máznutí bowdenu spojky

vše okolo převodovek
Jaryn66 - FK

Re: máznutí bowdenu spojky

Příspěvek od Jaryn66 - FK »

Zdarec všichni. Měl jsem stejný problém, - F 1,D drhne lanko spojky, Namazal jsem všechno včetně konzole pedálů, protože odtamtud to šlo nejvíc. Namazal jsem i lanovod, za pár dní vyhodil a koupil nový. Ten jsem já aktivista namazal , než no nasadil. Po pár stech kilometrech stejný problém - vrzání až běda, při každém vyšlápnutí spojky.
Takže bovden NEMAZAT, páč pokud není vyloženě zadřený, tak to tím ani NENÍ. Zkuste toto, co já. Sundal jsem lanko z páky spojky na převodovce, pak stačí vzít cokoliv jako např kus kulatiny, násadu od kladiva nebo montpáku a páku spojky několikrát za sebou dát do krajní polohy - jakoby vyšlápnout na maximum. Po téhle operaci byla spojka jako ve vatičce a bez sebemenšího vrznutí. To ale znamená, že celý problém je ve spojce, tedy v uložení té páky a bez rozebrání, vyčištění a namazání to prostě jinak neodstraníte.. Já to tak jednou za měsíc udělám a má klid, něž se pustím do výměny nebo opravy. Skuste a uvidíte, nikomu to nevnucuju, je to jen můj poznatek ale vím jaké to je, když vrže pedál až se s tím nedá plynule rozject. :hlava:
Odpovědět