Žárovky H4
-
Radek96 - FK
Re: ake ziarovky H4?!
Nemáte někdo zkušenosti s těmito žárovkami?Zajímalo by mě,jak svítí,když mají modrou čepičku na konci žárovky.
http://www.obautodily.cz/zarovka_haloge ... cka-HAL017
http://www.obautodily.cz/zarovka_haloge ... cka-HAL017
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
nexperimentuj, kup si Nightbreakery
Osobně jsem se ještě nesetkal s žádnýma "tuňáckýma" žárovkama, který by svítily líp jak NB. všechny svítí hůř než klasický H4 akrát jsou tuzersky modrý..

suhlasim s kolegom... nic co ma na sebe farbu proste s logickeho ci fyzikalneho hladiska svietit lepsie nemoze, hod na lampu modru handru ci bude svietit viac 
akurat, ze to bude modre
osram NB je na vrchu, alebo philips x-vision +100%, len tie zivotnosti uz niesu ako pri klasickej uplne obycajnej H4 ale to je dan za bezpecnost! 
akurat, ze to bude modre
Felicia 1.3MPi LX 
-
Standa10121996 - FK
teď jsem si koupil do Feldy žárovky Philips Premium 60/55W H4 a při jízdě v noci jsem byl překvapen, svítily výborně.Jedna žárovka stála 90,-Kč, což je v porovnání s obyčejnýma žárovkama příznivá cena.S těma obyčejnýma žárovkama jsem v noci sotva viděl a přitom měly stejný příkon jak tyto Philips Premium, akorát nevím, jakou budou mít tyto Philipsky životnost
-
Surmi - FK
Na normalních žárovkách máš tu čepičku šedp-stříbrnou a je tam proto ,aby to nesvítilo dopředu(také se používaji clonky v parabolách),ale odráželo se to od paraboly
takže pro mě za mě ať maj ty žárovky klidně i rúžovou čepičku
Ale já čepičku nechcu.. já si radši připlatím 
Jinak jsem zkoušel ty jedny modré žárovky z aukra 60/55W nějake xenonove bíle světlo a jak jsme jel vnoci tak svitili jak mrzáci
když jsem měl tlumene tak snad lepe svitily parkovačky a jak jsem měl dálkove tak svitili oneco min než obyčejna žárovka 
Jinak jsem zkoušel ty jedny modré žárovky z aukra 60/55W nějake xenonove bíle světlo a jak jsme jel vnoci tak svitili jak mrzáci
-
Standa10121996 - FK
ty žárovky Osram Night Breaker H4, které tady někteří vychvalují, jsem měl také, ale asi už bych si je nekoupil.Svítivost měly sice perfektní, ale životnost už tak perfektní nebyla, vydržely mi necelý rok, odešla jedna a za měsíc i druhá a to jsem se ještě snažil je šetřit.Cena za pár je obvykle 350 - 400,-Kč, což také podle mě není příznivá cena, jiné podobné žárovky jsem viděl i levnější.Proč tyto žárovky odchází tak brzy?Je to tím, že když mají vysokou svítivost, tak jsou i více namáhány, více se přehřívají a proto brzy odchází?
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Já je mám na autě přes rok a drží. Ale ve dne jezdím s SPDS 
-
Standa10121996 - FK
naprosto souhlasím s Ivárkem, který tady psal o tom, že ho žárovky Osram NB zklamaly a nesvítí nějak extra, měl jsem je také, ale vydržely mi necelý rok - zklamání.Teď mám žárovky Philips Premium H4 a svítivost v noci je podle mě stejná jako měly ty Osram NB, možná ještě o něco lepší a ty žárovky Philips Premium H4 stály 180,-Kč (90,-Kč kus) oproti těm Osram NB za 350 - 400,-Kč za pár.Ty Osram NB mi přijdou jako předražené nekvalitní žárovky, jejichž svítivost je totožná ba i horší než u nějakých levnějších žárovek
-
Standa10121996 - FK
ve Feldě jsem také měl v parkovačkách bílé LED diody od X-Tune, ale také mi vydržely jen rok a projevovalo se to tak, že na pravé straně ta dioda po zapnutí trvale blikala, jak už tady někdo psal a navíc mi v tom samém světlometu odešla společně s tou LED diodou i hlavní žárovka H4.Ty LED diody jsem tam už párkrát měl, ale protože furt odcházely, tak jsem tam dal znovu obyčejné žárovky do parkovaček a je klid
Tak jsem si také pořídil lepší žárovky H4, nakonec jsem koupil vychvalované TUNGSRAM megalight plus 60% za 313 obě. Oproti klasickým žárovkám svítí lépe, osvětlují lépe krajnice, ikdyž jako 60% mi to rozhodně nepřijde, možná 30%. Jediné co stouplo cca o 50% je příkon žárovek, tedy takto, s obyčejnýmy H4 NARVA mám napětí na alternátoru 14,05V s těmito jen 13,9V. Takže nadšen z nich nejsem.
-
Campinski - FK
Ja mam uz 10 mesiacov nahodene Philips X-treme Power a kupa sa podla mna vyplatila. Cez den clovek tazko bude porovnavat, aj tak svietia vsetky halogeny na "zlto".
V noci to bol okamzity rozdiel v svietivosti aj farbe svetla.
Pred mesiacom STK ziaden problem. Co som cital tak s Osram NB su tieto Philips X-treme Power asi to najlepsie co dat do svetlometov bez strachu z pokuty.
V noci to bol okamzity rozdiel v svietivosti aj farbe svetla.
Pred mesiacom STK ziaden problem. Co som cital tak s Osram NB su tieto Philips X-treme Power asi to najlepsie co dat do svetlometov bez strachu z pokuty.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
vi nekdo kde sehnat totok popr neco tomu podobne v legalni ceste?:

méně znamená někdy více...

- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Macman: Pokud si nechceš rozbít hubu a svítit žlutě - pak Osram Allseason. Jestli to chceš na parádu a z*urvit si parabolu a ještě vidět úplný prd tak si kup ty z ebaye 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
ještě tyhle by mohly být kvalitní, ale nejsou homologovaný:
http://www.autobyznys.cz/katalog/zbozi/ ... ic_ma=4058
http://www.autobyznys.cz/katalog/zbozi/ ... ic_ma=4058
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
většinou pokud nemaj homologaci tak to asi bude mít nějaký důvod, buď budou svítit moc nebo málo 
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
dik dynci shanel jsem ty osramy a nevedel jak se jmenujou..z ebaye budu tezko kupovat...smrcku a na rozbiti huby jsem se neptal 
méně znamená někdy více...

- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Macman: Já vím. Ber to jako přidanou hodnotu
Už jsem s nima jel 
-
keenworth - FK
Re: Žárovky H4
Dneska se mi stala zajímavá věc. Na STK jsem musel vyměnit jednu žárovku Osram Night Breaker + protože prý vytvářela nebo nevytvářela, nějaký světelný kužel a měla namodralý světlo... Obě žárovky byli rok starý a podle mě svítily normálně.
Druhá byla OK
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
a kde si byl na stk????
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne pát 25. lis 2011 22:15:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněna citace - viz. bod č. 4 Pravidel pro vkládání příspěvků!
Důvod: Odstraněna citace - viz. bod č. 4 Pravidel pro vkládání příspěvků!
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
nevím jestli mužu odpovídat,aby mě zas někdo neklenul..... tam já nejezdím,pokaždý tam dělali nějaký problém..... 
-
keenworth - FK
Jako od čeho atest? Od žárovek?
Hele Tondo... před 2 lety mi dělali zle kvůli orezavělým blatníkům... takže jsem počítal, že mi to letos dají když mi nefunguje ani naklápění světel... tak jsem tu rez maličko poopravil, světla seřídil a prošla relativně v pohodě
krom toho že zase vypíšou obvyklý závady jako stav výfukového potrubí, netěsnosti and so on 
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
A nebo svítí žlutě, což není povolené, žlutě můžou svítit pouze přední světla do mlhy.RAIMMI píše:většinou pokud nemaj homologaci tak to asi bude mít nějaký důvod, buď budou svítit moc nebo málo
Co člověk, to názor. 100 lidí, 100 názorů.
Měl jsem Osram NB. Vydržely rok a pak se během 14 dnů poroučely obě žárovky.
Teď mám Osram NB Plus, tak jsem zvědavej o kolik víc vydrží. Co do kvality jsem naprosto spokojen. Co se týká ceny, taky mám dojem že jsou poněkud předražené. Kolem 350- 400 Kč za sadu je dost! 
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Já nedávno dával Osram NB (2 x H1; 2x H7) do Golfáka a už se nedivím, že s tím někdo jezdí do servisu (přístup jak k penězům). Ale se světlem jsem spokojený, až na tu cenu za 4ks žárovek 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Standa10121996 - FK
slyšel jsem, že když vyměníte hlavní žárovku předního světlometu za novou nebo za jiný druh (např. místo obyčejné třeba Philips), tak by se prý měla vyměnit žárovka i ve druhém světlometu, bude totiž svítit jinou intenzitou než žárovka u prvního světlometu a to prý není povoleno a navíc když odejde jedna žárovka, tak s největší pravděpodobností odejde brzy i ta druhá, protože už může být na hranici životnosti.Já to ale tak nedělám, měním jen tu žárovku, která právě odejde a druhou tam nechám.Jak to děláte vy? Když každý světlomet svítí jinou intenzitou, můžu mít pak problémy při silniční kontrole?
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
To slyším prvně, řekl bych že je to absolutní blbost, že by to nebylo povolený. Co vím, tak akorát musí svítit bíle (trochu žlutá až trochu do modra je pořád bílá), kromě mlhovek, ty můžou bejt žlutý a dálkový nesmí přesáhnout určitou svítivost (měří se na STK). A samozřejmě ona dementní homologace, bez který si dneska ani neutřeš zadek.
A když odejde žárovka, vyměním jen tu jednu. Ona ta druhá pak odejde za tejden, ale co už
A když odejde žárovka, vyměním jen tu jednu. Ona ta druhá pak odejde za tejden, ale co už
-
Standa07041995 - FK
Četl jsem že napěťovím rozdílem se za krátko zničí i druhá žárovka proto bych je vždycky měnil v obouch svjetlometech současně 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Jakej rozdíl zas, kristepane? Ten tam má vzniknout výměnou žárovky?
To zase někdo vymyslel koninu na n-tou
Ona se zničí, ale jen proto že už má taky na čase, jinak jsou na sobě nezávislé, nic v tom nikdo nehledejte.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Já bych v tom hledal kurvítko
Vážně je takový problém měnit žárovky v páru? Mě v květnu praskl osram nightbreaker, hnedka jsem ho vyměnil za náhradní co vozím (měli byste je vozit všichni že?) a po cca. 100 km se mi podělal i ten druhý a já už neměl za co vyměnit. Byl pátek večer a shánějte kvalitní H4 po Plzni. Nakonec jsem zajel na Tank Ono a koupil obyčejné H4 od Tungsramu za 96 korun za pár a mohl jsem frčet dál. Ale to shánění mě docela otrávilo
Až budu mít SPDS jdu zpátky do Nightbreakeru (anebo zkusím HID) nic lepšího skutečně není
Vážně je takový problém měnit žárovky v páru? Mě v květnu praskl osram nightbreaker, hnedka jsem ho vyměnil za náhradní co vozím (měli byste je vozit všichni že?) a po cca. 100 km se mi podělal i ten druhý a já už neměl za co vyměnit. Byl pátek večer a shánějte kvalitní H4 po Plzni. Nakonec jsem zajel na Tank Ono a koupil obyčejné H4 od Tungsramu za 96 korun za pár a mohl jsem frčet dál. Ale to shánění mě docela otrávilo
Až budu mít SPDS jdu zpátky do Nightbreakeru (anebo zkusím HID) nic lepšího skutečně není
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
žárovky si můžeš měnit jek chceš , a jelikož jsou žárovky zapojeny paralelně tak tam žádný rozdíl nevzniká , (to by musely být seriově , ale to by byla pěkná hovadina aby ti při prasknutí jedné žárovky zhasly obě )
když máš žárovky jednoho druhu , a jednu vyměníš za jiný druh , s rozdílnou svítivostí ,tak se ti zdá že ta jedna málo svítí , a ona je to pravda ,
teoreticky by měli odejít současně , jsou li montované současně , vyrobeny zhruba taky součsně , je jin dodáváno stejné napětí , trpí stejnými otřesy , .... atd . ovšem je to jen teorie která je od praxe téměř vždy jiná
někdy kdysi když jsem odebíral svět motorů , psali že by se žárovky měli měnit 1x ročně , že se odpařuje vlákno , tím snižuje svítivost ...... něco pravdy na tom je , záleží jak často se svítí ,
nedělám to , dle mě to bylo z větší části jako reklama výrobce pro zvýšení odbytu
když máš žárovky jednoho druhu , a jednu vyměníš za jiný druh , s rozdílnou svítivostí ,tak se ti zdá že ta jedna málo svítí , a ona je to pravda ,
teoreticky by měli odejít současně , jsou li montované současně , vyrobeny zhruba taky součsně , je jin dodáváno stejné napětí , trpí stejnými otřesy , .... atd . ovšem je to jen teorie která je od praxe téměř vždy jiná
někdy kdysi když jsem odebíral svět motorů , psali že by se žárovky měli měnit 1x ročně , že se odpařuje vlákno , tím snižuje svítivost ...... něco pravdy na tom je , záleží jak často se svítí ,
nedělám to , dle mě to bylo z větší části jako reklama výrobce pro zvýšení odbytu
Já osobně také měním žárovky hlavních světel v páru. Mám NB a ty obvykle odejdou téměř najednou. Sice to nedělám, ale asi by nebylo od věci alespoň jednou za rok všechny žárovky na autě prohlédnout i když svítí tak v jakém stavu jsou. Někdy třeba ještě svítěj, ale už jsou třeba začernalý a výměna pak není od věci...
-
RadimCep - FK
Já když měním hlavní žárovky (což bylo letos prvně, NB jsem ješt neměl) tak kontroluju i ostatní a většinou je povyměnuju... Letos to bude skoro komplet na LEDky...
-
keenworth - FK
RadimCep: i H4 budeš dávat ledky? To po tobě policajti půjdou jak vosa po medu...
-
RadimCep - FK
H4 a H3 nechávám Osram NB+, tam bych si LEDky nikdy nedal... Začnu světlama na zpátečku, blinkry, parkovačky a uvidíme no...
-
Standa10121996 - FK
mě se většinou stane, že když vyměním jen jednu hlavní žárovku, tak ta druhá odejde zhruba do měsíce, někdy i do dvou měsíců.Podle mých zkušeností vydrží žárovky H4 déle než žárovky H7, ale nezdá se mi, že by autožárovka měla životnost třeba 600 hodin, jak uvádí někteří výrobci, podle mě je ta životnost mnohem nižší než těch 600 hodin
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
životnost žárovek je počítána při ideálních podmínkách .... konstantní teplota, stejné napětí, svítí bez zhasínání,....
Kdežto v podmínkách kde je žárovka .... v zimě je jí zima než se ohřeje, v autě kolísá napětí, neustále ji zhasínáš a rozsvěcíš,....
Kdežto v podmínkách kde je žárovka .... v zimě je jí zima než se ohřeje, v autě kolísá napětí, neustále ji zhasínáš a rozsvěcíš,....
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Standa19071998 - FK
Pro tyto případy lze napojit žárovky na zdroj automobilní baterie samostatně. Každá žárovka bude napojená samostatně na baterii nezávisle na ostatních žárovkách. Pak nebude ohrožena ani ovlivněna. Ale je potřeba zapojení přes výkonové rené. Řídící obvod rené bude ovládaný obvyklími spínači světlometů.Standa07041995 píše:Četl jsem že napěťovím rozdílem se za krátko zničí i druhá žárovka proto bych je vždycky měnil v obouch svjetlometech současně
- McShort
- Kontaktovat uživatele:
no ledky tak na parkovačky... jinak? ve zpátečce, kčemu tam dávat ledky, zaprvě nic neušetříš, za druhé nehorázné peníze za to že dozadu nic neuvidíš... blinky jak by smet, pokud nebudeš mít nějáké hodně kvalitní s pořádnou svítívostí, stabilizované - stejné když bude trochu víc svítit slunko tak je to tak o to aby to do tebe někdo opřel, páč to nebude vidět.... já mám ledky jen parkovačky v hlavních (občas je musím trochu opravit, přepájet odpor a pod, kontrukce není nic moc) a parkovačky ve 4 přídavných, nikam jinám bych to nedával... a to že někdo ušetří proudRadimCep píše:H4 a H3 nechávám Osram NB+, tam bych si LEDky nikdy nedal... Začnu světlama na zpátečku, blinkry, parkovačky a uvidíme no...

pár fotek: http://www.mcshort.rajce.net
moje auto: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=19851
- McShort
- Kontaktovat uživatele:
napěťový rozdíl kde?Standa07041995 píše:Četl jsem že napěťovím rozdílem se za krátko zničí i druhá žárovka proto bych je vždycky měnil v obouch svjetlometech současně

pár fotek: http://www.mcshort.rajce.net
moje auto: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=19851
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
McShort: Já mám v palubce jenom LED pásky nebo ledky, kromě spodní lišty přístrojovky, kam bych je fakt nedával a nejen dle mého názoru tam obyč žárovky udělají větší službu. Ledky mám i v zadních světlech (obrysovky a dvouvláknovou brzdu) a ten kdo viděl jak to svítí mi musí dát za pravdu, že v origo lampě to nikdo nepozná
Až na tu dvouvláknovku, která prostě nemůže nahradit žárovku plnohodnotně. Já mám třeba zdvojené brzdy a třetí brzdový (sice za fólií), takže při sešlápnuté brzdě mi svítí i zadní mlhovky a to právě pro případ, že by někdo byl tak slepý a neviděl, že brzdím
Do blinkrů jsem je dal, ale jelikož je potřeba upravit relé tak jsem je zase honem rychle vyndal a popravdě co ušetřím na blinkrech nebo na zpátečce 
Úspora energie tam nějaká bude, protože když se mi podělal alternátor tak jsem dojel mnohem dále než minule, měl jsem rozsvícené jenom parkovačky a odběr proudu byl opravdu minimální, protože altík ani nezaznamenal nějak velký pokles napětí, ale jakmile jsem zapnul hlavní H4 tak napětí kleslo hodně pod 11V
On ten rozdíl cca. 50W znát je, sice jenom v takovýchto krizových situací
btw: ten rozdíl světla je daný prostě tím, že jedna žárovka je vyrobená v závodě xy a druhá v závodě yz. Nehledě na to, že žárovka časem ztrácí na svítivosti teplem, který vytváří
A v ceně 50 - 150 Kč za H4 bych neřešil jestli měnit jednu nebo obě - lepší měnit obě, než si rozbít hubu po tmě ne?
Vše je zde napsáno, tak proč vymýšlet nové teorie o zapojení vlastní baterie pro žárovky
Úspora energie tam nějaká bude, protože když se mi podělal alternátor tak jsem dojel mnohem dále než minule, měl jsem rozsvícené jenom parkovačky a odběr proudu byl opravdu minimální, protože altík ani nezaznamenal nějak velký pokles napětí, ale jakmile jsem zapnul hlavní H4 tak napětí kleslo hodně pod 11V
btw: ten rozdíl světla je daný prostě tím, že jedna žárovka je vyrobená v závodě xy a druhá v závodě yz. Nehledě na to, že žárovka časem ztrácí na svítivosti teplem, který vytváří
Vše je zde napsáno, tak proč vymýšlet nové teorie o zapojení vlastní baterie pro žárovky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No tak já myslím že nikdo asi nemůže vědět co všechno se odehrává v síti auta v momentě kdy najednou odejde 55W do háje.Může se objevit třeba napěťová špička při "prasknutí" jedné žárovky kterou nemusí pobrat elektrická síť auta,nebo jiné podobné jevy.Každopádně tomu věřím víc než že je životnost dvou žárovek naprosto stejná řekněme na minuty či do konce na sekundy.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
ať si tam klidně špička je, tady jde o to, že tam proběhne jednou a pak už je všechno normální

A jak jinak myslíš že je to zapojený, ty joudo? Do série? Všechny žárovky jsou nezávislý na ostatních. Nebo každý žárovce chceš dát extra baterku?Standa19071998 píše: Pro tyto případy lze napojit žárovky na zdroj automobilní baterie samostatně. Každá žárovka bude napojená samostatně na baterii nezávisle na ostatních žárovkách. Pak nebude ohrožena ani ovlivněna. Ale je potřeba zapojení přes výkonové rené. Řídící obvod rené bude ovládaný obvyklími spínači světlometů.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No,ono to "jednou" může stačit klidně na to aby sebou vzala to druhý vlákno.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No buď ho veme nebo ne, to snad vidíš když se podíváš jestli svítí, ne? A nemusíš řešit jestli ji měnit nebo neměnit. Mě tady z tý diskuze přijde, jak když si někteří myslí, že jí to nakazí morem nebo co a je jí zákonitě třeba měnit 
(jaký druhý vlákno? jako ve dvouvláknový žárovce myslíš? Tam je to zaprvý jedno, když ji musíš vyměnit a za druhý se to nestane, neni přeci v tu chvíli pod proudem)
(jaký druhý vlákno? jako ve dvouvláknový žárovce myslíš? Tam je to zaprvý jedno, když ji musíš vyměnit a za druhý se to nestane, neni přeci v tu chvíli pod proudem)