Digitální zrcadlovka - HELP s výběrem

pokec o všem možném i nemožném
Kulis - FK

Re: Digitální zrcadlovka - HELP s výběrem

Příspěvek od Kulis - FK »

Kluci prosím vás můžete mi někdo poradit s fotákem? Vlastním komapktní Nikon a mám možnost koupit dig.zrcadlo Panasonic v odkaze přidávám porovnání obou fotáků a rád bych věděl váš názor zda se vyplatí je vyměnit.jen dodám že nejsem profi-fotograf mám to na focení rodiny sem tam něco v práci a na výletech

http://www.megapixel.cz/porovnani?produ ... B1%5D=4712

edit:překvapilo mě že ten Panasonic má jen 6Mpx tak jestli bude nějaký znatelný rozdíl na fotkách když můj Nikon má 5Mpx

EDIT 2: další adept co toto

http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz ... ecifikace/
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 25. pro 2011 21:39:13, celkem upraveno 1 x.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

mě od něj hned odrazuje , napájení - akumulátor ,
vlastní zkušenost cca v r 2005 koupen olympus cca 10tis , chtěl jsem nahradní aku ouha 3500,- na to jsem už neměl , po cca roce zakoupen aku nějakého náhradního výrobce s kapacitou o téměř 20% vyšší , od r 2008 jsem foťík jen půjčoval , měl jsem již jiný , loni po povodních jsem ho musel vytáhnout , porovnání akumulátorů - jejich současná / využitelná kapacita , je že ten origo vydrží cca 10ti násobek toho co ten dokoupený , ale na nějakej výlet to vydrží pouze v létě , teď v zimě po vytažení z baráku tak 20-30 fotek bez blesku , jak se vytáhne a nechá venku tak třeba jen 5 fotek
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Tak za prve to neni zrcadlovka ale kompakt, nanejvys ultrazoom. Telo nejlevnejsi zrcadlovky zacina na cca 8 tisicech. A co se tyce Mpx, tak je to jenom reklamni tahak, u fotaku jsou dulezitejsi jiny parametry, jako je hlavne svetelnost objektivu nebo prave zoom. Nejlepsi je si projit recenze na digimanii.

Ja osobne bych ti doporucoval koupit PENa, to je takovej kompromis mezi zrcadlovkou a kompaktem, je to v podstate kompakt s vymenyma objektivama a cena i se zakladnim objektivem zacina okolo 7 tisic. Ale jestli to mas vazne jenom na obcasny foceni a jinak te foceni nebavi a nezajima, tak i to je zbytecny a obycejnej kompakt ti postaci :-)

EDIT: Ale co se tyce pouze srovnani bez kecu okolo, tak s tim Panasonicem si rozhodne pomuzes oproti tomu co mas, to bez debat. Takze pokud ti to je nabizeno za slusny penize, tak bych do toho sel ;-)
Obrázek
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Přesně tak,tohle není zrcadlovka ;-)

Jinak co se týče akumulátorů,tak asi jak který.Já co mám v Canonu tak super,vydržím na něj fotit proti tužkovým bateriím o mnoho dýl a hlavně mi ve foťáku neztrácí kapacitu,třeba po 2 měsících vyndám foťák a je nabitej.To samý Lumix manželky ;-)
Kulis - FK

Vidíte všude píšou že je to zrdcadlo já si říkal že to asi nebude klasická digi-zrdcadlovka.
No focení mě právě dost baví jako amatéra a ten Panasonic mi byl nabídnut za 2tis. šel bych třeba i do něčeho lepšího,ale prachy vůbec nejsou tak mě právě zajmalo jestli to stojí za to ho kupovat nebo ne.abych si ho nekoupil a pak nezjistil že ten můj kompakt je mnohem lepši :scratch: :scratch:
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Tak to, ze by ten Coolpix L10 byl lepsi nez DMC-FZ7, tak toho se vazne bat nemusis, ten Lumix bude o par trid lepsi :D Co se tyce recenze, tak sice neni na digimanii, ale ceska receneze je treba tady a anglicka tady (u ty cesky recenze se daji nechat zobrazit obrazky z fotaku v puvodnim rozliseni pouze u par fotek, ne u vsech) ;)
A pokud tomu fotaku vazne nic neni, tak za 2 tisice je to dobra cena, za ty penize si myslim lepsi nesezenes :-)
Obrázek
Tuner2 - FK

Příspěvek od Tuner2 - FK »

Vím, že je to stará diskuze a už je to jedno, neb máte nakoupeno, ale tyhle rady od lidí co tomu evidentně nerozumí mě vždy nadzvednou ze židle!!!

Speciálně Michelin1 co post to perla...

1. Canon 1000D a řada 400, 450D jsou všechno bakelit těla a liš se jen pogumováním gripu, takže plivat na 1000D a přitom vychvalovat 350tku jak dobře fotí opravdu nechápu...
2. Nikon D300 a šidítko? Proboha vždyť je to nejvyšší model v řadě DSLR zrcadlovek, pak už je jen 700vka s full frame snímačem!

Jinak obecně k dotazu.

Canon, Nikon tak je to jen o gripu a počátečním rozhodnutí do kterého výrobce jít, mnohdy je to rozhodnutí na "celý život", protože kvalitní skla nestárnou a pak měníte jen tělo. Já díky lepšímu gripu v základních řadám šel do Nikonu - seděl mě lépe v ruce, proto třeba osahat a zkoušet.

Na druhou kolej bych dal Pentax a Sony. Pentax má i v základu dobrý skla, nevýhoda je málo dostupné bazarové příslušentví/skla. Sony těla nic moc, ale výhoda jsou dostupná a levná skla, které tam pasují od staré Minolty. Ale třeba barevné podání Sony mě nesedí a ovládání už vůbec.

Na poslední koleji bych dal jednoznačně Olympus, má dost často pomalé ostření a častým přeostřováním a hlavně všechny jejich zrcadla mají staré snímací čipy s poměrem stran 4:3 a ne 3:2 jako má starý dobrý kinofilm a zrcadla všech výše zmíněných výrobců nad tímto... Takže Olympus fakt nebrat.

Snad to někomu pomůže při budoucím výběru a vymítí některé fámy zde napsané...
Kulis - FK

Clapi díky za rady Panasonic nakonec nedopadl a jelikož nemám nebo nechci dával 10tis a výše za pořádnou zrdcadlovku tak padla volba na lepší kompakt vím že mi ho někdo zkritizuje někdo třeba pochválí,ale víte jak se to říká 100 lidí 100 chutí a na to moje focení myslím,že bude stačit.
zde je:
http://www.megapixel.cz/olympus-sz-30mr#parameters
Javor - FK

Příspěvek od Javor - FK »

Hele teď jsem dostal časopis s recenzí kompaktů a docela vyzvedávali Nikon Coolpix P300.
Tuner2 - FK

V kompaktech hlavně ne Olympus, to jejich ostření je tragické!!!!

Takže určitě třeba zmíněný Nikon P300, ten má skvělý objektiv s výbornou světelností f1,8 myslím. Kdo chce větší zoom a kovové tělo, tak Canon IXUS 230tku a pokud chcete fakt dobré fotky, tak koukat po kompaktu s větším čipem, čož má třeba Canon S95 a ten fotí fakt špičkově. Ostatně má stejný čip jako nejvyšší model G12.
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Po Nikonu P300 taky pokukuju. Nemáte s ním někdo zkušenosti?
Tuner2 - FK

Pokukuju po něčem novém kopaktním pro tátu a navíc jsem před nedávnem pomáhal s výběr foťáku pro MATTESSa takže mám ošaháno kde co včetně výstupů z toho.

P300vka pokud nevadí malý optický zoom je to NEJ v malých 1/2,3" čipech... Tady není co řešit, světelnost objektivu a kresba je super.

Já ale osobně pokukuju po větším čipi 1/1,7" co má právě ta S95tka a nebo nejvyšší mody P7100 od Nikonu či G12 od Canonu. Větší čip přinese méně šumu při vyšších honotách ISO byť nikdy to nebude jako u zrcadla...
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Tak kdyz uz tady to tema mame, tak i ja se zeptam..

Uz delsi dobu vybiram entry-level zrcadlovku za hodne maly penize a po nekolika dni hledani recenzi a zkusenosti mi zustal jediny favorit a to Nikon D3100 s 18-105mm VR objektivem za 14 tisic. Podle recenzi je narozdil od zakladnich 18-55 a 55-200 na vyssi urovni, jak zpracovanim, tak i obrazovou kvalitou (i kdyz bajonet je porad jenom plastovy) a hlavne se mu taky neotaci predni clen pro ostreni, takze se daji pouzit normalni tvarovane slunecni clony. Objektiv ma i samozrejme svoje horsi stranky jako prumerna svetelnost, lehka vinetaci pri nejdelsim ohnisku nebo soudkovitost pri nejkratsim ohnisku (vhodno zminit ze tim samym trpi vsechny setove objektivy, krome snad vinetace).

Jsem uz docela hodne rozhodnut do tohoto setu jit, ale pro jistotu se zeptam jeste tady, jestli nahodou nemate osobni zkusenosti, popripade nevite o nejake zasadni vade ci lepsi alternative, nad kterou by bylo vhodne se zamyslet.. Diky :)
Obrázek
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Objektív 18-105 je nejako umelo nadhodnocovaný, kamarát ho má a oproti môjmu 18-55 sú tie fotky horšie. Možné má nejaký slabší kus, neviem. Celkovo ale kvalita týchto setových objektívov nie je nič moc. Chcel som si kúpiť nejaký lepší objektív, lenže som zistil že to stojí pomaly toľko čo celý set. A keďže foťák používam v extrémnych podmienkach, už som jeden 18-55 poškodil, výhodou je že sa dá kúpiť 1x použitý aj pod 50eur.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

A nezkousel sis ten objektiv od nej pujcit a srovnavat takhle? Prece jenom srovnavat fotky od dvou lidi neni uplne to pravy :-) Ja co sem cetl vsechny recenze, tak naopak si ten objektiv vsichni pochvalovali (za tu cenu) a zkusebni fotky taky vypadaly skvele.

A taky jak sem rekl, pro me je hodne dulezity, ze se neotaci predni clen pri ostreni, proto se taky budu snazit setovym 18-55, 55-200 i 55-300 vyhnout.
Obrázek
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Nikdo uz zadne komentare? Mam si to vylozit tak, ze se mnou souhlasite a protinavrh neexistuje? :-)
Obrázek
nebulus - FK

My sme robili porovnania zo statívu na tom istom mieste, s rovnakým nastavením, menili sme si foťáky a pod. :D . Zase až taký amatéri nie sme.
nebulus - FK

Neviem kde ten foťák chceš kúpiť, ale skús ho otestovať a po pár dňoch vrátiť v prípade nespokojnosti. Ja som síce mal môj mesiac na testovanie, čakal som síce viac, ale za tú cenu sa to oplatilo, tak som ho vzal :scratch:
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Nakonec jsem si pořídil Nikona P300 a zatím spokojenost. Hledám k němu ale vhodnou kartu a protože umí pořizovat HD videa, tak si nejsem jistej jaká bude na to nejlepší. Myslíte že stačí obyč SDHC class 10, nebo na ni musí bejt uvedený že podporuje HD? Moc se v tom nevyznám...
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Stačí obyč SDHC ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Jestli je na ni HD nebo ne neni dulezity, je to jenom reklama (neexistuje zadny pravidla pro pouzivani HD na kartach :-) ), mnohem dulezitejsi je prave jaka je to trida a class 10 (teda garantovana rychlost 10MB/s cteni i zapis) bohate staci :-)
Obrázek
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Tak konecne ohlasili nastupce D3100 - Nikon D3200. Konecne jsme se dockali, nebo alespon ja :-)

http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d3200/
Obrázek
Tuner2 - FK

Já teda nevím jak někomu mohl vyjít 18-105 hůř než obyčejná 18-55tka? To je hodně velký LOL :lol:

Já měl v ruce všechny, sám fotím na stařičký 18-70mm, ale 18-105tka je znatelně, znatelně lepší jako obyč seťák. Však nastavte si stejné ohnisko, stejnou clonu a můžete porovnat výsledky pouhým posouváním myši u malé šipečky nad testovacím obrazcem:

http://www.the-digital-picture.com/Revi ... &APIComp=1

:)
Odpovědět