Tlak v expanzní nádržce - auto netopí

Simos 2P
135M, 136M
jedlis
Kontaktovat uživatele:

Tlak v expanzní nádržce - auto netopí

Příspěvek od jedlis »

Ahoj, tak jsem tu opět s dotazem na mojí feldu 1.3 Mpi 135 tis. km najeto + LPG BRc

Dneska ráno po dvouděním stání nastartuju a jedu na barák. Po ujetí cca 2 km mi prudce vylítla rafička chladící kapaliny prakticky z 0 stupňů na 90 stupňů a po pár sekundáh opět spadla skoro k 0 stupňu. Samozřejmě z topení foukal stále ledový vzduch.
Když jsem ale přijel na barák, otevřel jsem kapotu a kouknul do nádobky z chladící kapalinou a koukám a voda byla až skoro po víčko (byla ovšem čistá bez oleje - G12+destilka), místo aby byla po rysku, Napadlo mě vytáhnout čidlo, který je hned vedle termostatu a ozvala se rána, jako když otvíráte šapmus a začla se valit voda ven, tak jsem hned čidlo zase nacpal zpátky a zajistil - byl tam hroznej tlak, než bývá zvykem.

Samozřejmě jelikož je auto na LPG, tak mi zároveň přestala jít horká voda do směšovače plynu a ten zamrzl (byl celej bílej jak z mrazáku),tak jsem byl rád, že jsem doskákal s autem na barák.

Teď už mi teda směšovač nezamrzá (zatím) - nejspíš teda do něj jde teplá voda, ale ta teplota mi furt takhle jak jsem psal skače nahoru a dolů a z topení mi jde furt ledovej vzuch a zároveň mi autu při jízdě, když vyřadím nedrží otačky a motor zhasne,

Nevíte co stím mám dělat ..? Termostat jsem měnil cca před měsícem a stím domečkem (samozřejmě nějakej polskej šmejd za 300 kč, ale fungoval, i když teda otevíral dřív, než by měl..).

Nemůže to být náhodou zase tím termostatem, třeba že by byl nějak seklej ..??

Díky za odpověď ..
Felicia 1.6 Motor Excel Stage II. 78kW/154Nm .... ===>>> Stage III. 95kW/163Nm loading ....., HP Sporting, Big Brake atd
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlak v expanzní nádržce - auto netopí

Příspěvek od Honza_t »

pravděpodobně těsnění pod hlavou
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

nejspíš to těsnění, až ti to rozmrzne zkus to nastartovat a koukej do expanzky jestli bude bublat ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
jedlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jedlis »

Tak a už je to OK, byl špatnej termostat - zůstal zavřenej kšunt jeden.. :evil: Dal jsem novej a voda se pěkně točí a topení topí jako blázen .. ;)
Felicia 1.6 Motor Excel Stage II. 78kW/154Nm .... ===>>> Stage III. 95kW/163Nm loading ....., HP Sporting, Big Brake atd
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Když zůstane zavřený termostat,tak by to topilo jako blázen a teplota by se dala udržet topením .Ne ve větším výkonu. A když je tam navíc LPG tak se to schlazuje ještě více. Jelikož prvně jde kapalina do regulátoru. V tvém případě muselo zamznout topení,nebo se to těsnění brzy projeví ve větší míře.
jedlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jedlis »

Nevím, zamrznout to určutě nemohlo, pač jsem to ředil 1:1, každopádně to teď jede zas v pohodě... Olej ani vodu mi to nežere ...
jedlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jedlis »

Tak a je to tady zase.. Opět se mi dostává vzduch do chladící kapaliny.. Takže jak ste psali, určitě je v háji těsnění pod hlavou.. Sice rafika ukazuje, že je motor ohřátej na 90´, ale po ujetí cca 1km začne z topení foukat studenej vzduch. Když zastavím a povolím víčko, tak to zasyčí jako bejk a zase můžu jet další kilometr s teplým vzduchem z topení a po kilometru opět studenej vzduch a furt dokola.. Jinak bez termostatu to jede v pohodě, akorát je motor studenej ..

Tímto se teda chci zeptat: jaká je normální cena výměny těsnění pod hlavou + zbroušení hlavy .. ??? :?:

Díky za info...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

To záleží kdo to bude dělat ,myslím ,že těsnění 100 Kč + práce -1000-2000 by to mohly zvládnout.To je odhad.
Olda85 - FK

Příspěvek od Olda85 - FK »

Hehe mám stejnej problém na vínovej LPG. vím že to je těsnění, ale odkládám co to jde, páč není čas to opravit.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

tak to neodkládej a oprav co nejdřív abys neměl víc prácea shánění
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

jedlis píše:chci zeptat: jaká je normální cena výměny těsnění pod hlavou + zbroušení hlavy .. ??? :?:

Díky za info...
Těžko říct, ale práce je to poměrně pěkná (když teda nepraskne šroub), to udělá každej garážák. Těsnění stojí tak 150. A zbroušení netuším (odhadl bych do 500kč).
jedlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jedlis »

Tak se mi podařilo sehnat chlapa ze sousední vesnice, co má doma přístup k magnetce a hlavy zbrušuje běžně, tak mi to za 500 kč zbrousí no a druhej známej mi to udělá.. Sice jsem to dělal naposled před 10 lety párkrát na škole, ale už na to necítím a nechám to radši na zkušenějších ... :)

Ale co jsem se chtěl zeptat - mám koupit klasiku origo těsnění. nebo mám koupit nějaký lepší. kvalitnější .. ?? Co byste mi doporučili z tohodle http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;7 ... ST=0|LNG=0| nebo ze svojí zkušenosti ??
Odpovědět