Je nutný přepis auta?

pokec o všem možném i nemožném
janda24 - FK

Je nutný přepis auta?

Příspěvek od janda24 - FK »

Zdravím.ASi to sem zrovna nepatří ale chci se zeptat zda-li je nutný přepis auta nebo jestli je možné jezdit pouze na kupní smlouvu?Jaké jsou v tomto případě negativa?Dík za odpovědi.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: Je nutný přepis auta?

Příspěvek od madmaik »

vylozene na kupni smlouvu sem nikdy nejezdil,vzdycky sem u sebe mel i velky TP a vzdycky v pohode, ted mam taky auto v odhlasce a dohlasovat to nehodlam. Spravne by jsi mel auto dohlasit do 10dnu,ale nejsou tam zadny postihy za to kdyz to dohlasis pozdejs.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jak píše kolega, ze zákona je tvoje povinnost auto v polopřevodu do 10 dnů přihlásit, ovšem nejsou žádné sankce, pokud to tak neuděláš.
Jediné a důležité je, aby jsi auto pojistil. Problém bude možná, až budeš auto chtít zlikvidovat, tak ho asi nejdřív budeš muset přihlásit, aby jsi ho následovně mohl odhlásit z evidence úplně. A tam se bude muset platit eko i za přihlášení. :(
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

103457 při likvidaci se eko neplatí, pouze přepis ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jen aby, to vypadá moc jednoduše.
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Téma přesunuto do kavárny kam patří, proč zakládáš dotazy v inzerci?
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Postižitelné to samozřejmě je, hrozí za to pokuta do 30 000 Kč.

§ 46 zák. č. 200/1990 Sb.
Ostatní přestupky proti pořádku ve státní správě a přestupky proti
pořádku v územní samosprávě
(1) Přestupkem je porušení i jiných povinností, než které jsou uvedeny
v § 21 až 45, jestliže jsou stanoveny zvláštními právními předpisy
včetně nařízení obcí, okresních úřadů a krajů.
(2) Přestupkem proti pořádku ve věcech územní samosprávy je porušení
povinností stanovených v obecně závazných vyhláškách obcí a krajů
vydaných na úseku jejich samostatné působnosti.
(3) Za přestupek podle odstavců 1 a 2 lze uložit pokutu do 30 000 Kč.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Sadra17 píše:103457 při likvidaci se eko neplatí, pouze přepis ;)
to je právě nesmysl, i když chceš auto hned zlikvidovat tak se eko musí stejně zaplatit :!: takže 103457 má právdu... ;)

jinak si taky myslím že beztrestné to nebude... i když policie to většinou přejde, tak si myslím že můžete i narazit na takového co mu to vadit bude a dá pokutu...
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

A i kdyz je auto psany na jinyho rodinyho prislusnika a jezdim s nim ja, tady by se taky pokutala dala udelit, nebo tady to neplati? :)
Obrázek
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

pokud je auto přihlášený tak to nevadí, řekneš že to máš půjčený, půjčování aut trestné není, ale pokud je jen v odhlášce a nepřihlášené tam bych problém viděl... i kdyby bylo odhlášené na rodiného příslušníka... prostě podle zákona má být auto na někom přihlášené... na odhlášku se smí jezdit jen několik dní než si ho člověk přihlásí a měl by mít sebou kupní smlouvu a kopii velkého TP...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

Sadra17 píše:103457 při likvidaci se eko neplatí, pouze přepis ;)
ano ale jen v případě že je odhláška před započetím zákona (tj. před r2009) nebo chybou úředníka

od té doby co mají poliši přístup (na místě) k různým databázím tak dost pruděj a dávají to na příslušný úřad k řešení , výmluvy o zápujče pak nefungují , a taky se teď dělají odhlášky i s malým techničákem , a ten proštípnou , nastříhnou , ustříhnou ...... a to je jasné i cajtovi bez databáze
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Nemusí mít s sebou smlouvu ani kopii velkého TP, pouze ORV jako standardně, při odhlášení na registru vozidel se na ORV vyznačí jeho platnost (procvaknou nebo prostřihnou tam den a měsíc, do kdy platí), je to deset pracovních dnů. Za tím účelem jsou na okrajích ORV vytištěna ta čísla. Policajt to při kontrole samozřejmě hned vidí a pokutuje.

Obrázek
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

já myslel tu smlouvu a kopií hlavně když ještě origo pipíry nemám, ale má je ještě bývalí majitel.. tudiš u sebe žádný malý TP nemám...
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Tak dostaneš pokutu, že nemáš ORV, to je přece jedno, TP ani smlouva nenahrazuje ORV. :lol:

§ 6/8 zák. č. 361/2000 Sb.
Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe
a) řidičský průkaz,
b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu^2),
c) doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu^9),
d) doklad o zdravotní způsobilosti, pokud jde o řidiče podle § 87 odst. 3.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

nevím při prodeji auta si vždy originál nechávám, to samé když auto kupuji, odesílám majiteli až po odhlášení, přece nenechám odjet auto i s papíry a budu se modlit aby mi je poslal zpět ne? :D smlouva a kopie originálu vždy stačila ;) furt velký TP má snad větší váhu jak malý... jinak já dávám a dostávám kopiií obou TP ;)
janda24 - FK

No ale tady de o to že on nikdo auto nedohlásil bude furt napsaný na někoho jinyho já budu mít jen kupní smlouvu na to auto bude s tím nějakej problem?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak to nebude, pojistíš ho na svoje jméno, v pojistné smlouvě budeš, jako držitel a majitel bude původní. Budeš platit pojistku ty + veškeré náklady na provoz vozidla. Pouze pokud pojedeš do zahraničí, je dobrý mít s sebou notářsky ověřený doklad o tom, že máš auto zapůjčené.
janda24 - FK

paráda to sem chtěl vědět dík:)
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Akorát se to od ledna 2013 policie nebo správní orgán dozví v případě spáchání přestupku zaznamenaného elektronicky. Pošle totiž výzvu k zaplacení pokuty tomu, kdo je uveden v registru vozidel jako provozovatel. A ten to asi práskne, aby nemusel pokutu platit. :D

http://zpravy.idnes.cz/konec-vymluv-na- ... domaci_cem
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A co se policie dozví? Že vlastním auto, nepoužívám ho a půjčil jsem ho k užívání kamarádovi? Co je to za trestnej čin??
Ten majitel vozidla s tím přece souhlasí, že dotyčný bude jezdit na jeho papíry, s jeho vozidlem, jinak by přece auto odhlásil a měl by klid. :shock: :shock:
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

103457 majitel buď práskne kdo to byl nebo zaplatí pokutu sám nebo to svede na nějakýho černocha z afriky
1.3 BMM kombi LPG
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A nebylo by jednodušší to auto přepsat než se pak s někým dohadovat .Když má člověk na auto tak snad pár stovek za přepis ho nezabije .Tohle by mě v životě nenapadlo takhle laborovat jestli jo nebo né. Ale čekat jestli nějaký jouda se blbě vyspí a pak budu muset stejně běhat po úřadech mě ani trochu neláká.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

osobne píše:Tak dostaneš pokutu, že nemáš ORV, to je přece jedno, TP ani smlouva nenahrazuje ORV. :lol:
Pred 14dny sem kupoval motorku. Mel sem kopii TP, OTP, Kupni smlouvu a kopii zeleny karty od puvodniho majitele a jezdil sem na to vic jak tyden a prvni policejni kontrola me cekala po prvnich 20 minutach... Jinak pojistku sem si mezitim zaridil na sebe.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

emilio52 nejde o přepis ale eko daň a ta mnohdy převyšuje cenu auta :D
1.3 BMM kombi LPG
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Sadra17 píše:103457 majitel buď práskne kdo to byl nebo zaplatí pokutu sám nebo to svede na nějakýho černocha z afriky
Na černocha z afriky raději nee, ti mají v ČR vízovou povinnost a u cizinecké policie se dá normálně dohledat, jestli měli v té době povolen vstup do ČR. By ti asi pak cizinecká policie udělala doma domovní prohlídku, jestli tam neubytováváš i jiné nelegální návštěvníky. :shaking2:
janda24 - FK

jak říká sandra17 de o eko dan chci feldu jen na dojetí na půl roku a přijde mi zbytečný to na tu chvíli přepisovat a platit eko dan když to auto budu mít za 7tisíc a majitel nepožaduje přepis
Aleš

Příspěvek od Aleš »

No vidíte to, já kupoval auto v pondělí a prodejci jsem musel slíbit a doložit sken TP že přepis proběhl. 4000 je sice dost , ale mám klid a ulehčen případný další prodej. Já osobně bych jako prodávající na přepisu trval a mám takový dojem, že to je uvedeno i v kupní smlouvě. Navíc pokud něco prodám, tak už o tom nechci nic slyšet a někdy v budoucnu řešit nějaké nepříjemnosti.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

U aut na dojetí se dle mých informací postupuje takto:
- původní majitel auto odhlásí na nového, zruší povinné ručení a auto už není jeho starost
- nový majitel si vyřídí povinné ručení, auto už na sebe nedohlásí
- až se bude chtít s autem rozloučit, doregistruje auto na sebe na základě protokolu o ekolikvidaci a nechá vyřadit, přičemž zaplatí pouze 800Kč za převod.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

jenže kolelego , jak jsem psal výše , dohlásí ho na sebe "800" (při odhlášce do 31.12.2008) + (při ohlášce od 1.1.2009) eko "Xtisíc"(dle Enormy) a pak ho může zdarma odhlásit , pokud ekopoplatek neplatí , je to jen chybou úředníka
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Osobní zkušenost s tím nemám, ale z více zdrojů jsem už toto slyšel.

http://www.poradte.cz/auto-moto/3396-po ... aseni.html
http://www.poradte.cz/auto-moto/7508-po ... idace.html
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

já teď během 3 měsíců rušil 5 aut a vím že mě kámoš co je na úřadě říkal že abych to zrušil tak přihlásit na sebe a zaplatit eko, že jiná cesta není, krom ZTP... Tak se ho musím poptat teda znova no... já jsem si to teda zařídil stejně jinak neboť platit vždy eko tak krachnu, ale toto mě říkal uředník na dopravce...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

pokud nechceš platit eko při zrušení můžeš postupovat takto , jde to jen pokud je vozidlo v odhlášce na tebe (tj nesmí tam být třetí osoba) , s původním majitelem se dohodneš o likvidaci že ji zařídíš/zaplatíš , sepíšete smlouvu o zrušení kupní smlouvy a navrácení věci , na původního majitele to přepíší za popl. 50kč , a ten hned podá vyřazení z registru z důvodu ekolikvidace
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

a pokud víš že vozidlo kupuješ na díly , dohodnout se s majitelem aby vozidlo vyřadil z důvodů dalšího využití , tj nafotit pro úřad napsat čestné prohlášení o dalším využití (NESMÍ TO BÝT NA NÁHRADNÍ DÍLY) majitel to odhlásí , tobě prodá , ty si to odtáhneš , a rozkucháš
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

tak jednoduché to právě není, ono s někým se domluvit ať mě to auto vyřadí je těžký, já si to jako umím zařídit, já jen píšu že legálně pokud koupím auto a chci ho vyřadit tak se prý musí eko zapltit i když se bude hned rušit...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

ferdamravenec píše:a pokud víš že vozidlo kupuješ na díly , dohodnout se s majitelem aby vozidlo vyřadil z důvodů dalšího využití , tj nafotit pro úřad napsat čestné prohlášení o dalším využití (NESMÍ TO BÝT NA NÁHRADNÍ DÍLY) majitel to odhlásí , tobě prodá , ty si to odtáhneš , a rozkucháš
Může to být na náhradní díly, ovšem je tu jedna podmínka a to, že musíš vlastnit to samé vozidlo.
Příklad:
Vlastním Felicii 1,3 BMM.
Koupím Felicii 1,3 BMM, sepíšu s majitelem kupní smlouvu, že kupuji vozidlo na ND pro svojí vlastní potřebu, smlouvu s kupujícím podepíšu na matrice městského (obecního) úřadu, notářství, ap. a podpisy nechám ověřit. Původní majitel půjde s prodejní smlouvou vozidlo zrušit - vyřadit z evidence motorových vozidel.
Majitel prodal auto, ty jsi koupil auto na ND, přitom neplatíš eko poplatek, ani registraci. Pokud přijde cca za pár let magistátní úředník na kontrolu, co jsi udělal s odhlášeným vozidlem, tak jen doložíš, že jsi ho rozebral na ND pro vlastní potřebu, nepotřebné díly a nebezpečný odpad jsi uložil do sběrného dvora, či výkupny druhotných surovin. Je vhodné mít z inkriminované doby nějaké doklady o odevzdání odpadu na sběrný dvůr, výkupny druhotných surovin, či doklad o uložení na skládku odpadů. Takto jsem to dle návodu magistrátního úředníka provedl já, když jsem koupil zbouranou podnikovou feldu.
Vypadá to složitě, ale není to až tak složité, napsat smlouvu na kus papíru ( na netu jsou i předlohy, můžeš si ji vytisknout), jít na mú a ověřit dva podpisy, každý za 30,-Kč. ;)
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Ty podpisy na smlouvě být ani ověřené nemusí. Prostě koupíš auto, původní majitel to odhlásí v registru vozidel na tebe, kupní smlouva nemusí být ani písemná, zákon to nevyžaduje, stačí pouhá ústní dohoda. Ty jako nový majitel napíšeš čestné prohlášení, že to vozidlo je nepojízdné a použiješ na náhradní díly pro své druhé vozidlo stejné značky a typu a to osobně přineseš na registr vozidel, a řekneš tam, že chceš vozidlo "vyřadit" z registru, neboť zanikl účel, pro který bylo provozováno. To vše ale do 10 pracovních dnů od koupě vozidla, jinak hrozí pokuta až 30 000 Kč.
Odpovědět