Škoda Citigo

pokec o všem možném i nemožném
Dexter - FK

Re: Škoda Citigo

Příspěvek od Dexter - FK »

kdyby byl tak za 120-150tis kč tak by to byla bomba. ale pochybuju ...
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

mě se to vůbec nelíbí... nekoupil bych si to ani za 100tis.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jestli jsem dobře slyšel cena má začínat na 180tis
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To auto asi neaspiruje na královnu krásy, bude to nákupní taška do města a to splní. Pokud bude příznivá cena, tak si ji patrioti radši pořídí než tvingo, punto, lupo a ostatní malé mrchy.Zda se bude vyrábět u nás a bude o ní zájem, tak je to jenom plus, jelikož bude práce. ;)
ricrd - FK

Příspěvek od ricrd - FK »

Tady maj víc fotek:
http://auto.idnes.cz/skoda-odhalila-svu ... aktual_hig
A jako narovinu je to fakt humus..hlavně ten zadek to je něco příšernýho..takový brikule než to představí a pak toto..proti tomu třeba poslední polo je úplně někde jinde...a motor opět famozní tříválec o kterym i škodovka prohlásila že se moc nepoved hlavně že ho tam furt cpou...ach jo :hlava:
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

a me se to strasne libi 8-) samo ze bych si to nekoupil,ale pro babu do mesta podle me supr. ja se spis tesim na dalsi skodovku,co z toho vyleze.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
FeliciaMan - FK

Příspěvek od FeliciaMan - FK »

No ta zadní část je fakt hrozná.Tam to konstruktéři trochu ustřelily.S tím musím souhlasit.
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Jestli je to pěkný pousodím až to uvidím na živo. Uvidíme co cena. Ale jako nechtěl bych to ani za 100 tisíc :scratch:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
FeliciaMan - FK

Našel jsem na tom uvedeném serveru i zmínku o uniku fotek z Octavie 3.
http://auto.idnes.cz/spionaz-ve-vyvojov ... aktual_fdv
p@vel

Příspěvek od p@vel »

ricrd píše:proti tomu třeba poslední polo je úplně někde jinde...a motor opět famozní tříválec o kterym i škodovka prohlásila že se moc nepoved hlavně že ho tam furt cpou...ach jo :hlava:
Máš pravdu, že polo je někde jinde... v jiný třídě... spíš srovnávej up! a citigo ;)
Ohledně 3-válce... Je pravda, že sama škodovka veřejně plive na 1,2htp ale když to lidi kupují, tak proč to nevyrábět ale motory 1,0 nemají s 1,2 htp nic společného :!:

A ohledně citigo:
Exteriér - moc se mi nelíbí otvor v předním nárázníku, VW zrcátka taky moc krásy nepobrala. Zadek nenadchne ani neurazí. Naopak oceňuji, že oproti upu má škodovka nejen jiný předek a zadek ale i bočnici (třeba arosa/lupo byly až na předek identická auta).
Interiér - Od řidiče nestáhnu spolujezdcovo okno (tím pádem nechápu smysl el. oken), lepší řešení by bylo dát ovladače na středový panel. :puker: Pouze dva výdechy ventilace, které vypadají jak z autobusu. :puker: Tlačítko výstražných světel na pravé straně středového panelu. :puker: Pokud stáhnu okno a opřu se loktem bude mě tlačit "těsnění" okna jako ve š120. :puker: Viditelné plechy v interiéru (fox měl celoplastové výplně dveří) :puker:

Celkově se mi to líbí víc jak up! Určitě vypadá solidněji než kolínská trojčata ale to jsou výběhové modely... A
bych si to koupil muselo by to stát tak 120 000,- ale s 1,2tsi, klima, servo, el. okna, atd... Ale obávám se, že verze za 180000,- bude ještě větší holátko než bývalo duo arosa/lupo. Bez serva, čirá skla, atd... A za každou blbost se bude tvrdě připlácet :(

Jsem zvědavej jak se s "novou arosou" poperou u seatu akorát se obávám aby neudělali nějakou prasárnu v interiéru, protože současný seaty mají asi nejhorší přístrojovky ze všech konkurentů
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Právě jsem porovnával obrázky Upa a CityGoa a nemůžu si pomoct, ale VW mi přijde mnohem dinamičtější a vzhlednější, právě pro ty odlišnosti od pidiškůdky, spíš mám pocit, jako by VW mířil do segmentu nákupních kabelek pro milenky, manželky a mladé singly a Škodovka lovila v rybníku konzervativního vzhledu vozů, pro patriotické důchodce, kterým dosloužila hundrtka, nebo Favorit a chtějí si ještě na stará kolena koupit novou škodovku, pro dojíždění k lékaři a na krchov o dušičkách, prostě centrálně plánované hospodářství VW, aby se náhodou nestalo, že bude škodovka konkurovat VW, viz Pašík a Superb ;)

Myslím, že toto je první nová Škodovka, u které se opravdu těším na facelift hned od začátku výroby :lol:
ObrázekObrázek
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Mě se naopak ten otvor v nárazníku líbí, u VW mi to přijde, jako když je na obrovským nasávacím otvoru nalepený kus plastu s RZ. Na zadku se mi líbí (ani nevím proč, ale je to tak), že mezi světly je plocha barevná a ne černá. Cena bude rozumná, ale ne s ohledem na zákaznické přání a tužby, ale s ohledem na konkurenci, však se podívejte, kolik stojí "TPCA", apod. modely. Tříválec to sice je, ale zvuk snad bude lepší, uvidíme, napíšu víc, až budu mít po školení.

Kdybych si musel koupit auto z A00 třídy, rozhodně by mi Škoda nevadila...pořád lepší než C1 nebo 107...
Obrázek
Dexter - FK

tak jsem četl v novinách že se začne prodávat už v listopadu asi, ale hlavně prý cena bude začínat od 180tis :shock: :shock: :shock: se posra... v kině ne, takže alespoň s nějakou výbavou to vidím na 220tis... to už každej radší koupí fábku, Karle vrať je tam do reality :lol:
p@vel

Příspěvek od p@vel »

tak ono fabka za 220 taky nebude žádnej zázrak ;) Lehký to mít bratislavská trojčata určitě nebudou, prodej nové pandy je na spadnutí, nová kolíňata jsou také za dveřmi a asijci se taky nenechají zahanbit. Když vezmu třeba relativně nové alto, tak mám za 195 klimu, el. okna, centrál na do, radio s mp3. Za všechny tyto věci se bude u vw/škody/seatu tvrdě připlácet a vůbec bych se nedivil kdyby byl základ bez serva.
Dexter - FK

servo není třeba budou tam gumy tak 165/75 R 13 :lol:
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Tomáši já nemám na starosti tohodle mrňouse, ale Octavii a Superba, ale vyřídím :lol: ta cena od 180 se mi nezdá, mluvilo se o jiné, ale uvidíme.
Obrázek
FeliciaMan - FK

Ja si myslím,že to bude přes 200 tisíc.Jsem zvědavý komu tam v MB padne hlava za ty fotky z Česany na novou Octavku III.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Takže 184 900,- ;) Výš jít určitě nemohou, když fabia je za 199 900,- a easy magic za 194 900,- Nehledě na to, že si musí nechat rezervu na 5D model, který bude nejspíš o 5-10 000,- dražší než 3D.
FeliciaMan - FK

Musím ale dát kolegům za pravdu a to jak tu již bylo uvedeno,bude to bez výbavy,kterou bude potřeba doplácet.Za tu cenu bych radši zvolil jinou automobilku s jiným modelem.Cožžžž u mě nehrozí,protože zůstanu mé Felinky. Mam za to ,že to již v minulosti napsal Hromy,že to co je po Felicii tak už to je jaksi ........ . Dnešní auta jsou jako skorem přes kopírák,jenom tomu upraví světla a nárazníky a dají tomu jiný název a nový model je na světě.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Kájo, koukal jsem, že mezi vystavovateli MSV 2011 je i Škoda auto a.s. ukážou tam tedy novýho "Cíťu"? Pokud se nepletu, tak loni mezi vystavovateli nebyla a hlavně už není moc možností, kde by Cíťu v CZ představili. Zvlášť, když chtějí do konce roku rozjet prodej...
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Poptám se, kdy a kde bude premiéra. Ale je úplně možné, že světová premiéra bude klidně až v Ženevě, ačkoliv se tu už bude prodávat...
Obrázek
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Pravě v minulých letech jsem si tam škodovky nikdy nevšimnul, jedině, že by prezentovali třeba něco z nástrojárny, lisovny nebo motor, převodovku? A pokud se citigo bude v CZ prodávat někdy od listopadu nebo prosince, tak tohle by byla asi nej příležitost představit ho tuzemské veřejnosti...

Veletrh dnes už začal ale bohužel jsem nikde nenašel zmíňku ani o vystavené tatře "fénix" natož o tom, co vystavuje škodovka :( Zítra a ve středu budu v Brně, tak bych rád věděl, zda má cenu dávat korunky za vstup.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Takže s největší pravděpodobností to bude až v Ženevě...
Obrázek
p@vel

Příspěvek od p@vel »

V CZ bude tedy prodej ještě letos? Nebo to nakonec přesunou na 2012?
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Nene, letos. Má to své důvody, ale ty tu nemůžu zveřejňovat :)
Obrázek
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

A predpokladam ze ceny se taky nebudou menit, ze social verze za 180 klacku zustava, co? :lol:
Obrázek
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Koukněte se na konkurenci - přoč by Škoda měla prodávat za 160, když na téhle ceně není nikdo (pokud nebudu brát v úvahu marketingové tahy pomocí financování a protiúčtu)
Obrázek
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Docela se začínám obávat aby cíťa nestál víc jak fabia :(

A pokud nová "kolíňata" budou mít interiét bez plechu, tak nová "koncerňata" budou jediný auta v segmentu s plechovým interiérem :puker: Měl se jít pan Winterkorn podívat i na jiná auta než civic a i30, možná by zjisitl, že up! by chtěl trošku upravit aby se tomu dalo říkat slušné auto. S ohledem na koncernové ceny, to je výsměch zákazníkům. Ale třeba se pletu a trojice up!, cíťa a mii dokážou na živo překvapit.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Začíná se mi to celkem líbit. Kdyby tam začali ještě dávat nějaký 1,0TSI za nějakou zajímavou cenu a mě se snížil nájezd km asi bych o tom výhledově začal uvažovat :D
Taky jsem zvědavej, kdy se začnou na feldách objevovat kola z up!, citigo a mii...
http://forum.skodahome.cz/topic/64495-s ... p__1552662
Obrázek
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Docela citlivce ze zadu ta bílá střecha sedí :thumright:
ObrázekObrázek
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

p@vel píše:Taky jsem zvědavej, kdy se začnou na feldách objevovat kola z up!, citigo a mii...
No jestli to má opravdu rozteč 4*100, tak už bych se nejspíš ani nedivil dalším výměnám, tak mě napadá, už se ví, co to má za brzdy? :lol:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Jura_favorit: Podle vykonu tipuju vzadu pouze buben, vpředu brzdy totožný s FI (1.4MPI) vetranej kotouc min 14"
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Vzhledem k hmotnosti, jakou toto autíčka má, myslím si, že kotouč vzadu je nesmysl a škodovka určitě nemá v plánu něco jako "CíGo RS" :mrgreen:
ObrázekObrázek
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Divím se, že škodovka klesla tak hluboko, že vyrábí ještě menšího krypla než je fóbie junior :roll: Ale co, čím debilnější auto, tím větší zájem :) Takhle z boku mi to připomíná Clio. Jsem zvědav na ty motory - tak hrozný jak HTP asi nebudou, ale třívál je třívál... Bude-li CTG dost lehký, možná s nima bude i tak dobře upalovat. Jestli jsou to kola 4x100, tak je to dobrá zpráva - bude větší výběr kotoučů na chlazený brzdy pro feliny a ceny půjdou možná trochu níž :) A kdyby dozadu dávali kotuče (nepravděpodobný), tak bych se taky nezlobil - stejnej případ :) Až si jednou koupím novou škodovku, tak první co půjde do háje je ten černobílej znak a lupnu tam klasiku - automobilka asi nemá na barvy, tak to tiskne černobíle :D
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Automobilka chce ušetřit nějaký ten eurocent, možná euro a když takovýhle věcí udělá více, tak to za rok hodí celkem hezkou sumu ;)
formis - FK

Příspěvek od formis - FK »

Ale nebylo by špatný Citigo RS :D Nejaka 1.2 TSi/1.4 TSI by s tim mohla zahýbat pěkně.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Já tomu nerozumím proč to citigo vubec delaj...podle mého je to hnusný...mě se to vubec nelibi a to auto je skoro totožne jako VW UP! A za ty prachy co to stojí budu mít jinou značku se supr výbavou...než koupit toto už bych těch pár šušňů prihodil a koupil fabiu...
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

No nevím, já pracuju i cenama a indexama a když porovnám ceny a výbavu třeba Hyundai i10 nebo Kie Picanto, tak s tou výbavou, co Korejci mají, může Škoda směle konkurovat...(pro příklad, třeba i10 má v základu jeden bag a nemá ani posilovač)

Jinak to, že bude znak jiný určitě nemá za důvod nějaké šetření, to by se nepředstavilo nové CI, které stálo a ještě bude stát velké prachy...
Obrázek
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Tak ono hlavně up!, citigo a mii se budou nejvíc prodávat na západě, kde mají na to mít jako rodinný auto třeba superba nebo octávii, na běžný ježdění fabii a teď se jim náramně bude hodit citigo na takový ty pojížďky jen ve městě. Bohužel u nás toto všechno musí většinou zastoupit fabie a v lepším případě octávka (+ nějaká starší ojetina k tomu) a běžná rodina s malými dětmi si tohle u nás jako 2. nebo 3. auto nekoupí. V CZ si asi ctg budou kupovat mladší bez závazků a spíše slečny nebo lidé, kteří už jsou doma sami 50-55+. A zrovna v této skupině si myslím, že je dost lidí kterým je jedno, zda má auto 1 nebo 4 airbagy a pokud bude ten korejec třeba o 10-15000 lacinější, tak stejně nejspíš sáhnou po něm.
A jak napsal jura, tak čech si řekne proč bych kupoval malý ctg, když mohu přihodit třeba 15 000,- a mám mnohem větší fabii, která je dospělý auto...

Ohledně znaku: jednak si myslím, že nový znak bude nejspíš o něco levnější, škodovka byla snad poslední větší automobilka s barevným znakem a za poslední VW chtěl asi aby všechny jeho odnože měly stejně provedené znaky...
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Pokud vezmu ceny bez financování:

Citroen C1 - od 174.900,-
Ford Ka - od 179.900,-
Hyndai i 10 - od 189.900,-
Chevrolet Spark - od 162.900,-
Kia Picanto - od 184.980,-
Peugeot 107 - od 169.900,-
Renault Twingo - od 172.900,-
Suzuki Splash - od 239.900,-
Toyota Aygo - od 169.900,-

A má snad někdo extra nízkou cenu? A dobře - beru, že 4 bagy nemusí být rozhodující, ale třeba chybějící posilovač a nebo nelakované nárazníky už celkem rozhodující je.

Navíc, každý kouká na cenu auta, ale kdo si třeba četl porovnání Ria a Fabie, tak tam byly ceny náhradních dílů - a jako dávat třikrát víc za čelní sklo u Ria než u Fabie by se mi fakt nechtělo. Ale nejde jen o čelní sklo, drahý jsou všechny díly. Jenže to na začátku samozřejmě nikdo nevidí...
Obrázek
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Kájo, samozřejmě máš pravdu ale bohužel je ještě spousty lidí, kteří koukají jen na pořizovací náklady a nic víc je nezajímá.
formis - FK

George> Kdy bude možný si ho nakofigurovat na internetu?...
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

To bych Ti rád řekl, ale už se tolikrát odložilo zveřejnění cen a podobných věcí, že už ani sám nevím, co je v tuto chvíli platný. Mělo by to být v nejbližší době.
Obrázek
formis - FK

Ceny by se měli zveřejnit dnes večer. Dopoledne se o nich ještě jednalo.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Nebyl někdo z osazenstva FK na novinářskym představení? Viděl jsem v okolí snad 2 Felicie s klubovkama na zádi.

Jinak moje první dojmy k Ciťákovi:
- auto působí při jízdě neuvěřitelně dospěle
- na živo vypadá rozhodně líp než na fotkách a ofiko renderech - design je čistě subjektivní věc, chápu že ne každýmu se zamlouvá
- se známym z nejmenovanýho auto serveru jsem se shodli, že společně s VW UP! a Seatem Mii nasadili laťku relativně vysoko....kdo už někdy seděl v nějakym mini autě a sedne do Citigo, tak to potvrdí
- oproti starýmu HTP je novej třívalej klidnější v 55Kw verzi hodně slušně upaluje

- jako druhý auto do rodiny si to dokážu představit

a cenovky by měly být večer, aspoň takový jsou info...ale např. tady GeorgeWWW bude mít potom lepší info :)
Grafické studio | www.georgerob-design.cz

BLACK LIST RACEMAN !

19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Jo, je to tak, ikdyž ještě teď odpoledne se dohaduje a koncern se k tomu musí ještě vyjádřit.

Jen jsem opatrný, nerad bych řekl něco, co bych neměl...
Obrázek
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

jsem ten článek nějak nepochopil ... píšou že to je živý auto a to kvůli krátké převodovce ... prej na dvojku se může 90???? coto je sakra za krátkou převodovku??? a další že kvůli malejm kolům je podvozek stabilní a pohodlný??? taky nechápu autora jak to myslel :( ale to je jednno celkove se mi to auto začalo líbit.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Ale ta nemožnost stáhnout okýnko spolujezdce od řidíče je dost šokující teda!!! To je opravdu demence podle mě už... Jinak já bych šel asi do Chevrolet Spark...ten se mi líbí jako auto ala nákupní taška:)
Aspire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspire »

http://www.auto.cz/skoda-citigo-prvni-j ... ojmy-62743
Škoda Citigo: První jízdní dojmy
Obrázek
Tohle je lepší článek ;) než na novinkách.
Obrázek Škoda Felicia Safe line Trumf 1.3MPi 50kW 68PS Úpravy jsou zbytečné...
Obrázek
:arrow: Můj povoz http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25353
Odpovědět