VN kabely 1.6
-
Stefi1
VN kabely 1.6
Dobrý den...Potřeboval bych schéma,nejlépe obrázek zapojení kabelů od víčka ke svíčkám..nevím si již rady
startér točí,baterka fungl nová varta,skusím svíčky a benzín jestli teče:-/
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Re: kabely
kludne aj cievka moze byt vadna. Pri 1,6tkach je to normalna vec, ze odchadza zapalovaci modul

Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
Stefi1
Tak.. zapalování háže jiskru, odebíranej proud při zapnutých klíčkách je 1.56A což je krásný
teď už to vypadá fakt jen na ten startér že? 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zapojení zapalovacích kabelů
Za předpokladu, že jednička válec je u rozvodového řemenu, je zapojení následující:
Jednička je na rozdělovači vepředu (po směru jízdy).
Dvojka je na rozdělovači nahoře.
Trojka je na rozdělovači dole.
Čtyřka je na rozdělovači vzadu
Nebo-li, pálí to v pořadí 1-3-4-2. Palec v rozdělovači se točí proti směru hodinových ručiček.
Za předpokladu, že jednička válec je u rozvodového řemenu, je zapojení následující:
Jednička je na rozdělovači vepředu (po směru jízdy).
Dvojka je na rozdělovači nahoře.
Trojka je na rozdělovači dole.
Čtyřka je na rozdělovači vzadu
Nebo-li, pálí to v pořadí 1-3-4-2. Palec v rozdělovači se točí proti směru hodinových ručiček.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli nemůžeš nastartovat, tak překoukni to zapojení kabelů na rozdělovači, když už ti připadá podezřelé. Když nic nevykoumáš, tak vytoč svíčku, koukni jak vypadá. Jestli je mokrá, tak tam benzín jde. Zapíchni jí do fajfky a ať ti někdo startuje a koukej jestli to hází jiskru.
Když to bude házet jiskru, tak sundej koleno ze škrtící klapky a sleduj jestli je pootevřená při startování (už při zapnutí zapalování se musí pohnout). Jestli ne, tak zkus malinko přidat plyn. Jestli je pootevřená, tak vezmi stříkačku, nasaj do ní benzín a ten během startování v přiměřeném množství vstřikuj do škrtící klapky. Když to začne mít snahu chytnout, tak máš problém s dodávkou benzínu.
Když to bude házet jiskru, tak sundej koleno ze škrtící klapky a sleduj jestli je pootevřená při startování (už při zapnutí zapalování se musí pohnout). Jestli ne, tak zkus malinko přidat plyn. Jestli je pootevřená, tak vezmi stříkačku, nasaj do ní benzín a ten během startování v přiměřeném množství vstřikuj do škrtící klapky. Když to začne mít snahu chytnout, tak máš problém s dodávkou benzínu.
-
Stefi1
Startér se převaluje,zkoušenej funkční a nic:-/ svíčky jsou mokrý a zkoušený funkční
bohužel se mi zdá,že auto nemá jiskru
kabely,víko,palec..to všechno nový
proměřoval jsem zapalovací modul a primár měl: 1.3 ohmů a sekundár měl 2,93 Kiloohmů tak snad je to v pořádku
čím by to mohlo dále být?
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
mne sa stalo tiez podobne vec, lenze som vyumyval motor vapkou a odisla mi naraz cievka a RJ
...a vtedy nedavalo iskru...
...a vtedy nedavalo iskru...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
-
Stefi1
Vypadá to na tu cívku
zítra vyzkouším a snad už zase pofrčím
dám vědět jak jsem dopadl 
-
Standa10121996 - FK
doporučuje se po určité době preventivní výměna zapalovacích kabelů?U 1,6 MPi mám nalítáno už 166000 km a zapalovací kabely budou evidentně původní, ještě jako součást rozdělovače BOSCH
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Startuje to za vlhka? Jezdí to? Měnit preventivně něco co nemá přímou souvislost s bezpečností (brzdy) považuji na našich strojích za házení perel sviním.
-
Standa10121996 - FK
auto startuje bez problémů i za vlhka, jen jsem se ptal, jestli by bylo dobré ty zapalovací kabely preventivně vyměnit.Podle mě vydržely docela dost, když už mají nalítáno 166000 km.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: VN kabely 1.6
Na Felicii začíná platit to, že nový díl je horší než to co z auta vymontuješ. Díly jsou levné a kvalita je žalostná.
Re: VN kabely 1.6
Ve VN kabelech jsou ve fajfkách odrušovací odpory.Z nich se po určitém čase ztatí ten odporový nános s pak to přestane fungovat.Mě se to stalo.Z vrchu byly ty kabely už pěkně zpuchřelé.Dá se to na silnici ojebat tak,že se ta fajfka stáhne pryč a ta mosaz na konci kabelu se trochu smačkne a přímo nasadí na svíčku.Jede to,ale neodrušuje.