rezonance až do stropu. :twisted:
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Tak nějaké ty slibované fotky...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Na nálepky nekoukat, samozřejmě jsem je ještě před jízdou sundal :lol: Na zbytek auta nekoukat taky, je to spotřebák, za dva roky se protáhne ještě jednou technickou a konec. Sváry jsem zatřel vypalovací stříbřenkou, sice je to spíš pro dobrý pocit, ale tak proč ne :)
Nevýhodou jen je, že bez nějaké svářečky nebo švajcu se člověk neobejde - byl tu i nápad napojit kat na ten opravný díl přes dvojitou sponu, jak je třeba mezi katem a prostředním dílem, ale to je nereálné, není tam na to místo. Opravdu jediná možnost je svařit to.
Jinak ještě jeden takový postřeh, když už pod tím budeš - u vnitřního homokinetického kloubu pravé poloosy je přímo nad výfukovým potrubím takový ochranný plech (je vidět na poslední fotce), doporučuji si zkontrolovat mezeru mezi ním a výfukem, když je to moc blízko k sobě, může se stát, že se to v určitém pásmu otáček dotkne a rezonuje..
Škoda Favorit 135 L
JoS

Příspěvek od JoS »

Takže díky moc,obrázky jsem si z dovolením uložil na svůj HD do složky felda. :pr: ;) Hlavně to porovnání původního s novým,to je fakt zajímavý.No,já jsem dneska kupoval v AMD přírubu termostatu,tak jsem majitele požádal,jestli bych se na to nemohl podívat.Bez mrknutí to přinesl a podal mi to.Co mě fakt překvapilo je to,že ten opletenec je fakt děsně tuhej,skoro s tím nešlo kývat,ale je to asi daný jeho malou délkou.Prodávají se i samostatné opletence s d=200mm,jenže ty se tam nevejdou.Takže jediný-mám pouze obavu,aby se to časem nevytrhlo a nemusel se vařit novej.Možná by sem mohl napsat nějaký mechoš,kolik tkm tyhle mezikusy všeobecně vydrží.Moje dilema je,jestli tento díl za 1600,- a trochu práce s CO k tomu,nebo původní díl z vrakáče s katem(v kdovíjakém stavu) a lambdou za stejnou cenu.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

JoS: s panem Netolickým vždycky byla perfektní domluva :thumleft: To s tou tvrdostí vlnovce se Ti jen zdá.. takhle, ono to nikdy nebude měkké, jak třeba hadice, ale jak na to navaříš kat, uvidíš, jak se to pod tíhou od vlnovce na konec prohne :)
Škoda Favorit 135 L
Odpovědět