Jak na trochu lepší výfuk 1.3

Odpovědět
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na trochu lepší výfuk 1.3

Příspěvek od jirkaf »

To neřeš ... prostě přijdeš do krámu a řekneš že chceš svody na karburátorovýho favorita ...
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Ahmed - FK

Příspěvek od Ahmed - FK »

no já právě myslel že je za rozumnou cenu seženu na internetu :-)
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Ve favoritech nejsem moc zběhlej ale podle označení motoru to vidim tak že všecko kromě posledních kousků s označením 1.3i 136 B je karbec

edit: samozrejme 135B bude taky jednobodovej vstřik stejně jako 136 B
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Ještě 135 E (ecotronic s lambdou a katalyzátorem) a 135 B (40 kW bmm) nemaj ty správný svody
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Hošíííí :cheers: ted sem domontoval vejfuck, už sem to nemohl vydržet. FA svody + trubka JP + koncák série a výsledek? Naprosto výborný!!! Předčilo to všecky moje očekávání, zvuk to má krásně brumlavej na volnoběh a v nízkejch a ve vyšších to není žádnej rachťák, ale pořád solidně kultivovanej vejfuck, za jízdy si ho skoro nevšimnete, takže neotravuje, ale když chcete závodit, tak se umí ozvat. Jede to s tím určitě o něco lépe. Při montáži se mi nezalomily žádný štefty, všecko uplně v pohodě, až na rozdělení středního a koncovýho dílu. Nešly moc od sebe a když sem tam potom vrazil trubku, tak mi to tam podfukuje a kazí to výslednej zvuk - respektive to má zvuk jak s ostrou vačkou :D ... investice asi 1000 kč i s materiálem, všem naprosto doporučuji!
keenworth - FK

Tady jen malá ochutnávka, ale říkám, ještě ten výfuk nelícuje a podchází, až to bude utěsněný, bude to víc brumlat. Ale na to už byla přeci jen dneska zima.
http://www.youtube.com/watch?v=SubEhR4Nrlw
Znojmik - FK

Příspěvek od Znojmik - FK »

Trochu se pokusím toto vlákno oživit svým dotazem, doufám že mi někdo zasvěceně odpoví tak jak to na tomto foru je zvykem.

Jedná se mi o to, že mám doma rezonátor,

Jaký vliv bude mít rezonátor v kombinaci Favo svody + střed bez tlumiče+6 koncový laděný díl (pruchozí), kombinace na autě již je, zvuk přijatelný.
Zesílí to stávající zvuk?
Udělá to něco z pružností motoru ?

Mám ho doma, tak třeba by se pro něj ve Feldě našlo využití.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

moje zkušenosti s rezonátorem jsou dobré, už jen proto že mam na autě, Favo svody, střed JP a konec vylítanou soietu, bez rezonátoru to má někdy pěkně ostrý zvuk a to se mi nelíbí, rezonátor tyto vysoké frekvence utlumil. na výkonu jsem nic moc nespozoroval
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

To záleží na tom co to je zač ... jestli je rezonátor obvodem malej a napěchovanej vatou tak to moc neutlumí ... zajimavej je třeba ten s "šupinkama". pokud se dá "proti srsti" tak dost utlumí a dá se použít jako koncovej tlumič a pokud se dá "po srsti" funguje docela dobře pro urychlení výfukových plynů ... obě varianty jsem zkoušel na dvoulitrovim motoru a byl fakt rozdíl v tom jak moc to vzadu foukalo.

jinak obecně cokoliv co dáš mezi poslední díl a svody co má nějakej objem tak dost utlumí výslednej zvuk ... pak záleží jenom na tom čím se to naplní aby se naladil požadovanej zvuk.
Koudyc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koudyc »

To Znojmik. Tuto variantu budu dělat také akorát konc.vyfuk Laityng.. průchozí očekávám že to bude moc hlučné :( pak budu hledat reseni a místo kam vecpat nějaky malý tlumič na utlumení.
fa svody rezonátor a laityng.. uvidime nahraju dam vedet otazka do 14dní doufam..
Sportline felda 1.3MPI r.v 97 naj.220000tis 50KW přestavba + blbůstky a Tuning ,)
Zatím nejvyšší dosažená rychlost: 175 Km/h

Obrázek
Znojmik - FK

Příspěvek od Znojmik - FK »

Koudyc : Budu se těšit na výsledek. dej vědět jaký rozdíl se objevil.

JirkaF : Ten rezonátor co mám , je velikostně o málo delší obvodově stejný jako Kat, ale vstupní a výstupní roura je 50, takže teoreticky by se tu plyny měli přibrzdit, a pokud je v rezonátoru vata (nevím jestli se tam dává, neměl sem nikdy rozdělaný) tak by to tam mělo teoreticky zvuk ztišit. Ale vyzkoušeno prakticky nemám.

Hanz: rezonátor si dal jako středový tlumič? předpokládám že asi hned za kulisu řadění, je to tak?

Mě o zvuk ani nejde, jen aby to moc neřvalo, ale nerad bych i jen malinko přišel o nějakého poníčka pod kapotou. Proto váhám, dát či nedát. Všem děkuji za odpovědi. (ona 1,3 50kw s 240tis. km není letadlo, ale člověku se hodí každá sekunda, na frekventované křižovatce, nebo při předjíždění kamionu a podobně)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

jj dával jsem to místo středu, lidi to dávají místo Katalyzátoru ale to podle mě neni nejlepší řešení.
Krttek - FK

Příspěvek od Krttek - FK »

zdravim mam feldu 1.3 BMM origo svody kat stredni dil a konec ladak ale znacku nevim :scratch: . Cím to ze lepsi zvuk ma az kdyz se to cele zahreje ? A jak ten zvuk trosicku zesilit ale aby to zustalo takove spis hluboké a ne ujecene a vysoke jako ma kitkar. Diky za odpoved
keenworth - FK

Krttek: To máš jako u komínu, když je studenej, taky kloudně netáhne :D u mě se navíc zatáhnou všechny netěsnosti ve spojích po ohřátí :)
mach
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mach »

koukam tady na prispevky,a napadnul me taky jeden zpusob,a to je fabia 1.4 Vymenit litinu,a od litiny je uz jen jedna silna trubka,to by take mohlo fungovat. Nazor znalejsich lidi potesi.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

to je pravej opak toho co se snažíme :) Spíš fábii by prospěly svody z feldy
Tom3 - FK

Příspěvek od Tom3 - FK »

Já mám místo katu trubku, střed JP, konec laďák JP, a oproti obyčejný feldě to líp zrychluje a rychleji se zvedá zvuk je teda slyšet už z hodně velký dálky, ale to mi nevadí :D Myslýte že bych si ještě trochu pomohl kdybych tam dal svody fáčkový ?
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Trochu jo, ale musíš vyměnit středovej díl za verzi pro fáčko

Teď se zeptám na něco já ;) Laděný svody 4-1 vs. 4-2-1, jakej je v nich rozdíl, co se týče vlivu na výkon/krouťák? Vím, že 4-1 jsou horší, ale rád bych něco konkrétního. Rozhoduju se mezi nimi. Cena a dostupnost hraje pro 4-1, ale jestli třeba uberou dole a přidaj nahoře, tak to nechci. Kdyby se spodkem nic neudělaly a jen zvedly vršek, tak bych do nich možná šel.
endround
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endround »

Zdravim chtěl bych se zeptat jestli budu mít problém na STK když budu mít favo svody, místo středu kat. a konec série. Ten kat by se pak vyndal a nahradil trubkou.
Dik
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Záleží na technikovi. Jinak je otázka jestli nebudeš mít problém na emisích, kat takhle daleko už možná nebude dobře fungovat.
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

iste je, že bude dôležité kat dostatočne zahriať pred meraním!
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metiu »

..po zahriati bez problemov, mam kat z 1.6 namiesto stredu a seriovy koniec karsit
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

metiu: dobre vedieť, že si prešiel v pohode. Mňa čaká s touto konfiguríciou STK v lete :)
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Re: Marty_pv - Blue^2 - Motor? Excel!

Příspěvek od Zaki »

Na temu vyfuku, ked uz sa to tu riesi. Mozu mat favo zvody negativny vplyv vo vysokych otackach? Ja teda jazdim favo zvody + stred a konec z diesla a zmenu oproti serii citim len odspodu a trochu v strednych otackach, ale hore sa mi to zda uplne rovnake.
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne pon 14. lis 2011 23:07:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správného tématu.
keenworth - FK

Zaki: O pár příspěvků výš jsem psal, že mám tu samou kombinaci, jen konec ze serie a mám stejný pocity jako ty. Tak na tom asi něco bude... dole je rozdíl oproti serii docela citelnej, ale tak kolem 3,5 a výš se mi zdá že je to skoro to samý co serie.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Dokud ten vejfuk nebude průchozí tak to v vysokých otáčkách moc fungovat nebude.
bosator

Příspěvek od bosator »

Zdravím vás, máte někdo zkušenost s úpravou výfuku na Mpi 50kW na LPG?? Mám k dispozici trubku místo katalyzátoru a průchozí střed od JP a na autě už je výfuk se sportovní koncovkou od karsitu. Mám dát vše na auto? Měl jsem tam jen kdysi na zkoušku samotnou trubku místo katalyzátoru, ale zdálo se mi, že auto je spíš v nižších ot. línejší a rozhodně hlučnější.O hluk mi nejde, spíš o mírný výkonový přínos.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

LPG nebo benzín, to asi není rozhodující. Když dáš všechno, tak to bude citelně živější. Ale spíš se to bude týkat nižších otáček. Já teď za ideál považuju průchozí absorbční tlumič místo středu a to samý i konec. Mám ale jasno v jedné věci - sériový střed bych do feldy už nikdy nedal, je to špunt jako :pig:
krajon1 - FK

Příspěvek od krajon1 - FK »

Zdravím, chci koupit laděný tlumič výfuku, uvažuju nad tímto http://www.kramky.cz/tuning-shop/sporto ... ni-vyfuk-3
Nebude nějaký problém při montáži? Bude stát výsledek za to? nebo budu muset vyhodit kat, dát lepší svody atd. aby to něco udělalo?
Díky za odpovědi
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

výfuk jako takovej nikdy nic moc neudělá,pokud se neupraví celé potrubí... kup raději soietu s atestem,sice trošku připlatíš,ale prej to o chlup líp jede :) nehledě k tomu,že tenhle výfuk je bez trubky,takže bys ho musel navařit místo toho konce co máš teď... opravdu to není Plug&Play jako Soieta
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

podobný nerez jsem měl,ale jak píše kolega bez dalších zásahu ti zadní díl o moc nepřidá.je pravda že tenhle měl pěkný zvuk,ale pak když jsem udělal pruchozí nerez střed a favo svody tak jsemě ten konec tak zahříval že mě tavil nárazník ;)
pak jsem koupil remus s atestem a vše god :thumright:

ps: já tenhle sehnal za 800kč,chce to jen hledat 8-)
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
DaveScore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveScore »

Uz nevim, v jakym presne tematu to bylo, ale bylo tu doporuceno na Feldu 1,3 Mpi vyfuk konstrukce: 1 dil Favo, 2 dil Favo a 3 Felda. Dneska jsem si to nechal slozit a namontovat na Feldu. Me prvni pocity z jizdy byly dobre, nevim jestli to byl pocit, ale Felda tahne lepe, nemusel jsem ji tolik tocit. Co se tyce zvuku, neni to vubec hlucne, ale zvuk je jiny, takovy vice "rezavy" + to trochu vic smrdi, to ale neresim. Muj predchozi vyfuk byl vse original, pote co mi upadl posledni dil, jsem si tam nechal navarit ladenej tlumic, ktery mi vcera taky upadl . Takze abych to shrnul, jsem velmi spokojen s touto verzi!

EDIT: Delal jsem testovaci jizdu, mam takovy svuj usek, od krizovatky k mostu. S ladenou koncovkou jsem mel na zacatku mostu 140km/h, s novym vyfukem dam 140km/h uz asi 50m pred mostem a u mostu mam 148Km/h (uz to tak netahne), ale trojka tahne opravdu pekne!

Jinak casem bych rad vyzkousel dalsi verzi, coz by bylo 1. favo svody bez katu, 2. pruchozi truka JP a 3. origo felicia koncovej dil? Mate s tim nejaky zkusenosti? Vykon, zvuk?
Podvozek musí být rychlejší než motor.
Honda Civic Vtec
Favorit 136L, vačka, hlava, HP
Bylo:
Felda 1,3 Mpi, 50kw, Cimbu, HP
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

máme - podstatné zlepšení ale už je to auto slyšet a ten zvuk není tak pěknej ;) Poměr cena/zlepšení je bezkonkurenční. Ještě lepší varianta je upravený střed a kvalitní laděnej konec (ideálně Soieta), to jede úplně stejně, možná krapet líp, ale má to hodně pěknej zvuk a není to tak uřvaný. Ale tam už to jsou docela peníze.
keenworth - FK

ideální by bylo favo svody a na střed něco hodně průchozího, aby to jen trochu utlumilo hluk a konec klidně serie.

Ted před technickou jsem dával zpátky origo výfuk a ta změna je fakt citelná oproti průchozímu. Nikdy bych neřekl, že to udělá tolik, ale ted si připadám jak kdyby mi třetina výkonu zmizela.(hlavně v otáčkách do 3500) Jediná výhoda je, že to auto je luxusně tichý - i když už mi chybí ten zvuk :D
DaveScore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveScore »

Diky za info, tak hodit tam jen tu pruchozi neni problem, navic od JP stoji 500,- a to vam udelaj jakou chcete, s katikem, bez... JInak co vam na to rikaj nasi policiste? mel jsem jenom ladak, a hlucnost jsem splnoval, ale kecu bylo...

BTW: Nevite jakej vyfuk maj feldy sk. A? jestli svody, trubka a koncak sk.A?
Honda Civic Vtec
Bylo:
keenworth - FK

jak PCR zjisti ze mas misto stredniho tlumice jen trubku? uz vidim policajta jak klekne na kolena a bude tam koukat :-D nekde to projde i na stk pokud zachovas kat
DaveScore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveScore »

Nekecam ti, ale u toho meho ladaku se ohejbal, nevim, jestli si primo klekl, ale cumel pod auto :D asi koukal, jak to mam udelany :D STK zatim neresim, mam nove. Jeste, nemyslel jsem jen jako, ze se budou divat, ale kdyz nenam kat a nebude ani stredni dil, tak to bude slyset :D
Honda Civic Vtec
Bylo:
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

keenworth píše:ideální by bylo favo svody a na střed něco hodně průchozího, aby to jen trochu utlumilo hluk...
"A vo čem tady už hodnou chvíli hovoříme, Mlho?" :) Já mám na autě "hodně průchozí" upravenej sériovej střed a tlumí hodně - společně se soietou je to hlučný jak střed trubka a konec série (střed trubka a konec soieta byl neskutečnej masakr, nedalo se s tim vůbec jezdit co to bylo za řev), zato to má daleko hezčí a kultivovanější zvuk a subjektivně to jede líp v otáčkách 5000+
DaveScore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveScore »

Natocil jsem si ten vyfuk, kdyby jste se chteli mrknout: http://www.youtube.com/watch?v=JbLCrTDVj2A :D
Naposledy upravil(a) DaveScore dne čtv 26. led 2012 19:49:21, celkem upraveno 1 x.
Honda Civic Vtec
Bylo:
keenworth - FK

http://www.fiatcoupe.cz/rady-navody/vyf ... -fakta-1-/ tady trochu psaní o výfukách obecně
HeavySmoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HeavySmoker »

Máte někdo vyzkoušenou úpravu fávo středu na víc průchozí? Zkusil jsem teď chvíli jezdit s trubkou místo středního tlumiče, jede to ve vysokých moc hezky, ale ten rámus.... Kombinaci mám fávo svody-trubka/střední díl fávo- konec série felda. Mám myšlenku že obě trubky co jsou ve fávo tlumiči zaslepené bych otevřel, propojil stejnou děrovanou trubkou? A kolem vystlat vatou? Je to správná myšlenka nebo ne?

díky za rady
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Ano, je to odzkoušené a funguje to dobře, líp než jen s trubkou místo středního tlumiče. A navíc se dá použít i třeba soieta a nebude to uřvaný ... takový vejfuk tu pár lidí jezdí například Kejzi.
HeavySmoker
Kontaktovat uživatele:

Díky za potvrzení. Zkusím si někde půjčit COčko a posvařovat to. Ještě by mě zajímalo jestli bude stačit obyčejná vata co se dnes prodává například na zateplení střechy nebo to teplotně nevydrží?
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

To tam nevydrží ... sežeň vatu do výfuku 4-taktních motorek, běžně se prodává v motoshopech.
HeavySmoker
Kontaktovat uživatele:

OK, vatu teda seženu, přiměřeně jí tam nacpu, pak dám vědět jak se to chová.

díky
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Ani to moc necpi .. jenom volně vložit.
milada - FK

Příspěvek od milada - FK »

kejzi1 píše:Já když na stk místo trubky dal kat tak se mi zdálo že to šlo hůř do otáček,tak jsem ho zas vyhodil
ja jsem katak taky hodil do hajzlu a je to urcite lip za plynem,a jestly nekdo rika ze kdys katak dam pryc ze kw ubere tak je to blbost
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Miladko nebuď vulgární, k ženám se to nehodí :puker: :safe:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
milada - FK

Příspěvek od milada - FK »

tak jsem ho teda hodil do wc no :cry:
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

já dal kaťák raději do poličky ... v hajzlu by se mohl seknout a pak by zabraňoval správnému vyplachování ... chtěl jsem si taky pohrát s hladinou vody ... prej hladina u karbeců má zásadní vliv na bohatost směsy ... tak že bych poladil i ten hajzl :scratch:
Odpovědět