40 Ah baterka pro Feldu 1.6?

burningsoul - FK

40 Ah baterka pro Feldu 1.6?

Příspěvek od burningsoul - FK »

mám otázku, zda je tento typ baterie s touto kapacitou vhodný pro tuhle feldu, kde je centrál, displej atd. nebo to je slabá baterka
JAWAEVO - FK

Re: 40 Ah baterka pro Feldu 1.6?

Příspěvek od JAWAEVO - FK »

aký zmisel ju tam má dávať ? ja mám vo felde 75Ah z iních dôvodou ale pod 50Ah bi som určite nešiel nemá to zmisel raz si zapneš rádio a v -20 už nenaštartuješ, nová 55Ah stojí niečo málo cez 1000korun a máš na minimálne 5 rokov pokoj
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Nejsem odborník ale taky bych šel do silnější ten cenový rozdíl není tak velký když to je na několik roku ;)
burningsoul - FK

byla am, když jsem ji koupil :D kdybych měl 1,3, tk bych to měl v poho? je pravda, že ted bylo -16 a byla off, nenatočila startér
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

já mám taky 1.3 a baterku 65 Ah :D v poho bys teoreticky byl,pokud nemáš v autě alarm,rádio a spoustu dalších proudožroutů :D ,myslim že se tam dokonce továrně dávala 40Ah nebo 44Ah,ale čím větší,tím lepší :D Teď jsem byl na horách a spousta lidí tam nemohla nastartovat (teploměr ukazoval -19 st.),já přišel k autu a na první otočení klíčku to chytlo :thumleft:
burningsoul - FK

no 50+ stojí 1500 Kč :-/ kurna, nedělaj se na ně nějaké obaly:D
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

na co obal? mimochodem,jak už tu psali kluci,když do ní ty peníze investuješ,máš na takovejch 5 let klid
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Na 1.3 s přehledem stačí 44Ah, nikdy jsem neměl problém s nastartováním. Je fakt, že nemám centrál, rádio atd... Dokonce se z fabriky standardně dávala ještě slabší.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
burningsoul - FK

no a mně asi 40 nestačí :D nebo je v hajzlu prostě a za zimy nechytne
burningsoul - FK

n o hlavně ta baterka je nějaka divna. na boku má dva otvory o velikost asi 3x4 cm kterejma mi na ruku tekl ten nesmyslnej elektrolyt. je to baterka staarline. divné. nedokážu říct, jestli je to normální :flower:
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

ano starline již nikdy víc :o a jak ti raděj kluci dej tam aspon 55ku ja osobně bych tam nacpal aspon 62ku věř že to hlavně v zimě oceníš ;)
hledacz - FK

Příspěvek od hledacz - FK »

Nechápu, jak někdo může šetřit na nejzákladnější věci v autě. Autobaterie k nim bezesporu patří. Za mě je minimum 55 Ah a hlavně cokoliv jiného než Starline! Mám 1.3 a baterii 55 Ah (Pro Force, byla už v autě), níž bych nešel ani za nic. :salut:
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

starline? vem ji a vyhod :D ale ja mel ve felde 1,6 44ah baterku a byla v poho.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

do 1,3 je v pohode 44ah dobrá baterka treba občas pozerať aj prúd aký majú jedna 44 má 370 a druhá 420A a to je už rozdiel

na 1,6 tiež v pohode stačí aj 44ah ale ak často štartuješ tak radšej 55ah
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Suri dobrý podnět, na ten proud určitě také koukat. Je fakt, že ačkoliv jsme v autě měli vždy 44Ah, pokaždé jsme vybírali ty baterky, které dávají větší proud. Origo nám vydržela 7 let (vyměněná preventivně - normálně běhala), poté nějakou lepší Akumu (6 let, opět preventivně), nyní modrou Vartu...
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Normální 44Ah baterka v pohodě na 1.6ku stačí. Nikdy jsem tam jinou neměl.
40Ah stačí zrovna tak, nesmí to ale být postarší Starline.
jajjcy - FK

Příspěvek od jajjcy - FK »

40Ah není důležitý pro startování to je kolik ampér dokáže dodat za jednotku času,pro nastartování je důležité koukat na startovací proud já mám 52Ah,500A a uplně v pohodě.Ne každá 40 bude mít stejný startovací proud,ale samozřejmě cím silnější tím lepší,protože i nabitá baterka dokáže v mrazech ztratit 50% svojí kapacity.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ani podle uvedeného startovacího proudu se nedají akumulátory přímo porovnávat. Výrobci mají každý svou metodiku a neznačkový výrobci rovnou lžou.
jajjcy - FK

Příspěvek od jajjcy - FK »

Proto kupuju renomovany značky tj.Varta,Banner ;)
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

tak ja myslim že jesi 1.3 nebo 1.6 tak je to v celku fuk od roku 96 ma 1.3 a 1.6 startér o stejném výkonu v 1.6 jsme meli v práci baterku 44ah a byla tak 5 let nikdy nebyl problem ve své 1.3mpi mam 62ah jen kuli audiu,ale za takový dobrý standart považuji 55Ah
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Straca - presne tak , tie motory nemajú veľké rozdiely v tlakoch , nie je to diesel a nepotrebuje veľkú baterku . Inak som tiež za dobrú 55Ah lebo tam pasuje bez úpravy a cena je hodne podobná 44ah
burningsoul - FK

máte někdo zkušenost s bateriema od Bear Power? Prodávají je v akci v tescu ted 480 A startovací proud. Tak že bych ji koupil, ale aby to nebyla šitka :) :flower:
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

burning - nejde o značku ale o to že baterka v tescu stojí bežne aj rok , za ten čas sú komplet ko články . mám s tým skúsenosť

baterku najlepšie čerstvú , nabitú a preskúšanú záťažákom
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ale kde sehnat zaručeně čerstvou baterku? To by jí před tebou museli naplnit, aby jsi měl jistotu že jim tam neleží už měsíce.

Výrobci dobře vědí, proč na baterky neoznačují srozumitelně datum výroby.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

teda nevim ja vy,ale já měl na baterce normálně proštípanou nálepku s datem resp. měsícem výroby, vypadalo to jak nálepka od STK bo emisí :D
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Anfarus - o tom sa dá polemizovať , v obchode kde sa baterky každý deň striedajú a dajú ju na záťažák nevidím problém

Známy robil v tescu a vravel kde tie baterky boli , nabité hodené v skladoch , dali ich na nabíjačku a na regál
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Datum značí asi jak který výrobce. Většina jich má na baterce nějaké pro laika nedekodovatelné numero.

Poslední baterku jsem kupoval v Globusu. Měli akci na Banerky. Akce zrovna začala, ale i tak nevím jaký to byl ležák.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Anfarus - je to o šťastí o tom koľko jazdíme a ako to dobíja
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

burningsoul píše:máte někdo zkušenost s bateriema od Bear Power? Prodávají je v akci v tescu ted 480 A startovací proud. Tak že bych ji koupil, ale aby to nebyla šitka :) :flower:

Nemusíš mít obavy,osobně jsem kupoval baterku v hypernově a byloto v pohodě, kup ale když už tak alespoň 55Ah a bude ti točit i autem mám ji také dáš za ni max. cca 1.200,-Kč a minimálně na 5t let pokoj a to není značková je to Filson
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já jsem si včera pořídil do 1,3mpi na lpg 61Ah a 600A startovací proud a musim říct že je to fakt bomba.točí to jak blázen a strašně rychle.ale stejně mám problémy už kolem -5 a níž nastartovat napoprvý.musim to vyřešit čím to ale asi nějaký čidlo.jinak je to ta Varta silver dynamic a stála mě 1653kč v letňanech v jednom obchůdku.i za ty peníze jsem spokojenej a doufám že mám opravdu tak na pět let pokoj. ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Na 1.3 mpi mám 44Ah a elektronickejch hovadin taky X, od centrálu s DO přes stmívač osvětlení po PC a rádio co žere vyplý docela dost a v -20 startuju. Sice by to asi netočilo minutu ale hned to chytne, tak neni ani proč. Akorát pokles napětí na volnoběh je znát (světla trochu pohasnou).
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Přesne tak mám taky CZ z výroby rádio od sony a ledku která bliká po zamčení a se zamceným autem je odběr 35mA baterie sice 60Ah ,ale dřiv sem měl 44Ah a žádný problém tento týden auto stálo v tech mrazech a baterka včera startovala v pohodě
PetrSeky - FK

Příspěvek od PetrSeky - FK »

mám Vartu Silver 44Ah, startuju v pohodě, minulý týden bylo přes noc párkrát -20. Je rok stará. Před tím tam měl otec ještě původní, vydržela 10let :D (parkování v garáži)
Wosa - FK

Příspěvek od Wosa - FK »

Kamarád měl v Baworáku (e34) 38Ah, byl to 2.0i R6 a startovalo v pohodě i v zimě :D docela jsem čuměl
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Jde o cenu, rozdíl mezi 44 a 55Ah je asi 100korun, takže je lepší připlatit a mít jistotu. Naopak toho jsem teď celou zimu odjezdil na 40Ah a vždycky jsem nastartoval, i když jsem auto nechal půl dne v lese, pak jsem sednul do auta palubák ukázal -20°C. Mám centrál s DO, palubní počítač, rádio a 4 repro,..
Tom3 - FK

Příspěvek od Tom3 - FK »

ja mam taky 55 byla v aute už když sem ho kupoval (cca před rokem) a ted na konci zimi vydržela i tyden se zesilovačem pichlym na staly +....omylem sem to tak spojil, a každy rano mi bylo divny že startuje hůř a hůř , i když se oteplovalo.... :D jinak tam mam taky radio+zesik, central do,....
Standa10121996 - FK

Příspěvek od Standa10121996 - FK »

já mám u Feldy 1,6 baterii Banner Power Bull, kupoval jsem ji v lednu 2010, ale na spodní straně baterie je na plastu vylisován datum výroby tuším 10/06.Buď jim ta baterie ležela dlouho někde na skladě, ale to asi nebude moc pravděpodobný, protože za těch 5 let by s ní už mohly být problémy a nebo ten plastový obal baterie vyrobili už v roce 2006, ale baterii včetně článků zkompletovali třeba až později.Ale i tak mám trochu obavy, aby ta baterie nebyla už 5 letá a brzy neodešla.Toho vylisovaného data na spodní straně jsem si totiž všiml až později, když jsem baterii montoval
mikka

Příspěvek od mikka »

To datum výroby vylisované na dně bude zřejmě datum výroby plastové nádoby baterie, jak píšeš. Datum výroby baterie není lisované, ale ražené a bývá na vrchní straně baterie.
Standa10121996 - FK

dozvěděl jsem se, že ty baterie Banner Power Bull nejsou vhodné do Feldy, protože jsou to baterie na bázi vápníku a starší alternátory je nestačí dobíjet, dávají totiž nižší napětí a proto ty baterie prý brzy odchází.Je to pravda?Tu baterii mám ve Feldě rok a půl a zatím bez problémů
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Sice to není přímo tvůj název akum. ,podstata popisu akum.je tu:

http://eshop.micronix.cz/akumulatory-a- ... 434ca.html
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tak to jsem nepochopil...kde z toho popisu pozná zda je vhodná do Feldy?
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Tam se nepíše nic o feldě,ale o roku výroby vozidel.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jenže to fakt nemůžeš považovat za bernou minci...většinou jsou ty auta vybavený nálepkou ve smyslu ca-ca on board.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Samozřejmě,že to neudávám jako bernou minci--máš starší auto tak jí tam nedávej---.To jsem dal jako informaci ,kterou chtěl do jakých aut je vhodná.Pokud bude mít v pořádku altík a třeba i ten silnější tak je to jedno ,jaká tam bude baterka. Po roce 2000 se už do aut nemontovaly typy PAL 70A.Alespoň si to myslím. Kde v zátěži na křižovatce klesne na xx.x voltů. Ono ani auta s klimou na tom nejsou o moc lepší ve volnoběhu.
mikka

Příspěvek od mikka »

Tyhle baterie potřebují k trvalému provozu ve voze pro své nabíjení o něco vyšší provozní napětí, a to 14,4V.
Po hlubokém vybití (např. zapomenutá světla) nestačí tyto bateri dobít ve voze, potřebují nabít externím zdrojem při napětí 15,8-16V a proudu minimálně 1/10 kapacity, a to po dobu ca 24 hodin. Při nižších hodnotách nabíjení se nepromíchá dostatečně elektrolyt, dochází k vrstvení kyseliny a baterie ztrácí kapacitu.
Standa10121996 - FK

stačí pro dobíjení té baterie Banner Power Bull, která je s Ca, ve Feldě alternátor Bosch 70A?
pukasinek - FK

Příspěvek od pukasinek - FK »

Ahoj, nechci zakládat nové vlákno tak se zeptám zde. Když se tu řeší kapacita baterií, na feldu 1,3 kde mám rádio + SW a zesilovač 35 Ah neni zrovna ideální asi? ;) Díky moc za radu
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

pukasinek: Asi nebude ideální ;) Podíval bych se do sekce Audio tam něco určitě najdeš ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
pukasinek - FK

Příspěvek od pukasinek - FK »

smrcek: Tak jsem po minutách hledání nic nenašel konrétně, teď jsem zkoušel pár minut zapnout SW a nastartoval sem to bez problémů, otázka je co na to řekne baterka až bude zima no.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

já mám sice 1.3ku ,ale baterka 60AH a to tam nemám žádný extra audio :) samozřejmě,čím větší tím lepší(v rozumných mezích,aby to zas dokázal altík dobít),ale to už záleží na tobě... 34Ah bych si nedal ani do sériovky,má malinkej startovací proud a v zimě bych si s tím fakt nebyl jistej
Odpovědět