kontrolka dobíjení

jarek

kontrolka dobíjení

Příspěvek od jarek »

Dobrý den. Mám docela zvláštní problém,který už řeším 2 roky. Při stání na neutrál při zahrátem motoru mě začne svítit kontrolka dobíjení/hlavně když popojíždím ve městě na křižovatkách/, přidám plyn hnet jak to de do větších otáček tak to přestane svitit. Tento problém mám pouze nak je teplo, v zimně to ani jednou neudělá. Když jedu do servisu tak řeknou,že dobíjení v pořádku. Tak se obracím na vás, jestli má někdo podobnou zkušenost.Dik
tgfh - FK

Re: kontrolka dobíjení

Příspěvek od tgfh - FK »

Už se to tady myslím řešilo, chtělo by to asi vyměnit uhlíky...
Kuladmin

Příspěvek od Kuladmin »

JJ uhliky mozna rovnou cely repasovany a je klid.(loziska a spol)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když jsou umetené uhlíky, tak to svítí naopak v otáčkách (začnou odskakovat).
Je divný, že změřili že je dobíjení OK. Přeměř to sám, nebo to nech někde změřit ještě jednou. Když to svítí, tak to pravděpodobně nedobíjí. Felda normálně zvládá dobíjet i na volnoběh. Samozřejmě bez zapnutých velkých spotřebičů.
Vezmi voltmetr a až to bude svítit, tak změř jaké je napětí. Jestli to na volnoběh klesne pod nějakých 13V, tak je něco špatně. Při měření ale vypni spotřebiče s velkým příkonem.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Není napsáno jaký typ altíku je v autě namontován a od toho bych začal.
Strny

Příspěvek od Strny »

Na rotoru jsem nechal na soustruhu stáhnou vodící kroužek, po kterých kloužou uhlíky a je to O.K, ale můžou být ojetý jen uhlíky.
Jinak mi to problikávalo, když jsem řadil při 3000 otáček z nižšího stupně na vyšší( vždycky to probliklo, s tím rozdílem, že se mi baterka po určité době vybila při jízdě.
Strong - FK

Příspěvek od Strong - FK »

Mal som podobny problem. V usmernovacom mostiku bola zla jedna dioda. Zavada sa prejavovala len pri zahriatom alternatore.
Odpovědět