Škoda Citigo

pokec o všem možném i nemožném
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda Citigo

Příspěvek od GeorgeWWW »

Jurka: ano, v tom s Tebou souhlasím, to mě taky štve, třeba do Feldy jsem si el.okna pořizoval právě kvůli tomu, abych se nemusel natahovat...v tomhle se bohužel asi inspiroval u TPCA...
Obrázek
Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Mě ta nemožnost stáhnout okno spolujezdce od řidiče až tak nešokuje. Shodli jsme se, že ano..je to dost velkej ergonomickej prohřešek , ale je to skousnutelný.

Subjektivní hodnocení - např. již zmíněnej Spark versus Citigo/ Up!/ Mii - vyhrává 100pro koncern. Ať je to jízdnim projevem, nebo kvalitou ač se jedná o „levný“ auto.
Ale každýmu po chuti. Za etalon třídy miniaut se dneska bere např. nový Picanto, který je hodně povedený.
Grafické studio | www.georgerob-design.cz

BLACK LIST RACEMAN !

19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Ten středovej panel Citiga mě příjde dosti podobnej panelu z feldy :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

nejsi sám,bro :D ale jinak se mi to celkem líbí :D
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Tak na skutecnych fotkach se mi ten predek libi vic nez na reklamnich materialech.. Jenom ten zadek mi tam porad nesedi. Takze pokud bych kdy potreboval druhy auto na nakupy, tak v pripade slusnych cen, by tohle urcite stalo za zvazeni ;-) (ne ze bych na to mel, zatim jsem stale verny felde a na oktavku muxu tak maximalne jenom slintat, natoz myslet na druhy auto :D)
Obrázek
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Ten článej na novinkách je fakt divnej :D Je jim jedno co napíšou :roll: :hlava:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

mě tam dostala ta krátká převodovka s dvojkou do 90km/h :lol: tolik mi felda na dvojku teda nejede :)
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

me jo,,,, normalne kdyz dobrzduju tak tam ve 100km/h prasknu dvojku otackomer leti k displeji ale faktem je ze jedu na dvojku kilem :lol:
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

:lol: :thumleft:
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

hromyblesky píše:me jo,,,, normalne kdyz dobrzduju tak tam ve 100km/h prasknu dvojku otackomer leti k displeji ale faktem je ze jedu na dvojku kilem :lol:
Tohle jsem udělal ve služební taky no :lol:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

Maty píše:Ten středovej panel Citiga mě příjde dosti podobnej panelu z feldy :D
Re: Nové logo Škoda, auto 325 km/h, neprůstřelná Fábie
Wenca » úte 23. srp 2011 6:20
středovej tunel v tom upu vypada jak v of felde :-D asi se inspirovali :-D

taky mě to napadlo :-D sic v upu, ale ono je to stejny :-D
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Obrázek
Aspire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspire »

Active za 179 900Kč no jde to čekal jsem jí ale nižší :D Jsem zvědavej na holobyt Easy kolik bude stát :)
Obrázek Škoda Felicia Safe line Trumf 1.3MPi 50kW 68PS Úpravy jsou zbytečné...
Obrázek
:arrow: Můj povoz http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25353
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Easy nebude
Obrázek
Aspire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspire »

Jako vůbec? Tam píšou že později nabídku rozšíří jednodušší verze Easy a Active. Nebo to bude jedno a to samé?
Obrázek
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Tato verze bude, ale budete si muset pro ní za hranice
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

GeorgeíkuWWW jak jsou veliký kola, jaká je rozteč? Na Feldě by se mi líbily. ;) Ještě se mi moc líbí sedačky a volant v kůži by taky nebyl ošklivej. :P ;)

Edit: pokud jsem to dobře přečetl z pneumatiky, tak tam je rozměr 185/60R13.
Takže už vím jaký 13" na zimu, móc pěkný kolečka. :lol:
formis - FK

Příspěvek od formis - FK »

Myslíš alu? Ty jsou 5J x 14 palců (rozteč by měla být 4x100- to ale nevim jistě), na kolech jsou pneumatiky 165/70 R14.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Tak aby v tom byl ještě větší zmatek, TADY je pro změnu 185/55/R15 :mrgreen:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

A já bych tipnul že správně bude 205/40 R16 :D
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Tak sem to ted detailně zkoumal na fotkách tu káru a musím říct, že mě to přijde stráááášně ochuzený to auto a ta cena je naprosto nepřiměřená výbavě a provedení, ale srovnatelná s ostatními auty... A na tomhle škodovka bude rejžovat jak sviňa, protože se jim povedlo obstojně udělat auto za který ty lidi ty prachy asi budou ochotni vysolit at už z důvodů, že je to prostě jen ta škodovka a servis na každým rohu... Přirovnal bych to k tomu jako když dete třeba do obchodu a koukáte na dvě plechovky... jedná má 500g a stojí 23Kč a druhá má 250g stojí 19Kč, ale je skoro stejně velká jako ta s 500g. To auto zvenku dejme tomu...ale zevnitř je to jako by to někdo seskládal z jinejch auto ajko by tam třeba ta přístrojovka ani nepatřila... co se týče výplně dveří no to je naprostá katastrová ten tapecírunk jen uprostřed a kolem dokola plech a je vidět, že opravdu šetřili na všem když tam nemohli dát ani to tlačítko navíc na otevření spolujezdcova okna z místa řidiče... To auto by mohli prodavat ve verzi elegance za 150 tisíc Kč a ještě by mega vydělali... Ale tak to hold dneska frčí...stačí dobrej marketing a prodá se cokoliv....

PS: zajímalo by mě proč se na auta dávají furt ty bubnové brzdy? V čem je to tak levnější?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jura_Favorit píše:Tak aby v tom byl ještě větší zmatek, TADY je pro změnu 185/55/R15 :mrgreen:
Asi máš pravdu, já na to koukal zde a není to moc čitelné.
Obrázek

No tak 15" na léto super, paráda a i ideální rozměr pneu, přesně ty co mám nyní, asi pošlu dotaz nějakým hnědoobčanům, zda nemají sadu na prodej.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

13" na autě vůbec nejsou, na výběr jsou plechy 14" a liťáky 14" a 15", rozteč asi bude 4x100, ale to se pokusím ještě zjistit...
Obrázek
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Mám za sebou první kilometry s "cíťou". Musím říct, že motorizace mě trochu zklamaly. Není to HTP, ale pořád je to tříválec. A na začátku, když jsem nevěděl, s jakým motorem jezdím a říkal jsem si, že to bude asi 44kW, tak jsem jezdil 55kW. Čekal jsem, že to pojede trochu líp. Ale zase není to nic, co by nemělo pro tento model stačit. Na dvojku se dá jet i 100 km/h. Jak už někteří novináři popsali, na volnoběh jsou cítit trochu vibrace. Ale jinak odhlučnění dostačující.

Sedačky se nenastavují otočným regulátorem, ale jak v letadle - páčkou se sedačka uvolní a je jakoby "na pružinách" a sklon si pohybem zad nastavíš a zase ji "zamkneš". Co je u třídveře asi normální problém je natahování se pro pás. Jelikož jsou dveře opravdu široké, tak pás na B sloupku je sakra daleko. Tady se těžko povede zapnutí pásu po rozjezdu jen pravou rukou.

Dráhy řazení jsou sice přesné, ale občas se mi stalo, že se mi povedlo dát rychlost až napodruhé. Takže u Fabie bych řekl, že určitě lepší.

Sedačky pohodlné, nijak mi nevadilo, že opěrky jsou integrované. El. okna nemají dojezd, ale rychlost stahování je i přes velikost okna normální jako u Fabie. Takové motorky by se mi do Feldy hodily. Natahování se pro tlačítko u spolujedzce není tak hrozný.

Nastupování dozadu díky Easy Entry vcelku pohodlné, místa vzadu je opravdu dostatečně (pokud před vámi nesedí dvoumetrový pořízek). I kufr mě překvapil velikostí, ikdyž ty čouhající plechy vypadají dost lacině. Taky se mi stalo, že jsem usedl do auta a až když jsem se rozjel, kouknul jsem do zpětného zrcátka a plato bylo nahoře, takže jsem nic neviděl. Zastavit, sklopit, zase se pořádně natáhnout pro pás...a pak jet.

Stopu drží auto dobře, nutno říct, že všechna měla ESP a to mi na přístrojovce dost často blikalo, takže kdo ví, jak by to dopadlo bez něj.

Některá měla i City Save Drive, ale neodvážil jsem se to použít v praxi :)

Co mi v autě hodně chybí (ale to nemusí vadit každému) je loketní opěrka. Na to, že některá měla tempomat, zadní senzory, apod. bych tuhle věc docela očekával.

Nezvyk je, že člověk přijede na pumpu pomalu s prázdnou nádrží, natankuje 15l a ukazatel je těsně za půlkou :)

Musím říct, že se mi snad nestalo, že bych z nějakého služebáku sedl do Feldy a mohl si říct: "Tý jo, ta jede" :) ale objem a Nm jsou tu znát. Jestli vás něco napadá, ptejte se.
Obrázek
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Když lezeš na zadní sedačky, tak vrátí se přední sedačka na stejné místo jako před odklopením nebo musíš znovu nastavovat? Nebo se sklopí jen opěradlo a sedačka nepopojíždí dopředu?
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Celá sedačka popojede dopředu a když ji vracíš, tak zajede úplně vzad. Paměť to bohužel nemá. Jedna z věcí, ve které mělo mít VW navrch. Ale pokud už v půl dráhy sklopíš opěradlo dozadu, tak se zastaví celá sedačka.
Obrázek
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

S tou drahou je to chyba,meli jsme 206 rocnik 99 a ta to uz mela,to je skoda,to jsou veci,co to si myslim,dost ulehci :)
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Jako ano, ale verze Active nebude mít ani to, tam pouze sedadlo sklopíš a pokud ho budeš chtít posunout dopředu, budeš muset vzít za páku pod sedadlem...stejný postup i při vracení...
Obrázek
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Jedina vyhoda je,ze tady je na skodovky ,myslim u nas velky odbyt ,tim padem muzou mit takovou cenu a lidi si to stejne budou kupovat :) holt marketing,reklama taky udela sve,v tom budou mit vzdy navic oproti ostatnim si myslim...
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

To je sice pravda, ale trh A00 je v česku relativně slabý. Prodeje Škody Citigo podle mě spočítáš (ve stovkách) na prstech rukou...
Obrázek
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

V tejdnu jsme měli Citigo vystavený před školou. Na obrázcích se mi to nelíbilo, ale na vlastní bulvy jsem změnil názor. :)
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Dneska jsem to viděl poprvé na živo a není to špatný. Ale za ty peníze bych si vybral určitě jiný auto...
Aspire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspire »

Už jsem ho taky zahlédl jel jsem za ním :D až na ten zadek pěkný autíčko :)
Obrázek
formis - FK

Je pravda to, že se do budoucna počítá i s 1.2 TSI(psali to v autotipu )?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

bobas: Kdyby to mel jen peugeot z roku 99.To s tou drahou sedacky mela mazda kterou meli nasi z roku 1986
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

formis: to by mohlo slušně letět :-D
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

formis: nic takového jsem neviděl
Obrázek
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Taky přihodím svoji trošku do mlýna: ve středu jsem byl na představení Citigo v Praze v Podbabský. Lajdáčtější akci jsem ještě nezažil. :thumbdown: ale to by bylo na dlouhý povídání/psaní.

K autu: vystavená/představená byla žlutá barva. Ta mě teda vůbec nenadchla. Zpracování zvenčí je na relativně dobré úrovni, spáry OK. Je vidět, že se auto dělalo s ohledem na co nejnižší pořizovací cenu a na některých detailech je to vidět. Co mě např. docela překvapilo, je fakt, že otevírání kufru zajišťuje ošklivý plastový bazmek, který měl (avšak v podobě chromového tlačítka) už i Trabant 601. Dalším nemilým překvapením byla absence např. obyčejného provázku za 1,50 Kč pro zvednutí zadního plata v případě otevření kufru. Ten vstupní otvor velikosti 30x90 cm opravdu na nákupní tašku (plnou) nestačí...

Po otevření kapoty jsem se musel smát. Motor je malý asi jako malý domácí vysavač. Zvuk nevím, ale nebude od vysavačového daleko... Ale třeba koukat na holej plech kapoty je trošku škoda. Anebo i ta díra pod motorem, tedy krásný prostor pro sajrajt či různé hlodavce... :(

Naopak mě překvapil/uchvátil interiér. Sedadla opravdu pohodlná, dobře polohovatelná - i s tou regulační páčkou. Co ale vypadá jak pěst na oko, tak je "příplatková navigace" Navicon na kuří noze. Asi inspirace v pohádce Mrazík... Např. ve VW Up! je stejná navigace, avšak není nikterak kvalitní - má dlouhou dobu hledání družic, seká se při průjezdy městy apod. Snad už tyhle mouchy předvýrobní série vychytaly...

Naopak luxusně vypadá auto na příplatkových litých kolech a v zelené metalíze.

A cenovka je, dle mého soudu, přiměřená. Protože se jedná o auto do města, které je vybaveno mnoha elektronickými asistenty (ABS, ESP, za malý příplatek i systém City Safe Drive, aneb automatické zastavení vozu do rychlostí 30 km/h). A kdo mermomocí potřebuje do popojíždění ve městě klimatizaci, tak ať si jí koupí. ;)
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

Právě v tý metle a na hlínách jsme jí měli před školou. Vypadalo to krásně. Co se mi líbí je ten přední nárazník ve stylu Pola.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Já bych sem ještě přidal svůj dnešní zážitek s hodně opěvovanou Kiou Picanto jako asi největším konkurentem Citiga. Měli jsme ji půjčenou na hodinu, takže jsme s ní ujeli cca 60km. Jednalo se o tříválec 1.0 51kW ve verzi Edition 1. Auto pěkný, prostorný, řazení přesné (kam se hrabe Citroen C4) a chod motoru překvapivě slušný. Výkon nic moc, ale nutno podotknout, že jsme jeli ve třech lidech. Co nás ale všechny tři nemile překvapilo bylo řízení. V provozu mimo obec měl posilovač hodně divnou funkci, nešlo jemně volantem vyrovnávat směr, ale člověk musel vynaložit o trochu větší sílu, čímž pak došlo k jemnýmu trhnutí a větší změně směru, než jsme chtěli. Samozřejmě to píšu zveličeně, neznamená to, že auto je nebezpečné, ale v praxi to pak vypadalo jako v amerických filmech, jak ty řidiči vždy kmitají volantem doleva a doprava (ikdyž trochu zpomaleně). Nevím, zda se jednalo o chybu nebo je to tak všude. Ale nutno říct, že jsme s tím měli problém všichni a to jsme řekl bych slušně vyježdění řidiči a řídili jsme tu už hodně aut...

Zajímalo by mě, pokud s tím už někdo jel, jestli měl stejný problém?
Naposledy upravil(a) GeorgeWWW dne úte 15. lis 2011 17:10:03, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
formis - FK

Tady foto článku o 1,2TSI
Obrázek

A ještě by mě zajímala jedna věc... Kdy asi tak budou k vidění na prodejnách??
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

na bohnicky prodejne uz jedna je :) v cerveny a fakt nevypada spatne :)))
Obrázek
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Auta už u hodně obchodníků jsou :)

K tomu článku - o tom 1,2 TSI opravdu nevím, nepadlo o něm v práci slovo, takže nepopírám, že třeba někdy, ale určitě ne v dohledné době...
Obrázek
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

pepan: nevypadá to špatně, ale toho se asi nedočkáme :D
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Vw je vy*****ej jak díra do sněhu :evil: Na trh schválně uvedly přednostně modely se středními výbavami, které mají ESP a social modely bez ESP uvede až po novém roce...
Honza9007 - FK

p@vel: toť věc názoru. Každopádně si myslím, že připlatit těch 6000,- nebo kolik za to ESP i do tý základní verze se vyplatí. A dle tendence vývoje trhu s auty se již i v ČR značně zvyšují nároku kupujících, kteří si raději připlatí, aby auto mělo přesně to, co chtějí. A doufám, že se i na tuzemském trhu dočkáme toho, že zákazníci nebudou jen koukat na konečnou cenu, resp. slevu, kterou jim prodejce dá, ale podívají se i na výčet výbavy vozidla, kterou za stanovenou cenu dostávají. 8-)
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

By nejdříve musel Pepík z Horních Kotěhůlek vydělávat stejně jako Helmut z Gomfritzu ;) pak by to co píšeš nebyla zase taková pohádkaová vize ;)
ObrázekObrázek
Honza9007 - FK

Ano i ne, TIWe. Protože by i ten Pepík z Kotěhůlek mohl využít např. motivačního programu škodovky. Anebo když se pustím proti všem: jen ty "naše" úpravy na autech sežerou ročně tolik peněz, že by za 2 roky na nový auto bylo ;)

:mrgreen:
Odpovědět