Černé svíčky mokré od benzínu

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
kimmi777

Černé svíčky mokré od benzínu

Příspěvek od kimmi777 »

Chcel by som sa opýtať na problém so sviečkami.Už som písal v téme"motor nejde naštartovať"o probematike a myslel som si že sa mi to podarilo odstrániť,no mýlil som sa.Motor nešlo naštartovať,vymenil som "nové" začmudené a mokré sviečky za staré ale pekne vypálené a motor som naštartoval v pohode.Síce bežal nejak podivne akokeby išiel na 3 válce ale vyskúšal som či hádže iskru každý kábel o blok a pekne hádzalo a aj bolo počut že motor stratil pri každej skúške otáčky,no po pár minútach sa ukľudní a ide OK.Dnes ráno som išiel vymeniť "nové" očistené sviečky za staré /staré trhali na LPG/ a zistil som že aj tieto sú celé začmudené a aj mokré a páchnu po benzíne a pritom som mal včera naštartované iba 2x aj to stálo auto na mieste a naposledy išiel LPG.Mierku oleja mám do 3/4 to by nemalo mať na to vplyv.Chcel by som vedieť prečo sa sviečky tak zanášajú a sú mokré.Úplne čierne jak uhol.Guferá na ventiloch boli menené pred 50 000 km,neviem či to má niečo s tým spoločné.Za vaše odpovede ďakujem a som už z toho paf.
smazany clen - FK

Re: Začmudené a mokré sviečky,prečo?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Máš diagnostiku? Pokud ano tak napíchni na PC a koukni do chyb ale nejspíš tam žádná nebude nastartuj auto a musíš za chodu přejít do bloku naměřených hodnot do sekce 000 kde bude 10 zobrazovaných hodnot bez popisu tak se zaměř na pole číslo 5 pokud v něm bude trvalá hodnota 128+-5 tak je špatná lambda ale je špatná tak že se ti to neuloží jako chyba, auto s touhle závadou když šlápneš na plyn hulí černě, a uchlastává se, jsou černý a mokrý svíčky. Pokud nemáš diagnostiku tak můžeš zkusit rozpojit konektor lambdy a projet to, tím docílíš toho že jednotka nebude dostávat chybnej signál z lambdy a nebude ti cpát tolik paliva, přejde do nouzového režimu kde ti sice pujde víc paliva než normálně ale nebude ho tolik jako když je zapojená špatná lambda. Pokud ji necháš zapojenou může spotřeba vyletět až o 5 litrů navrch od běžnej spoptřeby, pokud ji odpojíš měla by stoupnout řádově nejvejš cca o 2 litry nad normální spotřebu.
smazany clen - FK

Ještě k tý lambdě, pokud nemáš diagnostiku a odpojíš lambdu a byla by v pořádku, tak se nic neděje, uloží se ti chyba do jednotky ale po opětovném zapojení lambdy se chyba po cca 30-50 startech vymaže pokud bude lambda OK, nebo můžeš na chvíli odpojit baterku, to se taky vymaže.
moskvic - FK

Příspěvek od moskvic - FK »

Mám to samé..a navíc v poslední době když přidám plyn tak bze reakce, potom škubne a rozjede...Lambda?
smazany clen - FK

bez reakce je co že to pomalu roztáčí a spíš jako zabublá? Ještě tu lambdu poznaj i na emisích pokud tam někdo máte nějakou zpřízněnou duši.
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Teraz som bol odpojiť lambdu a naštartoval som motor,zdalo sa mi ako keby šiel hladšie a plynuejšie no je vonku 0 a včera bolo -5,neviem či to má vplyv.Motor bežal asi 3 minúty a potom som zhasol a odpojil betériu aby sa resetla RJ.Poobede chcem skočiť do servisu na diagnostiku,teda pokiaľ nebudú sviečky zasa čierne a pôjde naštartovať.
smazany clen - FK

no počkej, svíčky se ti neodčerněj po 5ti minutovým vrčení na místě a ještě studený auto, to by jsi musel projet aspoň 10-15km
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Včera som vymenil nové očmudené sviečky za staré a motor naštartoval,chvíľu motor išiel až sa trochu zahrial a mohol som prešliapnutým plynu prejsť do režimu LPG,ešte chvíľočku bežal a zhasol som ho.To bolo cca 10:00 hod.Poobede som išiel skúsiť natočiť asi o 17:00 a už to nebol taký pekný štart ako doobeda.Motor bežal asi 2 min a zhasol som ho.V aute som bol až dnes ráno a sviečky boli zasa zašpinené,takže tak.Teraz sú tam tie nové očistené a idem si dať urobiť diagnostiku.Ahoj.
moskvic - FK

Příspěvek od moskvic - FK »

bez reakce je co že to pomalu roztáčí a spíš jako zabublá? Ještě tu lambdu poznaj i na emisích pokud tam někdo máte nějakou zpřízněnou duši.

Zabublá a pomaličku do otáček...nekdy jeno zabublá..
smazany clen - FK

a co žere to? Ji zkus odpojit jestli se to zlepší ale chce to kousek projet aby se to ohřálo, tohle zatím byl vždy nejčastější projev vadnej lambdy na BMM už od dob co se dávalo do Fáva
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Objednali ma v servise na zajtra na diagnostiku,Odvtedy som 7x štartoval ,všetko OK,potom som bol u autoopravára domáceho kutila a povedal aby som zajtra ráno skúsil natočiť motor a keď to nepôjde aby som mu zavolal a on hneď príde aby to mal studené,povedal že v servise zacvakám veľa eur a nakoniec nemusia závadu odstrániť,uvidíme čo sa stane ráno či budú sviečky čierne alebo ok,mohol byť aj kontakt na lambde zlý,možno stačilo pohýbať,ale sa utešujem.Mal som toto aj s relátkom ktoré odpája plyn,na pohon LPG mi občas miešalo BA+LPG,voľnobeh veľmi nízky a po stlačení plynového pedálu zadusilo,pohýbal som kontaktami a už tieklo iba LPG.Ráno uvidím.
smazany clen - FK

Prosimtě hlavně neřeš svíčky na studeným motoru, nebo pokud vrčí studenej ještě na zvýšený otáčky, to se můžou začernit vždycky protože to jde jakoby na sitič ale neměly by být mokré.
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Dnes tu ,mám zasa nový poznatok.Včera som trochu autom pobehal na tých nových vyčistených sviečkach.Dnes mi to nedalo a pred natočením motora som sa na ne znovu pozrel a čo nevidím.Sviečky vyzerajú úplne normálne vypálené.Izolátor ktorý bol čierny ako uhol sa nedal dobre vyčistiť a zrazu dnes je pekný bielučký ako na novej a to na všetkých aj kontakty su pekné vypálené,také hnedo biele a vôbec neni cítiť zápach po benzíne,neviem si to vysvetliť,možno mohol byť zlý kontakt na lambde a odpojeným a zapojením može byť znovu OK,neviem ale som rád že sa stal malý zázrak,no ešte som auto neštartoval.Podľa mna by mal motor naštartovať v pohode,uvidím či sa dostanem do mesta,potom napíšem.
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Zatiaľ OK.
eddie.ber - FK

Příspěvek od eddie.ber - FK »

A jeste klidne muzes zkusit zmerit tlaky...
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Bol som v servise čo mi auto znovu ale načisto prestalo štartovať.Bol úplne v háaji hlava rozdeľovača a palec rozdeľovača,vymenili a odvtedy všetko ok.Urobili aj diagnistiku ano nič sa nenašlo žiadna závada,ešte nastavili ventily
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Tak ako som písal chodilo to ok,no dnes ráno sa ako keby začalo nanovo prejavovať.Motor sice nabehol ale zasa mal tndenciu ako som opisoval predtým ako keby šiel na 3 válce,no pridaný plynu sa rozbehol.Veľa som tu už počítal,nemohlo by to robiť tesnenie pod hlavou,sice sa mi voda nestráca a olej má olejovú farbu,na víčku minimul emulzie ale to je v tomto ročnom období normálne.Zaujímavé že diagnostika nič nenašla žiadnu závadu,ale aj tak by som skúsil vymeniť čidlo teploty,koľko asi stojí a ako sa to mení,je to jednoduché alebo zložité.podotýkam že som vyhodil hadicu /vlnovec/ktorý privádza teplý vzduch do sania od motora,na niektorom fore sa o tom písalo,lebo som ju mal deravú,aj to by mohlo mať nato vplyv?,myslím že na štart nie.
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Tak som teda vymenil i to čidlo teploty /žlté/a odvtedy nebol žiaden problém.Motor po naštartovaní krásne hladko beží vo vyžších otáčkach a po chvíli zohriatia klesnú,čidlo ukazuje ok odskúšal som to a aj tak aby zoplo ventilátor,zatiaľ OK.Čidlo bol z jednej strany akokeby očmudené.Ani som ho nemeral,musím ho premerať a uistiť sa že bolo kaput.
saliman - FK

všechny svíčky bílé,co stím?

Příspěvek od saliman - FK »

caute,ted jsem menil svicky,najeto na nich asi 300km a vsechny jsou bile.........svicky jsem daval NGK V-line 12,měněno i víčko a palec rozdělovače od EPS a měněny zapalovací kabely Tesla T195H....nevite cim by to mohlo byt?auto ma najeto 114 000,olej nebere zatim zadny,jo a olej menem zhruba pred 1000km......moc diky za rady
Odpovědět