Hřeje se

MPi 1AV
AEE
Herr_Flick - FK

Hřeje se

Příspěvek od Herr_Flick - FK »

Zdravím, koupil jsem si felicii 1,6 Mpi, nechtěla se ohřát, tak jsem vyměnil termostat i s hrdlem a od té doby, když jedu například po dálnici 130 což je nějakých 3800 otáček tak se hřeje od 100 do 110 stupňů, a dělá mi to i na normálních silnicích. Kde může být chyba???
Děkuji za odpověď
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Hřeje se

Příspěvek od 103457 »

100 - 110 není taková tragedie při správné chladící kapalině, ale pracděpodobně bude zanešenej chladič. Pravděpodobně budeš mít kapalinu kalnou, rezavou, až hnědou. Možná by pomohl několikerej důkladnej proplach, ale ideální bude novej chladič.
Více najdeš zde.: http://www.feliciaklub.cz/forum/search. ... mit=Hledat
:hledej: gestapáckej veliteli :lol: :lol:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když se to před výměnou termostatu ani neohřálo, tak to určitě nikde není ucpané. Problém bude v tom novém termostatu.

Vymontuj termostat úplně a zkus jet delší štreku bez něj. Jestli se to bude i bez termostatu přehřívat tak je v háji čerpadlo, nebo je to ucpané.
Herr_Flick - FK

Hřeje se

Příspěvek od Herr_Flick - FK »

a nebo nemohlo by to být špatným hrdlem????
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To jsi napsal, že máš nové.
Bobrisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobrisek »

Zdravim chlapi.. Vcera vecer jsem jel do prace.. cestou jsem se stavil pro kolegu a ceho jsem si nevsiml.. asi dva kilometry pred fabrikou koukam a rucicka na teplomeru na horni hranici rysky pod cervenym polem.. No a tak jsem zastavil.. vse prohledl a nic jsem nenasel.. pak jsem pri pokracovani v jizde zapnul naplno klimatizaci a teplej vzduch a hezky rychle sla teplota dolu.. a zajimavy bylo i to, ze mi nezafoukal ani jednou predtim vetrak, coz delal pravidelne, kdyz se motor nepatrne vic zahral, trebas pri stani...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

bobrisku, to může a nemusí být cokoliv, je to nedostačující, tím myslím tvoje informace, musíš to víc sledovat. Nenapsal jsi, jak dlouho jsi stál a jak dlouho potom jel, ani to zda motor byl skutečně vařící nebo vroucí nebo to jen ukazoval budík.
Jenom pro informaci, se zapnutým topením jde s 1,6kou bez problémů jet, ikdyž neotevírá velký chladící okruh. Já koupil svojí 1,6ku v MB a měla propíchlou přírubu u termostatu ( to jsem ovšem v té době nevěděl), termostat nemohl otevírat, takže jsem jel jen na malý chladící okruh + zaplé topení, ventilátor na 3ku. Pochopitelně nesmí být letní parna, ale nyní by to už šlo, já jsem to jel 5. září a jel jsem z MB do K. Varů
Bobrisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobrisek »

jo omlouvam se.. no kdyz motor se mi prave nezdal varici.. jen proste me prekvapila ta teplota.. a kldyz jsem koukal na kapalinu v expanzce, tak nejevila zadny znamky pohybu.. kapaliny bylo stejne, ale jak rikam.. jak to lezlo vic nahoru, tak nesepnul ani vetrak na chladici, coz mi prislo divny.. Ale cidlo teploty asi muzeme vyloucit, takze to spis bude ten termostat, co?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud termostat neotevírá, tak to z 90% není vada termostatu, ale hrdla v kterém je usazen. A hlavně když praskne přepážka o kterou se opírá termostat, tak se to stane ihned, kdežto když odchází termostat, tak je to většinou pozvolné. Spínač na chladiči nemohl sepnout, když se k němu nedostala vařící voda. Vařící voda se k němu nedostala, protože neotevřel termostat. ;)
Pokud jsi to vyloženě neuvařil, tak termostat může být OK a bude v háji jen to hrdlo, začal bych jeho výměnou a uvidíš sám.
Je to tento díl:
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 8e390c297b
Bobrisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobrisek »

Ano, ano.. vcera jsem to rozebral a skutecne byl propichnuty ten dulek v prepazce.. dal jsem novej a pro jistotu i novej termostat... dneska jsem jel.. prekvapilo me, jak rychle se auto ohralo a pak hezky drzelo teplotu, takze dekuju za pomoc
Odpovědět