Motor žere olej

MPi 1AV
AEE
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor žere olej

Příspěvek od Tomas6 »

A já zas budu oponovat.Já jezdím se spotřebou oleje 1l/1000km už 4 roky a v pohodě.najezdil jsem tak už nějakých 60tkm a krom toho že jsem dal za ty roky směšných 6000kč za olej(100kč/l) tak je mi to šumafuk.Za ty prachy bych motor nikdy nezpravil a sehnat do 1,6(já mám 1,3,těch je všude po ko*ot)za ty prachy motor který olej papkat nebude....A když bude tak co?Desítka v háji a bude tam kde byl.Pokud najezdí za rok 10tkm a míní s tím jezdit dva roky,tak neřešit.Že půjde pápá kat?A co.Kolik lidí ho tu nemá a jezdí,já ho tam taky nemám už 6 let a jezdím.Rok jsem jezdil dokonce i bez hrnce(favo svody) a bylo to na něčem poznat?Ani na emisích to pomalu nepoznal že tam není.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Tak to si mě celkem uklidnil... ono psal sem, že to žere litr na 500km, ale asi to nebude tak horký a bude to třeba litr na tisíc. Každopádně oprava za 10tisíc nepřipadá v úvahu a koupit motor 1.6, kterej nežere olej je nereálný, takže by byli prachy zase včudu...Jestli projdu technickou, tak to neřeším:)
renegade1 - FK

Příspěvek od renegade1 - FK »

Zdraví pánove chcí se zeptat moje felina 1,6 žere dost oleje,ale ted jsem zjistil,že mám blok motoru celý od olej hned pod vyfukovím potrubí co jde od motoru.Co to může dělat těsnění pod hlavou?
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

Jo přesně to samý taky řeším.Mě tedy teče olej pouze u čtvrtýho válce.Olej to zas až tak moc nežere tak 2l na 10 tkm. Dneska jsem to začal řesšit,vyměnil jsem gufera na ventilech.Dále jsem ještě vyměnil výfukové svody které jsem měl prasklé a vařené za zdravé vč. nových těsněních.Tak jsem na to zvědav jestli to pomůže,motor jinak šlape dobře nechce se mi do něj víc rejpat.Najeto má 205 tkm.
focus kombi 1.8 TDCi 2002, felicia kombi 1.6 MPi 1996
renegade1 - FK

Zdravím dáte mi vědět jestli se závada odstranila tou vyměnou gufer kolem vent.?Ještě mám prozbu je na tom něco složitého ta vyměna gufer na vent? Mám v plánu si to udělat sám
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

renegade1: přes gufera to bere olej hodně, to platí asi u každýho motoru... I na 1.6, kterou jsem řešil na předchozí stránce, po výměně gufer ventilů spotřeba oleje najednou minimální, před výměnou to bylo zhruba litr na 1000/km, od výměny to nalítalo už přes 3000 km a olej na měrce ještě ani nepoklesl, natožpak aby se musel dolít. Takže na základě této zkušenosti bych výměnu gufer určitě doporučil, těžké to není, jen je potřeba mít nějaký přípravek na stlačení ventilových pružin - pokud jsi to někdy dělal na Škodovce, ničeho se neboj, je to to samo. Taky jsem z toho měl obavy, že jsem tu 1.6 neznal, a nakonec to byla sranda :) Pročti celé toto téma a mrkni i do dalších (je jich tu o této problematice víc)..
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

renegade1: zatím dobrý,včera jsem na to koukal a vše je suché jak má být. Předtím jsem to umyl a do tejdne to bylo poblitý.Gufera byly tvrdý jako kámen.Výměna není problém,zabralo mi to necelý tři hodiny.Ze starý svíčky si uděláš přípravek,aby jsi na to mohl nasadit hadici od kompresoru se vzduchojemem,píst dáš do dolní úvrati a pustíš tam 6 at,ventily krásně drži v zavřeně pozici a nemusíš nic strkat do válce aby jsi je podepřel.Dále potřebuješ jak psal kolega výše přípravek na stlačení pružin.A možná i rozv.řemen,jestli už se blíží výměna,když to bude rozebrané.
focus kombi 1.8 TDCi 2002, felicia kombi 1.6 MPi 1996
renegade1 - FK

Díkes za radu,ale kompresor na 6 atm.nemám tak že to padá.Olej mi to žere jak popisuješ 1000km na 1litr.Rozvody mám dělané je na nich nalitané 10000km.
Odpovědět