Kde sehnat patici BAX9s

103457
Kontaktovat uživatele:

Kde sehnat patici BAX9s

Příspěvek od 103457 »

Lidičky poradíte někdo, kde mají tyto patice?? Hledám to všude možně na netu, leč marně. :?
Jsou to patice na halogenky H6, označení je BAX9s
FOTO Obrázek
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde sehnat patici BAX9s

Příspěvek od Ivarek »

Jestli si pamatuju dobře tak tyhle patice měli nějaký Mercedesy jako parkovačky,tak jedině omrknout vrakoviště atd.,jelikož v krámě za ní chtěli asi 350 kč.
McShort
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McShort »

nevím jak mercedesy ale určitě je mají novější peugeoty jako parkovačky/dennív předních světlech... tak asi tak, ale nevím jestli to máš do denních nebo tak, ale i když je to Hčko, tak halogeny většinou svítí při stejné watáži "jen" o 30%víc, takže asi tak jako 10W normální, ty bych tam asi zkusil jako první (jen vyndat ze zadního světla a zkusit ve předu) a pak teprve asi laborovat, i když pak rozdíl 2*10 nebo 2*6, nějákých 8W to už ovlivníš víc tím jak nahlas si pustíš rádio nebo tak... já tam mám normálně ty 21W i ty 15 jsou docela v pohodě, ale těch 10.. to už bude možná málo, když už tam ty denní jsou tak at jsou vidět aby pak člověk v nějákém polostínu už nemuset přemýšlet jestli nemá zapnout potkávačky...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

právě, že bych H6 chtěl místo 21W žárovek použít do denních světel.
Hella je používá do denních světel a ty to určitě mají odzkoušené, že to svítí dostatečně.
McShort
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McShort »

ale oni taky mají jiný tvar těch světel a menší parabolu... ale tím tě od ničeho nezrazuju, to byl jen takový můj nazorek...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ovšem já ty žárovky nechci do klasickejch světel místo parkovaček, ale právě do SPDS na felicii, do kterých se dává žár. 21W. No a chtěl bych zkusit dát H6, která by svým svitem měla nahradit 21W žárovku při třetinové spotřebě. Chci jednoduše pomocí tekutého kovu vlepit tuto patici BAX9s do patice BA15s. Čímž umožním výměnu žárovky bez dalších úprav. Výškově to rovněž vyjde stejně, takže odraz v parabole by měl být shodný.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Heuréka, už vím, co koupím, už nepotřebuji žádnou patici, žádné úpravy, našel jsem žárovku o které jsem nevěděl, že se vůbec dělaj. :o :o
http://www.autolamp.cz/autozarovky/osta ... 01256.html
McShort
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McShort »

jo v pohodě, já to pochodil že to chceš do spsd, ale ty halogenky nejsou perpetum-mobile, takže rozdíl 5W v halogence a 21W klasických by mělo být hodně znát... jen už je to takové hodně hraní na spotřebu, myslím si že i rozdíl oproti normálnímu svícení nějákých 220W oproti 2x21W je docela dost... a pak místo teda daní tam 10W tam dát 5W halogen, to už aby u té spotřeby člověk přemýšlel i jak hodně často má dávat blinkr :) než se přišlo se SPDS tak všichni svítili s celým autem a bylo to v pohodě a altík není dynamo takže tomu tady nějáký pár watíčků asi taky moc nevadí...
a k tomu že bude stejně daleko ve světle, to ano, ale rozdíl ve svitivosti žárovek bude dvojnásobný a to musí být někde poznat...
(ale zase je lepší řešit takového věci než to že mě se do nich někudyma dostává vlhkost a kontakty po zimě jsou pěkně rezaté... grr :( )
Odpovědět