Ahoj přátelé, právě (před třemi dny) jsem vyčistil a novou směsí napustil chladící soustavu. Přestože 1,3 Mpi je z r.1997, je v jinak v dobré kondici (120 t. km),před výměnou normálně fungoval teploměr, dnes se ani nehne z opěrného kolíčku (je to 65, 70 st.C ?). Nikde jsem ale nic neodvzdušňoval, do okruhu se vešlo cca 5,8 l směsi.
Taky jsem si jist

že jsem neodpojil ani neutrhnul kablík od teplotního čidla. Před výměnou jsem autem moc nejezdil, ale myslím

že topí stejně, jen ten teploměrer je furt na nule (nula až 60-65-70 stupňů). Vzduch po nějaké době fouká teplý, nedokážu posoudit jestli míň teplý než před výměnou.
Nevím, jestli jsem výměnou kapaliny a OPOMENUTÍM NĚČEHO způsobil, že termostat je stále otevřený. V auto-škole mě v r. 1972 učili, že nefunkcí termostatu ničím motor.
Protože LAICKY všechno funguje snad-normálně, rád bych případnou opravu nefunkce teploměru nechal až na jaro, nemám kde opravit v zimě.
Felda je jen záložní auto, do jara moc nenajede, s mrazuvzdorností jsem si jistý, systém je čistý, čerpadlo funguje dobře.
PROSÍM - je možné multimetrem změřit nějaké napětí na tepl.čidle ? nebo vnitřní odpor ? a na studeném - nebo horkém motoru ?
Děkuju - mějte se všichni hezky.