Výměna motoru

AEF
cerv - FK

Výměna motoru

Příspěvek od cerv - FK »

Čus piloti, :salut:
sehnal jsem 2 pickupy a chtěl bych poradit.Oba dva jsou 1.9.Jeden má dobrej motor,převodovku,nový výfuk..ale..totálka komplet sežranej.Zato druhej je beze rzi,nikde ani známka,ale letos na jaře už moc dobře nestartoval(starter) a nakonec je uplně nepojízdnej prej snad něco ze spojkou nebo převodovkou ted si nejsem jistej..A mě zajímá jak je to složité vyměnit motor třeba i stou převodovkou a jestli to zvládnu v garáži..nějaký specialní nařadí apod..a jak vše správně rozebrat abych to ještě složil zpět..a na co si dávat pozor,např elektrika apod..A další věc jak to vyřešit s uřadama?Ten totál sežranej firma odhlásí tak to neřešim,ale co s tim druhym,protože nemá stk a je nepojízdnej tim pádem logicky nemužu na technickou a nejspíš ho ani přihlásit a zaplatit EKO.Můj názor je ten že vezmu kupní smlouvu a čísla a odnesuje do depozitu,mezitim auto zprovoznit udělat STK,pojistku a pak přepis??
Zatim díkes..a čekam na názory jinak... :baseball: :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 25. črc 2011 18:06:57, celkem upraveno 1 x.
DjTommy - FK

Re: Výměna motoru

Příspěvek od DjTommy - FK »

Pokud budeš měnit motor i s převodovkou v kuse tak si myslim, že by to nemělo být nějak složité, v podstatě by mělo stačit povolit 2 silentbloky na převodovce a jeden na motoru + servo + chlazení + výfuk na svodech + odpojit všechnu elektiku + vyhodit poloosy(buď z převodovky nebo z těhlic) a mělo by být hotovo... V dílenské příručce ho vyndavají z auta spodem.... A co se týče úřadů tak si nejsem úplně jist, ale pokud se mění stejné motory (stejný typ), tak se to ani nijak neřeší, protože číslo motoru se neviduje (ale nejsem si 100% jistý)
cerv - FK

Příspěvek od cerv - FK »

Ok..díky moc za radu to mě ani nenapadlo vyndat to celý spodem..když to takhle pujde tak si ušetřim dost,chtěl sem totiž sundavat celej předek a blatníky..jinak motory se neevidujou,měl sem na mysli jen co udělat aby nebyl nějakej prušvih třeba že nebudu platit pojistku nebo něco podobnýho..protože vlastně já koupim auto na číslech,ale nepojízdný a bez stk..tak právě nevim co dál jestli zajít na magistrát s kupní smlouvou a odevzat čísla nebo jestli to přepíšou..
DjTommy - FK

Příspěvek od DjTommy - FK »

Jak jsem psal, myslim že se čísla motoru neevidujou a ani na technický ani na evidenční prohlídce by s tim že tam máš motor z jiný Feldy neměl být problem, ale fakt si nejsem na 100% jistej
Odpovědět