Přicpaný/vysypaný katalyzátor
-
xXxTRA - FK
Přicpaný/vysypaný katalyzátor
cau, je to felda 1.3BMM, ciste pruchozi konec vyfuku, stredovy dil odrezan, misto nej navarena lesenovka, ale chtel jsem dat pryc jeste kat... inu, sundal jsem ho z auta a byl jsem prekvapen... zadna keramicka vlozka jak tu pisete, nicmene mrizka dlouha prez cely kat a dirky ctvercoveho tvaru maji 0,5mm... inu sem usoudil ze to asi ven jen tak nedostanu, ale co me se*e jeste vic je, ze hodne tech direk je nepruchodnych...
nejak nevim co s tim, zapomnel jsem se podivat i na typ katu :p, nicmene klasika, na jedne strane ukotveni na 2 srouby ke svodum, na druhe priruba se tremi srouby...
asi ten kat pujde taky uriznout od prirub a nahradit lesenovkou, jelikoz stredni trubka mi v jednom svaru fouka, asi tam je direcka, takze do budu brousit a varit znovu... co si o tom myslite?
nejak nevim co s tim, zapomnel jsem se podivat i na typ katu :p, nicmene klasika, na jedne strane ukotveni na 2 srouby ke svodum, na druhe priruba se tremi srouby...
asi ten kat pujde taky uriznout od prirub a nahradit lesenovkou, jelikoz stredni trubka mi v jednom svaru fouka, asi tam je direcka, takze do budu brousit a varit znovu... co si o tom myslite?
Re: Pricpany kat?
JP to dělá asi za tři stovky 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
-
xXxTRA - FK
no je pravda ze JP to dela, ale mam CO-cko, mam tu kus lesenovky jeste a fricku mam taky, ale chtel jsem kat vykuchat, ale asi stejne bude jednoduchsi a lehci ho nahradit trubkou, ze ano?
E// tak zrovna se docitam, ze to neni asi kovova mrizka aleprave keramicka, takze to by teoreticky i melo jit vymlatit
E// tak zrovna se docitam, ze to neni asi kovova mrizka aleprave keramicka, takze to by teoreticky i melo jit vymlatit
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
xXxTRA - co takhle nahradit svody a kat - svodama z fáva? Spousta lidí to tu má a je to mnohem méně humpolácký, než výfuk z lešenovky 
Naposledy upravil(a) smrcek dne úte 09. lis 2010 13:10:18, celkem upraveno 1 x.
-
xXxTRA - FK
no to mate pravdu, ale na leto stejne auto jezdit nebude, budu mit favorita bmm, jelikoz felinka pujde na komplet repas... neco uz mam nakoupene, pak pujde i uprava motoru, hlava dolu o 1mm apod... svody favo, stred jp apod... ale ted misto stredniho tlumice je lesenovka a kat vysypu majzlem a kladivem
radši ho prodej vcelku za 7-8 stovek a kup ten kus u JP 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
xXxTRA - FK
ale je pricpany
minimalne a to fakt minimalne 2/3 tech direk jsou nepruchozi 
-
Faster - FK
Jsou firmy, co je vykupujou kvůli obsahu drahých kovů. Některý si pro to i přijedou. Nevim přesně cenu, je to různý kus od kusu. To je podle mě nej, co s takovym katalyzátorem udělat
))
-
keenworth - FK
Ted tak přemýšlím, asi je to docela blbost vypalovat kat
protože když ti jde motor na 3 válce a pak směs vyhořívá v katu tak ho můžeš zachvíli vyhodit. To sem vymyslel asi pěknou chujovinu, nebo já fak nevím jak to je 
-
xXxTRA - FK
no ani sem neuvazoval zes to myslel ze motor pustis na tri valce, pouziju hlasku jednoho clena z fora "Lambda spolu s RJ si to idou hodit, katalysator buchnout od zlosti"
-
Cahoun22 - FK
Co ziskam tim ze dam na Feldu svody z Fava?smrcek píše:xXxTRA - co takhle nahradit svody a kat - svodama z fáva? Spousta lidí to tu má a je to mnohem méně humpolácký, než výfuk z lešenovky
-
xXxTRA - FK
trochu lepsi vyfuk - svody jsou delsi, zadalsi se vyhnes katalysatoru, ten tam totiz nedas... pokud jeste vyhodis stredovy tlumic a nechas jenom seriovy konec, mohlo by to jit i lepe vytacet
-
Cahoun22 - FK
Nekde na foru jsem cetl ze u 1.3 MPi muze dojit ke ztrate vykonu?
Necituj předcházející příspěvek, viz pravidlo č. 4!
Necituj předcházející příspěvek, viz pravidlo č. 4!
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 17. pro 2010 22:26:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
-
xXxTRA - FK
no teoreticky se to rozebiralo, jenze pokud plyny jdou rychleji pryc, muze to rychleji natahnout dalsi smes... a rychleji se vytacet... spolu s vackou to pak dela kouzla, ale nesmi to byt sprasene
-
BlueFox - FK
Vymlátit kat žádný problém. Na fáčku začalo tenkrát něco rachotit ve výfuku a lítaly z toho kousíčky keramiky. Tak jsem ho sundal, domluvil mu kusem trubky a jak fávo zas lítalo
Fakt to byl velkej rozdíl, bylo to předtim asi přicpaný.
-
mejla11 - FK
vysypaný katalyzátor
ahoj,dneska se mi vysypal vnitřek z katalyzátoru a kámoš mi řikal že u benzínu tam má bejt aspoň náka odporová vložka aby se neposral motor,je na tom něco pravdy?? 
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 21. zář 2011 19:11:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3, příspěvky sloučeny
Důvod: porušení pravidla č. 3, příspěvky sloučeny
-
keenworth - FK
Re: Přicpaný/vysypaný katalyzátor
Pravdy na tom je jen to, že ten motor potřebuje mírnej protitlak. Ale já mám třeba v autě delší svody a nemám vůbec střední tlumič výfuku, mám jen koncový a motoru to výrazně prospělo. Takže vysypaný kat můžeš řešit až u technický - i když i tak je možný že emisema projdeš.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přicpaný/vysypaný katalyzátor
Spíš než protitlak potřebuje nějakej rezonanční prostor. Ale kdo ví... Já vyhození katu poznal pozitivně na síle i na spotřebě. Střed to samý, jen znásobený desetkrát
A ještě Soieta na konec, to pomohlo od 5500 otáček. Ale je fakt že u série to nemusí bejt.