Hnusnej zvuk při prudšim rozjezdu.. kdo poradí ?
-
smazany clen - FK
Hnusnej zvuk při prudšim rozjezdu.. kdo poradí ?
Ahoj všichni,
mám dotaz, u mé feldy 1.6 když se rozjiždím prudšeji (resp. s větším zatížením na spojku - např. rozjezd do kopce, prudší start ) tak se ozve takovej hnusnej zvuk,.. jak kdyz neco drhne, nebo neco proklouzne, nevim jak to popsat, rozhodne to neni nic hezkyho.. ja jsem se s tim naucil jezdit a poustim spojku opatrne a snazim se ji setrit a dari se mi rozjezdy bez toho zvuku, ale je to citovka, kdyz do feldy sedne nekdo kdo je zvykly se rozjizdet normalne tak tam ten zvuk ma pri kazdem rozjezdu.. ted je otazka kde bude problem. spojka neprokluzuje, ale mam pocite ze to bude nekde tam... spojkovy kos, lamela... kdyby nekoho neco napadlo tak sem s tim, diky.
BH.
mám dotaz, u mé feldy 1.6 když se rozjiždím prudšeji (resp. s větším zatížením na spojku - např. rozjezd do kopce, prudší start ) tak se ozve takovej hnusnej zvuk,.. jak kdyz neco drhne, nebo neco proklouzne, nevim jak to popsat, rozhodne to neni nic hezkyho.. ja jsem se s tim naucil jezdit a poustim spojku opatrne a snazim se ji setrit a dari se mi rozjezdy bez toho zvuku, ale je to citovka, kdyz do feldy sedne nekdo kdo je zvykly se rozjizdet normalne tak tam ten zvuk ma pri kazdem rozjezdu.. ted je otazka kde bude problem. spojka neprokluzuje, ale mam pocite ze to bude nekde tam... spojkovy kos, lamela... kdyby nekoho neco napadlo tak sem s tim, diky.
BH.
-
smazany clen - FK
Re: Hnusnej zvuk při prudšim rozjezdu.. kdo poradí ?
Jestli to je takovy skřipavy nebo spiš ztuhly zvuk ktery de slyšet hodně tak muj mechanik řikal, že to byl přitlačak byl sedřeny nebo co a proto to dělalo tyhle zvuky. Dělalo mi to teda na 1.3, ale současti jsou stejne. Pomohla vyměna spojky. Neni to velka investice a myslim že se ty dva tisice vyplati investovat.
-
Tuty
Dobrý den. Taly mi to dělá na 1.3 má to takovej hučivý zvuk. Ani tenký ani jemný.No ale taky nevím co s tím může být.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To už se tu taky řešilo mnohokrát. Jestli to houká při rozjezdu na větší otáčky (cca nad 1500) tak je to asi normální. Měl jsem tu čest se čtyřma 1.6kama a u všech se to vyskytovalo. S jednou z nich jsem jezdil úplně od nové a dělala to hned od začátku.
-
smazany clen - FK
no je to docela hlasity... jako kdyz nekde neco dre... trva to tak vterinu, predpokladam ze nejlepsi bude asi sundat prevodovku a vsechno vymenit... pritlacak, lamelu.. lozisko ?
-
Bolthorn - FK
Mě to taky dělá, nikdy jsem to ale neřešil... Jsem rád, že nejsem tedy sám, komu to dělá... Asi se to dá přiřadit ani ne k vadě, ale k další vlastnosti našich miláčků...Atnarfus píše:To už se tu taky řešilo mnohokrát. Jestli to houká při rozjezdu na větší otáčky (cca nad 1500) tak je to asi normální. Měl jsem tu čest se čtyřma 1.6kama a u všech se to vyskytovalo. S jednou z nich jsem jezdil úplně od nové a dělala to hned od začátku.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No neřekl bych vlastnost...dělá to spojka,i já patřil mezi vyvolené a raději jsem jí nechal vyměnit než aby mě nechala někde ve štychu.Od tý doby pokoj.Bolthorn píše: Mě to taky dělá, nikdy jsem to ale neřešil... Jsem rád, že nejsem tedy sám, komu to dělá... Asi se to dá přiřadit ani ne k vadě, ale k další vlastnosti našich miláčků...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal výše. Služební Feldu jsme vyfasovali úplně novou. Houkala hned od začátku a houká dodnes stejně i když už má 180k km. Svojí mám šest let a houká taky pořád stejně. Manželce jsem Feldu koupil v prosinci a houká taky.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Mě to skřípe taky, ale vyloženě při rozjíždění to nedělá, spíš jak tady píšete v určitých otáčkách nebo při přidání v zatáčce atd. Ještě mě napadá, jestli to nemůže vibrovat vychozená řadička.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Josh123456 - FK
Mě to dělalo taky a když jsem musel rozhodit skříň, tak jsem dal novou spojku komplet-bez přítlačáku teda a je klid. Pořádně jsem vyčistil plochy od prachu a myslím si, že to dělal právě ten prach spojkový, protože jestli je třeba navlhlý, tak si myslim, že to dělat může.
-
MagicanBlack - FK
Jo jo.. dělá mi to taky..
je to stoprocentne spojka..
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jasná zpráva,výměna spojky a následuje šepot lučních kvítků....
Třeba ty origo spojky jsou naprd už z výroby.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
me "houkala".. s novou spojkou nehouka...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
smazany clen - FK
TAkze co vsechno menit ? lamelu ? lozisko ? pritlacak ? nebo to rozdelat a pak az podle stavu veci ?
-
harvi - FK
pripajam sa, mne huka niekedy tiez, pri prudsom rozbehu na 1ke. potom uz klud a ticho
zatial to neriesim, hadam ma to nenecha nikde
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já osobně doporučuju měnit všechny 3 věci najednou,jako komplet.A dal bych Sachs.BHMarten píše:TAkze co vsechno menit ? lamelu ? lozisko ? pritlacak ? nebo to rozdelat a pak az podle stavu veci ?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypadá, že origoš spojka houhá a druhovýroba ne.
Dělá to ten prach z obložení lamely. Při svižnym rozjezdu mi to taky dělalo, nějak to samo přestalo.
-
smazany clen - FK
ze by jen prach ??? nevim nevim... no mam najeto asi 95tis a spojka je podle me jeste origos... mozna po 100tis je dobry to radsi vymenit vsechno.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
no origo mela najeto 90000. a novou sem dal celou sadu sachs koupenou ve skoda salonuAtnarfus píše:Tak to vypadá, že origoš spojka houhá a druhovýroba ne.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tady se to taky řešilo http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... 4c9e8679fd
Jako možné příčiny skřípání: volnejsi silentbloky na prevodovce, zkontroluj vyfuk. Mezi prvnim a druhym dilem je takove konicke tesneni a tam to dela. Kdyz se to vymeni je po povrzavani, to chrochtanie mozu byt aj kolesa v prevodovke...mne to robilo, vada uz od vyroby
Jako možné příčiny skřípání: volnejsi silentbloky na prevodovce, zkontroluj vyfuk. Mezi prvnim a druhym dilem je takove konicke tesneni a tam to dela. Kdyz se to vymeni je po povrzavani, to chrochtanie mozu byt aj kolesa v prevodovke...mne to robilo, vada uz od vyroby
ex nebožka 1,6 lpg 

-
smazany clen - FK
Mě to dělá taky,záleží na tom,kolik otáček má spojkový ložisko na začátku záběru.Předchůdce asi,když měnil lamelu,tak se zvysoka vyprd na ložisko a možná taky na přítlačák,aby ušetřil.