Osobně sem proti dennímu svícení, nehodovost neklesla, když neustále svítíte tak se mírně zvýší akorát spotřeba paliva, opotřebení žárovek je taky znatelné.
Díky za vaše názory, nápady, poznatky!!!
Cent
Je to na dvě věci.To jsou zase ty naše český zákony,který nahrnou všechny lidi do stejného pytle.Když si nedokáže někdo rozsvítit za snížené viditelnosti,hustého deště nebo sněžení(a to může být i v červenci za mlžného rána před pařákem),tak to zpaušalizujeme pro všechny místo toho,aby naše policie takové lidi zastavovala a stíhala.To je úplně jako ve zdravotnictví.Kromě preventivních kontrol každý rok,které mi platí kvůli svému sichru zaměstnavatel,jsem nebyl už 15 let u doktora a myslíte,že mám nějaký bonus?Prdlačky!Centauria píše:
Osobně sem proti dennímu svícení, nehodovost neklesla, když neustále svítíte tak se mírně zvýší akorát spotřeba paliva, opotřebení žárovek je taky znatelné.
Díky za vaše názory, nápady, poznatky!!!
Cent)

Jo,tak s tím samozřejmě souhlas.103457 píše:Já to řeším momentálně, ikdyž mám ASS1 tak nyní budu dávat nárazník z nové tváře a do něj naprosto přesně padnou světla od Wesemu. Sice oproti Helle které mají 6W, tak světla od Wesemu mají 21W, ale i to je obrovská úspora oproti kompletně rozsvícenému autu.

To je sice pravda, ale jde tu o úsporu a hlavně felda není stavěná na celodenní svícení.encore píše:Jednoznačně ASS1, není to žádný zásah do vozu jen se vymění rele
103457 píše: To je sice pravda, ale jde tu o úsporu a hlavně felda není stavěná na celodenní svícení.

už jsme to tu také řešily, vypalování kontaktů levého lucasu, vypalování plastů vypínačů a světlovodů kontrolek a podsvícení budíků. Prostě, když se fávo potažmo felda konstruovaly, tak nikdo nepočítal s celodenním svícením.Michal píše:Proč myslíš?
Tak jo, no103457 píše: už jsme to tu také řešily, vypalování kontaktů levého lucasu, vypalování plastů vypínačů a světlovodů kontrolek a podsvícení budíků. Prostě, když se fávo potažmo felda konstruovaly, tak nikdo nepočítal s celodenním svícením.

Ty zase vymýšlíš chujoviny, proč bych měl jezdit v noci na slovensku? V noci budu muset svítit i u nás a nemusím na slovenskoJozefj píše:To potom nesmíš jezdit ani v noci třeba na slovensku,kde se zatím ve dne svítit nemusí.Protože to je to samé jako svítit ve dne.Kontakty se zahřívají úplně stejně.nebo malou úpravou zapojit do okruhu relé.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.netCentauria píše:... chtěl bych vědět estli je teda možnost jak svítit pouze potkávačkama a přitom aby byl zbytek potmě ...
Pawlick píše:... Technicky to problém nebude, přepojit si pár drátů...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Ty píšeš pokaždý něco jiného o dva příspěvky níže píšeš, že SPDS nejsou stanovené osvětlení a najednou je doporučuješJozefj píše:Tak si kup světla pro denní svícení a dej je třeba místo mlhovek.

Jozefj píše:Já jsem snad psal,že obrysovky----parkovačky. ani světla pro denní svícení.
Parkovačky nejsou stanovené osvětlení ani světla pro denní svícení
Koncovýma není potřeba dle zákona svítit, musíš svítit pouze předníma světlomety(obrysovky+tlumené). Zbytek není nějak v zákoně definován.Jozefj píše:Trochu to poopravím protože první příspěvek vyzněl ,blbě.Na obrysovky nesmíš jezdit ,tudíš je nemůžeš použit jako světla pro denní svícení.Při světlech pro denní svícení nesvíti koncová světla.!!!Ty jsou součástí obysových světel.A denní světla musí zhasnout jakmile rozsvítíš stanovené osvětlení.To je obrysovky a tlumená světla.Může být vozidlo vybaveno extra parkovacíma světlama pak se budeme bavit o obrysovkách.

Jenže pojem obrysová světla jsou: přední, zadní, osvětlení SPZ, přístrojů a vypínačů, nelze to rozdělit a používat pouze částečně. Povoleno je pouze standardní osvětlení vozidla, čili obrysová a tlumená současně nebo SPDS. Nic jiného legálně nemůžeš použít.Centauria píše:
Koncovýma není potřeba dle zákona svítit, musíš svítit pouze předníma světlomety(obrysovky+tlumené). Zbytek není nějak v zákoně definován.
Tyler píše:Po startu zmáčknu příslušné tlačítko a světla se rozsvítí...Dělám to úplně automaticky stejně jako třeba připoutání se...
...osobně jsem pro denní svícení...svítím přes den už od autoškoly, i když to ještě nebylo nařízené...chci co nejvíc zmenšit riziko, že mě někdo sestřelí z důvodu "soráč, sem tě neviděl"...
Sigy píše:
Jsem na tom uplně stejně
Jak se ti povedlo to denní svícení? Taky o něm uvažuju můžeš dát foto? Jak se zapojí rele aby to zhaslo když zapnu světla? díky103457 píše:Já to řeším momentálně, ikdyž mám ASS1 tak nyní budu dávat nárazník z nové tváře a do něj naprosto přesně padnou světla od Wesemu. Sice oproti Helle které mají 6W, tak světla od Wesemu mají 21W, ale i to je obrovská úspora oproti kompletně rozsvícenému autu.