- zámky se dají přestavět podle klíče spínačky, ceny za tuto službu se různí (v Pardubkách sem pořídil myslím 2 zámky za 100,-
- záměna starých zámků za nové (plochý klíč s bočními drážkama) bez problémů - stejné rozměry (sundat tapec ze dveří, odpojit táhlo, vysunout plechovou pojistku, vyměnt zámek a zase poskládat jak bylo). Výměnu ve víku nádrže jsem nedělal, ale zřejmě bude lepší přenechat klíčařům (po zkušenosti s porovnáním zámku pro klíč spínačky - vyndat ten zámek jim dalo fušku, resp. u toho mého extra zatuhlého jsme se na to po dohodě vybodli...zřejmě by pomohlo nějaké nahřívání horkovzduškou apod...)
- nový klíč s programovatelným čipem něco stojí - u nás chtěli cca 900,- - ten se pak může podle původního čipu
naprogramovat
- nebo se dostat k libov. klíči s čipem, čip vydloubnout a dát do svého "železa" a pak naučit ŘJ přes VAG akceptovat i tento čip (to byl můj případ...a stálo mě to jen flašku slivky, kterou jsem bohužel lajdák ještě stále nedodal). Nevím jak pracuje to staré provedení imma, jestli by to dokázalo osahat beze změny i ten čip přímo v klíči? Ale možná to je úplně jiné...
Obecně - pokud bych mohl, tak bych immo nerušil. Zkušeným zlodějům nebude velkou překážkou, to skoro nic není překážkou. Ale proti takovýmu, co jde z hospody a chce se někam dovézt a umí spojit pár drátů, má immo myslím smysl...