Zdravim! Tak som si dal vyrobit podlozky pod naboje zadnych kolies a nemozem zohnat sruby... Original su tam M10x28 myslim, pevnost je 10.9, hlava je 14mm. Moje podlozky su 15mm hrube. Nasadil som ich tam a prichytil som ich imbusom M10x45 a nastal problem. Imbus ma hrubsiu hlavicku ako klasicky sesthran a zacalo mi to drhnut o ozubenie ABS na bubne!!! Dokonca aj loziska mali loger - nedali sa poriadne dotiahnut. Kamos mi poskracoval hlavicky na imbusoch a jazdim teraz tak, no dalsi problem je, ze nemozem u nas zohnat sruby s vacsou pevnostou, ako 8.8, co moze byt malo v kritickych momentoch... So skratenymi imbusmi je tiez problem, lebo nejde poriadne nasadit kluc a nedaju sa poriadne dotiahnut, tak to kamos dal este ofrezovat do sesthranu a dotiahol mi to momentom 70Nm... Su tie sruby dostacujuce?
Ake sruby ste tam davali vy? Kde ste ich zohnali? Pripadne z coho by tam tie sruby mohli byt (myslim z nejakeho auta, motora, brzdicov, kardanu...)?
Dakujem za info
Šrouby k podložkám pod náboje zadních kol - ABS
-
DanoSK - FK
Re: Šrouby k podložkám pod náboje zadních kol - ABS
Nikto neprispieva, tak sa spytam ake sruby tam pouzivate? Nemusi to byt na feldu s ABS... Zaujima ma hlavne pevnost a pripadne kde ste to zohnali. Vdaka
-
RedmeX - FK
Používam s pevnosťou 10,9, šesťhran pôvodne na 17 kľúč po úprave od fava je to 14 a má nízku hlavu. Nedrhne tak o nič a vošli sa tam aj dosť hrubé podložky pod hlavičky skrutiek... Inak v KE tiež neide kúpiť skrutky pevnostných tried 10,9 a 12,dačo. V Prešove je však jeden veľkoobchod (ako Hornbach), kde majú super výber pevnostných skrutiek, len si neviem spomenúť na meno obchodu. 
-
DanoSK - FK
Velmi pekne dakujem za info! Prosim ta, skus si spomenut na nazov toho velkoobchodu, resp. aspon blizsie mi popis kde je, v Presove som casto...
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
V presove ich najdes v Hause...Normalna sruba M10x50(45) 10,9 stoji 25centov...Je na 17tku kluc a vojde sa tam v pohode, mam to aj na aute s ABS...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
DanoSK - FK
dakujem za typ, skusim to tam!
-
DanoSK - FK
Takze len doplnim, ze som tam v maji dal sruby s pevnostou 10.9, M10x50mm s hlavicou 17mm. Vosli sa tam len tak-tak (horne dve v poho a dolne dve tazsie kvoli zlemu pristupu na srob s hlavicou 17mm). Podlozky som pod sroby nedaval. Mal som pred tym imbusy bez podloziek a tie mi odreli ABS-kruzky, tak som dal sruby na lepidlo a prezilo mi to uz cele leto bez ujmy (5 000 km). Kupene v "gazdovskom dvore" v Presove. Na dotaz maju aj vacsie pevnosti (spominali tusim, ze za 1-2 dni vedia objednat aj 12-ku pevnost...)