Lakování plastů interiéru

vybavení a úpravy interiéru atd.
mause
Kontaktovat uživatele:

Lakování plastů interiéru

Příspěvek od mause »

jeden hloupej dotázek.
Našel jsem to sice na starým foru ale ptam se jestli něco nového.
Stačí když to odmastím, nastříkám základem na plasty a pak barva?? nebo na to ještě lak??
a čím to odmastit jarem?? Aceton nebo tech benzín by to rozleptal ne?
Brousit či ne??
Diky za rady a zkušenosti
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Rex - FK

Re: lakování plastů

Příspěvek od Rex - FK »

odmastit tech.benzínem. stříknout základem na plasty, pak plnič, vybrousit aspoň 800 vodním šmirglem, odmastit a pak nalakovat.

čiže, nic se nezměnilo. postup je pořád stejný :D :D :D :D
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

je ten plnič nutnej??? a pak to ještě brousit?? no a když to střiknu barvou tak na to ještě lak?? nebo je to zbytečnost??
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

plnič je nutný. vyplní dírky, které by lakem vylezly. a s tím lakem....záleží kde si barvu necháváš míchat. někde je to už s lakem. pokud koupíš normál sprej, tak počítej s tím, že ti to opadá. radši si tu barvu nech nekde namíchat
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím, jaký je podle Vás nejlepší postup, pokud chci přelakovat origo lakovaná zrcátka?
favo

Příspěvek od favo »

Možná stím spoustu lidí překvapím ,samotného mě to překvapilo ale technický benzín není vhodný na odmašťování protože je sám o sobě mastný. Njlepší je prý syntetický líh a nebo se dají koupit přímo přípravky k odmašťování před lakování vyrábí to i Motip.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
favo

Příspěvek od favo »

Ladis píše:Zdravím, jaký je podle Vás nejlepší postup, pokud chci přelakovat origo lakovaná zrcátka?
Pokud už jsou lakovaný od výrobce tak stačí jen smirkovým papírem zdrsnit povrch nejlépe jemným pod vodou až povrch všude krásně zmatní. Potom už je nejlepší koupit třeba akrilátovou barvu s požadovaným odstínem koupit plastifikátor a tvrdidlo smíchat v potřebném poměru (ten ti zdělí na prodejně s lakama a prodají ti potřebné množství k množství barvy které koupíš) a potom už jen odmastit a stříknout základ a barvu. Pokud by jsi však chtěl echt kvalitu použil bych základ, plnič a teprve potom barvu. Ale první postup by bohatě stačil.

Pro zvědavé plastifikátor slouží k tomu že lak i po vytvrzení je krásně pružný jak plast a nepraská ani po ohnutí samotného dílů.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

add:?Rex,ten plnič je co? Je mi jasné,že to je na zalití dír,ale je to tekutá přísada do barvy nebo nějaký prášek,který se do barvy přidává? Můžu si ho přimíchat sám,když si koupím základ a vrch(né ve spreji),ale třeba v pixli a pak to smíchám v nějakém poměru a stříknu fixírkou?
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

plnič se prodává ve spreji. nastříkáš vybrousíš, nastříkáš, vybrousíš a pak lakuješ
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tyhle postupy co tady dáváte do frcu se daj použít i např na lakování vnějších klik nebo se tam používá nějaký jiný způsob?
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

furt to samé. obrousit...základ na plasty...plnič...lak
Michal71717 - FK

Příspěvek od Michal71717 - FK »

chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdo brousili plasty v interiéru před jakýmkoliv stříkaním, předchozí majitel používal nějaké fakt luxusní sračky, které jsou dost zažrané a když jsem lakoval plast kolem budíku krásně mastnota vylezla. Zatím to brousím ručně 180 smirkem a vypadá to že dřív umžu než to bude hotove, tak by mě zajímalo jestli jste nepřišli na nějaký lepší způsob
smazany clen - FK

No já brousil palubovku (na serii byly nalepený ty dekory interieru) no a jelikož jsem je tam nemohl nechat při stříkání tak jsem je musel sundat ...a pod tím zůstalo lepidlo a nějaký sra*ky...
tak jsem to vzal smirkem nejdřív drsným a pak jemnějším ... přestříkal základem na plasty, barvou (3 vrstvy v těch místech) a dvakrát lakem (plnič jsem nepoužíval)

mam už téměř komplet interier prestríkanej a myslim si že to vypadá vcelku vkusně... (nic není poznat že bych brousil nebo tak...) kdyžtak foto u mě na profilu nebo v topicu...;) presveč se sám..
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Lenze ani nie kazdy synteticky lieh je cisty podla toho aky si kupis lebo co viem aj tie liehy su mastne ako techn. benzin keby si chcel kvalitny nemastny lieh tak si priplatis o dost.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Jenom když tu vidím tyhle návody tak se zeptám taky ;) ... Když chci stříkat sluneční clony? Dělal to někdo? Jde to? Postup je stejnej jako na jiný plasty?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
smazany clen - FK

cau,chtel bych taky lakovat...ale musi tam ten plnic opravdu byt?ja to totiz nechci mit hladky..chci to aby to vypadalo hruby jako mam zbytek palubovky...jo a proc by to melo opadat kdyz to na zaklad na plasty nastrikam sprejem a na to lak...???
smazany clen - FK

Fanys831:
čau no já to právě taky chtěl mít pořád stejný (zachovat ráz palubovky) nastříkal sem základ barvu a lak... mam to takhle už pár měsíců, auto stojí venku praží na to slunce od rána do večera a zatím ani nejmenší náznak že by něco mělo odpadat nebo podobně... lak to ochrání proti nežádoucímu poškrábání takže pohoda...
Podle mě tam plnič být nemusí...já ho tam taky nedal;)
smazany clen - FK

GoodDj píše: čau no já to právě taky chtěl mít pořád stejný (zachovat ráz palubovky) nastříkal sem základ barvu a lak... mam to takhle už pár měsíců, auto stojí venku praží na to slunce od rána do večera a zatím ani nejmenší náznak že by něco mělo odpadat nebo podobně... lak to ochrání proti nežádoucímu poškrábání takže pohoda...
Podle mě tam plnič být nemusí...já ho tam taky nedal;)
a taky si to nastrikal sprejem???ja si taky myslim ze by to melo bejt v poho...
smazany clen - FK

Fanys831 píše: a taky si to nastrikal sprejem???ja si taky myslim ze by to melo bejt v poho...
Jasný koupil jsem ve spreji základ na plasty Plastic Primer (nebo tak nějak) a pak nějakej mam dojem akrylo-nitro barvu která je určena na plasty (prostě obyč 120Kč jeden sprej) no a pak ještě k tomu bezbarvej čirej lak...a vše v pohodě... hlavně mam tu palubk upěkně zachovalou ...takže to vypadá pořád stejně jen je pěkně černá :) a o to tu jde:) ne? ;)
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Tady je dobrý návod týkající se lakování plastů interiéru http://www.skodaoctavia.cz/Interiernavo ... rikani.htm
Myslím, že se to dá použít i na lakování vnějších plastů - např. zrcadla.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
smazany clen - FK

Nejlepší odmašťovadlo je Benzinový čistič skvrn. Nezanechává žádné zbytky. Pak taky není špatný Izopropylalkohol.
Goddzilla - FK

Příspěvek od Goddzilla - FK »

a když to nechci uplne leskly.. chtel bych aby to vypadalo jako v originale akorat to melo jinou barvu tak bez laku ?? a treba u palubky zustanou na ni takovy ty vzory.. takovy nejaky vroubky nebo co to tam je nebo to ta barva sleje v jednu absolutne rovnou plochu ? :) diky :P
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

goddzilla: nesmíš použít plnič, jen odmastit a pak základ na plasty a rovnou barvu ale radši si ji nech namíchat a přidej si tam lak a plastifikátor. Takhle to chci udělat já. Budu to dělat asi za dva týdny tak pak hodím nějaké fotečky do profilu
Taky se mi moc nelíbí když je to moc lesklé a hladké chci nechat původní vzor toho plastu.
Goddzilla - FK

Příspěvek od Goddzilla - FK »

tak já to mam za sebou chtěl sem si to nechat namíchat ale nak se jim nechtelo nebo co ja spechal za chvili zavirali a tak.. proste mi dali zakladovku na plasty a barvu tak ted newim jestli to este pujde treba znova odmastit a nalakovat ?? nevite ? :) mam tam dve vrstvy a vypada to dobre ale nerad bych aby to nejak slezlo nebo se ochmatalo :)

http://goddzilla.rajce.idnes.cz/doorboa ... .09/#album
smazany clen - FK

ty plasty určitě přestříkat bezbarvým lakem s nějakým vysokým UV filtrem (aby ti to nevyšisovalo) já mam palubku takhle nastříkanou (3 vrstvy laku) a pohoda... praží na to sluníčko už přes rok a pohoda pořád :)
Rada - FK

Příspěvek od Rada - FK »

Zdravím,tak jsem to deneska taky skoušel.Ale kopil jsem černou akrilátovou barvu ale vodák.Natřel jsem tapecy.Podle mně to docela jde.Ale snat to nebude dělat bordel???A vzal jsem spodek palupky.Ale ten se bude asi loupat.Co mylíte vzít to lakem,proti poškrábání????
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Jak to myslíš snad to nebude dělat bordel?? kamoš má nartřenou celou palubku barvou a vklidu.. Nepoužil ani bezbarvej lak.. ALe zažil sem aji když to stříkneš bez barvým tak se to muže loupat.. hlavně pořáádně odmastit a připravit podklad..
Chmelar

Barvení plastů v interiéru

Příspěvek od Chmelar »

Zdravím a všechny prosím o pomoc :)
Přemýšlím o interiéru- chci si nastříkat plasty do červené barvy (plnič+barva), ale nemám vůbec žádnou představu jak to provést ať to vypadá dobře.
Napadla mě celá červená palubovka ale otázkou je jestli když na to bude svítit slunko ať to neoslní?
Dál jsem chtěl hodit do červené kliky dveří, ty dveřní přihrádky a středový panel(mám ten se 2 poličkama pod rádiem)
Pokud mi někdo poradí nějakej dobrej nápad, budu jedině nejvíc rád, nemám žádnou představu:(
Chtěl bych to spáchat hodně brzo :)
Nejlepší by bylo kdyby to už někdo měl v červené a poslal mi foto jak to vypadá nebo stačí jen nápad:)

Díky moc
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Barvení plastů v interiéru

Příspěvek od emilio52 »

Už se tu o tom psalo

1: Řádně odmastit (ne technický benzín)
2: Základ na plasty (Plastic primer)
3: stříknout základovou barvu
4: vybrousit 1000 smirek
5: stříknout plnič
6: nechat min 24 hodin vytvrdnout
7: vybrousit pod vodou min 1000 smirek
8: stříknout barvu
9: popřípadě stříknout bezbarvý lak pro vyšší lesk(u metalízy nutnost)

samozřejmostí je odmaštění pokaždé kdy na součástku saháš rukama před stříkáním
Ovšem spíš než sprej bych ti doporučil stříkací pistol a barvu a lak obohatit ještě o plastifikátor kvůli pružnosti laku

Počítej ale s tím že se to bude lesknout a při slunečným počasí to může být i nepříjemný
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Chmelar

Příspěvek od Chmelar »

Díky za tuhle radu, tohle tak nějak vím:)
ale spíš mě zajímalo jestli už to někdo někdo dělal ten interiér do červené ať mám nějakou inspiraci jak to udělat:)
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

já to dělal podobně,s tím že odmaštěno bylo technickým benzínem,pak jemny smirkový papír,opět odmaštěno,plnič a 3 vrstvy barvy...
vyhni se oboukem lesklým barvám,na oko pěkné ale boužel nepraktické...nejlepší varianta je matná...
mám to tak skoro 2 roky a nikde se nic neloupe...dělal jsem tak všechny plasty.... ;)
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

ja jsem v nasem facku vynechal body:2,3,4,5,6,7,9 a drzi mi to dva roky bez odloupnuti a jineho naruseni ;)
méně znamená někdy více...
Obrázek
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

tak pro inspiraci černo červena kombinace,sice to není lak ale už i potahle latkou :D
ObrázekObrázek
phexsys

Příspěvek od phexsys »

Pokial chces plasty hladke a leskle, platí návod od emilia.

Pokial chces komplet cely cierny interier, ktory nevyzera ako cirkusový stánok, odporucam pouzit speci spray MOTIP Bumper spray, ktory obsahuje aj primer na plasty.
Ide o spickovu farbu idealnu na striekanie vacsiny plastov aj měkcenych. 2 tenke vrstvy stacia na dokonale prekrytie podkladu so zachovanim struktury plastu.
Staci riadne odmastit a striekat.
Stollby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stollby »

zdravim,possrup atd je v pohode ale mohl by nekdo doporucit nejakou strikaci pistoli na kompresor za rozumnej pomer cena /kvalita? predem diky
Vždy je co zlepšovat
vonyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonyt »

Někdo se tu na to ptal ale nejni tady odpověď tak to ptám znovu. Daj se taky takhle nastříkat sluneční clony?
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Myslím že nastříkat se dají ale vzhledem k tomu že ten plast je moc měkkej a pružnej tak by\ to asi dlouho nevydrželo a popraskalo by to .Už jen to jak se stím manipuluje tak to je riskantní .Lepší by možná bylo to potáhnout nějakou látkou .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
vonyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonyt »

Tak to je škoda teda.. zkusím něco vymyslet dík
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
Koudyc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koudyc »

já to dělám takto.

Obrousit nejdříve nebo zdrsnit používám 240 šmirgl.
1.základ na plasty

2.plnič ve spreji je naprd.. kupuju stříkací TMEL je to ten samej sprej vzhledově.. ale daleko lépe plní nerovnosti plnič je moc řídkej.

3.obrousit 800 pod vodou

4.barva 1-2vrstvy

5.bezbarvý lak 1-2 vrstvy
hotovo..-

kliky madla interier cokoliv takto..
drzi to.
Sportline felda 1.3MPI r.v 97 naj.220000tis 50KW přestavba + blbůstky a Tuning ,)
Zatím nejvyšší dosažená rychlost: 175 Km/h

Obrázek
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

ještě bych dodal, po nastříkání jakýkoli vrstvy to brousim pod vodou 1000 smirkem. nevim zda je to nutný ale na škodu to nebude
Fucajs - FK

Příspěvek od Fucajs - FK »

Neměli by jste někdo nějaký tipy, jaký 2 barvy sladit do sebe?
Nebo nějaký pěkný fotky, jak to máte vy? pro inspiraci :-D
SamanShrek - FK

Příspěvek od SamanShrek - FK »

vonyt píše:Někdo se tu na to ptal ale nejni tady odpověď tak to ptám znovu. Daj se taky takhle nastříkat sluneční clony?
interier mam lepeny foliou ale na clony sa lepit neda tak som to len tak vzal obycajnym ciernym sprejom asik tri jemne vrstvy, ma to sytu ciernu farbu je to nadalej pruzne nelupe sa to ani nepraska - myslim ze pokus sa vydaril - a ma to asi dve roky a pohoda
SamanShrek - FK

Příspěvek od SamanShrek - FK »

Fucajs píše:Neměli by jste někdo nějaký tipy, jaký 2 barvy sladit do sebe?
Nebo nějaký pěkný fotky, jak to máte vy? pro inspiraci :-D
moj skromny nazor je taky ze zavisi na vonkajsom laku aby to tvorilo celok, a nie ako zelene auto a modrozlty interier, celkovo aik biela a cierna su univerzal, popriade miesto bielej siva ci strieborna alebo extremnejsie zlata, zalezi co sa paci tebe a nie inym
kex36 - FK

Re: Lakování plastů interiéru

Příspěvek od kex36 - FK »

čau chci si lakovat plasty v interieru černou matnou ale chtěl bych zachovat púvodní strukturu plastú ale zárově aby ta barva vydržela co nejdýl ... jaký bych měl zvolit postup? Díky moc
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Lakování plastů interiéru

Příspěvek od emilio52 »

jen asi vynechat to tmelení a s broušením taky opatrně aby jsi to moc nevyhladil .Nejdřív si to vyzkoušej na něčem kde to nebude vadit (starý díl)
1: Řádně odmastit (ne technický benzín)
2: Základ na plasty (Plastic primer)
3: stříknout základovou barvu
4: vybrousit 1000 smirek
5: stříknout plnič
6: nechat min 24 hodin vytvrdnout
7: vybrousit pod vodou min 1000 smirek
8: stříknout barvu
9: popřípadě stříknout bezbarvý lak pro vyšší lesk(u metalízy nutnost)
ObrázekObrázek
Odpovědět