Nejede ani nestartuje na benzin
-
Goofys - FK
Nejede ani nestartuje na benzin
Prosím Vás moc o pomoc! Včera jedu se svojí Feldou jako každý den. Od rána do večera zcela bez problému. A najednou se to stalo. Chci se vrátit z práce domů, nasednu a zkouším startovat. Vůbec nic. Přidám trochu plynu...to vždy zabíralo...a ani ťuk. Tak co teď. Naštěstí jel okolo hodný pán a že mi to pomůže roztáhnout. Tak jsme ji dali na lano a jedem. Vím, že se to asi moc nemá, ale potřeba dostat se domů byla velká. Opět ale nic. Žádný náznak toho, že by to chtělo chytnout. Zkusil jsem ještě přepnout na plyn a ejhle, motor běží. Odpojil jsem tedy lano a hurá domů. Když už jsem byl skoro doma, zkusil jsem opět přepnout za jízdy na benzin a auta zas chcíplo. Nevím si s tím vůbec rady. Neví prosím někdo, čím by to mohlo být. Předem moc díky za každou radu!
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejede ani nenastartuje na benzin :-(
No při přepnutí na plyn se odpojují vstřik/y a někdy i palivová pumpa.Takže to vidím na kontrolu řj plynu případně jen přepínače pokud si to přepínáš ručně,změřění jestli jde napětí na čerpadlo.
-
Teea - FK
Ja bych to videl na palivove cerpadlo. Pokud nemas udelane vypinani cerpadla pri provozu na LPG jde spolehlive za nejaky cas do haje. Mi vydrzelo 2 roky cca 50tis KM a pak sice davalo ale ztratilo tlak. Vymena pri -20 v nevytapene garaze celkem prijemna prace... Druhovyroba nevydrzela ani dva mesice a zapekla se. Od te doby cerpadlo vypinam a zatim "tuk tuk na drevo" klid.
M.
M.
-
Goofys - FK
Nejede ani nenastartuje na benzin :-(
Tak jsem zkusil jen tak poslechnout při otočení klíčkem a zdá se, amatérským odposlechem, že čerpadlo se normálně spustí a pak to klasicky cvakne. V jednu chvilku jako by to mělo i snachu chytit, ale pak už zase nic. Chci se tedy ještě zeptat, zda se dá jen poslechem zjistit, že čerpadlo běží a pokud ano a bylo by v pořádku, tak co by to mohlo být jiného? Opět díky moc za každou radu!
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
]
Ono ještě neznamená,že když běží,že dává benzín,ale také může být ucpaný palivový filtr.Na ten filtr se dostaneš když povolíš třmeny na nádrži a spustíš jí kousek dolů.Nebo také může být špatný regulátor tlaku paliva na vstřikovací liště.
Ono ještě neznamená,že když běží,že dává benzín,ale také může být ucpaný palivový filtr.Na ten filtr se dostaneš když povolíš třmeny na nádrži a spustíš jí kousek dolů.Nebo také může být špatný regulátor tlaku paliva na vstřikovací liště.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 27. led 2009 12:18:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Mně taky odešlo čerpadlo ,netlakovalo.Nové už startuje OK.
-
Návštěvník
čau hele mel jsem podobny problém jaky popisuješ a zavada byla v tom že při montáži lpg zařízení mi do feldy 1,3bmm namontovaly klasiku lpg do karburátoru takže přes vzduch. filtr. No tak že po přepnutí na plyn si ecu myslí že jedeš na benzín a přijíma klasiku info pro řízení motoru,ale s tím háčkem že vstřik je odpojenej tak to do ecu hlásí chybu a jak mile paměť přehltíš chybama tak ten motor se při startu nemá čeho chytnout a na benál ho prostě nenatočíš. po nějaky delší době se lehce stane že ti klidně kvuli tomu klekne i celá ecu a jsi v. ja už sem to vyřešil a od té doby mi auto jezdí uplně bez problému už 100tis.kmGoofys píše:Prosím Vás moc o pomoc! Včera jedu se svojí Feldou jako každý den. Od rána do večera zcela bez problému. A najednou se to stalo. Chci se vrátit z práce domů, nasednu a zkouším startovat. Vůbec nic. Přidám trochu plynu...to vždy zabíralo...a ani ťuk. Tak co teď. Naštěstí jel okolo hodný pán a že mi to pomůže roztáhnout. Tak jsme ji dali na lano a jedem. Vím, že se to asi moc nemá, ale potřeba dostat se domů byla velká. Opět ale nic. Žádný náznak toho, že by to chtělo chytnout. Zkusil jsem ještě přepnout na plyn a ejhle, motor běží. Odpojil jsem tedy lano a hurá domů. Když už jsem byl skoro doma, zkusil jsem opět přepnout za jízdy na benzin a auta zas chcíplo. Nevím si s tím vůbec rady. Neví prosím někdo, čím by to mohlo být. Předem moc díky za každou radu!
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No to je pěkná kravina že zahltíš ecu errorama.
-
Vaclav
- Kontaktovat uživatele:
Po 11 letech a 80 000km jsem vyměnil palivový filtr.
Ten starý šel profouknout těžko. Šlo to asi tak jako kdybyste přeložily 10 vrstev kapesníku a zkoušeli zkrz filtr fouknout.
Filtr by se měl měnit prý po 60 000km.
Já ho budu měnit po 40 000 km nebo 5 letech.
Při výměně jsem použil novou hadičku průměr 8 mm délka mi stačila 45 cm.
Vyměnil jsem obě hadičky. Akorát mi začal týct benzín, protože jsem tam dal původní pružnou sponku u trubičky, která jde do předu třeba to je i tím, že jsem hadici nenasunul na druhé osazení na trubičce.
Hadičku, která se napojuje na trubičku, která jde do motorového prostoru jsem uříznul delší a na trubičku dám dvě sponky za sebou. Dvě sponky jsem dal i na jednu stranu filtru.
Dále jsem odpojil hadičku u palivového čerpadla z důvodu lepší manipulace.
Aby se mi dobře vyndavala a nandavala nová hadička, nebo z důvodu lepší výměny filtru našroubuju do hadičky kousek závitu M10 dlouhé asi 40 mm a na druhém konci jsem vyvrtal otvor pro vázací drát.
Po výměně filtru se cukání zlepšilo asi o 10 až 20 procent.
Filtr stál na 4 bodový střik 240 kč.
Ten starý šel profouknout těžko. Šlo to asi tak jako kdybyste přeložily 10 vrstev kapesníku a zkoušeli zkrz filtr fouknout.
Filtr by se měl měnit prý po 60 000km.
Já ho budu měnit po 40 000 km nebo 5 letech.
Při výměně jsem použil novou hadičku průměr 8 mm délka mi stačila 45 cm.
Vyměnil jsem obě hadičky. Akorát mi začal týct benzín, protože jsem tam dal původní pružnou sponku u trubičky, která jde do předu třeba to je i tím, že jsem hadici nenasunul na druhé osazení na trubičce.
Hadičku, která se napojuje na trubičku, která jde do motorového prostoru jsem uříznul delší a na trubičku dám dvě sponky za sebou. Dvě sponky jsem dal i na jednu stranu filtru.
Dále jsem odpojil hadičku u palivového čerpadla z důvodu lepší manipulace.
Aby se mi dobře vyndavala a nandavala nová hadička, nebo z důvodu lepší výměny filtru našroubuju do hadičky kousek závitu M10 dlouhé asi 40 mm a na druhém konci jsem vyvrtal otvor pro vázací drát.
Po výměně filtru se cukání zlepšilo asi o 10 až 20 procent.
Filtr stál na 4 bodový střik 240 kč.
Ceník Felicie.
http://vaclavz1.rajce.idnes.cz/01_auto_cenik/
http://vaclavz1.rajce.idnes.cz/01_auto_cenik/
-
Návštěvník
to by jses kamarade divil co věechno jde dělat s ecuIvarek píše:No to je pěkná kravina že zahltíš ecu errorama.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
No tak to bych se fakt divil.Já na lpg jezdím pět let a auta s lpg opravuju asi 8 let a tohle jsem fakt nikdy neslyšel ani nezažil...
-
Návštěvník
tak si asi jestě nenarazil na auto do kterého se zabudoval špatny tip lpg zařízení. Nejsem autoopravář ani s lpg co se tyče oprav nejsem moc zkušenej to přiznam,ale o autoelektrice něco vím.A jestliže tě nějaka firma ktera ti da do auta jako je felda 1,3BMM plyn ktery patří do řekněme favoritu s karburátorem,tedy plyn se do motoru saje přes vzduch.filtr přes karbec, a neřeší tam vstřik,ktery se jednoduše odpoji aby nevznikala směs plynu a benalu tak zakonitě se odpojeny vstřik hlásí jako chyba a ukládá se tak do ecu.po nějaké době se stane že ecu je tak zblblá protože dostává rozporuplné info od všech aktivních čidlech že si nedokáže nastavit základní data pro startováni jako je předstih,bohatost směsi...,a tak dotičnej začne startovat na plyn protože ten funguje bez větších problému ale jen do té doby než ti řídíci jednotka díky všem chybám jednoduše neklekne.Co si budem povídat tenhle pc neni zrovna jakoliv moudrej a vykonej.Stoho to fora jsem zjistil že dost lidí ma po nějaké době problémi se startováním a vždy jde o elektriku jestli sis nevšiml. Ať o čerpadlo nebo vstřik svíčky ja jen udávám další možnost. Jinak třebe čerpadlo by mělo bejt v poho když do nádržeb budeš jednoduše tankovat víc benzinu aby bezproblému fungoval benzínoví přepad protože odpojovat ben. čerpadlo je konina krásně a docela rychle ti zaroste. to se dělá u silnějších motorů stejně jako ochrana ventilů.Jinak ja sem se už setkal se spoustou takhle zničenejch ecu a určitě jich ještě dost uvidim protože jak firmi které montuji lpg do aut tak lidi se snaží ušetřit.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 21. srp 2009 15:00:53, celkem upraveno 1 x.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No tak já patřím mezi ty který to takhle mají....nad klapkou klasickej mix (z Fabie 1,4ky),mezi reduktorem a mixem žádnej krokovej motor ale ruční štelovací šroub a absolutně v pohodě.Po přepnutí na plyn se odpojí pomocí relé vstřiky a palivová pumpa,vstřiky jsou zapsaný v ecu jako chyba ale to je tak všechno.
Jezdím takhle už přes dva roky cca 38000km a žádnej problém se zablokovanou či s přehlcenou ecu nemám.
A nemám to takhle namontovaný zfušovaně ale záměrně kvůli jednoduchosti a tím i menší poruchovosti i za cenu vyšší spotřeby.
P*S*...co vím tak se vstřiky odpojují např i u sekvenčního vstřikování LPG (taky nemůžeš vstřikovat do sání plyn i benzín najednou),tudíž by podle tvojí verze musely být zablokovaný všechny ecu aut s LPG.
Jezdím takhle už přes dva roky cca 38000km a žádnej problém se zablokovanou či s přehlcenou ecu nemám.
A nemám to takhle namontovaný zfušovaně ale záměrně kvůli jednoduchosti a tím i menší poruchovosti i za cenu vyšší spotřeby.
P*S*...co vím tak se vstřiky odpojují např i u sekvenčního vstřikování LPG (taky nemůžeš vstřikovat do sání plyn i benzín najednou),tudíž by podle tvojí verze musely být zablokovaný všechny ecu aut s LPG.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
mě se při jízdě na lpg odpojují vstřiky,benzínová pumpa a i lambda regulace.sice nevím proč ta lambda ale když to tak zapojili tak to tak nechám.a že bych měl s autem nějaký velký prolémy se říct nedá.sem tam se něco naskytne ale na to už jsme si u feldy zvyknul a i si postupem času vychital jak na to.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Návštěvník:Já ti tvoji teorii upírat nebudu.je to krásná pohádka.Ale jak píšeš ecu není chytrá.Jen vyhodnocuje signál ze snímačů a podle pevně daného datového pole řídí dobu vstřiku a předstih zážehu.A provádí korekci klapky.Nic víc...A v žádném případě nedokáže poznat jestli je přerušený elektrický obvod vstřiku.Nemá jak...Neříkám u Fabule.Tam to pozná,uloží do paměti,ale jen někdy a většinou sporadicky a navíc mylně.Ale tam je to řízení motoru o úplně něčem jiném.A taky to stojí ve spojení s lpg za hovno.Ale to není chyba montážníků ani samotného zařízení,ale samotné Fabie.To že čerpadlo odpojovat je nesmysl taky není vždy pravda.Pokud se ti točí a tlačí tak se víc opotřebovává,navíc se benzín stále točí mezi motorem a nádrží.Tím výrazně dřív benzín zestárne a čerpadlo se zadře.Pokud stojí a je ponořené v benzínu tak je to to samý jak když s autem nejezdíš.Navíc každý normální člověk na BA alespoň startuje a občas jezdí i na BA.Doporučené je jedna nádrž benzínu a druhá plynu a tak to střídat.Je to kvůli tomu aby se nezasíraly vstřiky a sání sajrajtem z plynu.Pokud někdo tohle nedodržuje,tak pak má problémy se startem.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Odpojený vstřiky Simos 2P pozná a zapíše (hlídá si odpor vstřiku jako např u airbagu).To jsou jediný 2 chyby který mám pokaždý zapsaný v ECU,ale určitě se s nima nezahltí.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Nevím.Možná pozná.Ale v závadách jsem je málokdy viděl napsaný.Spíš ne jak jo.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
No nechápu jak se může zahltit dvěma errorama jednotka ZKRAT VSTŘIKU 2 A 4.Já mám 1.3 mpi Lpg a nikdy se nestalo,že by to nejelo.Před tím jsem měl formana podtlak ,nyní brc elektroniku.Navíc při startu to jede vždy na benál pokud to nepřepnu na lpg.A co se týká předstihu,tak na to má vliv více parametrů.Tepl.chl.kap.,tepl.vzduchu,lamda sonda, která dává hlášku o emisích a tím se ovládá i množství nasávaného plynu.Tudíš i emise.A to, že je slyšet čerpadlo ,neznamená ,že je OK.Sundat hadičku z lišty a zkusit tlak,mělo by dávat alespoň 1 atm.
-
West - FK
chyba nefunkcneho vstreku nema vplyv na vypocet cohokolvek v akomkolvek rezime motora. Ide o akcny clen motora, teda clen ktory je na zaklade toho vypoctu regulovany. Ergo neexistuje sanca aby tato chyba v pamati ecu mala nejaky vplyv na startovanie (u MPi sa nastopro zapisuje). pokial motor nestartuje tak to bude asi kvoli tomu cerpadlu, alebo nejakou inou mechanickou zavadou. ono ten kompjuter pod kapotou sice narobi problemy ale nie vzdy moze za vsetko 
Jede pouze na plyn...
Startoval sem na benzín a automaticky to přeplo na plyn ale poslední dobou nemám šanci na benzín nastartovat,na plyn to jede perfektně,na diagnostice mi řekli - chudá směs - zkontrolovat servo klapky,vše sem proměřil a zdá se bez problémů,poradte co s tím....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 13. zář 2011 20:20:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejede ani nestartuje na benzin
Předpokládám,že se bavíme o MPI- ,ale jinak to platí pro vše. 1)Zkontroluj tlak benzinu z čerpadla před lištou. 2) na vagu zkontrolovat stav lambdy. Toto pouze v režimu benzin. Tlak je min 1 atm. Tento tlak tam musí být ,aby to vůbec vstřikovalo.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Může mi někdo z vás říct, jaký je rozdíl mezi tím, když pumpa jede a jedu na benzín a tím, když pumpa jede a jedu na LPG? Já v tom totiž rozdíl nevidím. Benzín jde přes vracečku zpět, dokud nezapojím vstřiky, tudíž je blbost, aby odešlo čerpadlo, když jezdím na LPG a čerpadlo jede. Problém je jinde-když se jezdí na rezervu nebo s prázdnou nádrží a čerpadlo jede na sucho. Pokud kecám, prosím o vysvětlení. Díky.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Ano přesně tak. Je mnoho lidí, které jezdí na benzin na doraz,jelikož ho potřebují jen na start. No a potom není problém ,aby v zatáčce nebo z kopce ,do kopce běželo čerpadlo ,,na sucho,,. Když pojedeš na benál a do kopce to steče na stanu tak chcípne auto.Při jízdě na LPG ne.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Čerpadlo je nejlepší vypínat současně se vstřikama.Nevidím nejmenší důvod aby čerpadlo neustále honilo zbytečně benzín dokola pokud jedu na LPG.
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
Keby si nemal LPG tak ti cerpadlo bezi stale,je nato stavane aby stale bezalo a tlacilobenzin tak nevidim dovod natankovat do nadrze trocha viac benzinu cim bude cerpadlo cele ponorene v benzine a bude ho mat co chladit tam padom bude fungovat dobre, na spotrebe to neukaze nic autu to tiez neublizi. Benzin sa ti apsonstale premiesa a nevytvori sa ti tam sajrajt ktoryti potom zapcha filter. Alebo ked odchadza cerpadlo tak je este jedn moznos ze sa tankujenekvalitny benzin a ked sa do cerpadla dostane voda tak odide
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a není čerpadlo odpojováno jednotkou LPG ? brácha to 1.6 má , kámoš to měl na 1.3bmm
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ferdamravenec....některý řj ho odpojují - většinou ty novější,u starších se to nezapojovalo nebo se dávalo další relé které se spínalo resp odepínalo zároveň se vstřikama.
Elvis...samozřejmě že je to čerpadlo stavěné na trvalý chod ale opakuji že je nesmysl aby zbytečně běhalo pokud jedu na plyn.Šetřím alternátor resp.jeho zatížení - čerpadlo si klidně bere až 8A a navíc mu prodlužuju jeho životnost.Na promíchání benzínu mi stačí doba co běží při startu + 2 až 3 zatáčky.
Elvis...samozřejmě že je to čerpadlo stavěné na trvalý chod ale opakuji že je nesmysl aby zbytečně běhalo pokud jedu na plyn.Šetřím alternátor resp.jeho zatížení - čerpadlo si klidně bere až 8A a navíc mu prodlužuju jeho životnost.Na promíchání benzínu mi stačí doba co běží při startu + 2 až 3 zatáčky.
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
LPG mam montovane zhruba rok a pol ale to som neskumal ci mi ho jednotka odpojuje, so srandy sa nato pozriem ked bude cas cez vykend. Staci tatdole pod sedackami nejaky poklopdole a budem prinom ci akosa knemu odstanem? alebo neviete ktory je topin nahodou na poiskovke?
A 8A je celkom dost. Porozmyslam otom ze si ho dam cez relatko ak mi prepne naplyn len budem musiet najst ten drotik v tej spleti kablov co mi tam nechali.
No prave som volal tam kde ho montovali a ze mi ho neodpaja,ktory ze to je droti co treba prerusit ?
A 8A je celkom dost. Porozmyslam otom ze si ho dam cez relatko ak mi prepne naplyn len budem musiet najst ten drotik v tej spleti kablov co mi tam nechali.
No prave som volal tam kde ho montovali a ze mi ho neodpaja,ktory ze to je droti co treba prerusit ?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To si z hlavy nepamatuju...musím se doma podívat do dílenské příručky.
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Kabeláž k čerpadlu je tažená kolem levého prahu, takže stačí přerušit drát pod krytem u nohy řidiče. Barvu můžu upřesnit pokud by byl zájem, ovšem až ke konci týdne. Je to dobře přístupné a vleze tam pohodlně i relé. Já mám čerpadlo bez odpojovacích fíčur a jediný problém mám teď s filtrem, který pamatuje ještě rok 99
.
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
ano zaujem o farbu dratu by bol a casovo to nesuri diki
-
Jano - FK
pre Goofys-fk:
zdravím,
viem, že to bolo dosť dávno,ale mohli by ste mi napísať ako sa Vám to podarilo nakoniec vyriešiť (v čom bola chyba?). Tento istý problém mám teraz aj ja. Na lpg štartuje aj ide, ale na benzin nie. Felicia kombi, 1,3MPI, LPG Lovtec
zdravím,
viem, že to bolo dosť dávno,ale mohli by ste mi napísať ako sa Vám to podarilo nakoniec vyriešiť (v čom bola chyba?). Tento istý problém mám teraz aj ja. Na lpg štartuje aj ide, ale na benzin nie. Felicia kombi, 1,3MPI, LPG Lovtec
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
kdyz vlezes do auta a otocis klickem,mel bys slyset jestli ti tlakuje benzinove cerpadlo (je pod zadnima sedackama)... Pripadne pokud mas cim,tak ho vytahnout z nadrze a promerit...melo by mit odber z baterky pres 1A,jelikoz se pri provozu na plyn vetsinou nevypina tak honi porad dokola tu trosku benzinu a nedostatecne se chladi
-
Scorpio - FK
Jak jste to nakonec vyřešily? Ani mě nejde benzín ale LPG ano..ale když otočím klíčkem tak čerpadlo neslyším...nic..prostě ticho..pojistky jsou OK..
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud neslyšíš čerpadlo tak je asi rozbitý ne? to jsou otázky tohle
a pořád dokola,stačilo by TROŠKU ČÍST!!!
-
Rival
Dobrý den chtěl bych se jen na něco zeptat : Mám felicii 1.6 a nejde nastarovat na benzín,ale na LPG normálně chytne.Čerpadlo normálně při zapnutí zvakne takže nevim čim by to mohlo bejt a nebo možná palivovej filtr,ale ten zase nevim kde se nachází.Nevíte někdo co by to mohlo bejt? Děkuju :-)
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Máš tam zřejmě nějaký podivný systém LPG. Protože v 1,6tkách musí být sekvenční LPG a to startuje vždy na benzin. Na plyn se to přepne až po zahřátí nad určitou teplotu.
1,6 sportline 1999
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
není to podivný systém , nemusí být sekveční , je to systém co se dával na začátku
čerpadlo cvakne ? to spíš relé , čerpadlo bzučí , ne ? tak musíš najít příčinu
prostě vše funguje , jen ti tam nejde benzín , ve filtru bych to nehledal
jak bylo mnohokrát psáno čerpadlo u vozů s lpg odchází páč se jezdí téměř bez benzínu
čerpadlo cvakne ? to spíš relé , čerpadlo bzučí , ne ? tak musíš najít příčinu
prostě vše funguje , jen ti tam nejde benzín , ve filtru bych to nehledal
jak bylo mnohokrát psáno čerpadlo u vozů s lpg odchází páč se jezdí téměř bez benzínu
-
miki78
... měl jsem ten sám problém ,stačilo vyčistik vstřikování etanolem ,při delším ježdění na lpg tam asi něco karbonizuje a ucpe se asi tak po 15000km
jinak se často povoluje kostra na převodovce 4 šrouby asi něco vede ke vstřiku či k ř.j. :hlava:
jinak se často povoluje kostra na převodovce 4 šrouby asi něco vede ke vstřiku či k ř.j. :hlava:
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
miki78:
mozem sa spytat ako si vycistil to vstrekovanie? cistila sa cela lista alebo si len etanol niekam nastriekal ? dik
mozem sa spytat ako si vycistil to vstrekovanie? cistila sa cela lista alebo si len etanol niekam nastriekal ? dik
-
core - FK
Ahojte ododneska mam stejny problem.Mam Feliciu 1,3 mpi lpg BRC.Startuje a ide len na plyn ked pocas jazdy prepnem na benzin tak zdochne.Akurat u mna je to s malym rozdielom, a to pri startovani.Otocim klucom ,bzuci-cvakne nastartujem asi 1 sekundu bezi a zhasne,nestihnem ani pridat plyn.Ako keby sa minul natlaceny benzin z cerpadla a dalej nenatlacilo.Neviem co to moze byt.Poradte prosim.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
odpojuje jednotka LPG čerpadlo ? ,
co můžeš udělat , vyměnit relé čerpadla , a zkusit tlak paliva
co můžeš udělat , vyměnit relé čerpadla , a zkusit tlak paliva
-
core - FK
No problem sa vyriesil.Vyhodil som sedacku a skusal.Elektrina do cerpadla ide a aj cerpadlo pripojene na priamo funguje.zlozil som to preklepol poistky a rele no a zrazu to funguje tak ako ma.Z nejakeho dovodu mi jednotka odpajala cerpadlo aj ked to nemalo ist na plyn,Hlavne ze to ide,uvidime dokedy.
-
core - FK
No a po dvoch mesiacoch je to tu znova,na benzin nejde.Po otoceni klucom cerpadlo natlaci benzin rele cvakne a odstavi cerpadlo-to je normalne,nasledne nastartujem bezi asi 2 sekundy co minie asi natlaceny benzin a zhasne.Po nastartovani asi nespusti cerpadlo.rele cvaka takze to bude asi v riadiacej jednotke lpg.co myslite?
s tímhle jsem se na jedný feldě na dílně setkal
pokud ti to na plyn jede a na benzín ne tak může být problém v imobilizéru tudíž to chce diagnostiku jednotky motoru a imobilizéru
pokud ti to na plyn jede a na benzín ne tak může být problém v imobilizéru tudíž to chce diagnostiku jednotky motoru a imobilizéru
-
core - FK
Mam tam namontovany nejaky stary alarm ale mam ho vypnuty a ziadne ine blokovacie zariadenie tam pravdepodobne nieje.
pokud máš mpi tak je tam tovární imobilizér tj řj motoru spojená s řj imobilizéru a máš i čip v klíčku
-
core - FK
Ci je tam cip neviem,mam na kluci len tlacitko co rozsvieti diodku na osvetlenie zamku.
mpi = automaticky immobilizer