PC problém - nejde zapnout
-
gerrik - FK
PC problém - nejde zapnout
borci, prosím o radu. přijdu k pc, zapnu ho, a nic se neděje, ticho. večer normálně ho vypnu, žádný potíže nebyli. vevnitř nic nesvítí, jen dvě kontrolky na čelním panelu na čtečce karet. někde jsem vyčetl že by na zákl. desce měla svítit kontrolka, pokud nesvítí a nejde zapnout tak je v hájí zdroj. jen nevím jestli mi tam normálně svítila? help please 
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
Re: PC problém - nejde zapnout
Vytiahni z mat. dosky 20/24 pin konektor, ktorý ide zo zdroja a spoj zelený káblik s čiernym(ktorýmkoľvek). A vytiahni aj ostatné napájacie káble(disk, grafika, mechaniky atď.) Zapoj zdroj do zásuvky, a keď sa nerozbehne je v háji.
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
-
Hanz - FK
udělej jednu věc připoj vše jak ma byt, a koukni na kablik co vede od vypínače do desky, vyndej konektor a spoj to šroubovákem, jednou se mi stalo že jen odešel vypínač
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Jen takovej malej bonus 
vytáhni to na pul hodiny z elektriky (tím to necháš všechno vystydnout) když to nenaběhne tak nic a když to naběhne tak máš aspoň fajn příležitost si pohodlně všecko vyzálohovat někam na externí disk ...
vytáhni to na pul hodiny z elektriky (tím to necháš všechno vystydnout) když to nenaběhne tak nic a když to naběhne tak máš aspoň fajn příležitost si pohodlně všecko vyzálohovat někam na externí disk ...
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
gerrik - FK
v prčicích, je tam prý jedna z nejlepších desek Gigabyte GA-965-DQ6, nevíte jaká je za ní náhrada?
-
Hanz - FK
zkoušel si restartovat CMOS? tady vyber http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... Socket+775
-
Hanz - FK
vypnout od proudu, vyndat baterku a někde u baterky jsou 3 piny vedle sebe spojený jednim jumperem asi takhle (..). a ty ho přehodíš takhle .(..) a po několika sekundách, treba 10ti to vrat zpět, zandej baterku připoj napájení a zkus to
-
pukasinek - FK
Ahoj, ten zdroj je co za značku a jak dlouho už ho máš? Jak tady psali ostatní, zdroj nebo deska, pokud nepomohlo ani to co tady ostatní poradily, pak nevím co jiného bych poradil já 
-
gerrik - FK
Zdroj by měl být kvalitka Fortron 350W, mám ho cca 5 let. Je to dost, ale to propojení zel.a černého drátku funguje, otázkou je jestli to je průkazná zkouška ?
-
pukasinek - FK
No, ti že zdroj samotnej běží neznamená, že utáhne komponenty v PC, osobně bych doporučoval si od někoho půjčit jiný a zkusit. Po 5 letech toho má si myslím dost 
-
gerrik - FK
jj, zítra se zkusím poptat naších aiťáků, a zkusím to 
-
nebulus - FK
Ja by som tiež odporučil zdroj vyskúšať iný, môj sa tváril že je OK, ale vôbec nenabehla grafika.
-
pukasinek - FK
nebulus: Jo ty zdroje jsou docela zákeřný, nezdá se to ale pak zjistíš že je to tím, teďka začali poláci cpát starší Fortrony do jejich šasí a prej moc kvalitní nejsou, ale mezi takový "nejhorší" se řadí Eurocase, já na něm teda taky jel a po bouřce byl kaput, taky ale nevím jak tam byl dlouho, vzhledem k tomu že měl specifický napájení desky tak sem musel koupit ten samej jelikož lepší značky jsou dražší.
-
gerrik - FK
Tak byl to zdroj, i když se vůbec nezdal, jen místo 12 V dával 13,3V. Všem dík za rady
-
Brezinho
Zdravím, omlouvám se, že píši tady, ale mohli byste mi říct Váš názor, která PC sestava je podle Vás lepší?
Varianta 1:
PROCESOR: AMD Phenom II X4 840, socket AM3, 4x3.2 GHz, 2MB cache, BOX
ZÁKL. DESKA: ASRock N68C-S UCC GeForce 7025 , DDR3/DDR2, SATA2, RAID, VGA, GLAN
PAMĚŤ: DIMM DDR3 2048Mb (2GB)
HDD: HDD 500GB SATA2 WD (Samsung, Seagate)
GRAFICKÁ KARTA: NVidia GeForce GT 450, 1GB, GDDR5, HDMI, DVI
MECHANIKA: DVD RW SATA, dual layer, podpora všech formátů CD i DVD
SKŘÍŇ: PC skříň Tower, Zdroj ATX 500W PFC , 2xUSB+audio na předním panelu.
AUDIO
• High Definition Audio CODEC
LAN
• Síťová karta
Varianta 2:
Intel Core i3-2100, 3.10GHz, 3MB, LGA1155, 32nm, 65W, BOX
GIGABYTE GA-H67M-D2, H67, DDR3-1333 MHz, RAID, D-Sub, DVI, mATX
Kingston 4GB (Kit 2x2GB) 1333MHz DDR3 CL9 DIMMs
WD Caviar Blue 5000AAKX 500GB HDD, SATA/600, 7200RPM, 16MB
PC skříň B21 Midi Tower, zdroj LOGIC 500W ATX PFC (černá)
ASUS ENGTS450 GeForce GTS 450, 1G GDDR5(128 bit), DVI, HDMI,D-SUB
Lite-On Super AllWrite PATA 22x DVD +/-R, 8x/6x DVD +/-RW, bulk, černá
Jde o to, že jsem byl pověřen, abych vybral mladšímu bráchovi PC na hry a tak mi známý nabídl dvě varianty, ta druhá by měla být lepší, ale zase ta první má 4jádrový procesor, kdežto ta druhá tuším jen 2jádrový.
Budu rád za jakékoliv Vaše poznatky
Varianta 1:
PROCESOR: AMD Phenom II X4 840, socket AM3, 4x3.2 GHz, 2MB cache, BOX
ZÁKL. DESKA: ASRock N68C-S UCC GeForce 7025 , DDR3/DDR2, SATA2, RAID, VGA, GLAN
PAMĚŤ: DIMM DDR3 2048Mb (2GB)
HDD: HDD 500GB SATA2 WD (Samsung, Seagate)
GRAFICKÁ KARTA: NVidia GeForce GT 450, 1GB, GDDR5, HDMI, DVI
MECHANIKA: DVD RW SATA, dual layer, podpora všech formátů CD i DVD
SKŘÍŇ: PC skříň Tower, Zdroj ATX 500W PFC , 2xUSB+audio na předním panelu.
AUDIO
• High Definition Audio CODEC
LAN
• Síťová karta
Varianta 2:
Intel Core i3-2100, 3.10GHz, 3MB, LGA1155, 32nm, 65W, BOX
GIGABYTE GA-H67M-D2, H67, DDR3-1333 MHz, RAID, D-Sub, DVI, mATX
Kingston 4GB (Kit 2x2GB) 1333MHz DDR3 CL9 DIMMs
WD Caviar Blue 5000AAKX 500GB HDD, SATA/600, 7200RPM, 16MB
PC skříň B21 Midi Tower, zdroj LOGIC 500W ATX PFC (černá)
ASUS ENGTS450 GeForce GTS 450, 1G GDDR5(128 bit), DVI, HDMI,D-SUB
Lite-On Super AllWrite PATA 22x DVD +/-R, 8x/6x DVD +/-RW, bulk, černá
Jde o to, že jsem byl pověřen, abych vybral mladšímu bráchovi PC na hry a tak mi známý nabídl dvě varianty, ta druhá by měla být lepší, ale zase ta první má 4jádrový procesor, kdežto ta druhá tuším jen 2jádrový.
Budu rád za jakékoliv Vaše poznatky
-
jhdown - FK
v žadném případě bych nebral WD HDD , kdysi byly vyborné , ted co jsem stavěl v praci X sestav tak se mi pomalu vracejí , deska Asrock - používa se jen na PC kde už není jiná možnost ( tzn. starý PC a nová deska už nesedí na CPU atd.) tzn jestli nové PC tak určitě desku Gigabyte.
Tohle jsou mé poznatky z práce , netvrdím že nemužeš natrefit na HDD od WD který bude fungovat....
Tohle jsou mé poznatky z práce , netvrdím že nemužeš natrefit na HDD od WD který bude fungovat....
-
Brezinho
jhdown: Oba PC by se skládali, myslíš, že má cenu jít do jednoho z nich nebo se mám raději poohlídnout po něčem jiném, případně u té druhé varianty žádat jiný HDD? Cenové rozpětí je 8-9 tisíc.
-
oh01
- Kontaktovat uživatele:
Z tehlech dvou bych bral tu druhou, zvlast kdyz to ma byt na hry.
Ale doporucoval bych nebral skrin se zdrojem, ale skrin + kvalitnejsi zdroj zvlast, pokud to finance dovoli. Ono tyhle kvalitky typu Eurocase nic nevydrzi, jsou hlucny a jeste maji nizkou ucinnost( =clovek zbytecne plati elektriku navic a zdroj se vic zahriva).
Ale doporucoval bych nebral skrin se zdrojem, ale skrin + kvalitnejsi zdroj zvlast, pokud to finance dovoli. Ono tyhle kvalitky typu Eurocase nic nevydrzi, jsou hlucny a jeste maji nizkou ucinnost( =clovek zbytecne plati elektriku navic a zdroj se vic zahriva).

- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Bral bych tu druhou variantu ...
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
jhdown - FK
určitě druhá varianta , ale s jiným HDD a jak psal uživatel po mě .. jiný zdroj tzn. jinou skřín bez zdroje a zdroj třeba Fortron.Dobré zkušenosti mám i se zdroji Crono.Když se podívaš na nabídku www.exasoft.cz , dáš si vlevo pc komponenty a zdroje tak zjistiš že jsou i přijatelné ceny.
-
Hanz - FK
vzal bych druhou variantu ale s jiným processorem, deskou a zdroj koupit zvlášť
-
oh01
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych to videl nejak takhle:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BE0114QJ01
Kvuli cene se muselo setrit (odnesla to hlavne skrin), ale i tak se mi cena navysila o 10%. Ale podle me to za ten priplatek stoji.
Hanz: Kdyz je ta sestava na hry, je naprosto zbytecny tam davat lepsi procesor, rozdili mezi i3 a i5 nejsou tak velike, aby se vyplatilo priplatit si vic jak 1000 Kc..
Kvuli cene se muselo setrit (odnesla to hlavne skrin), ale i tak se mi cena navysila o 10%. Ale podle me to za ten priplatek stoji.
Hanz: Kdyz je ta sestava na hry, je naprosto zbytecny tam davat lepsi procesor, rozdili mezi i3 a i5 nejsou tak velike, aby se vyplatilo priplatit si vic jak 1000 Kc..

- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Doprdele. Tak dneska notebook. Po zapnutí píše operating system not found a troubí to speakerem alarm... Vypadá to beznadějně.
-
Brezinho
jhdown a oh01: a co třeba tato sestava? Co na ní říkate?
http://www.exasoft.cz/exa-home-2104-mul ... 51406.html
-
Hanz - FK
akorád já nemluvil o tom že bych tam dal i5, já mluvil o tom že bych tam nedal Intel...oh01 píše:Ja bych to videl nejak takhle:
-
jhdown - FK
Konkretně tyhle sestavy jsem stavělBrezinho píše:jhdown a oh01: a co třeba tato sestava? Co na ní říkate?
-
Hanz - FK
já stavím pokud možno na GigaByte komponentech a zatím jsem s nimi velmi spokojený
Jelikož ale svůj PC mám ji delší dobu je to ještě AM2 deska, tak ta je ASUS a už ji mam přes 3 roky a pořád šlape jak hodinky bez problému....
-
oh01
- Kontaktovat uživatele:
Ja do minuleho mesice mel Asus P5N32-E SLI Plus a nejproblemovejsi deska co sem kdy zazil
Neuveritelne topila, po roce uzivani byl problem v radici pameti (nahodny smrti pri praci s vice aplikacema, poskozeny soubory na disku) a to sem ji pred tim uz jednou reklamoval, kdy mi doslova shorel PCIe slot. Ale ta deska obecne byla hrozne problemova, kazdej na ni nadaval, bohuzel to byla pro me jedina cenove dostupna deska s SLI (jeste nez licenci na SLI ziskal i Intel), takze podle tyhle zkusenosti bych Asus nijak neodsuzoval, ale ja kdyz mam moznost, tak radsi taky beru Gigabyte, ted mam Z68X-UD3P a i7ku a nepodarilo se mi schodit system po tydnu kodovani videa, tzn CPU stale na 100% 
Co se tyce ty sestavy, tak neni spatna, ale znova je to skrin se zdrojem, takze za me znova ne
Co se tyce ty sestavy, tak neni spatna, ale znova je to skrin se zdrojem, takze za me znova ne

-
gerrik - FK
hele kucí, po opravě mi pc občas-t.j. po cca po půl minutě vydává takové divné zvuky, jako když bublinka prolítne malým otvorem, je to jak ve scifi filmu, netušíte co to?
-
Hanz - FK
muže to dělat HDD, nebo nějakej kondík kdo ví... mě to dělá Notebook
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Tak já mám v háji pevnej disk, snad se z něj podaří něco zachránit. Když ne pošlu to asi do nějaký záchranný stanice.
-
gerrik - FK
Tak ty zvuky vydává ventilátor na chladiči graf.desky, když se rozbíhá. Na výměnu?
-
Hanz - FK
nemusí nutně být, pokud běží a nebzučí (nemá vykloktaný uložení) tak by to mělo být ok.
-
nebulus - FK
Mne tiež niekedy ventilátor na procáku chytil nejakú rezonanciu a to mal keramické ložiská.
-
Hanz - FK
to už je horší, jak to začne dělat nějak pravidelně tak ho vyměň jelikož jakmyle začne (rezonovat) tak mu spadnou otáčky tak rapidně že to je jako by se skoro netočil.... částka za par kčnebulus píše:Mne tiež niekedy ventilátor na procáku chytil nejakú rezonanciu a to mal keramické ložiská.
BTW: víš že na fotce co maš v avataru vypadáš jak Adam Savage z mythbusters?