Nesvítí podsvícení budíků
-
Brezi - FK
Nesvítí podsvícení budíků
zdravim,mám takový poblém a to že,mi přestalo svítit osvětlení tachometru od 140-200km/h tak si myslel že to je žárovka,no tak jsem kopil žárovku vyměnil a pořád nesvítí , newíte čím by to mohlo být?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Re: osvětlení budíku..
Na firemní se nám přepálila cestička na tišťáku.Opravu jsem řešil komplet rozebráním a přerušené místo jsem nahradil drátkem.
-
raduzo22 - FK
Jak píše kolega na de mnou,buď to nahradit kouskem drátu nebo když tam budou kousky cesty tak to zkusit pocínovat,ale jestli tam sou malý plošky tak by to bylo lepší nahradit tím drátkem,
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
no bylo to přerušené mezi objímkou kontrolky a osvětlení levé půlky.Zacínovat to nešlo.Je to zalakované nějakám bordelem a ten se nenahřál tak aby cín k tomu chytl.Tak jsem to natahl drátkem od žárovky k žárovce a přiletoval jsem ho na kontaktní plošku pro patici žárovky.Funguje to už dva měsíce a Ok.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Rozebrat komplet budíky,jak na to je tady posané snad stokrát...,a pak se pořádně z vnitřní strany dívat kudy vede plus od žluté svorkovnice k jednotlivým žárovkám na podsvícení.A musíš natrefit na porušenou vodivou linku na tišťáku.A to místo kde je přerušená přemostíš drátkem.Pokud je v cestě nějaký odpor,což nevím jestli je,tak to pak zjistiš jedině měřením.
-
peeter
nesvtí otáčkoměr a palivoměr
čavec, co tady píšu tak už něco podobnýho tady bylo ale nebylo tam to s čím si nevím rady. Přišel jsem večír k autu nastartoval a rozsvítíl světla a prostě přestalo svítít osvětlení otáčkoměru a ukazatel paliva, nějde mi do hlavy že by najednou přestali svítí dvoje nebo dokonce troje žárovičky najednou neni to třeba spálenou pojistkou..? nějak se mi v budíkách hrabat nechce asi bych to už nesložil dobře..díky za odpověd.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: nesvtí otáčkoměr a palivoměr
Praskla ti žárovka 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Marty_pv - FK
Pojistka je na celý budíky jedna, takže žárovky jsou kaput
- ramelow
- Kontaktovat uživatele:
Pochybuju, že tuhle závadu má na svědomí pojistka. Kdyby to byla pojistka tak nejde veškeré podsvícení budíků a na jen půlka. v tomto případě asi shodou okolností praskla jedna nebo více žárovek a výměna není zrovna med.
-
peeter
ale podle tady toho http://petercermak.sweb.cz/auto/Palubka/ bych to měl vzládnout ne..? nezdá se to těžký
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud seš alespoň trochu zručnej tak jo .Hlavně nespěchej .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
zdick - FK
Ten návod je IMHO zbytečně složitý. Palubku už jsem rozebíral x-krát a nikdy jsem nemusel sundavat volant nebo jeho kryty ani povolovat náhon tachometru z převodovky.
Postup:
- plochým šroubovákem vycvaknout plastový krytky
- povolit šroubky křížovým šroubovákem (některý padají, tak na ně i na podložky pozor)
- trochu povytáhnout uvolněnou palubku
- vycvaknout ofuky ve prostřed palubky (4 zobáčky, v každým rohu jeden)
- odpojit konektory spínačů (barevně označené, při montáži zpět se splete jen ten co nevidí barvy)
- zas trochu povytáhnout, odcvaknout nahoře 2 kovové spony, tím se uvolní palubka od budíků => palubku strčit někde bokem; pokud nejde povytáhnout, v motorovým prostoru šoupnout lanko náhonu tachometru směrem do kabiny
- odpojit zezadu z budíků 3 plochý konektory (opět sedí barva)
- odpojit náhon tachometru
- na vytočení žárovky použít šikovný prsty nebo tenký kleště (dobrý jsou elektrikářský) - jsou to zelené žárovky 2W (celkem 4 kusy), nové stojí cca 20-30 Kč / kus
Složení je postup opačný. Někdo jednotlivé kroky prohazuje nebo kombinuje, tohle se osvědčilo mě.
Kolem volantu se vytočit dá v pohodě (jako projít se žebříkem dveřma) a pokud nepůjde strčit ruka za budíky tak, aby bylo možno uvolnit náhon tacha, tak v motorovým prostoru to lanko šoupnout trochu směrem do kabiny, tím se uvolní prostor pro ruku, vycvakne se konektor
Postup:
- plochým šroubovákem vycvaknout plastový krytky
- povolit šroubky křížovým šroubovákem (některý padají, tak na ně i na podložky pozor)
- trochu povytáhnout uvolněnou palubku
- vycvaknout ofuky ve prostřed palubky (4 zobáčky, v každým rohu jeden)
- odpojit konektory spínačů (barevně označené, při montáži zpět se splete jen ten co nevidí barvy)
- zas trochu povytáhnout, odcvaknout nahoře 2 kovové spony, tím se uvolní palubka od budíků => palubku strčit někde bokem; pokud nejde povytáhnout, v motorovým prostoru šoupnout lanko náhonu tachometru směrem do kabiny
- odpojit zezadu z budíků 3 plochý konektory (opět sedí barva)
- odpojit náhon tachometru
- na vytočení žárovky použít šikovný prsty nebo tenký kleště (dobrý jsou elektrikářský) - jsou to zelené žárovky 2W (celkem 4 kusy), nové stojí cca 20-30 Kč / kus
Složení je postup opačný. Někdo jednotlivé kroky prohazuje nebo kombinuje, tohle se osvědčilo mě.
Kolem volantu se vytočit dá v pohodě (jako projít se žebříkem dveřma) a pokud nepůjde strčit ruka za budíky tak, aby bylo možno uvolnit náhon tacha, tak v motorovým prostoru to lanko šoupnout trochu směrem do kabiny, tím se uvolní prostor pro ruku, vycvakne se konektor
-
Goofy - FK
mám trochu podobný postup..s tím že já mám malou ruku takže vytahuju celou kapličku i s budíky..neoddělávám ty sponky..pokud máš taky malou ruku tak jde ten náhon vypojit stejně tak i ty konektory..a pak ji vytahneš směrem do prava..
na obrazku máš vyfocenou mezeru kde se dá protáhnout ruka

na obrazku máš vyfocenou mezeru kde se dá protáhnout ruka

- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Táto fotka je mi tak trocha povedomá 
Tak keď už sa tu s ňou začalo, tak si omrkni aj zvyšok z mojej fotodokumentácie ktorú som spravil práve pri rozoberaní palubovky kvôli výmene polepov budíkov, neboj, nie je to nič zložité, len sa netreba toho báť a sem-tam použiť aj viac sily, ale všetkého s mierou
Odkaz:
http://picasaweb.google.sk/101925062232 ... aSpinacov#
Tak keď už sa tu s ňou začalo, tak si omrkni aj zvyšok z mojej fotodokumentácie ktorú som spravil práve pri rozoberaní palubovky kvôli výmene polepov budíkov, neboj, nie je to nič zložité, len sa netreba toho báť a sem-tam použiť aj viac sily, ale všetkého s mierou
Odkaz:
http://picasaweb.google.sk/101925062232 ... aSpinacov#
-
zdick - FK
Nesvítí podsvícení budíků - poškozený tištěný spoj
Dneska jsem dával do podsvětlení led pásky. Průběžně jsem kontroloval zda všechno svítí jak má, až při finálovém složení při posledním testu před zašroubováním šroubků palubovky mi nesvítily 3 ze 4 pásků okolo otáčkoměru. Nějak jsem se v tom šťoural (bohužel šroubovákem při zapnutém osvícení budíků), najednou se ozvalo lupnutí a smrádek že se něco přepálilo. Od té doby mi nesvítí ani jeden led pásek, nesvítí digi hodiny a nesvítí kontrolka parkovaček. Všechno ostatní funguje, hledal jsem co by to mohlo být za pojistku ale moudrej jsem z toho nebyl. Funguje i otáčkoměr a palivoměr.
Mám tam tří diodové 12V led pásky zapojené do série napájenými drátky, plus a mínus z krajních žárovek osvětlení přístrojů (dvě vnitřní jsem nechal bez využití).
Když jsem vytáhl napájení led pásků a zhasnul stropní světlo tak při vypnutém zapalování a zapnutých parkovačkách bylo vidět slabé světlo od digi hodin a lehce svítila i kontrolka parkovaček. Při zapnutí zapalování a tlumených světel už jsem ani to slabé světlo neviděl.
Nemá někdo nějaký tip?
Mám tam tří diodové 12V led pásky zapojené do série napájenými drátky, plus a mínus z krajních žárovek osvětlení přístrojů (dvě vnitřní jsem nechal bez využití).
Když jsem vytáhl napájení led pásků a zhasnul stropní světlo tak při vypnutém zapalování a zapnutých parkovačkách bylo vidět slabé světlo od digi hodin a lehce svítila i kontrolka parkovaček. Při zapnutí zapalování a tlumených světel už jsem ani to slabé světlo neviděl.
Nemá někdo nějaký tip?
Re: Problém - budíky - asi nějaký zkrat..?
rozebrat, zkouknout plošňák a led pásky, opravit, složit a NEŠŤOURAT kovovými předměty pod napětím...
Vyzkoušet pásky mimo jen 12V
Vyzkoušet pásky mimo jen 12V
-
zdick - FK
-
zdick - FK
-
zdick - FK
Další edit: trochu jsem na ten spoj sáhl a je tam přerušený měděný pásek. Můžu zkusit to připájet? Nepodělám tím něco? Zatím mi totiž všechno krom osvětlení budíků, hodin a kontrolky parkovaček funguje.
Opravit to jde, opravoval jsem jedny budíky už ale chce to velice jemnou a přesnou práci
jakmile to přepálíš jsou na vyhození
jakmile to přepálíš jsou na vyhození
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
pokud se ti přetavil jen ten kousek měděného spoje tak ty přetavený konce očisti na měd vem kus slabšího drátu a opatrně to mezi sebou za použití kalafuny proletuj.zdick píše:Další edit: trochu jsem na ten spoj sáhl a je tam přerušený měděný pásek. Můžu zkusit to připájet? Nepodělám tím něco? Zatím mi totiž všechno krom osvětlení budíků, hodin a kontrolky parkovaček funguje.
A v autě se podívek na pojistku č.22, bude přepálená.
-
zdick - FK
Na 22ku jsem koukal, ta je v pořádku. Navíc jsem koukal a přední obrysovky svítí obě, spínače a rádio taky.
-
zdick - FK
Vyřešeno, Kova mi připájením drátku nahradil chybějící spálené propojení a už zas všechno funguje jak má.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
nechtěl jsem zakládat nové téma, tak píéšu sem, vyměnil jsem budíky u své feldy 1.3 BMM, měl jsem s analogovými hodinami za budíky s otáčkoměrem, a nic na nich nefunguje správně, teplotu to ukazuje úplně na max. i při studeném motoru, to samé benzín, rafička je na max, a mám tam benzínu na dně... ot. nefunguje, ukazuje akorát při větším vytočení motroru 4tis. pak zas spadne na 0 a rychloměr ukazuje skoro furt 80km/h a to i když jedu sotva 50km/h při 30tce 70km/h ... nevíte někdo v čem by mohl být problém? Děkuji
-
Marty_pv - FK
Podle mě to budou kontakty budíků a ukostření - taky jsem s tím bojoval při dodělávce otáčkoměru (rychloměr bych přehodil z původních budíků jestli fungoval)
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
na původních fungovalo vše... ale už je nemám
o.k. mrknu zítra na tu kostru 
Rychlomer je ciste mechanicka zalezitost, takze to se tim urcite nevyresi. Ono se delalo vic verzi rychlomeru? Mozna mas jen spatne nasazenou rucicku, ne? Kilometry se zapisuji spravne?
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
takže problém vyřešen, zezadu jak jsou ty tři matky tak všechny volné, povoliol jsem je rukou a jedna dokonce do půlky povolená
takže jsem je utáhl a vše šlape, rychloměr jsem měl asi blbě nacvaklý při druhém pokusu už funguje, snad správně
akorát teplota mě ukazuje víc ale jsou to budíky z 1.6tky Mpi tak asi proto... já mám 1.3 BMM
RAIMMI - mam tu jedny budiky z BMM (ale s hodinama)
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tišťák přístrojovky-Málo viditelné kontrolky - VYŘEŠENO
Mám podobný problém, priamo z tejto témy som sa nedozvedel riešenie (odkazy na fotky sú už nefunkčné) no zatiaľ nechcem zakladať nové téma.
Pri včerajšom rozoberaní palubky odrazu niečo zasmrdelo ako spálenina, nič som však nikde zatiaľ neobjavil spálené, no komplet podsvietenie budíkov je odstavené
Po zapnutí parkovačiek a stretávačiek svietia z celých budíkov len hodiny a kontrolka stretávačiek,
viď obrázok
V budíkoch sa viem tak zhruba zorientovať, no toto je už nad moje sily vyriešiť, preto prosím o pomoc, ak niekoho napadne čím to je, napíšte prosím.
Tu je link na môj fotoalbum keď som prerábal palubku do modra, zhruba v strede mám nafotené z každej strany aj rozobraté budíky, ak má niekto nejaký konkrétny tip na niečo špatné, môžte zakrúžkovať do niektorej fotky
Palubovka
Ďakujem za každý nápad
Pri včerajšom rozoberaní palubky odrazu niečo zasmrdelo ako spálenina, nič som však nikde zatiaľ neobjavil spálené, no komplet podsvietenie budíkov je odstavené
viď obrázok
V budíkoch sa viem tak zhruba zorientovať, no toto je už nad moje sily vyriešiť, preto prosím o pomoc, ak niekoho napadne čím to je, napíšte prosím.
Tu je link na môj fotoalbum keď som prerábal palubku do modra, zhruba v strede mám nafotené z každej strany aj rozobraté budíky, ak má niekto nejaký konkrétny tip na niečo špatné, môžte zakrúžkovať do niektorej fotky
Palubovka
Ďakujem za každý nápad
Naposledy upravil(a) Martin420 dne čtv 28. črc 2011 9:52:56, celkem upraveno 1 x.
-
Marty_pv - FK
Martine a nenapájel jsi jako jeden člen dřív všechny pásky podsvícení z jedné patice pro žárovku? Nevím jestli tu to téma ještě je ale tomu člověku shořel kus cesty na plošném spoji protože si zkratoval vodič kovovým šroubovákem - jenom takový nápad, třeba je to něco jinýho
EDIT2: sloučeno o správného vlákna
EDIT2: sloučeno o správného vlákna
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
To téma som si už tiež celé prečítal, len tam nefunguje už ani jeden link na obrázky a tým pádom netuším kde mám ten "tištený spoj" hľadať
Preto som aj sem pridal link na svoje fotky aby mi to tam niekto označil, prípadne ak máš ty Marty nejaké foto tak kľudne pošli, pomôže čokoľvek.
Čo sa týka napojenia podsvietenia - zámerne som rozdelil napájanie pásikov na 2 samostatné vetvy, resp. teplomer a tachometer sú napájané zo žiarovky pod tachometrom, podsvietenie otáčkomera a budíka stavu paliva je napájané zo žiarovky ktorá je niekde medzi tými dvoma budíkmi. Len teraz neviem ako to pokračuje ďalej, či sú to aj v budíkoch 2 samostatné vetvy alebo sa to aj tak všetko nakoniec niekde spojí a tým pádom by bolo moje rozdelenie zbytočné, fakt netuším. No a zdick v tej druhej téme spomína že mu nefunguje ani podsvietenie digi hodín, mne tie hodiny svietia, je mi to trocha divné že práve ich podsvietenie funguje keď to má byť oficiálne všetko prepojené.
Čo sa týka napojenia podsvietenia - zámerne som rozdelil napájanie pásikov na 2 samostatné vetvy, resp. teplomer a tachometer sú napájané zo žiarovky pod tachometrom, podsvietenie otáčkomera a budíka stavu paliva je napájané zo žiarovky ktorá je niekde medzi tými dvoma budíkmi. Len teraz neviem ako to pokračuje ďalej, či sú to aj v budíkoch 2 samostatné vetvy alebo sa to aj tak všetko nakoniec niekde spojí a tým pádom by bolo moje rozdelenie zbytočné, fakt netuším. No a zdick v tej druhej téme spomína že mu nefunguje ani podsvietenie digi hodín, mne tie hodiny svietia, je mi to trocha divné že práve ich podsvietenie funguje keď to má byť oficiálne všetko prepojené.
-
Marty_pv - FK
Re: Nesvítí podsvícení budíků - poškozený tištěný spoj
Tak fotky jsou fuč z galerie, jedině zkus napsat zdickovi jesli ti je nepošle - jinak prostě budeš muset sundat tišťák z budíků a projít vodivé cesty od těch dvou míst ze kterých jsi napájel pásky, přerušení poznáš snadno (černá barva, přepálená vodivá cesta)
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
No nejde len o pásiky ale aj o tú kontrolku parkovačiek ktorá tiež nesvieti a prestala svietiť v rovnakom okamžiku ako tie pásiky. Je to tam nejak prepojené, aj keď mením svietivosť budíkov cez potenciometer tak tá kontrolka vždy zoslabuje/svieti jasnejšie podľa toho čo nastavím na potenciometri, správa sa proste rovnako ako pásiky. To by znamenalo že je to niekde na spoločnej ceste prívodu šťavy do podsvietenia poškodené, lenže zas mi do toho vôbec nepasujú tie digihodiny ktoré svietia 
-
Marty_pv - FK
To co jde přes jednu pojistku (a zřejmě přes jeden vodič z pojistkovky) ještě neznamená že je to na DPS panelu přístrojů napájeno z jedné větve, záleží na tom v jakým místě se ti ta vodivá cesta prorazila
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
To je tiež pravda, skúmal som hneď či mi svietia obidve parkovačky inak by bola vyrazená poistka na podsvietenie palubovky lenže to by zas nesvietil ani jej zvyšok a podsvietenie panela topení, rádio, spínače a všetko ostatné na to napojené funguje, potom mi napadlo či nie je vymlátená druhá poistka ktorá má na starosť práve hodiny, minule mi prestali ukazovať a zistil som že nesvieti ani stropné svetlo, má to spoločnú poistku lenže opäť ten samý problém - hodiny ukazujú a sú podsvietené takže ani tu to nemôže byť poistkou. Pokiaľ sa chcem k tomu dostať, znamená to že musím rozobrať komplet celé budíky? (Mám na mysli vybratie samotných 4 budíkov z toho tištaka) Alebo sa to dá pomerať aj nejak z tej opačnej strany kde sa menia žiarovky?
-
Marty_pv - FK
Budeš to muset celé rozebrat, strana DPS která tě zajímá je bohužel ta "přední"
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Toho som sa obával
No čo už, pohrám sa s tým...Nejaké schematko ako to tam chodí by sa nenašlo? Lebo netuším ako to v tom DPS funguje, hľadať môžem v podstate len podľa toho kde bude čo čierne a bude to cítiť spáleninou 
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
To je z pdf-ka elektrických schémat, mám ho domá celé a už som si ho prezeral no je to všetko zamerané len na to že "žltý drátek ide k prvej žiarovke, červený k druhej...", toto je skôr schéma ako to funguje ako celok - z poistkovky do spínačov, z nich do žiaroviek v budíkoch a potom ďalej už do jednotlivých zariadení, lenže ja by som potreboval schématko samotnej DPS a to som tu zatiaľ nikde nenašiel 
Ale dik za snahu
Edit: Čo mám chápeť pod tým písmenom "t - osvětlení displeje" keď následne "u" je osvetlenie digi hodín? Ten displej je akože to podsvietenie celých budíkov alebo čo sa tým myslí? Ja mám chybu niekde u "s" a "t", do digi hodín mi prúd ide do podsvietenia takže "u" je už v poriadku, no len toto je moc obecné, potreboval by som ešte troška podrobnejšie to schématko zamerané viac na tie spoje
Ale dik za snahu
Edit: Čo mám chápeť pod tým písmenom "t - osvětlení displeje" keď následne "u" je osvetlenie digi hodín? Ten displej je akože to podsvietenie celých budíkov alebo čo sa tým myslí? Ja mám chybu niekde u "s" a "t", do digi hodín mi prúd ide do podsvietenia takže "u" je už v poriadku, no len toto je moc obecné, potreboval by som ešte troška podrobnejšie to schématko zamerané viac na tie spoje
-
Marty_pv - FK
http://obrazku.cz/obr733926_140720111257.jpg
tady máš fotku z inzerce, je z toho něco poznat a zároveň vidíš že ty vodivý cesty rozhodně nejsou nějak předimenzovaný
tady máš fotku z inzerce, je z toho něco poznat a zároveň vidíš že ty vodivý cesty rozhodně nejsou nějak předimenzovaný
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Ok, trocha som sa v tom zorientoval, ešte základná otázka - ktorá svorkovnica (ideálne aj kábel z nej) privádza prúd na kontrolku parkovačiek (a tým aj na celé podsvietenie) zo spínača parkovačiek? Jasné že sa dá na to prísť, no nemám auto po ruke, riešiť to budem pravdepodobne asi až zajtra tak chcem nad tým aspoň takto nejak pošpekulovať v teoretickej rovine na ktoré cesty sa tam mám potom zamerať pri premerávaní
Edit: Kto hľadá, ten nájde že jo
Je to žltý konektor, na ňom pin č.3 - šedozelený drat? Ak áno, tak tam sú tie cesty pekelne nahustené smerom od neho, nájsť a opraviť tam nejakú chybu...no neviem neviem 
Edit: Kto hľadá, ten nájde že jo
-
Psykopath - FK
Tohle by ti mohlo pomoct:
Zapojení budíků
T10b bílý konektor:
1 bílý, hl.brzd.kapaliny
2 černý, teplota chl.kapaliny
3 hnědý, ukostření
4 černý, bezp.pásy
5 žlutý, tlum.světel
6 zelený, bezp.pásy
7 modrý, vyhř.zad.skla
8 nezapojeno, nebo černý/červený, žhavení
9 černý/bílý, směrovky L
10 bílý, žhavení
T10c žlutý konektor:
1 žlutý, palivoměr
2 červený, přívod "15"
3 šedý/zelený, podsvícení+kontrolka obrys.světel
4 nezapojeno, nebo modrý, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
5 nezapojeno
6 nezapojeno, nebo šedý/zelený, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
7 žlutý, otáčkoměr
8 nezapojeno, nebo šedý/modrý, podsvícení + kontrolka obrys.světel
9 černý, napájení digitálních hodin
10 hnědý, kostra palivoměr
T10d černý konektor:
1 bílý, dálk.světla
2 bílý, př.mlhovky
3 modrý, směrovky přívěsu
4 zelený/bílý, zad.mlhovky
5 černý/zelený, směrovky P
6 zelený, alternátor
7 nezapojeno, nebo černý/zelený, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
8 černý, ruční brzda
9 černý/červený, airbag
10 černý, tlak oleje
Zapojení budíků
T10b bílý konektor:
1 bílý, hl.brzd.kapaliny
2 černý, teplota chl.kapaliny
3 hnědý, ukostření
4 černý, bezp.pásy
5 žlutý, tlum.světel
6 zelený, bezp.pásy
7 modrý, vyhř.zad.skla
8 nezapojeno, nebo černý/červený, žhavení
9 černý/bílý, směrovky L
10 bílý, žhavení
T10c žlutý konektor:
1 žlutý, palivoměr
2 červený, přívod "15"
3 šedý/zelený, podsvícení+kontrolka obrys.světel
4 nezapojeno, nebo modrý, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
5 nezapojeno
6 nezapojeno, nebo šedý/zelený, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
7 žlutý, otáčkoměr
8 nezapojeno, nebo šedý/modrý, podsvícení + kontrolka obrys.světel
9 černý, napájení digitálních hodin
10 hnědý, kostra palivoměr
T10d černý konektor:
1 bílý, dálk.světla
2 bílý, př.mlhovky
3 modrý, směrovky přívěsu
4 zelený/bílý, zad.mlhovky
5 černý/zelený, směrovky P
6 zelený, alternátor
7 nezapojeno, nebo černý/zelený, AKIN - zvuk.signalizace rozsvícených světel
8 černý, ruční brzda
9 černý/červený, airbag
10 černý, tlak oleje
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Poznačím si, každá podobná vec sa môže zísť ani neviem ako, dik
Ja som už veľakrát zháňal podrobnejšie schémata na elektroniku v palubke no vždy sa dopracujem len k rovnakým pdfkam dookola, bolo vôbec niečo podrobnejšie spracované alebo si to v bolke ponechali ako firemné tajomstvo?
Ja som už veľakrát zháňal podrobnejšie schémata na elektroniku v palubke no vždy sa dopracujem len k rovnakým pdfkam dookola, bolo vôbec niečo podrobnejšie spracované alebo si to v bolke ponechali ako firemné tajomstvo?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Stáhni si dílenskou příručku,tam je to dost podrobně a jasně popsaný.