Škoda Citigo

pokec o všem možném i nemožném
p@vel

Re: Škoda Citigo

Příspěvek od p@vel »

Tak to bych rád viděl, kdo z nás nacpal do auta tolik aby to hodilo za 2 roky sumu 250-350 000,- na velikostně srovnatelnou fabii :lol:

A ty hvězdičky encap: přeci jen se bude lépe vyjímat 5* než 4* kdyby se testovala soc. verze bez ESP. A kdyby se testovalo příští rok, tak by to byly 4* i s ESP ale že se testovalo ještě letos a nejnižší výbava je budoucí střední, tak mají trojčátka 5*, kterž už jim nikdo nevezme.

Nechápu proč encap, zohledňuje věci jako ESP nebo upozornění na nezapnutý pás, vždyť to jsou snad nárazové testy ;)
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Nejde jen o nárazové testy, ale i o signalizaci, která má upozornit. A buďme rádi, že existuje nejen EuroNCAP (ale i další), protože by jinak v autech nebyly v základu ani airbagy. Ono je to jen o postupech.

S těmi úpravami: ono ti to na nový auto hodí, protože můžeš dát i svůj povoz protiúčtem a vyměnit jej za nový. A pokud se k tomu rozhodneš ve chvíli, kdy je k mání např. akční nabídka, můžeš mít za zajímavý peníz nový auto. Je jasný, že něco připlatit musíš stejně, ale nemusíš najednou vyplácnout třeba 150.000,-. Problémem ale zůstává, že mnoho lidí stále ještě jezdí auta do absolutního "roztrhání" a rozpadnutí. I když např. Praha a Boleslav (+ okolí) má hodně deformovaný pohled na tuto problematiku z důvodu vysoké koncentrace firemních, tzn. nových, vozidel.

Jen se těším, až i sem do ČR příjde pobídka na nový auta ve formě zajímavějších sazeb povinného ručení u pojišťoven, kdy budou nová auta zvýhodněna dle emisních tříd. To se pak snad více lidí rozhoupe ke koupi nového vozu. :cyclops:
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Honzo ale tím, že zohledňujou upozornění a ESP, tak to dle mě trochu degraduje celkový výsledek ;) Kdy při nárazu na tom mohou být dvě auta +- stejně ale jedno má upozornění + esp a druhý ne ale díky tomu mají rozdílný počet * i když při nárazu si budou rovnocenné.... A většina lidí se nepodívá na podrobný výsledek testu ale koukají na počet hvězd.

Proč myslíš, že většina lidí jezdí ve starých autech před smrtí? Myslíš, že by nechtěli nová auta? Ale chtěli ale nemají na ně. Proč jezdí třeba v Africe, Rusku,.. většinou vraky? A těch 10-20 000,- co by tady většina dostala protiúčtem v autosalonu asi nikoho nevytrhne ;)

A nějaký akce? Vždyť to je k smíchu :lol: Vyměň starou za novou - sice hezký, že fabie byla se slevou 40 000,- ale pokud se nepletu, tak to nešlo s balíčkem PLUS (klima) za 10 000,- ale se muselo připlatit asi 35 500,- :puker: Výhoda je ta tam. Takže tak si škoda auto váží zákazníků, který jezdí více než 40 let autem značky škoda, jako můj otec ;)

A k poslední větě se snad ani vyjadřovat nebudu :puker: Aby mě někdo okrádal o peníze za to, že nemám na nové auto :evil:
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Honza9007: Máš recht, když sečteš cenu úprav našich aut (cenu úprav aut nás všech tady v tomto klubu :lol: ) tak by to dalo možná i na víc, než jednu novou škodovku, jenže jde také o to, že cena aftermarketu, kterou většina lidí podstupuje qůli záruce, servisním knížkám a svému svědomí, u autorizáků je také docela tučná a myslím, že ten "nesmysl peněz" co tu někteří do svých aut za určitou dobu dali, by nechali v autorizáku i za nové auto, v průběhu běhu záruční doby, za různé garančky a výměny olejů, brzdových tentononsů a podobných pikačovin, které si my feldaři děláme sami a za poněkud jinačejší peníze ;) pochybuju, že za značkové brzdové desky si škodovka na své nové a zánovní leštěnky řekne v autorizáku 280 korun českých :D a tak bych mohl pokračovat do aleluja ;) Sice je velká část národa za socky ve Feldách a podobných strojích, ale ono nejde u nového auta jen o cenu na salonu, ale i o servisní náklady atd ;)
ObrázekObrázek
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Absolutní souhlas s P@vlem a TIWem.Jako málokdo koho znám by si mohl nové auto dovolit,prostě na ně nemají,já na něj taky nemám a když už bych měl 200 000 na auto,tak rozhodně nekoupím nové,protože za tu cenu si koupím 4 roky staré a mnohem lepší a přesně jak píše TIW,pokud nechceš přijít o záruku stejně musíš jezdit na garančky atd. A když mi řekl kolik kámoš platí zy blbou výměnu oleje na Fabii v autorizáku,tak jsem myslel že mě klepne,prostě do novýho auta by mě nikdo nikdy nedostal
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

On je Honza trochu pracovně zdeformovanej protože poslední dobou žil a pracoval trochu jinde, tak se mu kluci nedivte :thumleft:
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Myslím, že ten, kdo si koupí takovýhle auto, si ho nekoupí kvůli ceně, ale proto, že právě takový malý auto chce. Třeba ženský do města si nekoupí octu nebo něco podobného. I krátká fabie je proti tomuto velká. To není auto na přesun mezi městy po dálnici nebo na dovolenou, to je autíčko do města. Měli jsme ve firmě twingo a na nákupy po městě bylo naprosto super, všude se s nim dá zajet, všude se vejdeš a když ne, tak to necháš na blikačky na silnici a všichni tě bez problémů objedou. Nyní máme Lagunu, je pěkná moderní, ale kráva auto. :(
A ten, kdo si koupí nový auto, tak garančky neřeší. ;)

Jo, už je někde foto 4-dveřové verze?
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

kejzi1 píše:Absolutní souhlas s P@vlem a TIWem.Jako málokdo koho znám by si mohl nové auto dovolit,prostě na ně nemají,já na něj taky nemám a když už bych měl 200 000 na auto,tak rozhodně nekoupím nové,protože za tu cenu si koupím 4 roky staré a mnohem lepší a přesně jak píše TIW,pokud nechceš přijít o záruku stejně musíš jezdit na garančky atd. A když mi řekl kolik kámoš platí zy blbou výměnu oleje na Fabii v autorizáku,tak jsem myslel že mě klepne,prostě do novýho auta by mě nikdo nikdy nedostal
Ja tedy navim,lidi kolem me i ti co maji na nove auto si nove snad nidky nekoupili :-D znam sposty lidi,pro ktere i pres xxxxxx nejzd rocne je auto jen prostredek a presne tito lidi si radsi koupi auto kolem 200-250 tkc jete ....a svete div se jezdi a nestezuji si :) ale to neberu male auta,ale auta pro rodinu,jak bych za takovy pekac dal tak 120tkc a bylo by mi jedno zda je to skoda,kia apod...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

bobas: Hlavně koho znám a jednou v životě si nový koupil,tak všichni říkají že už nikdy :D
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Vašku, v etce je tohle:
Obrázek
Vasek

Příspěvek od Vasek »

souhlasím s většinovým názorem ohledně koupi novýho auta
jen pro ilustraci:
tátovo VW caddy koupen na jaře 2009 ho už na servise stál to samé, co forman za 3,5 roku provozu i s nákupní cenou...
a to má +- stejnej nájezd (40 000/rok) a vozí úplně stejný věci ( ve formanovi zcela plnej kufr a zadní sedačky + minimálně žebřík na střeše). A co je snad úplně nejhorší, tak spotřeba i dynamika vozu jsou na tom taky stejně. Holt 1.9TDI 55kw byl v akci. Další velkej nedostatek je skutečnost, že v zimě je v něm zima a občas se ohřejvá i 20 km. A to nemluvim o tom, že mu v autorizáku prodávaj 1l oleje za skoro šest stovek. Všichni ho před koupí novýho auta varovali, ale on si nedal říct...
BTW: přijde vám normální měnit po dvou letech (a 14ti dnech) obě spodní ramena na přední nápravě kvůli silentblokům? (autorizovanym servisem, kterej klidně přizná, že postup výměny pouze silentbloků sice je, ale oni to neuměj)
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Pro představu myslím postačí i tohle:

http://www.auto.cz/volkswagen-cross-up- ... tady-61595

Jinak jak psal Kejzi, já na jaře plánuju koupi lepšího auta a s cenovkou okolo 200tis. a přiznám se, že mi na chvilku blýsklo hlavou, že bych měl i na nové Citigo, popř. Fabii Easy s HTP...ale zasmál jsem se tomu a myšlenka rychle zmizela ... když už bych měl jít do nového, tak bych si pošetřil víc a přes firmu si koupil aspoň to Monte Carlo, které by mě vyšlo na cca 260tis. Obě varianty jsem ale zavrhnul a z 90% to bude prostě Fabia I RS, která bude mít už v základu pěknou výbavu nebo z 10% budu přemýšlet víc do budoucna a bude to Octavia II Combi.
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak pětidveřová verze je venku, ale moc se mi nezdá to zadní vyklápění oken. U dvoudveřové verze budiž, ale i u čyřdveřové ??
http://www.novinky.cz/auto/257571-skoda ... itigo.html
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

U takovýho auta to snad nevadí, alespon to nedělá takový aerodynamický hluk za jízdy, vzádu stejně nejspíš budeš někoho vozit málokdy a když tam budeš mít klimu, tak už vzádu okna neotevřeš vůbec. ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Spíš jsem myslel, že je to nepraktické s ohledem na bouchnutí dveřma při otevřeném okně.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Jo takhle... no nevím jaký tam bude mechanismus... ale starší lidi rádi prásknou s dveřmi, že se kolikrát oklepe i normální okno, aby konstruktéři ze Škodovky ještě nemuseli svolávat zpátky Citiga kvůli páčkám na okno :D
Nemůžu si pomoct, ale mě to auto připomíná korejce... hlavně zezadu.
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Vše je to o snižování nákladů... A s bouchnutím dveří při vyklopeném okně bych neměl starost; co vím od kluků, tak ten otvírací mechanismus je docela tuhý. Musí to tak být, aby zůstalo okno vyklopený i při jízdě ;)
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

dělám kontrolu kvality v tpca, kolíňata maj taky na petidvirku vyklapeni a problem s tim neni...a podle me u citiga bude kvalita jeste trosku jinde)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Taky se mi líbí a tady ve žluté s panoramatickou střechou a s nejspíš zatmavenými světly vypadá opravdu pěkně :)

http://www.auto.cz/skoda-citigo-foto-64932
Obrázek
favo

Příspěvek od favo »

Co se divíte výklopnému oknu u 5ti dvířka, mrkněte jak je to sklo velký jak malý jsou dveře. Museli by úplně změnit tvar okna a to by byly peníze navíc, takhle použili okno nejspíš ze 3dvířka a ušetřili. Každopádně za jízdy to bude asi příjemnější jak klasický okno který ještě nezasunete úplně.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Odpovědět