Zavzdušnění palivové soustavy

AEF
radas1 - FK

Re: Po odkalení naf.filtru jsem už nenastartoval...

Příspěvek od radas1 - FK »

Omlouvám se za ten nadpis.Zkoušel jsem profouknout přívod od nádrže,průchodnost filtru a čerpadlo odvzdušnit,až vytýkala čistá nafta.Auto ne a ne nastartovat.Napadl mě stop ventil,ale nevím,který to je.Jestli ten na straně k chladiči,nebo k hlavě motoru.Popř. kontakt na dobrý servis v okolí Jindřichova Hradce rád uvítám.Za každý dobrý nápad děkuji....
miracv

Příspěvek od miracv »

A zkoušel jsi povolit matky na vstřikovacích hadičkách a točit až se tam dostane nafta a chytne to? Popřípadě auto postavit z kopce, dát tam trojku a pomalu se rozjíždět a do toho točit starterem aby ti nepřeskočil rozvoďák a mělo by to chytnout. Popřípadě zkus i nacucat naftu až do čerpadla ať je to snažší. Utáhnul si ten odkalovač? Není stržený na něm závit? Mě se to stalo, že byl stržený.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Pokiaľ je to poriadne zavdušnené, tak nejaké točenie štartérom nemusí stačiť. Ja som točil 3x15sekúnd a nič. Nakoniec som povolil odvzdušnovák na čerpadle, balónikom odsal vzduch a bez zásahu do vyskotlakej časti to chytilo asi po 5 sekundách.
Roman111

Zavzdusnene

Příspěvek od Roman111 »

Caute, udelal jsem chybu, menil jsem palivak ale nenalil jsem do nej naftu v domeni ze to naseje a ovzdusnise samo, ale ted jsem na ozvzdusnovaci sroub nasadil pumpicku nasal palivo, to same aj na hadicku smerem do filtru, chytla ale zachvilu zkapala, jakoby do filtru nesla nafta. nevite co s tim ?
nebulus - FK

Re: Zavzdusnene

Pokračuj v odvzdušňovaní.... A potom to nechaj dlhšie štartovať, prípadne sa opatrne nechaj ťahať na lane.
laser67 - FK

nestartuje

Příspěvek od laser67 - FK »

chtel bych se zeptat synovi dosla nafta a od te chvile to dela paseku.dodal jsem naftu a zahltil naftovy filtr ale nenastartuji.ale roztahnout na 10 metrech to jde.pri volnoběhu kolisaji otacky a jak ujedu nejaky usek tak asi 1-2 km tak to zaskube a chcipne nevite nahodou radu? dekuji Ps: Felicie 1.9 D r.v.96-97
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Re: nestartuje

Příspěvek od Kovi »

Jak sjte zalil filtr tak se možná poškodil o koružek kolem plastovýho čůra, který už mohl být starý..A zřejmě to přisává vzduch tudy...:)
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Zalej filtr ,dobij baterku a startuj s plným plynem.....pokud se nezadaří tak lano, ideální by byla tyč....( je to výborná věc sám jí mám) , Tahající ať to pořádně rozjede cca 60 km a zařadit 4. stupeň a polehoučku poustět spojku do záběru.....dá se i na trojku při mnesší rychlosti ,ale lepší je vyšší stupeň....dvojku a níž nedoporučuju....
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Chavier - FK

Re: nestartuje

Příspěvek od Chavier - FK »

vymen cely ventil vcetne tesneni palivoveho filtru. Doprucuji si dat pruhlednou hadicku od trubky k cerpadlu. Vem hadicku, jeden konec na ventilek cerpadlo, druhy konec do huby a naftu nasaj, pak nemusis felinku trapit roztahouvanim apod.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vyhoď filtr a kup nový-lepší.Po zkušenosti s čínským PRIDE za 120,- kdy jsem skoro oddělal baterku a startér(pořád se to kolem toho bílýho bazmeku na filtru zavzdušňovalo)jsem koupil lepší.Nalil jsem filtr,vytáhl vzduch odvzdušňovákem na čerpadle (pomocí 1m akvaristické hadičky a huby) a po 15sec.startování chytla jak víno.Předtím jsem to neúspěšně 2 dny odvzdušňoval ale vždycky se nasál vzduch kolem O kroužku na tom zas.aným čínským filtru.
ruso - FK

Příspěvek od ruso - FK »

Ak zavzdusnim system preto, lebo mi dojde nafta, je to problem?
Pytam sa, lebo byvali majitel tvrdil, ze palivomer neukazuje presne a ked blikne kontrolka , tak vraj coskoro dojde nafta. Chcel by som to oskusat tak, ze si vezmem zo sebou bandasku s naftou a skusim kedy to dojde a ako to ukazuje. Len sa obavam ci po doliati nafty do nadrze si ju motor natiahne, alebo je treba dlhe a dlho tocit motorom, ci ani to nepomoze? dakujem
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Nebude to problém.... pak jen stačí dolít a startovat ,ale počítej že to bude déle trvat než natáhne.... takže si ověř že je baterka gut. Aby to vydržela. Anebo přítele na telefonu a lano... paky chytne určitě, ale opatrně
vladon - FK

Příspěvek od vladon - FK »

Jeste pomuze povolit prevlecnou matici u vstriku, lip to natahne. Jinak bcyh doporucil odpojit palivak a zalit ho az po hrdlo naftou, tim by sis to mel hodne usnadnit, pokud to zdechne a budes dlouho tocit anebude chtit naskocit,tak povolit ty matice. Pokud klekne baterka, kamos na telefonu... :)
breta1 - FK

Re: Dvouhmota, aneb odpověď na pískání motoru za studena

Příspěvek od breta1 - FK »

biker610i
Můžeš prosím napsat, kde koupím ten balonek?
biker610i - FK

Příspěvek od biker610i - FK »

napriklad tu:
http://www.isaauto.eu/autodiely.php?id_ ... e_544=1481
ale ja som to uz tam mal od kupy auta
Tiger.s - FK

Re: Zavzdušnění palivové soustavy

Příspěvek od Tiger.s - FK »

Lidičky mám takovej problém jednou za čas mi motor nechce chtynou dvakrát se mi to stalo když jsme měl teměř rezervu tak sem myslel že se to nějakým divným způsobem zavzdušnilo . Ale dnes sem měl přez 3/4 nádrže a opět škubání škytání a nic. až na pokolikáté dlouhé točení a hl. otočení auta čumákem z kopce chytne .. nevíte někdo co aby to mohlo dělat? hadičky z přepadů vypadají v pořádku
Chose

Příspěvek od Chose »

Zkus projít všechny spoje v paliv.systému(trubky,holendry),všechno musí být naprosto těsné a pro jistotu ještě omrkni ty přepady ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
nebulus - FK

Ja som v motore vymenil všetky palivové hadice a spony.
hans007 - FK

Příspěvek od hans007 - FK »

A k čemu je ten balonek dobrej?
nebulus - FK

Keď padne, alebo dôjde nafta.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

ja si dovolim napsat svuj postup,kdyz mi dosla nafta. mam nove feldu a nevedel sme jestli spatne ukazuje palivomer nebo jestli je praskla zarovka rezervy.byla to zarovka,takze mi dosla nafta. i kdyz sem byl pripavenej s kanistrikem,bylo to prd platny. Takze auto jsem mel pripojeny pres kabely k druhymu nastartovanymu autu,abych nevybil baterku, zalil jsem dostatecne palivovej filtr a proste sel startovat. cca 10 sec. se nic nedelo,pak to zacalo skytat,cely auto se traslo,dalsich cca 10sec a pak to naskocilo.chvili sem to projel aby se to poradne nasalo a byl klid. sice sem asi trosku podusil starter,ale myslim ze pohoda.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
folticek - FK

Příspěvek od folticek - FK »

potřebuju poradi měnil jsem palivovy filtr na moji felde a od te doby mi spadava nafta vyměnil jsem i novou gumicku na ventilku a pořad to děla,co stim díky za rady
Joye - FK

Příspěvek od Joye - FK »

Chlapci mam problem , pred cca 3 dnami mi zacala padat nafta, vecer odparukujem auto a rano nastartuje na cca 5 sekund a potom zhasne a nenastartujem to inak ako len nastriekat sprej do sania. Vymenil som prepadove hadicky to zial nepomohlo.Co by ste mi poradili ? lebo auto potrebujem kazdy den a so sprejom sa mi fakt nechce startovat :) dakujem
wladdo - FK

Příspěvek od wladdo - FK »

neviete preco mi spaduje nafta prosim
Odpovědět