Zvláštní zvuk (pískání) od předního kola

Přední i zadní
Goofys - FK

Zvláštní zvuk (pískání) od předního kola

Příspěvek od Goofys - FK »

Zdravím všechny v tomhle pekelně horkém odpoledni a rád bych opět poprosil o jednu radu. Už jednou jsem měl problém s takovým "zvláštním zvukem" od předního levého kola. Vždy dal o sobě vědět až po určité době jízdy. Nejvíce to bylo znát, pokud jsem jel pomalu a navíc přes nějaké nerovnosti. Zvláštní bylo, že když auto přes noc stálo a ráno jsem jel s ním do práce, tak ze začátku nic slyšet nebylo...až po ujetí několika kilometrů se začalo ozývat takové podivné vrzání...nevím jak to přesně popsat. Nebyl to pískot ani nic podobného...spíše to vrzání, skřípání... Psali jsme mi už dříve jako radu, že by to mohl být spodní kloub na rameni nebo guma. Tak jsem se na to chystal. Jenže ještě předtím jsem přezul na letní pneu a ono to najednou přestalo....zvláštní....ale bylo to v pohodě. Jenže teď se ten zvuk začíná opět objevovat a je čím dál tím více slyšet. Hlavně, když moje Felda jede pomalu a sem tam přes nějaký hrbol... Je to dost nepříjemné a už ani rádio nahlas nepomáhá :) Nevěděl by prosím někdo o co by se mohlo jednat? Předem díky moc a mějte se...čau
Kuladmin

Re: Zvláštní zvuk je opět tu :-(

Příspěvek od Kuladmin »

Napada me horni ulozeni tlumicu pripadne homokynetaky.
Pato - FK

Příspěvek od Pato - FK »

Ak to ma pri prejazde cez nerovnosti taky neprijemny zvuk ako keby sa trela guma o seba (vrzganie) tak by to mohlo byť ulozenie tlmicov, ale ak Ti klepe resp. bucha cez nerovnosti tak potom tie spodne capy ramena... aspon mne sa to tak prejavolalo. Homo klb by v zatacke rapotal, neviem jak to mam nazvat.... Mne co zatial buchalo tak iba capy, a tom mam uz 3-tie za 5 rokov.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Je to ten spodní čep ramena, jak tady už jednou padlo. Dělalo mi to úplně to samí. Tak jsem nechal vyměnit všechny a je klid.
bzucko3

Příspěvek od bzucko3 »

Mne to vrzga skripe, menili mi brzdove strmene. Takisto hrkoce lava strana. Menili mi aj tlmice. Proste hrozne zvuky. Mna uz to nebavi, v servisoch to kazdy len flaka.
zdenekold

Příspěvek od zdenekold »

Když jsme u záhadného zvuku, tak bych měl taky jeden. Objevuje se při jízdě a to v okamžiku, kdy přibrzdím. Když přibrzdím a brzdový pedál překoná určitou vzdálenost, tak se z prostoru pod autem, subjektivně asi uprostřed, ozve zvuk, který bych přirovnal buď k ufouknutí přetlaku (třeba vzduchu) nebo asi jako když lanko nemůže do bowdenu (něco mu v tom brání) a potom při překonání odporu tam s takovým divným zvukem zajede. S tím bowdenem to uvádím jenom jako příklad toho zvuku, protože ve předu nic takového není. Můj automechanik si myslel, že to dělájí zadní brzdy, ale po kontrole se to stejně nezměnilo. Když na pedál stoupnu ihned znovu, tak se zvuk neopakuje, musím ujet zase třeba 300 m. Navíc to není úplně pravidelně, i když je to dost často. Z hlediska teorie mě napadá: únik vzduchu z posilovače brzd, ale nemám pocit, že by se měnil účinek brzd oři ozvání se toho zvuku. Nebo ještě druhá možnost - že by byly trošku volnější silentbloky a při pohnutí motoru šly výfukové plyny tou pružnou spojkou mezi katalyzátorem a střední částí výfuku. Jenže jak to zjistit.
tomecekantonin

Příspěvek od tomecekantonin »

Prosím o radu.Když zaparkuji auto tak na druhý den je brzdový pedal tvrdy, po nastartovani se vše uvede do normalu a brzdí .Je to normalní nebo je to zavada Skoda Oktavie rv.2007 Dekuji za odpověd .tomecekantonin@seznam.cz
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tak to je normální, protože bez nastartovaného motoru Ti nemaká posilovač brzd a tudíž máš tvrdý pedál.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Většinou se i do druhého dne podtlak díky zpětnému ventilu v trubkách udrží a pedál není "ztvrdlý".
Jestli ale neztvrdne ihned po vypnutí motoru, tak není důvod to řešit. Jestli ale ztvrdne během okamžiku po vypnutí motoru, tak je to docela nebezpečná závada a je potřeba vyměnit zpětný ventil.

Chcípni motor, nech auto pět minut stát a pak by měl pedál ještě tak dvakrát jít sešlápnout normálně a pak postupně na několik šlápnutí ztvrdnout.
Butcher - FK

Příspěvek od Butcher - FK »

To piskani u kola mi delalo taky. Mel jsem zasekly kaminek z posypane cesty mezi destickou a kotoucem. Stacilo se rychle rozjet na zpatecku a slapnout prudce na brzdy.
Odpovědět