Problém se startováním

MPi 1AV
AEE
deda01 - FK

Problém se startováním

Příspěvek od deda01 - FK »

Ahoj.
Mám problém se startováním (1.6 + LPG děla to jak na benzín tak LPG, hlavně za studena):( . Začalo to tak že když jsem přišel k autu a chtěl jsem nastartovat tak když jsem otočil klíčkem tak starter skoro nechtel točit tak jsem znovu otočil klíčkem a už točil jak oteklej :D . Bohužel asi tak po 4 mesících mi to začalo dělat ještě divný zvuk (kopnuti do setvaku asi?)jako když nezajede pořadne pastorek starteru do vence! Tak jsem to dal do škoda servisu a oni mi nejdříve vyměnili startér ale i s tím novým to dělalo tak mi vyměnili venec na setrváku a vratili zpět původní startér ale je to snad jeste horší! Ted to dela ten divny zvuk pořád!!! Prostě je to jak když nezajede ten pastorek! NEvíte co by s tím ještě mohlo být? Napadají mě jenom kabely a baterka ale baterka vypada dobře.
Předem děkuji za rady :D
bzucko3

Re: Problém se startováním

Příspěvek od bzucko3 »

Okamzite vymen zapalovaci modul, najma ak mas HUCO. Inak si znicis veniec, alebo dalsi starter, mal som taky isty problem.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

bzucko3 píše:Okamzite vymen zapalovaci modul, najma ak mas HUCO. Inak si znicis veniec, alebo dalsi starter, mal som taky isty problem.
Stačí na vrakáči koupit zapalovací modul do favo/felda 1994/1995 na motor 1,3 s jednobodovým vstřikem.Ten modul byl myslím Telefunken.Funguje to normálně.Na HUCO fakt pozor!Asi tam bude jinej RC člen v nějakým tvarovacím obvodu a asi to pak zapaluje dřív a chytá to obrácený chod. :(
Jestli ale tohle všechno máš v pořádku,tak bych se zaměřil na spínačku.
bzucko3

Příspěvek od bzucko3 »

Odporucam do 1.6 feldy originalny modul FEBI. Mam ho a funguje spolahlivo. Predtym mi to pri studenom motore najma v zime kopalo ze som to citil v nohe. HUCO bol teplotne zavisly a v chlade naedaval dostatocne impulzy. Skoncilo to tak ze sa pastorok noveho startera odlomil a vtedy som vedel ze sudruhovia zo servisov vedia pekne hovno, odpoved na moj problem ktory ma trapil vyse pol roka som nasiel tu na webe felicia.cz. Modul som si vymenil sam pred barakom, aj ked je tam na picu pristup, ale zvladol som to. Mudrlanti v servise vedia suciastky len vymenit ale nikdy nevedia najst pravu pricinu problemu.
nahodny

Příspěvek od nahodny »

Ide pp o poruchu spinacej skrinky, jej spodnej casti. Doporucujem kupit od fy PAL.
deda01 - FK

Příspěvek od deda01 - FK »

Ahoj. Tak jsem si zatim vymenil ten zapalovaci modul a chova se to podstatne lip uz jsem myslel že je to uplne v pohode tedy zatim to tam mam jenom prvni den ale jeste se to tam nekdy kdyz to nechce hned chytnout trosku sekne:( Tak nevim jestli to tim tedy je nebo ne. JE mozne ze je to tim novym vencem ktery nema nabehy? NEbo mam vymenit tu spinaci skrinku?
tomakecTDs

Příspěvek od tomakecTDs »

hej lidi,ja teda mam tu feldu jen tyden,ale uz se mi neco podobnyho jako vam stalo,chtel sem nastartovat a nic....ani zadnej zvuk..jako bych tim klickem ani neotocil....no musel sem znovu otocit a pak uz zadnej problem hned to startovalo,toe taky ten samy problem,jako mate vy?
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

tomakecTDs píše:hej lidi,ja teda mam tu feldu jen tyden,ale uz se mi neco podobnyho jako vam stalo,chtel sem nastartovat a nic....ani zadnej zvuk..jako bych tim klickem ani neotocil....no musel sem znovu otocit a pak uz zadnej problem hned to startovalo,toe taky ten samy problem,jako mate vy?
Žlutý kablík na startéru nebo spínačka. :)
bzucko

Příspěvek od bzucko »

Mne sa ten problem prejavoval najma v zime a na jesen, kvoli studenym startom. Moze to byt zapalovaci modul, zla bateria, spinacka, alebo vylamane zuby na venci, poskodeny pastorok a jeho prevod v starteri. Rozhodne dajte pozor na to aky mate zapalovaci modul, ak mate HUCO, okamzite vymenit. Treba vsetko riadne skontrolovat, starter premazat vazelinou, skontrlovat ci je stycna plocha startera vodivo spojena s blokom motora, myslim zem, nesmie tam byt mastnosta ani spina. STart musi byt hladky a tichy. Mne zly zapalovaci modul sposobil doslova vylamanie zubov startera, odlomenie pastorka na novucickom starteri, takze si asi viete predstavit tie sily co tam posobia. Dalsim problemom v zime moze byt vadne cislo chladiacej kvapaliny, tak vam riadiaca jednotka nastavi taku zmes benzinu a vzduchu ze to nechyti, preto aj ten treba skontrolovat. Podla cidla si totiz riadiaca zistuje vonkajsiu teplotu, teda teplotu motora a podla toho nastavi zmes.
bzucko

Příspěvek od bzucko »

deda01 píše:Ahoj. Tak jsem si zatim vymenil ten zapalovaci modul a chova se to podstatne lip uz jsem myslel že je to uplne v pohode tedy zatim to tam mam jenom prvni den ale jeste se to tam nekdy kdyz to nechce hned chytnout trosku sekne:( Tak nevim jestli to tim tedy je nebo ne. JE mozne ze je to tim novym vencem ktery nema nabehy? NEbo mam vymenit tu spinaci skrinku?

Rozober a skontroluj starter, moze mat vylamane zuby na pastorku, alebo uz mas vylamany venec.
Standa10121996 - FK

Příspěvek od Standa10121996 - FK »

u Feldy se mi stalo, že jsem chtěl nastartovat, ale po otočení klíčku do polohy II startér vůbec neběžel, bylo slyšet jen takové cvakání či chrčení, po druhém otočení to samé a až na třetí pokus se mi podařilo normálně nastartovat.Od té doby jsem startoval už několikrát a zatím to startuje normálně, závada se zatím znovu neobjevuje.Čím by to mohlo být?Může to být elektrickou částí spínací skříňky nebo už začíná odcházet startér?Díky za radu
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Na 90 procent to bude starter. Uhlíky, nebo spínač. Podívej se ale pro jistotu na stav kabelu od akumulátoru ke starteru, samozřejmě hlavně na zakončení toho kabelu.
Standa10121996 - FK

Příspěvek od Standa10121996 - FK »

ten kabel ke startéru jsem zkontroloval a zdá se v pořádku, takže to asi opravdu bude startérem, ale proč se ta závada objevuje nepravidelně?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nepravidelný výskyt je pro závady starteru právě typický. Vypálený spínač, nebo umetené uhlíky prostě někdy kontakt mají, někdy ne. Ono to tedy kontakt má, ale nedokonalý a proto se to při opakovaných pokusech nakonec chytne.
Odpovědět