Vše o dobíjení...alternátor,kontrolka dobíjení,napětí atd.

Odpovědět
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Vše o dobíjení...alternátor,kontrolka dobíjení,napětí at

Příspěvek od ferdamravenec »

spíš bych ti doporučil pořádně elektriku zkontrolovat , přípoje + - , propojka kastle motor , ........... i startér a alternátor (na zátěži) , spotřebu při všem vypnutém .....
já jezdím š1203 svítit se musí , cesta je 7km tam 7zpět každý den , cca 1týdně na nákup t+z cca 20 km pouze obcí ,
altík mám 55A(stejný jako favorit) , baterku mám nejmíň 5let nabíjet jsem ji musel jen když jsem nechal zapnutý světla
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

ferdamravenec: ............ toto všetko je skontrolované. Žiadne veľké ubytky som nenameral. Rozdiel v napätí alternátor vs. baterka je minimálny, a to i pod záťažou(rozdiel tuším okolo 0.18). S kostrením problem nie je.
Preventívne som skontroloval regler, vymenil uhlíky. Problem nie je v dobijacej sustave, skôr v jej schopnostiach :(
V mojom pripade jak som písal vyššie - nie je to kritické, žeby som nenatočil... len proste ak by som začal robiť tie krátke trasy po meste ako v zime, tak to už bude miestami na hrane. Ak je potrebné tak v zime chcem zapínať rozmrazovanie skla, ventilátor na 3 al. 4. Ale pri cúračkách cez križovatky mi tou krátkou trasou aku skoro vôbec nedobije.
Ono nejde len o to, že alternator na volnobehu nedobija, ale aj o to že ak máš zapnuté spotrebiče tak čast prudu dodáva aku, tzn namiesto toho aby sa dobíjal, tak sa vybíja.
Svabek

Příspěvek od Svabek »

Rád bych se taky podělil o své zkušenosti s dobíjením. Při jedné cestě mi začala slabě svítit kontrolka dobíjení a to tak, že až od určitých otáček a se zvyšujícími se otáčkami svítila stále víc. Podíval jsem se na uhlíky a byly už dost krátké tak jsem je vyměnil. Auto zase poslušně dobíjelo. Po necelém roce se to stejné opakovalo což mi už bylo podezřelé. Podíval jsem se na uhlíky a zase byly krátké. Tak jsem si říkal, že to asi není normální aby po roce odešly uhlíky a tak jsem rozebral celej altík. Kroužky na rotoru byly dost vydřený a taky trochy házely. Materiálu na nich bylo zdá se dost a tak jsem si je na soustruhu stočil. Když už byl altík rozebranej tak jsem vyměnil i ložiska, který už taky byly dost špatný, přeměřil jsem diody a překontroloval pájený spoje. Tak doufám, že altík i uhlíky zas nějakou dobu vydrží. Kroužky před a po stočení můžete vidět na přiložený fotce.

Obrázek
bosator

Kontrolka dobijení se chová obráceně???

Příspěvek od bosator »

Prosím o radu, u felície 1.3, alternátor magneton, po nastartovaní ve volnoběhu mírně svítí kontrolka dobijení, čím větší jsou otáčky, tím více svítí. Občas se i stane, že při vypnutém zapalování kontrolka svítí stále a pak vybijí baterku. Zkusil jsem jiný funkční regulátor, ale bylo to stejné. Kde je chyba, díky moc za rady. Nikde jsem se přímo o tomto problému nedočetl.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 12. srp 2011 13:20:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3 - v nadpise je opravdu napsáno KONTROLKA DOBÍJENÍ
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrolka dobijení se chová obráceně???

kromě toho že tohle patří do tématu co je již založené , tak alternátor není jen regulátor , takže co zkusit opravit/vyměnit alternátor ???
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Hlavne na sústruhu bacha , treba brať jemnú triesku , poznám prípady kde sa začalo brať veľa a nôž krúžky odtrhol od pripojenia , a hlavne nikto to nerovnajte brúsnym papierom ani pilníkom
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Dobře se jemným brusným papírem dělá finální "vyleštění" kroužků na soustruhu.
Ahmed - FK

Příspěvek od Ahmed - FK »

přátelé, před pár dny nějaký zdejší člen popisoval problematiku záměny stávajícího alternátoru za nějaký tip z fábie se 125A. nedočetl jsem se konce a teď se mi nedaří téma najít. mám v autě 72Ah baterku a po skontrolování veškerých kostření, uhlíků atd alternátor (70A) dobíjí stále jen 13,1V na volnoběh a 13,5 v otáčkách. baterku to nijak nevybíjí takže už takhle jezdím přes měsíc (2500km) a stále je dobrá a auto chytá na první škrknutí. rád zahřívám zesilovač atd takže bych zkusil sehnat ten 125A altík...
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

Neřešili jste někdo úbytky na silovém kabelu od alternátoru? Docela mě štve, že i když můj magneton dobíjí 14-14,1V v otáčkách, tak na baterce mám pouze 13,7V. Oněch 0,3V jsem naměřil právě mezi +baterie a +alternátoru. V palubovce pod přihrádkou spolujezdce jsem objevil nerozebiratelný spoj - altík-baterka-pojistkovka. Nemá nějakdo nápad co se dá udělat krom vyčištění kabelového oka u alternátoru? Třeba už to někdo nějak elegantně vyřešil novou kabeláží nebo nějakýma spešl svorkama??? Nebo mě napadlo ještě přidat jeden drát přímo mezi altík a přímo baterii - co vy na toto řešení?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já bych se spíš zaměřil na kostry.Já sundaval držák alternátoru a jen tím že jsem "zamrdlal" spojema mezi altíkem / držákem a blokem motoru se mi zvedlo dobíjení o cca 0,7V.Ale je to otázka času kdy spoje zase zoxidujou a kostra se zhorší.
big.jedla - FK

kostru mám vylěštenou ;-) úbytek mezi -baterie a obalem altíku 0,07V ;-) ale je pravda že vyčištění kostry mi taky přidalo nějaké dvě tři desetinky... takže už aspoň mám 13,7 místo 13,4 - to jsem musel cca 1x za měsíc na nabíječku.

teď mě už trápí právě jen ztráty na + kabelu
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

máš li možnost , dej silnělší kabel (cca16mm2), mezi + altíku a + baterky
je vhodné též kabel na - baterky a -altíku
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

já mám magnetona 90a a když byl noví tak dle dig.voltmetru 14.2v i při zátěži max kolísání -0.2v teť po dvou letech a 70tkm najeto mám 13.9v a když zapínám klimu tak 13.5 i 13v a vždy bez problému nastartuju.baterka 66amh.
ještě jsou origo uhlíky.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
big.jedla - FK

já bych právě možná šel cestou stávající nechat + přidat jeden mezi alt a baterku... na šroub na altíku další očko vejde v tom bych neviděl problém, spíš jak to uchytit na te baterce...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

na baterce je taky šroub , takže na kabel taky oko
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

big.jedla píše:já bych právě možná šel cestou stávající nechat + přidat jeden mezi alt a baterku... na šroub na altíku další očko vejde v tom bych neviděl problém, spíš jak to uchytit na te baterce...
Dle mýho si tím nepomůžeš.Zvětšením průřezu kabelu by sis max pomohl při startu kdy tečou kabelem stovky ampér,ale určitě ne při dobíjení kdy tam jdou řádově ampéry.
MIREC - FK

Příspěvek od MIREC - FK »

Nazdarek ja mam podobný problém na mojej felde,1,3 mpi 50kw,mne altik dava na voľnobeh všetko vypnute 13,8- 14,2.Ak zapnem vetrak na 4,svetla+hmlovky tak mi to stiahne na 13,1 a potom nižšie 11,9 aj menej.Ak pridam na otačky cca 1000-min.tak sa to vyšplha na tých 13,5-13,8.
Alternátor som repasoval je tam novy didovy mostik,ložiska,regler a meral som aj jednotlive droty na statore su ok aj rotor.Kontrolka baterky ale nesvieti.Len ked dam kluč na spinačke na polohu 1 a pred štartom.Čo to môže byť????
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

"čo to môže byť?" - odpoveď bola na fore napísaná veľa-x. Odpoved je, lebo MAGNETON.

Tento altik proste uspokojivo dobíja až od cca 1000 - 1100 ot/m (otáčky motora). Na voľnobehu maximalne svetla + vetrák na 2.
Čo by pomohlo, je bud väčšia remenica na kľuku, alebo menšia remenica na altik. Ovšem problem je, kde ju nechať vyrobiť (musí byť presná a vyvážená).
MIREC - FK

ale to nieje jedine riešenie,ved to musi fungovať aj bez tej upravy .
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

MIREC: predpokladám že si nečítal celú tému o dobíjaní vo felde. Špeciálne vo felde s Magnetonom 55/70A. Inak by si pochopil, že na voľnobehu (800ot) MAGNETON dokáže LTT pokryť dobíjanie + svetlá. Určite nie svetlá, hmlovky + vetrák na 4. Na to rovno zabudni. To už bude na voľnobehu dodávať šťavu aj baterka. To, že U klesne k hranici 12V, prípadne i nižšie je pri tomto altíku úplná normálka.

Niečo iné je altík BOSCH, ten drží 13,8-14,2 i na voľnobehu. Nedozvedel som sa ale, či to platí i pre BOSCH 70A, alebo len pre 90A.
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Figu borovú mě magneton drží 13,7 so svetlami na volnobeh... keď som pustil uplně všetky vyhrievania asvetlá atd tak dával 12,5
Obrázek
Obrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

záleží na toleranci součástek v regulátoru , ale s tím nic neuděláme , jediné možné řešení vyzkoušet jich několik a vybrat ten nejlepší
big.jedla - FK

Ivarek píše: Dle mýho si tím nepomůžeš.Zvětšením průřezu kabelu by sis max pomohl při startu kdy tečou kabelem stovky ampér,ale určitě ne při dobíjení kdy tam jdou řádově ampéry.
Tak jak mi vysvětlíš že na baterce měřím 13,7 na altíku měřím 14. Mezi (+) baterky a (+) altíku 0,3V a mezi (-)baterky a (-)altíku asi 0,05V. To sou jasné přechodové odpory kde se na silovém vodiči mezi baterkou a altíkem ztratí někde 0,3V.
MIREC - FK

:o big to môže byť preto lebo su zoxidovane kontakty na kostre
treba vyčistiť všetky kontakty od alternatora až k baterke a malo by to byť ok.
Nňa trapi ale ta strata pri zaťaženi.Keď bol novy alternátor tak to fungoval všeko ako ma
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Niekto tu zjavne nevie čítať. Alebo nepozná rozdiel medzi trasou + (silový kábel) a - (kostrou, kostriace body).
Keď raz big píše že má úbytok U medzi + svorkami altíku a batérie, tak hovoríme o silovom + kábli. Tak čo tu omieľaš tú kostru. Na kostre sa mu stráca 0,05V.

Posilnenie + kábla pomôže, ale iba čiastočne.

Kua napíšte sem niekto kde v SR alebo ČR vyrobia za normálnu cenu tú blbú remenicu na magneton altík.
big.jedla - FK

Tomy: díky že aspoň někdo chápe o čem mluvím :D to je tady furt dokola s tou kostrou která je dobrá :D
Kablík na altiku mám vyleštěný to je OK, na baterce svorka je taky ok ale ten spoj za palubovkou je nerozebiratelný takže smůla...
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

big: improvizovane by sa to dalo poriešiť aj tak, že od altíku by si priviedol další kábel a dal priamo na svorku +, ako to už niekto vyššie spomínal. Na oba konce dáš samostnatné kabelové oko a hotovo.
Tým vlastne premostíš okruh ktorý ide k prístrojovke a znížiš tak celkový odpor prívodu. Defacto prúd polezie po 2 nezávislých vodičoch. Ale o koľko si tým polepšíš - nebude to oveľa. Ja by som tam dal asi prinajmenšom 6 vodič a nalisoval mosadzné oká.

Ja mám v pláne premostiť - pól batérie na další kostriaci bod - priamo na (pozink) rozpernú tyč. Dĺžka kábla minimálna (asi 20cm). Tým zlepším kostru a zároven vylúčim náhodne blbnutie kostry (oxidácia). Ale táto do-úprava je skôr pre dobrý pocit..
MIREC - FK

a už mi to ide ako to ma isť,altik dava 13,8 až 14,3 a to aj pri plnej záťaži.Stačilo ešte raz poriadne dotiahnuť na diodovom mostíku 3 matice.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

s tim dalším kabelem sem laboroval dneska a nemá to smysl,raději zkontrolujte všechny spoje aby nebyli zoxidované,mam altík magneton 70A měřil jsem bez zátěže na volnoběh,hodnoty při origo zapojení přímo na altíku 14,12V ,na baterii 14,06V .Když jsem udělal 1,5m dlouhý další vodič také z 10mm2 kabelu na oba konce dal oka jedno na + baterky a druhé ke stávajícímu na altík bylo to na altíku 14,12V ,na baterce 14,08V čož je zcela zanedbatelné,takže očistit zoxidované spoje klidně vyndat altík a očistit i ten držák na motoru
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

A aký má zmysel robiť takýto pokus bez záťaže? Kde nie je prúd, nie je ani úbytok. Ohmov zákon.
Mal si pozapínať spotrebiče a tak merať rozdiel napätí.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Já nevím proč jsou tu pořád tak tvrdohlavý členové a nepochopí,že se skouška stoje a spotřebiče a jeho kalibrace provádí v plné zátěži.Ať se každý podívá do knížky tam je to přímo i s hodnotami od výrobce. Alternátor je střídavý 3-fázový asynchronní motor zapojený do 3-úhelníku,plný výkon nastupuje při 3000 otáčkách,to je cca 1500 motoru. Pak záleží i na kvalitě akumulátoru a jeden z přechodových bodů je pojistková skříň.Cizí altíky jsou dělany jako 6-ti fázové.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

jo doslo mi to jak sem to napsal,dnes měřeno v zátěži svetla,přední zadní mlhovky větrák na 3,
volnoběh na altíku 12,3V ,na baterce 11,95V
1500otáček na altíku 13,95V,na baterce 13,71V
takže asi to nakonec pomůže,asi by stacilo natahnout trěba 6mm2 kablik ze svorky altíku bud na baterku,nebo by šlo i na přívodní svorku startéru,tam to de taky přímo na baterku ne
Aleš

Příspěvek od Aleš »

No pánové nezlobte se, ale mně už to prostě nedá. Podívejte se kolik je zde příspěvků stále dokola. Ve škodovce nebyli zase žadní blbci (v té době) Základ je funkční alternátor, vodivé spoje- dráty, bez koroze a tím pádem přechodových odporů a nemusíte nic řešit. Tady každý druhý háže měřenýma hodnotama na setiny měřeným měřákem za 100,- od ťamanů a myslí si jaký není borec. Pokud budete mít soustavu ve funkčním stavu, tedy bez koroze a funkční aku tak můžete jezdit bez jakýchkoliv dalších problémů a vymýšlení. :salut:
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

big.jedla
Trochu teorie
Řekněme, že kabel má průměr 6mm, délku 1m a superalternátor láduje do baterky 50A (a to jsem to záměrně všechno přehnal). Výpočtem zjistíme, že úbytek na kabelu i tak bude jen 0,03V (30mV), tedy 10x menší než máš ty. Takže problém nemůže být v samotném kabelu.
Vezmi měřák s hroty a měř napětí
-mezi středem vývodu plus baterky a druhým hrotem se zapíchni do kabelu těsně u tohoto přívodu
-mezi koncem tohoto kabelu (zase zapíchni) a druhý konec na kabelové oko
- mezi tímto kabelovým okem a středem šroubu, na který je oko našroubováno
A musíš zjistit, kde se těch 0,3V ztratí.
big.jedla - FK

jasně no na tom hrubém kabelu se to těžko ztratí... je to některý přechod... dobrá myšlenka ;-) dík za nápad toto zkusím proměřit.

to Aleš: Já neříkám že ve škodovce sou blbci... a altík mám v celkem dobrém stavu, v otáčkách při normální zátěži mám na altíku 13,9 - 14V. Já tady řeším, že i přesto, že altík má 14V tak každé 2měsíce dobíjím baterku (ano klidový odběr mám změřený a je v pohodě). Jako problém vidím to že 13,5V dobíjení prostě nestačí a za 2měsíce pojížděček po ostravě má ta baterka prostě dost. Očištěním koster sem se dostal na těch 13,7 a kupodivu už půl roku jsem dobíjet baterku nemusel (ano je nová - baterkou to není). Ale štve mě ještě ta 0,3 ztráta... nevím proč když mám funkční altík bych měl někde zbytečně vyhřívat přechodový odpor místo toho abych dobíjel baterku.
Resume: ve škodovce nejsou blbci a navrhli to dobře a pokud vše správně funguje je dobíjení naprosto dostačující. Ale komu všechno na 15let starém autě funguje jako když to vyjelo z fabriky že? (nepočítám lidi co mají feldu s najetýma 50tis :D )
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Big.jedla stačil odpovědět dřív než já a tak se zeptám navíc, kolik Km najedeč v jednom kuse bez vyřazení ,zastavení na křižovatce--motor ve volnoběhu a pod.

0,3 V nic není v množství spojů a přechodů.
1)šroub na alternátoru
2)spoj kabelu v oku na alternátoru
3)spoj v oku - 2x pojistková skříň
4)oko na šroubu -pojistková skříň
5)spoj ve svorce u akumulátoru
6)svorka na akumulátoru
To je plusová část

1)upevnění alternátoru
2)přechodové oko na bloku motoru
3)lisovaní kabelu v oku
4)přechodové oko na pravé části podběhu pro celé vozidlo
5)spoj svorky na akumulátoru.
To je mínusová část.

Pořád chceš honit setiny voltů? Nebo ti bude stačit ,že budeš mít na akulátoru za jízdy cca 13,2 ---------13,8 V. Podle množství zapojených spotřebičů.

120 měli i méně a jezdily na akumulátor 8 i více let.
Já jsem po delší době zapojil měřák na pojistku obrysovek a nad 13,3 V se zatím nedostanu. A že by mi to trhalo žíly se nedá říct.
Dobít to dobíjí a to je hlavní.

snad jsem na nic nezapoměl.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

v novy oktavce je bosch 140A,a na baterce vic jak 13,8V nenameris je fakt ze se to nehne at zapnes cokoliv, ve felde mam 70A magneton obe predchozi baterky vydrzeli 6let a na nabijecku prisli jen v zime kdyz to treba 2 tydny nejelo mereni na baterce v zatezi svetla predni zadni mlhovky vyhrev zad.okna vetrak na 3,otacky motoru 1800, napeti merene na baterce 13,6V coz na ten odber je v pohode ,samozrejme na volnobeh vsichni vime jak to u magnetonu je,ale zkousel jsem i bosch z 1.6 a pri te same zatezi v otackach cca stejme a na volnobeh misto 11.9V mel 12.3V,takze zas takovej trhak to neni
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

big-jedla , sice píšeš že máš novou baterku , ale napiš co je to zač
v dnešní době je problém , že je dost nekvalitních baterek , i dříve dobrých značek (konkrétně akuma )
jak někdo zmínil výše , ZÁKLAD JE KVALITNÍ BATERIE ,
neříkejte mi že v mojí š1203 (již3roky) je nějaká super technologie když jsem do ní dal baterku ze svojí š120(byla v ní 2 roky)
š 1203 má altík jako fa (55A) , poměr otáček nevím (zjistím) ale jako va feldě to nebude
baterku jsem dobíjel asi 4x z toho 2x kvůli zapnutým světlům 1x svícení uvnitř
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

Jozefj
Pojistkovou skříň netřeba řešit. Hlavní kabel od alternátoru k baterce (a to řešíme) jde mimo pojistkovou skříň.
Aleš

Příspěvek od Aleš »

jen ještě poznámku. Zaměřte se ani ne tak na kabel ale na kabelech nalisované oka. Ideální propájet. (než se to uklepe tak už auto stejně nebude) Rádo to tam zelená.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A kolik je plusových kabelů na baterce? Já vím ,že jeden .A jak je tím pádem zapojená pojistkovka k baterce? To není Fávo. Z výroby je tažen kabel k pojistkovce a odtud k baterce.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Teď malinko mimo. Náš mladej dneska přijel s WV Bora s klimou,dokud nezapnul klimu a nerozběh se větrák tak i na volnoběh 13,4-13,6 V.Jakmile se sepnul větrák tak kleslo napětí na 12,6 a 6A z baterky.Teprve po přidání plynu se napětí zvedlo.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

no jistě tak na volnoběh je ten altík schopnej dat jen část proudu,kdyz to prekročís tak klesá napětí a nedělá to jen 3f magneton,ale i bosche ,tedy pokud nejsou predimenzované na konkrétní vůz ,počítam že ta bora má 90A bosch ,dnes už dávaj 140A a ty to pokrejou i ve volnoběhu
big.jedla - FK

Jozefj píše:A kolik je plusových kabelů na baterce? Já vím ,že jeden .A jak je tím pádem zapojená pojistkovka k baterce? To není Fávo. Z výroby je tažen kabel k pojistkovce a odtud k baterce.
Když vyndáš přihrádku spolujezdce najdeš tam slisovaný spoj tří hrubých kabelů:
1. od alternátoru
2. k baterce
3. k pojistkovce
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

No vídíš,tak jsou dvě verze ,protože já osobně spravoval už 3 auta a tam byly 2 oka na sobě v pojistkovce. U toho co mám jsem na to ještě nekoukal. A když jsou slisovaný nejsou vyhřátý.Teče přes ně až 60A za provozu po startu po startu i více.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

taky to mam spojený za kastlíkem přívod z altíku,pak na baterku a na pojistkovku v 10mm2kabelu a 2,5mm2 vede ke spínačce ,vše zalisované do jednoho spoje ,ale vypadá jak nový chybu bych tam nehledal,minulý týden jsem vsechny oka a kostry ocistil,i uchyty na baterce,všude jsem dal mosazné podložky a matky a na volnoběk bez zátěže (pouze denní svícení jsem si pomohl o 0,1V na 14,1V a pri klasický zátěží svetla větrák na 2 a rádio mam na volnoběh 13,1V a při cca 1200ot motoru 14V takzě je to v cajku
(magneton 70A)
BandyBandy - FK

Příspěvek od BandyBandy - FK »

Dobrý den. Mám dotaz na diodový můstek do 55A altíka . Můžu ho zaměnit za 70A napr..

Kód: Vybrat vše

http://www.skodashop.cz/produkty/detail-produktu/favorit--felicia--vika-diodovy-blok-70a-820610.html
?Něco jsem našel na foru,ale ne přesně tenhle dotaz. Jestli ne, prosím poradit kde koupit. Sedmdesátek je plný internet, ale padesátek, nic moc. Děkuji.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

myslim že ano,rozdíl bude asi jen v tom že diody budou dimenzovány na větší proud
bosator

Příspěvek od bosator »

Prosím o radu, jak mám sundat víko alternátoru 70A – magneton? Odstrojil jsem vše na zadním víku, sundal 3 šrouby, co ho drží pohromadě. Potřebuju jen sundat zadní víko, abych se dostal k můstku. Ale víko drží na ložisku, zkoušel jsem ho odpáčit v místě šroubů, poklepat gumovou paličkou v místě ložiska, upnout do svěráku, tak abych ho nezničil. Na ložisku se sice protáčí, ale výškově s ním nemůžu hnout. Máte, prosím, někdo dobrou radu, jak víko sundat, abych ho nezničil??? Nahřát v místě ložiska….? Díky všem za předchozí rady a umístění dotazu na správné místo.
Odpovědět