Provoz na rostlinný/fritovací apod. olej
-
smazany clen - FK
provoz Felicie 1,9 s Lucasem na rostlinný olej
Zdravim, máte někdo zkušenost s provozem tohoto vozidla na rostlinný olej s výhřevem i bez? Díky Lešek
-
Diablo - FK
Re: provoz Felicie 1,9 s Lucasem na rostlinný olej
Ano nedoporucuje se, je cas udelat cerpadlu papa-------> BOSCH jezdi na fritak LUCAS jezdi na naftu
No mezi námi děvčaty,bych do toho nešel ani Boschem. Myslím,že felinka ještě není takový vrak aby sme jí mohli kurvit hranolkama. Jinak ale co je mi známo, jeden borec z vedlejší vesnice na to jezdí v Sieře a prej dobrý....dokud budu mít naftu tak tyhle pokusy nechám jinejm.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
smazany clen - FK
No vzhledem k tomu, že se na olej jezdí i v mnohem novějších autech, která si někteří nechají předělat hned po koupi, tak myslím že s feldou v klidu, protože to už je opravdu starý vrak. Ovšem samozřejmě opravdu ne s Lucasem, protože ten to podle zkušeností pár lidí co to zkoušelo fakt nedává. Tedy jedině dát tam bosche, který s tím problémy nemá. No a samozřejmě dělat tohle bez kompletní přestavby (tedy vyhřívaná nádrž atd.) nemá vůbec smysl, protože jinak motor opravdu za chvíli udělá pápá i s příslušenstvím.
Jediná možnost jak jde relativně beztrestně jezdit na olej v neupraveném autě je částečně ředit do většiho množství nafty, kde to není až tak strašné. Ovšem stejně to potřebuje alespoň poladit čerpadlo, protože to bude i tak hustší. Právě proto je lepší mít předehřev vyřešen.
Jediná možnost jak jde relativně beztrestně jezdit na olej v neupraveném autě je částečně ředit do většiho množství nafty, kde to není až tak strašné. Ovšem stejně to potřebuje alespoň poladit čerpadlo, protože to bude i tak hustší. Právě proto je lepší mít předehřev vyřešen.
-
Diablo - FK
ŠLka si na to chroupala vzdycky dobre, i desta
jinak stary BMW to milujou
-
Zbysek - FK
Re: Palivo
Už se to tu probíralo. Pokud člověk ví co dělá a jak na to, tak dokáže i s originálním Lucas čerpadlem opravdu jezdit na alternativní paliva. Bohužel se do toho pouštějí i lidé, kteří vůbec netuší která bije a proto se velmi často dovídáme o případech, kdy někdo čerpadlo oddělal. Pro takové lidi je jistější přestavba na bosch systém.
Re: Palivo
Nebo koupit celý motor z golfa,což někdy vyjde i levněji a je s tím mín práce.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
-
d.j.vlasta - FK
Provoz na rostlinný/fritovací apod. olej
Ahoj lidi,zkoušel jste někd jezdit na fritovací olej a s jakými výsledky?
Já jsem zatím do své Feldičky olej nezkoušel,zatím se mi to tam nechce lejt,ale v práci jsem měl firemní auto Renault Express a motor měl nalítáno přes 300 tis.Zkoušel jsem to,nejdříve napůl s naftou a pak i jenom olej.Motor šlapal uplně stejně jako na naftu,jen studené starty byly trochu horší,bylo to v létě na zimu by se musel udělat předehřívák paliva.Zkoušel jsem to ale jen dočasně,nevím co by to udělalo s motorem při dlouhodobém používání,ale slyšel jsem,že to zašlemuje čerpadlo a palivový systém a znehodnocuje to rychlejš olej v motoru.
Já jsem zatím do své Feldičky olej nezkoušel,zatím se mi to tam nechce lejt,ale v práci jsem měl firemní auto Renault Express a motor měl nalítáno přes 300 tis.Zkoušel jsem to,nejdříve napůl s naftou a pak i jenom olej.Motor šlapal uplně stejně jako na naftu,jen studené starty byly trochu horší,bylo to v létě na zimu by se musel udělat předehřívák paliva.Zkoušel jsem to ale jen dočasně,nevím co by to udělalo s motorem při dlouhodobém používání,ale slyšel jsem,že to zašlemuje čerpadlo a palivový systém a znehodnocuje to rychlejš olej v motoru.
- DonSalieri
Re: JÍZDA NA FRIŤÁK
Koukni na dieselpower forum je tam o tom napsáno dost...Podle mě je to nesmysl a nemůže se to vyplatit, leda by jsi měl olej zadarmo a i tak je to hovadina..Navíc s čerpadlem Lucas co má Felda bych to vůbec nezkoušel to je citlivý i na špatnou naftu..Lidi co na to jezdí mají auto předělaný-udělaný předehřevy a dvou nádržový systémy..
1.9TD Passat Variant....
-
Zbysek - FK
Samotný systém na olej je dobrý a samozřejmě to pak vychází opravdu mnohem levněji. Sice se začaly dost zdražovat oleje, ale není problém je na druhou stranu občas koupit v akci za směšnou cenu (většinou tak poloviční investice než do nafty (tedy z běžné koruny na kilometr co j u diesel feldy je náhle 50 halířů, což je pěkný). Ovšem je potřeba mít auto na to předělané, pokud to má být dlouhodobá záležitost. Není dobré to dělat jen někdy, protože tak dostává motor ještě více na prdel. Ted ykdyž už, tak pořádně jak psal DS. Felda nepatří zrovna mezi auta určená pro olej a jakýkoli VW motor s bosch systémem to zvládne mnohem lépe a bez problémů. U feldy je nutnost jezdit na čistý olej po průplachu systému a už nikdy tam nedávat naftu. Nemá prostě ráda ředění a nestabilní film. Je pár feld, které jezdí pouze na olej a nic jiného a mají odkrouceno stovky tisíc kilometrů takhle. Jak ale někdo začne zkoušet laborování s mícháním, jde většinou čerpadlo rychle do kytek. Pokud je už čerpadlo i tak chycené stářím, tak může ale odejít tak jako tak. Pak prostě výměna za bosch a jede se dál.
Vyplatí se to ale opravdu pouze v případě, že člověk má jak sehnat velké množství oleje levně. Na pokusy s použitým olejem atd. felda fakt není.
Vyplatí se to ale opravdu pouze v případě, že člověk má jak sehnat velké množství oleje levně. Na pokusy s použitým olejem atd. felda fakt není.
-
Diablo - FK
tak ten si u me neskrtne fritak posr... to bych zrusil, hele jak udelam aby OII hulila