Problémy s teplotou motoru
-
Garazazahama - FK
Re: Blíží se zima - netopí
Ahoj, sotva sem dal auto dokupy, a měl pocit že je vše ok, vyskytlo se další překvápko, popíšu to, natočím ráno auto, za 10 min je krásně zahřátý na 90 sednu do auta ale z topení fičí vlažný vzduch, přidám plyn okamžitě mi to pálí chlupy na ruce, když otačky spadlou zpátky zima, ok. Rozjedu se teplota motoru začne klesat, a klesá až na cca 70. ale aspon to za jízdy topí. zastavím, stojím zahřeje se rychleji než byvavavalo zvykem za 10min je tam 100 a ventilátor fičí. ale z topení pořád jen vlažný vzduch.když se rozjedu začne to zase topit ale teplota zase rychle padá na 70. z toho jsem usoudil že něco v motoru neděla co má. že voda necirkuluje. Termostat je ok protože než se motor zahřeje hadice ke chladiči jsou ledový a pak najednou horký.a navíc termostat je taky 3mesíce strarý originál. měnil jsem řemen u altíku a přitom jsem zjistil že pumpa vá dost velkou vůli ale neteče, voda se dlouhodobě drží, olej se trochů tratí ale to vysvětluje mastná vana, pod víčkem na hlavě trošku bílo ale to můžou být i krátké tratě které denně jezdím (15km) nekouří to, šlapeto celkem jak má. \mám podezdření na pumpu... může to být i něco jinýho?? auto má 180000 těsnění pod hlavou původní.
V první řadě skus vyměnit víčko nádobky chladící kapaliny,pokud by to nepomohlo ani to tak by to mohl být přicpaný radiátor topení a vodní pumpa v něm na volnoběh dokonale neprotlačí vodu 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
Garazazahama - FK
radiator jsem měl vytáhnutej ten je v pohodě, dnes jsem zkoušel chytnout hadici do vede do radiatoru byla teplá, zatáhl jsem za lanko plynu a v momentě začala pálet, a všiml jsem si že hadice nejsou pri provozní teplotě tvrdé, čili natlakované.Myslíš že by to mohlo být to víčko?? je fakt že když skojim a koukam před sebe něco jako pára z pod kapoty se sem tam objeví, a do interieru se mi dostane zvláštní zápach z příchuti chladici kapaliny.zkusim to víčko a uvidim.. dik za radu. 
-
Garazazahama - FK
takže v tom to nebylo koupil sem i sračku do kapaliny na utěsnění nějakých netěsností, ale nic, kapalina se neztrácí, už nevím co by to mohlo být...
-
lukevilla - FK
vari kdyz stojim,v normali kdyz jedu
Zdravim,
za posledni dve jizdy jsem ve feline zpozoroval zvlastni vec..trochu dyl jsem stal na svetlech a rucicka teplomeru lehce vylezla nad 90...dnes jsem cekal pred barakem s nastartovanou felinou a rucicka teplomeru byla zhruba na 100 stupnich a asi po minute jizdy se to vratilo do normalu..asi je neco spatne,nevite co?
.
za posledni dve jizdy jsem ve feline zpozoroval zvlastni vec..trochu dyl jsem stal na svetlech a rucicka teplomeru lehce vylezla nad 90...dnes jsem cekal pred barakem s nastartovanou felinou a rucicka teplomeru byla zhruba na 100 stupnich a asi po minute jizdy se to vratilo do normalu..asi je neco spatne,nevite co?
.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Re: vari kdyz stojim,v normali kdyz jedu
Špatně je leda tak to, že moc čumíš na teploměr. Dyť ti ani nemůže jet ani sahara při těch teplotách co píšeš 
-
lukevilla - FK
Re: Hřeje se
No prave ze na nej koujam moc casto od ty doby co jsem v zime nemel dost fridexu,praskla pumpa a menil se i termostat..tak je mi to divny,nikdy to nedelalo..
-
gepard - FK
Jj,u feldy je to celkem normální...když dělali hloubětínskou směrem na černák,tak jsem na to taky trpěl...
normální to nejni, máte zanesený chladiče a ty zž nestíhaji chladit 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
chiquillo - FK
Vyndej chladič a prolej ho horkou vodou s octem a uvidíš kolik bordelu se vyplaví, nebo kup novej chladič cca. 500 Kč
-
Snowflake - FK
Ahoj lidi, mám taky problém s přehříváním motoru. Odešel mi termostat, byl tam ještě origo plastovej co se při poruše roztrhne. Dal sem novej a koupil sem rovnou i termospínač na ventilátor u chladiče, propláchnul sem chladící okruh a nalil fridex. Teď když běží motor a auto stojí na místě, nebo jedu městem tak se to hrozně hřeje. Stačí projet dvě křižovatky a už teplota leze nahoru. Chci se zeptat jestli to může být zavzdušněný, případně jak to odvzdušnit (žádnej kohout sem nenašel), ale podotýkám že topení hřeje.Tím že by bylo vedro to určitě není, hřeje se to i poránu a to je cca5stupňů. Za jakou koliv užitečnou radu předem děkuji.
-
chiquillo - FK
Odvzdušníš to přes cidlo ventilu vedle termostatu. A jestli rikáš, že se ti tp hřeje během chvilky tam máš dobrej teermostat že drží a nebo těsnění pod hlavou.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Co je to ,auto se mi hřeje???? Ukazuje 120 měřák jde za roh či co? Teplota,když se stojí tak u některých termostatů skutečně může vylézt až k 100. Teplota je ale v pořádku,větrák na chladiči by jí měl stáhnout. Ve volnoběhu není velký tlak od čerpadla a tudíš trvá déle než s sepne větrák.
-
Snowflake - FK
teď sem to byl zkusit odvzdušnit, dal sem van čidlo od teploměru a podním bylo jen trošku vody tak sem to dolil. Už je to lepší, leze to pořát přes devadesát (prostřední dílek na teploměru), ale už se to stíhá dochlazovat přes větrák na chladiči. Tak sem zvědavej co to bude dělat až zítra pojedu do práce. Mám ještě takovej poznatek: je normální že když dám pryč čidlo od teploměru a otevřu nádržku na chladičku a dolívám tou dírou po čidle že voda stále mizí? Toho těsnění pod hlavou se taky docela bojím, felda už má najeto 280 450km tak si myslím že asi nijak dobrý nebude.
Jak by se to dalo poznat že je to těsnění v prd...?
Jak by se to dalo poznat že je to těsnění v prd...?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Koukni na olej merku - jestli je ho tam vic jak predtim apod je to k.o.
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teplota 110°C
Kdyby to někoho zajímalo, tak můj problém byl v nas*ačky rozlámané vodní pumpě....nový rozvody s pumpou to spravily
Teď se mi to přehřívá už jenom občas
Naštestí to zatim vždy uchladila sahara....
Teď se mi to přehřívá už jenom občas
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Tak potrebujem poradiť , len tak náhodou som si všimol že auto na voľnobeh netopí , voda otvorený termostat a 90st , hadice k topení horké obe približne rovnako , klapky chodia - skúšal som aj ručne , rozobral som to a dostal som sa k radiatoru topení , nechal zohriať a medzi 70a 90 na volnobeh som na radiatore nešiel udržať ruku . zložil som to ale furt ak dám plné topení a vetrák na 4ku tak to kúri len tak vlažne , na dvojku trošku viac - menej sa schladí radiator , ale felicia má topiť že sa na výdechu nedá udržať ruka , ako náhle ho trošku povytáčam tak to kúriť začne a po chvíli na voľnobeh zase zoslabne , čo to môže byť? klapky dosadajú a tesnia tak už neviem
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
a náhodou nemáte niekto fotky rozobraného topenia bez klímy?
Asi díravá přepážka v komoře radiátoru, hodně horké vody teče hned do odtokového nátrubku a jen zbytek protéká radiátorem.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
mikka - a myslíš že by to fungovalo pri otáčkach? čítam tu samé katastrofy o ko tesnení pod hlavou ale to je blbosť podľa mňa
Čistě teoreticky ano - vyšší otáčky = vyšší průtok do radiátoru, všechno nestačí protéct dírou a tak se dostane něco i do trubek
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
dobre ďakujem mrknem na to
Asi klasika... Dej nový radiátor topení a bude to OK.
Blíží se léto,udělej to až před zimou.
Blíží se léto,udělej to až před zimou.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Dedla - odporúčaš origo alebo stačí čína? na virte mal jeden čínu a kúrilo to tak o polovicu slabšie a až potom dal origo a uvidel rozdiel , akurát je dosť drahý . Teplo ide ale ráno tu býva zima dosť veľká aj včera bola
Dělěj jak myslíš,jsi téměř dospělý!
Já jsem jedině pro origo věci (na Feldu je to určitě sranda). Těch pár ušetřených bankovek ti snad v nějakém ročním rozpočtu nijak neublíží.
Zajímavé je,jak se ten radiátor zevnitř zanese i s použitím kvalitního antifreezu...
Konkrétní tip na nějakou "čínu" nemám.
No vidíš : Virťák dal čínu za polovinu a taky mu to polovinu topilo.
Já jsem jedině pro origo věci (na Feldu je to určitě sranda). Těch pár ušetřených bankovek ti snad v nějakém ročním rozpočtu nijak neublíží.
Zajímavé je,jak se ten radiátor zevnitř zanese i s použitím kvalitního antifreezu...
Konkrétní tip na nějakou "čínu" nemám.
No vidíš : Virťák dal čínu za polovinu a taky mu to polovinu topilo.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Dedla - neboj bude origo , to že si dával nový radiator a počase to slabšie topilo som tu už čítal , nikdy si neprišiel na to prečo?
-
nohic - FK
Re: vysoká teplota 1,3MPI r.97
Zdravím,
mám Felicii 1.3 GLX. Problém jsem měl (a mám) taky v teplotě motoru (max 70 stupňů). Vyměnil jsem termostat za Wahler a teplota opět nevylezla na 90 stupňů, ale na 80 (otvíral se při 80ti), tak jsem koupil Wahler, který se otevře při 88 stupních. ALE. Teplota mi leze nahoru, až na 100 stupňů, když stojím na místě, ale za jízdy se dostanu na 90, ale teplota se tam neudrží a padá. Nevím co dál. Nechce se mi kupovat další termostat, tak se ptám: mám vyměnit chladící kapalinu? (nevím, kdy ji předchozí majitel měnil); nebo je chladící systém zavzdušněný?; nebo vyměnit čidlo teploty na termostatu?
Po výměně termostatu jsem to nechal běžet i s topením.
Nevím co dál, jsem Feliciový nováček
PS: kruci, zapoměl jsem napsat, že mám RV 1995... snad mě teď neukamenujete...
mám Felicii 1.3 GLX. Problém jsem měl (a mám) taky v teplotě motoru (max 70 stupňů). Vyměnil jsem termostat za Wahler a teplota opět nevylezla na 90 stupňů, ale na 80 (otvíral se při 80ti), tak jsem koupil Wahler, který se otevře při 88 stupních. ALE. Teplota mi leze nahoru, až na 100 stupňů, když stojím na místě, ale za jízdy se dostanu na 90, ale teplota se tam neudrží a padá. Nevím co dál. Nechce se mi kupovat další termostat, tak se ptám: mám vyměnit chladící kapalinu? (nevím, kdy ji předchozí majitel měnil); nebo je chladící systém zavzdušněný?; nebo vyměnit čidlo teploty na termostatu?
Po výměně termostatu jsem to nechal běžet i s topením.
Nevím co dál, jsem Feliciový nováček
PS: kruci, zapoměl jsem napsat, že mám RV 1995... snad mě teď neukamenujete...
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne pon 25. črc 2011 20:24:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce - když máš BMM, tak to řeš v BMM a ne v MPi.
Důvod: Přesunuto do správné sekce - když máš BMM, tak to řeš v BMM a ne v MPi.
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s teplotou motoru
to je snad dobře ne? aspoň ti to chladí... když stojíš tak nefunguje náporový chlazení,a u někde kolem 100st. se zapíná větrák,ale když jedeš tak to proudící vzduch docela solidně ochlazuje,řekl bych že je to v pořádku
předpokládám že když máš 88st. termostat tak je dobře,že se kolem 90ti otevře velkej okruh,tudíž se voda nepatrně ochladí... tak co máš vlastně za problém,teplota málo nebo moc?!
-
nohic - FK
Problém je v tom, že teplota stále kolísá a mám obavy, že to bude žrát benzín víc, než by mělo...MARWiN píše:to je snad dobře ne? aspoň ti to chladí... když stojíš tak nefunguje náporový chlazení,a u někde kolem 100st. se zapíná větrák,ale když jedeš tak to proudící vzduch docela solidně ochlazuje,řekl bych že je to v pořádkupředpokládám že když máš 88st. termostat tak je dobře,že se kolem 90ti otevře velkej okruh,tudíž se voda nepatrně ochladí... tak co máš vlastně za problém,teplota málo nebo moc?!
Asi nejsem zvyklý na tyhle starší auta, já mám Octavii rv 2003, takže tahle Felicia od přítelkyně mě trochu mate
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
tak tohle bych asi vůbec neřešil
nehledě k tomu že oktávky a novější auta to mají trochu jinak,právě aby kolísající teplota neděsila řidiče 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Nohic - je to v poriadku , felicia ti ukazuje skutočnú teplotu , octa vypočítanú ktorá je vždy dobrá , alebo myslíš že hodinu stojíš v kolone , vetrák na chladiči beží naplno a ručička je furt na 90?
-
nohic - FK
Uff

(ale myslel jsem ji, že to tak bude, že to tak Felicie s teplotou mají)
(ale myslel jsem ji, že to tak bude, že to tak Felicie s teplotou mají)
-
Standa10121996 - FK
pamatuju si, že třeba u Favorita nebo Škody 105 teplota nekolísala tolik jako u Felicie.U Škody 105 ukazoval teploměr většinou něco kolem 80 stupňů i při stání v koloně, podobně jako u novějších aut.Proč tedy u Felicie tolik kolísá ta teplota?Může to být celkovou koncepcí chladicího systému?
-
Marty_pv - FK
Stando zase řešíš něco ve dvou vláknech současně a ještě zbytečně - to že kolísá ručička je tím že ukazuje skutečnou teplotu na čidle a ta není konstantní
Když je všechno OK tak ti i felda až na stání nebo kolonu bude držet teplotu, upřímně nevěřím že ani 105 M s 12l chladící kapaliny ti v koloně udrží 80°C (jedině právě s vyndaným termostatem ale potom budeš mít při normální jízdě těžce podchlazený motor)
Náporový chladič je od slova nápor, pokud jedeš pomalu, nemá takovou účinnost - přišel čas se s tím smířit a přestat vymýšlet teorie "proč to a proč ono" - když chceš nižší teplotu i v koloně, vyměn termospínač ventilátoru chladiče za jiný (magické okénko hledat)
Když je všechno OK tak ti i felda až na stání nebo kolonu bude držet teplotu, upřímně nevěřím že ani 105 M s 12l chladící kapaliny ti v koloně udrží 80°C (jedině právě s vyndaným termostatem ale potom budeš mít při normální jízdě těžce podchlazený motor)
Náporový chladič je od slova nápor, pokud jedeš pomalu, nemá takovou účinnost - přišel čas se s tím smířit a přestat vymýšlet teorie "proč to a proč ono" - když chceš nižší teplotu i v koloně, vyměn termospínač ventilátoru chladiče za jiný (magické okénko hledat)
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Stando a jaký je rozdíl v "celkové koncepci chladicího systému" mezi Škodou Favorit s motorem 781.13xy a Škodou Felicia s motorem 781.13xy ..? 
Rovnou odpovím, je to to samo a tedy i Favorit ukazuje to samo, jako Felicia, nevím, kde jsi nabral dojem, že je tam něco jinak
Rovnou odpovím, je to to samo a tedy i Favorit ukazuje to samo, jako Felicia, nevím, kde jsi nabral dojem, že je tam něco jinak
-
Standa10121996 - FK
já myslel rozdíl v chladicím systému u motoru ve Favoritu (Felicii 1,3) a motoru 1,6 AEE u Feldy, omlouvám se, že jsem to zapomněl uvést.
U novějších aut než je Felda už teploměr neukazuje skutečnou teplotu, ale jen vypočítanou.Co konstruktéry vedlo k této změně?Mě osobně se líbí, když teploměr ukazuje skutečnou teplotu
U novějších aut než je Felda už teploměr neukazuje skutečnou teplotu, ale jen vypočítanou.Co konstruktéry vedlo k této změně?Mě osobně se líbí, když teploměr ukazuje skutečnou teplotu
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Standa - viedlo ich to aby sa šoféri panici a ludia podobní tebe to znamená vedecké typy /neber v zlom/ neznepokojovali a mohli spokojne spať , keby to tak nefunguje tak dnes aj na fábiách každý mení vetráky a čidlá
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě to ale nepatří do sekce 1.3 BMMStanda10121996 píše:já myslel rozdíl v chladicím systému u motoru ve Favoritu (Felicii 1,3) a motoru 1,6 AEE u Feldy, omlouvám se, že jsem to zapomněl uvést.
-
Majklus - FK
Mi teplota vleze pžez 110. a tachtí si do červeneho a nějak se nehce sepnout sahara
ale zastavim vypnu klíček zapnu a je tam 90 :d asi špatné čidlo. ihned de ven.
Já mám problém že jsem jel do táhlých kopců a esíček a vyjel jsem až na kopec a teplota byla +- 110stupňů ale ventilátor se vůbec nerozjel a bylo slyšet jak vaří voda...Myslel jsem že to je ventilátorem ale tím to není..
(felicia combi 1.3 glxi,r.v.1997)
(felicia combi 1.3 glxi,r.v.1997)
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
vyměn termospínač ventilátoru chladiče 
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
-
Jihik_Cz - FK
Felda vaří po 2 min a voda nejde do oběhu
Ahoooj
Prosím o radu, felda mi vaří po 2 min a voda nejde do oběhu, voda chce ven přes víčko u expanzky...Když jí otevřu tak se vaří... Na feldě bylo před půl rokem měněno těsnění pod hlavou, pumpa a rozvody... Myslíte, že by to mohlo být zase to těsnění? Díííky moc
Prosím o radu, felda mi vaří po 2 min a voda nejde do oběhu, voda chce ven přes víčko u expanzky...Když jí otevřu tak se vaří... Na feldě bylo před půl rokem měněno těsnění pod hlavou, pumpa a rozvody... Myslíte, že by to mohlo být zase to těsnění? Díííky moc
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 02. zář 2011 11:47:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
-
Worrvan - FK
Zdarvim,pred 14dni jsem menil cidlo teploty(duvod spatne teple starty) a rovnou jsem vymenil chl. kapalinu a termostat,nebot me za boha nevylezla teplota ani do pulky.Proste ani po 30 minutach jizdy se nedostala do pulky. Maximalne mezi pulku a nulu. Samozrejmosti bylo,ze kdyz jsem stal v kolone tak teplota konecne vylezla nad pulku(janse
nefachcilo naporove chlazeni). Po vymene uz nemam problemy s teplymi starty. S teplotou take nebyla,krasne mi po chvilce vylezla lehce pres pul. Ale ted 3 dny pozoruju,ze uz zase teplota nevyleze ani do pulky pulky
Snad neni mozne ze je v pr... termostat
Neznate jiny problem,krom toho ze by byl termostat KO??
Zas je blbost,ze po vymene 14dni fchcil a ted ne....nejde mi to na rozum
-
saliman - FK
cau chlapy,mam takovy problem.........kdyz jedu,tak se zahreje normalne na 90,ale po chvili spadne na nejakych 75-80,pak zase vyleze na 90,pak to zase spadne a takhle to udela asi 2-3x nez se to ustali zhruba na tech 90.......a mel sem to na Vagu a ani po 60km jizdy to nevyleze na 90,kdyz jedu tak to je celou dobu ve Vagu na nejakych 77-82°C,co je tedy spatne?termostat?cidlo teploty na sani?........topi pekne,takze bych to videl nato cidlo,ale nevim a ted jakmile je venku vic zima,tak me to bile kouri z vyfuku jak svina,ne jak normalne,to kouri kazdymu,diky za rady
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
termostat je KO.
Vyměnit a budeš spokojenej.
Vyměnit a budeš spokojenej.
-
saliman - FK
takže to čidlo to určitě nebude?..........jako topi to dobře
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Topit to topí, ikdyž je motor jen na 60 či 70°C.
-
saliman - FK
tak termostat vyměněn,podle budiku drzi krasne 90°C,ale ve vagu stale zhruba 80°C,je to normalni?diky