kontrolky ABS a brzd
-
Jalan-Aajav - FK
kontrolky ABS a brzd
včera sa mi pri jazde do kopca (brzdy som sa ani nedotkol) sa mi zrazu rozsvietili kontrolky ABS a brzd.
po vypnuti a zapnutí motora (aplikujem skúsenosti z PC aj na auto) sa rozsvietili opäť. Dnes ráno keď som vyštartoval, svietili tiež. Po asi minúte jazdy na chvíľu vypli a potom opäť zapli... tušíte aká môže byť zrada?
po vypnuti a zapnutí motora (aplikujem skúsenosti z PC aj na auto) sa rozsvietili opäť. Dnes ráno keď som vyštartoval, svietili tiež. Po asi minúte jazdy na chvíľu vypli a potom opäť zapli... tušíte aká môže byť zrada?
-
smazany clen - FK
Re: kontrolky ABS a brzd
A co třeba spínač hladiny brzdové kapaliny.To by mohlo souviset i s tou jízdou do kopce.
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
ja mam to samy a vag mi hlasi sporadickou chybu na pumpe abs.vic nevim 
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
-
Jalan-Aajav - FK
to svietilo pri jazde do kopca i z kopca, ba aj po rovine... tu jazdu do kopca som spomenul hlavne preto, aby bolo jasne ze som nic s brzdou nerobil
-
luke.bean - FK
podívej se na hladinu kapaliny a jestli nejsou někde přežvejkaný kablíky co vedou k nádobce od nějakejch myší.. a to svítí dohromady červná na brzdy a oranžová na ABS? jinak pumpu na abs mám kdyžtak doma a měla by být funkční
-
Jalan-Aajav - FK
ano svietia obe naraz... tu radu s kvapalinou som už tiež dostal (irl) takže to bude prva vec na ktoru kukám
-
petamoravec - FK
Chyba ABS (Felicia 1.3 BMM)
Ahoj, mám následující problém: při klidné jízdě se mi několikrát stalo (velmi nepravidelně) že se mi rozsvítila oranžová kontrola ABS a červená od brzd. ABS přestane fungovat, ale brzdy naštestí jdou. Pokaždé když se mi to stalo jsem spíše akceleroval, nebo jel rovnoměrně - prostě nikdy při brždění. Pokud vypnu zapalování a po chvilce nastartuji, tak se kontrolky opět rozsvítí (což je normální) ale pak nezhasnou jako obvykle (cca po 3 sek.). Ale pokud to nechám v klidu delší dobu (5, 10 minut) tak se mi pak třeba už podaří nastartovat a kontrolky zhasnou. ABS je znovu funkční. Po rozjezdu se mi ale třeba rozsvítí zas. Poprvé se mi to stalo asi před 3 mešíci od té doby asi tak 5x. Pojistky jsem kontroloval (navíc kdyby byly špatné, tak by se to pak "samo od sebe" nespravilo...). Nejprve jsem si myslel, že jde o špatný kontakt v poj. skřínce (té od ABS co je vpředu pod kapotou), ale posléze jsem se přiklonil k názoru, že tím to nebude - spíš pomohlo auto nechat chvíli v klidu a pak teprve nastartovat... Dík za rady...
Brzdovky je tam spousta - mám pocit že pokaždý, když ABS vypoví službu tak se objem kapaliny v té expanzní nádobce zvýší - nad rysku max. Tak nevím jestli tomu tak opravdu je nebo jestli jí mám opravdu příliš moc...? Ale V poslední době jsem nic nedoléval, tak by přeci nepřibyla jen tak...
A deštěm (vodou) to taky nejspíš není - auto bylo např. týden v suchu v garáži, venku bylo krásně a po 20 km blik - bylo po funkčním ABS.
Brzdovky je tam spousta - mám pocit že pokaždý, když ABS vypoví službu tak se objem kapaliny v té expanzní nádobce zvýší - nad rysku max. Tak nevím jestli tomu tak opravdu je nebo jestli jí mám opravdu příliš moc...? Ale V poslední době jsem nic nedoléval, tak by přeci nepřibyla jen tak...
A deštěm (vodou) to taky nejspíš není - auto bylo např. týden v suchu v garáži, venku bylo krásně a po 20 km blik - bylo po funkčním ABS.
-
RadekN70 - FK
Re: Chyba ABS (Felicia 1.3 BMM)
Zkus s tím na diagnostiku,to by mohlo říct víc.. 
-
Zbysek - FK
Jako píše Radek. Zkus to píchnout na diagnostiku, která odhalí celkem cokoli v případě elektronické závady, o kterou pravděpodobně půjde. Potom můžeš teprve začít řešit něco jinýho. Je tam celkem dost věcí proč začne kontrolka svítit, takže by to takhle bylo věštění z koule. Najdi někoho kdo má diagnostiku, ať ti to za pivo udělá a neplatíš nějakýmu šikulovi nehorázný peníze kdyby jsi prd zjistil.
-
Integer - FK
Problém s ABS
Chlapci prúser.
Ak normálne zapnem zapalovanie, tak prebehne kontrola abs v poriadku. Ale ak sa pohnem a prekročím 20km/h, tak sa rozsvieti ABS a brzdovka.
A už to nezhasne.
Co by to mohlo byť? Mna napadá len snímač na niektorom kolese.
Vopred vdaka za rady.
Ak normálne zapnem zapalovanie, tak prebehne kontrola abs v poriadku. Ale ak sa pohnem a prekročím 20km/h, tak sa rozsvieti ABS a brzdovka.
A už to nezhasne.
Co by to mohlo byť? Mna napadá len snímač na niektorom kolese.
Vopred vdaka za rady.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s ABS
JJ snimace - pokud brzdi a kapaliny je dosta a neubyva tak snimace.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nejspíš snímač.Chtělo by to napíchnou na pc abys měl jasno.A jinak někdy pomůže jen snímač očistit,vyfoukat bordel,eventuélně vyčistit i ten talířek s dírkama který se před tím snímačem otáčí.
-
Integer - FK
Ale zistil som inú vec.
Zrazu mi altik dava 16,7V.
Moze to byť aj tým?
Lebo na volnobeh dava 14,1 a pri zvýšených 16,7. Aj tu može byť pes zakopaný.
Ale v príručke píšu, že chyba je ak poklesne napatie pod 9,5V a v tabulkách sú požadované hodnoty od 10 do 14,5 V.
Sakra.
Zrazu mi altik dava 16,7V.
Moze to byť aj tým?
Lebo na volnobeh dava 14,1 a pri zvýšených 16,7. Aj tu može byť pes zakopaný.
Ale v príručke píšu, že chyba je ak poklesne napatie pod 9,5V a v tabulkách sú požadované hodnoty od 10 do 14,5 V.
Sakra.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jo,může to být přebíjením.Zkus vyměnit regulátor na altíku.
Při vysokém napětí se rozsvítí kontrolka ABS a pokud máš airbag tak ten se taky rozsvěcuje. ( osobně vyzkoušeno )
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
-
Houpal - FK
Klidne Ti taky muzu udelat diagnostiku,mam feldu 1.6 a mam podobnej problem.
VAG ukazuje ze ma vadny signal z pumpy ABS
VAG ukazuje ze ma vadny signal z pumpy ABS
-
Belis90 - FK
Svítí kontrolka ABS
Dobrý den, jsem novým majitelem Felicie a po 14dnech provozu mám hnedka takový problémek... Zničeho nic mi po nastartování mi zůstane svítit kontrolka ABS spolu s vykřičníkem, ale když mám nohu na brzdě tak kontrolky zhasnou. Nevíte čím to může být a jak to nejlíp vyřešit??
Mockrát děkuji
Ps.: Fotky svého čtyřkolýho miláčka dodám hned jak to půjde
Edit: po 2 hodinách sem jel s autem znovu a kontrolky uz zhasli přesně tak jak maj. To sem z toho
Mockrát děkuji
Ps.: Fotky svého čtyřkolýho miláčka dodám hned jak to půjde
Edit: po 2 hodinách sem jel s autem znovu a kontrolky uz zhasli přesně tak jak maj. To sem z toho
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Svítí kontrolka ABS
Co hladina brzdovky?Je v cajku?Chtělo by to napojit na diagnostiku,ta ti napoví co je kde špatně.
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svítí kontrolka ABS
Už se to tu řešilo....bud to jsou čidla/čidlo ABS u kola, nebo v mém případě celé ABS...vpravo nahoře je hledání - použij ho 
-
jenda1.6 - FK
Stále svítí ABS+VYKŘIČNÍK
Zdravim mam takový problém jak píši v nadpisu. Byl jsem mimo domov auto přes měsíc stálo a předtím bylo vše v pořádku, ale po příjezdu a nastartování se rozsvítily kontrolky ABS a VYKŘIČNÍK. Normálně stím jezdim už 14 dní a ted se stalo že po chcípnutí a nastartování to zhaslo a nic, ale druhý den opět svítily.Byl jsem připojenej na diagnostice a ta hlasila tu pumpu ABS(kosku) ale to mě příjde divný když to jen stálo aby se něco staloa abych jen tak scháněl jinou kosku se mě nechce. Předem díky za pomoc.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 22. srp 2011 11:03:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3 - ABS PATRI POD BRZDY!
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3 - ABS PATRI POD BRZDY!
-
Soumik - FK
ABS, brzdy a spojka
Dobrý den, pánové, mám takový nepříjemný problém s brzdami. Vím že se tu už toho napsalo o ABS dost, ale dělá mi to tohle. Nastartuju, jedu. Nevím, jestli je to možné, ale při vetším stočení volantu a klidně i malé rychlosti se mi rosvítí kontrolky ABS a vykřičník a aktivuje se ABS i když by zdaleka nemělo. Co s tím?
A ještě posl. otázečku: je možná nějaká spojitost co se týče brzdy a spojky? Prostě když mám zmáčklou spojku a zabrzdím, tak mi zůstává viset brzda. Stříkal jsem co šlo, v tom to není. Nemůže to nějak souviset s tím ABS? Díky vám všem za odpovědi.
A ještě posl. otázečku: je možná nějaká spojitost co se týče brzdy a spojky? Prostě když mám zmáčklou spojku a zabrzdím, tak mi zůstává viset brzda. Stříkal jsem co šlo, v tom to není. Nemůže to nějak souviset s tím ABS? Díky vám všem za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 17. zář 2011 22:06:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
Re: ABS, brzdy a spojka
Zkontroluj podtlakove hadice, pripadne muze byt spatny brzdovy valec. Mas dost brzdove kapaliny?Zkontroluj kabely k cidlum ABS
-
goodFela - FK
Jelikož se píše o vytočení kol, tak bych viděl problém v kabeláži 
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
Promazat konzolu s pedálama.
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
-
Marty_pv - FK
Soumik: hledání tu nemáme pro srandu ale od toho aby se používalo, o pedálu tady:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =28&t=7495
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =28&t=9595
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =28&t=7495
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =28&t=9595
-
Broky - FK
včera mi problikla kontrolka (!) a ABS,zdálo se mi jako kdyby to samo přibrzdilo,relátko seplo hned zase rozeplo a rádio přestalo na moment hrát. pak tyhle dvě kontrolky začli svítit,ale nebyla žádná jiná změna na schování auta. Po chvilce zase zhasly.po nějakej době zase problikly a opět auto jako by přibrzdilo,relátko seplo,rádio přestalo na moment hrát.Zkoušel jsem zda mi funguje ABS. Když jsem to zkusil na štěrku ABS fungovalo a když na silnici tak ne. Kontroloval jsem hladinu brzdovky a je jí tam dost. nemáte někdo nějaký tip co by to mohlo dělat?? odpoledne to zkusím připojit na počítač a uvidím jestli mi to něco vyhodí

-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
je jedno kde abs zkoušíš ale jeho účinek je poznatelný jen když jsou kola zablokovaná což na asfaltu jde o mnoho hůř než na štěrku
už jsi to měl na pc ?
jak často , kdy , ................ se to stává ? rozsvěcí se ti ti při startování ( ! ) ?
neblbne ti nějak spínačka ? (zítra to zkusím co to udělá)
mě občes zůstává viset pedál brzdy , auto přibržďuje ale kontrolky se nerozsvěcí , takže tamn bych to nehledal
už jsi to měl na pc ?
jak často , kdy , ................ se to stává ? rozsvěcí se ti ti při startování ( ! ) ?
neblbne ti nějak spínačka ? (zítra to zkusím co to udělá)
mě občes zůstává viset pedál brzdy , auto přibržďuje ale kontrolky se nerozsvěcí , takže tamn bych to nehledal
-
Broky - FK
tak diagnostika mě ukázala 2 chyby. 1.nízke napětí pod 9,5V,2.nesmyslná chyba na svorce 30.
-
honza299
Zdravím jsem majitelem feldy 14 dní má ABS před nastartováním nerosvítí se kontrolka ABS rozsvítí jse jenom vykřičník. Spínač brzdové kapaliny jsem vyčistil a tím to neni. Nevíte čím to může být ? Dík Honza 299.
-
Broky - FK
tak záhada byla vyřešena
když jsem se dotknul kabelu od baterky ke startéru tak to pěkně zajiskřilo u svodů...byl napálenej kabel od svodů a slezlá izolace.co jsem ten kabel vyměnil a natáhnul jinudy tak už to nic nedělá

-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak zkontroluj jako prvni zarovicku v budicich a pak pojistky pro abs co jsou myslim v motorovem prostoru pod celnim oknem pred ridicem. Je mozny ze to abs ma vadu a predchozi majitel to takto vyresil jeho funkci. Skus se nekde na parkovisty , mimo provoz trosku rozject staci na jednicku a pak prudce vsi silou zabrzdi. Pokud to bude brzdit normalne jako obyc auto a zablokuji se ti i kola do smyku tak je abs vyrazeno z cinosti. Pokud te bude kopat pedl do nohy tak abs funguje. Dal by pak nebyla spatna diagnostika s PC. Ta ti pak kdyztak rekne jeste kde na kterem cidle je chyba.honza299 píše:Zdravím jsem majitelem feldy 14 dní má ABS před nastartováním nerosvítí se kontrolka ABS rozsvítí jse jenom vykřičník. Spínač brzdové kapaliny jsem vyčistil a tím to neni. Nevíte čím to může být ? Dík Honza 299.
-
Surmi - FK
Ahojte, mám menší problém s ABS, po odpojeni baterie a znovu zapojení jsem odtahoval kamarádovy auto a behem jízdy(zrychlování se mi rozsvítila kontrolka ABS a kontrolka brzd),oříšek je vtom že se mi ted rozsvicí kontrolky vždy když vytočím motor nad 3000otáček, na jakoukoliv rychlost a když snížím otačky tak zase zhasnou.., jsem stoho cip 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
změř dobíjení
-
Surmi - FK
Auto nepřebíjí, má 14V na volnoběh i ve zvýšených otáčkách, při 4000otáčkách se mi rozsvítí ABS a kontrolka brzd a když sundám nohu z plynu kontrolky zhasnou
( 1.3MPi 50kW r.v.99)
-
Surmi - FK
Nahrál jsem včera i video http://www.youtube.com/watch?v=kTgmSfd5 ... e=youtu.be
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Co diagnostika?Zkoušels výpis závad?
-
Surmi - FK
bohužel ještě né, ale vrtá mi hlavou proč celou dobu vše bylo ok ,ale jakmile jsem začal tahat kamaradovo auto tak se rozsvítily kontrolky 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
co kabely kolem motoru ? není nic prodřeného ? prokousaného ?
-
Surmi - FK
Tak dnes byl problém vyřešen, na diagnostice to ukazovalo příliš velký signal na svorce 30
,čili jsem znovu měřil dobíjení ale to bylo vpořádku, zaštráchal jsem kabelovým svazkem a problém byl vyřešen, takže zřejmě bude někde nalomený drát 
Hmm,zajímavá závada.
Svorka 30 = napájení přimo u kořene - to je asi od plusového kontaktu starteru.
Zreviduj taky v jakém stavu je pojistkovka ABS (pod stěrači). Pozor i na kostřící body.
Svorka 30 = napájení přimo u kořene - to je asi od plusového kontaktu starteru.
Zreviduj taky v jakém stavu je pojistkovka ABS (pod stěrači). Pozor i na kostřící body.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
-
Surmi - FK
Tak problém vyřešen při montáži startéru nebyl zapojen napájecí kabel k ABS 
-
petr74
Ahoj neni tu někdo s Příbrami a okolí kdo by se mi kouk přes vag na abs mam tam nějakou poruchu asi čidlo při rychlosti nad 20 km se mi rozsvítí kontrolky děk za kladnou odpověď :D
-
petr74
tak už mam abs v pohodě( zatim) :) byla to porucha - svorka 30 napětí mimo toleranci :hlava: tak sem vytahav vsěchny svorky a pojistky a proměríl zda tanm de proud a vystřikal kontaktolem a je to :salut: