Vrzání sedaček

vybavení a úpravy interiéru atd.
vjost - FK

Vrzání sedaček

Příspěvek od vjost - FK »

Zdravím pánové. Poslední dobou se mi ve felince začali ozývat hnusné zvuky. Po prohlédnutí a dotažení všeho co snad šlo jsem nepříjemně zjistil, že při každém brždení nebo sešlapávání spojky, mi vrže sedačka. Mimo jiné jsem našel při koumání co by to asi mohlo být i povolené šrouby u lyžin sedačky, Ale tento problém je uvnitř. Asi už se nechce těm pérům. Nemáte s tím někdo zkušenost prosím?
keenworth - FK

Re: Vrzání sedaček

Příspěvek od keenworth - FK »

Tak to máš nejspíš utržený spodní plech na sedáku neboli prosezená sedačka... pak to vrže při každém zhoupnutí nebo odlehčení sedačky. Zespodu to rukou jde i nahmatat, že je ten plech bud křivý nebo utržený. Musíš sedačku vyndat, oddělit sedák od zbytku sedačky, sundat potah, vyndat molitan a ten plech narovnat a zpátky bud přivařit nebo si vystřihni z jiného plechu pásek a tím to vyztuž a třeba přinýtuj. Tak jsem to udělal já a sedačky krásně drží a nevržou.
vjost - FK

Krásná rada. Předem děkuju a až to bude, tak dám vědět co a jak :) Nebo bych mohl udělat pár fotek i pro ostatní.
vjost - FK

Jinak chápu-li to dobře, tak by se ten plech neměl ani hnout? Nebo má nějakou vůli směrem nahoru a dolů?
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Ten plech nemá žádnou vůli, je přibodovaný ke kostře sedačky. Maximálně jde trochu prohnout, ale hýbat by se neměl.
vjost - FK

Jo....tak to je ono. Děkuju moc :)
Odpovědět