Expert na satelitnú techniku?
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
Expert na satelitnú techniku?
Zdravím, je tu niekto, kto sa v tom orientuje? Keďže v roku 2012 končí podpora CryptoWorks, zistil som, že treba vymeniť staré karty za nove, tie ale nepojdu v starom príjmači, a keďže je dosť programov v HD, nemá zmysel ani CRT televízor
. Takže potrebujem poradiť, čo treba pre príjem Skylinku na dvoch(troch) TV? Aké prijmače, koľko kariet, atď. Vďaka
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
-
mjamriska - FK
Re: Expert na satelitnú techniku?
nie som nejaky odbornik, venujem sa tomu amatersky uz viac ako 10 rokov, ale ak neprijimas platene stanice tak zatial nic nemen
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
Na staré CW karty má jet základní neplacená nabídka, kdo bude chtít placené ten musí mít Irdeto kartu a taky k tomu vhodný a s kartou korektně pracující přijímač.
Pokud už satelit máš tak máš CW a už dlouhodobě běží opakované akce od Sky na jejich výměnu za Irdero za nějakých 600Kč a ty ti svým způsobem vrátí jako kredit na placené kanaly. Pozor musíš mít k tomu ale už jiný přijímač! Ještě v rámci výměny karet existuje karta ICE to je takový mezistupen mezi CW a Irdetem, ta by ti hrála i v současném satelitu, tuším že už ale nejsou v distribuci.
Doporučení na závěr. Pokud tě nenutí jine okolnosti a jsi s TV a programy spokojen tak zatím nic neměň. Kdo ví jak to vůbec všechno bude.
Pokud už satelit máš tak máš CW a už dlouhodobě běží opakované akce od Sky na jejich výměnu za Irdero za nějakých 600Kč a ty ti svým způsobem vrátí jako kredit na placené kanaly. Pozor musíš mít k tomu ale už jiný přijímač! Ještě v rámci výměny karet existuje karta ICE to je takový mezistupen mezi CW a Irdetem, ta by ti hrála i v současném satelitu, tuším že už ale nejsou v distribuci.
Doporučení na závěr. Pokud tě nenutí jine okolnosti a jsi s TV a programy spokojen tak zatím nic neměň. Kdo ví jak to vůbec všechno bude.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
1.3MPi
Aktuálně jsem řešil stejný problém, jako ty, a zakoupil jsem nový přijímač i s kartou v akci za 3.000,-Kč, jede už v HD, super obraz a přijímač má svůj HDD, takže si můžeš i nahrávat pořady, které chceš shlédnout a nejsi momentálně doma. Navíc, co já považuju za velké plus, je to, že nový přijímač má několik variant výstupu, takže nejsi nucen jet jen na koax nebo scart, které mě moc nevyhovovaly, přenos byl nekvalitní. Aktuálě jedu na kabel HDMi nebo tak nějak podobně se zove a jede to super.
Pokud chceš mít více Tv, musíš mít i více přijímačů. Já mám 2 Tv, jedou na jeden satelit a z něj mám 2 koaxy do každého přijímače zvlášť.
Já mám spíš jiný dotaz, pokud někdo bude vědět, kde mám vzít signál pro showiev pro video? Nemohu to naladit, bu%d to nenaladí nic nebo jen obraz bliká černě a zvuk prská. Je vůbec možné video takto používat, když to původně bylo vyráběné pro analogový signál? Stará analogová televize mi na výstup ze satelitu jede, ale to video nikoliv, dá se aktuálně používat jen, jako přehrávač.
Aktuálně jsem řešil stejný problém, jako ty, a zakoupil jsem nový přijímač i s kartou v akci za 3.000,-Kč, jede už v HD, super obraz a přijímač má svůj HDD, takže si můžeš i nahrávat pořady, které chceš shlédnout a nejsi momentálně doma. Navíc, co já považuju za velké plus, je to, že nový přijímač má několik variant výstupu, takže nejsi nucen jet jen na koax nebo scart, které mě moc nevyhovovaly, přenos byl nekvalitní. Aktuálě jedu na kabel HDMi nebo tak nějak podobně se zove a jede to super.
Pokud chceš mít více Tv, musíš mít i více přijímačů. Já mám 2 Tv, jedou na jeden satelit a z něj mám 2 koaxy do každého přijímače zvlášť.
Já mám spíš jiný dotaz, pokud někdo bude vědět, kde mám vzít signál pro showiev pro video? Nemohu to naladit, bu%d to nenaladí nic nebo jen obraz bliká černě a zvuk prská. Je vůbec možné video takto používat, když to původně bylo vyráběné pro analogový signál? Stará analogová televize mi na výstup ze satelitu jede, ale to video nikoliv, dá se aktuálně používat jen, jako přehrávač.
obávám se, že showiev se po satelitu navysílá, asi je to pro ně zbytečnej datovej tok, když už platí za EPG
co se týká těch přechodových karet od skylinku, tak jsou s nima problémy. Možná proto se již nedají sehnat.
ano, pro každou TV je potřeba zvlášť přijímač, karta a taky zvlášť kabel k anténě, která musí být udělána na více přijímačů (platí za předpokladu, že nechcete koukat na všech TV na stejný kanály- to by stačil jeden SAT přijímač s modulátorem)
BTW: za níže uvedené komplikace poděkujte hackrům, prolomili totiž cryptoworks, takže končí jeho podpora
EDIT: 103457: nahrávat na video ze satelitu se dá pouze za předpokladu, že tvůj satelitní přijímač má modulátor. Ovšem i tehdy narazíš, protože půjde nahrávat pouze to, na co bude sat. přijímač přepnutý.
co se týká těch přechodových karet od skylinku, tak jsou s nima problémy. Možná proto se již nedají sehnat.
ano, pro každou TV je potřeba zvlášť přijímač, karta a taky zvlášť kabel k anténě, která musí být udělána na více přijímačů (platí za předpokladu, že nechcete koukat na všech TV na stejný kanály- to by stačil jeden SAT přijímač s modulátorem)
BTW: za níže uvedené komplikace poděkujte hackrům, prolomili totiž cryptoworks, takže končí jeho podpora
EDIT: 103457: nahrávat na video ze satelitu se dá pouze za předpokladu, že tvůj satelitní přijímač má modulátor. Ovšem i tehdy narazíš, protože půjde nahrávat pouze to, na co bude sat. přijímač přepnutý.
- rockfist
- Kontaktovat uživatele:
Vašek: Cryptoworks je prolomená už několik let, akorát v poslední době se kopírování karet docela rozmohlo tak to prostě ustřihly, karty budou fungovat i dál bez jakýchkoliv problémů, akorát se na ně nebudou dát dokupovat některý placený balíčky. Irdeto karty se daj taky jednoduše ochcat se šikovnym přijímačem na linuxu stejně jako cryptoworks, stačí po aktivaci nový karty zablokovat zápis dat a jelikož od skylinku je ze začátku přístupná zadarmo celá nabídka tak ji po zablokování budeš mít přístupnou na furt (respektivě do doby na kterou ti přídou zápisy na kartu, většinou na 10 let). Je jenom otázka času než se irdeto prolomí kompletně a dlouho to trvat nebude 
Vasek píše:obávám se, že showiev se po satelitu navysílá, asi je to pro ně zbytečnej datovej tok, když už platí za EPG
Pro více TV (dvě) se dá použít jeden přijímač s jednou kartou ( platíte jen jednu kartu ) v něm je modulátor a po koaxu to vede kr druhé TV kde je před ní na koaxu modulátor pro signály z druhého ovladače.
Pro HD se toho řešení asi moc nabízet nebude. Jedinný slušný přenos má jen HDMI kabel. V dnešní době má mysl jen FULL HD televize s HD zdroji signálu, jinak je to ,,krok zpět!"
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
počkat počkat. Druhá TV nepotřebuje modulátor. Co by s nim taky dělala, když modulátor moduluje, tj. vytváří signál. Jen musí mít analogovej tuner -(nevim, zda se už dělají tv be analogového tuneru). Každopádně pokud chcete koukat na dvou TV na odlišné kanály, musíte mít dva přijímače, dvě karty, anténu s twin LNB a sólo kabel k anténě od každého přijímače. Satelitní signál se nedá dělit tak, jako pozemní analog či digitál. V tom LNB v anténě totiž neni jen kus drátu na přijímání signálu, ale je tam elektronika, která mění parametry v závislosti na tom, jak je daný kanál vysílaný. Dokonce i satelitní přijímače, který uměj nahrávat jiný než sledovaný kanál, musejí mít 2 samostatný kabely z antény a dvě karty (případně třeba UPC to má vyřešený jen s jednou kartou, ale maj to na to udělaný). Prostě realita je taková, že pokud chcete mít satelitní příjem doma na více televizích, musíte investovat poměrně velkou částku do antény, přijímačů, rozvodů a karet. Je to dáno technologií, bohužel.Alf píše:Pro více TV (dvě) se dá použít jeden přijímač s jednou kartou ( platíte jen jednu kartu ) v něm je modulátor a po koaxu to vede kr druhé TV kde je před ní na koaxu modulátor pro signály z druhého ovladače.
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
103457 píše:1.3MPi
Takže koaxialny kábel je rozdvojený? Zo satelitu(paraboly) idú dva koaxy do prijímačov a z prijímačov do Tv ide HDMI kábel?
Na Skylink stránke som sa dočítal, že u kariet so sériovým číslom začínajúcim 0000285..., 03436... a 01976.... končí tech. podpora. Ale GRATIS programy pôjdu aj ďalej? Ja mám karty s číslom 0000285... a 01976.... v jednom prijímači(slovenské a české programy) a programy iba základné. A pri príležitosti akcie „Karta Skylink VÝMENA s bonusom" som sa chcel posunúť vyššie na HD signál na LCD TV...Aleš píše:Na staré CW karty má jet základní neplacená nabídka, kdo bude chtít placené ten musí mít Irdeto kartu a taky k tomu vhodný a s kartou korektně pracující přijímač.
To znamená, že na príjem všetkých programov stačí iba kvalitný linuxový prijímač a aktivovanie balíkov napr. na mesiac? Nejaký link by sa nenašiel?rockfist píše:Vašek: Cryptoworks je prolomená už několik let, akorát v poslední době se kopírování karet docela rozmohlo tak to prostě ustřihly, karty budou fungovat i dál bez jakýchkoliv problémů, akorát se na ně nebudou dát dokupovat některý placený balíčky. Irdeto karty se daj taky jednoduše ochcat se šikovnym přijímačem na linuxu stejně jako cryptoworks, stačí po aktivaci nový karty zablokovat zápis dat a jelikož od skylinku je ze začátku přístupná zadarmo celá nabídka tak ji po zablokování budeš mít přístupnou na furt (respektivě do doby na kterou ti přídou zápisy na kartu, většinou na 10 let). Je jenom otázka času než se irdeto prolomí kompletně a dlouho to trvat nebude
Naposledy upravil(a) 1.3MPi dne sob 07. led 2012 23:07:46, celkem upraveno 1 x.
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
koax není rozdvojený, na parabole je 2 x šroubení, pro každý koax zvlášť. Nevím, jak to pracuje vevnitř, jestli přijímá jeden signál, ten se rozdvojuje a kanál se volí až v přijímači nebo zda parabola přijímá 2 signály pro každej koax zvlášť.
Pak už to je, tak, jak jsi popsal, jeden koax mi jde do přízemí a druhý do patra do recievru a z něj HDMI kabelem do Tv.
Pak už to je, tak, jak jsi popsal, jeden koax mi jde do přízemí a druhý do patra do recievru a z něj HDMI kabelem do Tv.
- rockfist
- Kontaktovat uživatele:
1.3MPI: Já osobně doma použivám přijímač AzBox HD Elite (http://www.satzona.cz/hdtv-prijimace-s- ... darma.html). Funguje dobře, internet, youtube, přehrávání z hdd, všechno bezproblému, je pravda že občas nějakej update FW udělá bordel, např. nejde youtube ale všechno se dá vyřešit. Na tomhle fóru se dozvíš všechno co tě bude zajímat: http://forum.satdigitalne.cz/viewforum.php?f=204 .
Akorát nevim jak to bude teď, skylink vyhrožoval že bude posílat zápisy s platností na jeden měsíc a bude je obnovovat (nevim nezkoušel jsem), na cryptoworks kartách se dali i zápisy upravit ale na irdeto nevim
, každopádně zablokovat zápisy se daj na jakýkoliv kartě
Akorát nevim jak to bude teď, skylink vyhrožoval že bude posílat zápisy s platností na jeden měsíc a bude je obnovovat (nevim nezkoušel jsem), na cryptoworks kartách se dali i zápisy upravit ale na irdeto nevim
--- Vasek
U druhé tv je modulátor, který na koax přidává informace z přijímače pro dálkové ovládání satelitního přijímače. Přijímač je jen jeden, jedna karta a dá se koukat na dvou TV na různé programy ( přijímač musí být pochopitelně zapnutý v zásuvce aby se dal zapínat od druhé TV.
U druhé tv je modulátor, který na koax přidává informace z přijímače pro dálkové ovládání satelitního přijímače. Přijímač je jen jeden, jedna karta a dá se koukat na dvou TV na různé programy ( přijímač musí být pochopitelně zapnutý v zásuvce aby se dal zapínat od druhé TV.
bavíme se pořád o satelitním příjmu? Moje hlava to totiž furt nějak nechce zpracovat. Furt mi nejde na rozum, že by se z jednoho LNB dalo koukat na více kanálů najednou. Když teda pominu ty kanály se shodnýma parametrama. Těhle skupin je ale strašně hodně a náhoda, že se zrovna dva shodnou na výběru je malá. Navíc tohle je přesně důvod (podle mého názoru), proč je funkce PIP u satelitního přijímu téměř nepoužitelná. Mohl by jsi mi prosím poslat odkaz na konkrétní zařízení, které umí tebou popisovanou funci?
a nezlob se prosím, že zpochybňuji tvé názory. Táta se celou anténí technikou již dlouho úspěšně živí a já jsem o tomto řešní ještě neslyšel. Myslim si, že pro spoustu lidí (zákazníků) by to byl hodně zásadní fakt.
a nezlob se prosím, že zpochybňuji tvé názory. Táta se celou anténí technikou již dlouho úspěšně živí a já jsem o tomto řešní ještě neslyšel. Myslim si, že pro spoustu lidí (zákazníků) by to byl hodně zásadní fakt.
-
Shorty1191
LNB (MBL) pro více účastníků:
pro 2 - http://www.eva.cz/zbozi/58348/lnb-satel ... d-nf0-1db/
pro 4 - http://www.eva.cz/zbozi/58349/lnb-satel ... d-nf0-1db/
pro 2 - http://www.eva.cz/zbozi/58348/lnb-satel ... d-nf0-1db/
pro 4 - http://www.eva.cz/zbozi/58349/lnb-satel ... d-nf0-1db/
o TWIN a QUAD LNB přeci vím. My se tu nebavíme o tom, jak z jedné paraboly "nakrmit" více přijímačů. Bavíme se tu o tom, jak z jednoho přijímače nakrmit více TV najednou, což mi furt nejde na rozum.
-
Vrba - FK
Samozřejmě že to jde, ale není to zrovna legální - mám pocit že všichni tuzemští poskytovatelé mají ve smluvních podmínkách zákaz sdílení karty jak v domácnosti tak mimo ni. Základ je mít správný CI modul podporující simultánní dekódovávání a přístroj umožňující jeho sdílení.
V oblasti stolních přijímačů se neorientuji takže nevím co se pro ně dá sehnat, ale já to ve svém HTPC běžně používám. Mám DVB-S2 kartu která má dva tunery a k tomu mám jeden CI modul (DD MTD x4) s jednou kartou, takže můžu v klidu sledovat jeden kanál a druhý nechat nahrávat...
V oblasti stolních přijímačů se neorientuji takže nevím co se pro ně dá sehnat, ale já to ve svém HTPC běžně používám. Mám DVB-S2 kartu která má dva tunery a k tomu mám jeden CI modul (DD MTD x4) s jednou kartou, takže můžu v klidu sledovat jeden kanál a druhý nechat nahrávat...
hmm, tak to vypadá, že zas nic. O nelegálním řešení vim, to už se používá dlouho jak pro UPC, tak i jiné poskytovatele. Jsem si myslel, že se tu bavíme o legálních věcech.
To co tu řešíte měla nebo ještě možná má v nabídce DIGI TV. Bylo to naprosto normální a legální. Nejsem si však jisty kak to bylo s koukáním na různé programy. Tam se jedna o přepínání H/V polarizaci LNB a nevím jestli měli do prvního přijímače Twin LNB, nebo vysílali jen na jedné polarizaci ale fungovat to fungovalo. Tudy však cesta nevede.
Dělají dnes vše všichni poskytovatelé proto, aby sdílení a různé formy pirátství co nejvíce znesnadnili.
Dělají dnes vše všichni poskytovatelé proto, aby sdílení a různé formy pirátství co nejvíce znesnadnili.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
jestli se nepletu, tak Digi TV to má pořešený twinem a jednim přijímačem s modulátorem, kterej do druhý TV posílá jen analogovej signál. Obdobně to má i UPC u kabelovky.
-
Lubomir
Já se tim živim. Pro přijem pro tři televize potřebuješ tři přijímače, 3 karty, a konvertor se čtyřmi výstupy (protože se třemi se nedělaj). Ostatní zpusoby jsou jen ochcávky. Potřebuješ příjmače se systémem irdeto, ideálně Skylink nebo CSlink Ready pokud máš jednoho z těchto operátoru
-
mjamriska - FK
pozor na to co budes chciet pozerat, cslink bude bez HD a pre nenarocnych uzivatelov, Skylink s HD a pre narocnejsich uzivatelov
Vasek píše:bavíme se pořád o satelitním příjmu? Moje hlava to totiž furt nějak nechce zpracovat. Furt mi nejde na rozum, že by se z jednoho LNB dalo koukat na více kanálů najednou. Když teda pominu ty kanály se shodnýma parametrama. Těhle skupin je ale strašně hodně a náhoda, že se zrovna dva shodnou na výběru je malá. Navíc tohle je přesně důvod (podle mého názoru), proč je funkce PIP u satelitního přijímu téměř nepoužitelná. Mohl by jsi mi prosím poslat odkaz na konkrétní zařízení, které umí tebou popisovanou funci?
Má to otec a koupil to normálně přes někjaký TV-products. Já jsem mu to zapojoval. Jaký je LNB už nevím, jestli není dvojitý, ale každopádně jeden přijímač, jedna karta a dvě TV s libovolnými programi.
jak tam pojedu tak ti to vyfotím..
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
A jak může člověk u skylinku ty programy prodloužit na 10 let místo měsíce?
-
Honza9007 - FK
Mám dotaz, který patří do této sekce. Předem upozorňuju, že jsem v této oblasti totální lama a v TV a anténních systémech se vyznám jen jako uživatel. Proto prosím o polopatické vysvětlování
Můj problém: v rodinném baráku rodičů máme na střeše satelit a v obýváku přijímač značky HUMAX CRCI 5500+. Od nového roku nešly žádné programy. Hledali jsme s tátou na netu a podařilo se nám naladit české i německé kanály (na různých frekvencích). Problém je však ten, že se nám nedaří naladit programy České televize na jimi udávaných frekvencích:
obyč: ASTRA 3B; 12525 MHz; V; FEC 3/4; 27500
HD: ASTRA 3B; 11934 MHz; V; FEC 3/4; 27500
Jediné, co z nabídky ČT běží, je ČT24. Ostatní české kanály (např. Nova Cinema, Fanda, TV Óčko) běží.
Netušíte někdo, čím to může být?
A ještě jedna věc mě napadla: když zadám ASTRA 3B; 11934MHz; H; FEC 3/4; 27500 , tak se ten přístroj (receiver) restartuje
Díky za pomoc a prosím o polopatické vysvětlení
Můj problém: v rodinném baráku rodičů máme na střeše satelit a v obýváku přijímač značky HUMAX CRCI 5500+. Od nového roku nešly žádné programy. Hledali jsme s tátou na netu a podařilo se nám naladit české i německé kanály (na různých frekvencích). Problém je však ten, že se nám nedaří naladit programy České televize na jimi udávaných frekvencích:
obyč: ASTRA 3B; 12525 MHz; V; FEC 3/4; 27500
HD: ASTRA 3B; 11934 MHz; V; FEC 3/4; 27500
Jediné, co z nabídky ČT běží, je ČT24. Ostatní české kanály (např. Nova Cinema, Fanda, TV Óčko) běží.
Netušíte někdo, čím to může být?
A ještě jedna věc mě napadla: když zadám ASTRA 3B; 11934MHz; H; FEC 3/4; 27500 , tak se ten přístroj (receiver) restartuje
Díky za pomoc a prosím o polopatické vysvětlení
-
Honza9007 - FK
tak si odpovím sám
skončily karty Cryptoworks (jak se tu píše výše) a ti degéni ze Skylinku nejsou schopný člověka o tom informovat, popř. vyměnit kartu. Č*ráci
skončily karty Cryptoworks (jak se tu píše výše) a ti degéni ze Skylinku nejsou schopný člověka o tom informovat, popř. vyměnit kartu. Č*ráci
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Aha .. netušil jsem, že sis nevšimnul, že v minimálně v uplynulém roce probíhala výměna karet
. Jinak bych ti to poradil. Karta se prodávala za 600Kč 
http://www.skylink.cz/mam-problem-23.ht ... M%C5%AE%3F
http://www.skylink.cz/mam-problem-23.ht ... M%C5%AE%3F
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Honza9007 - FK
Mě tohle totálně míjí, nezajímám se o to. A taťku, na kterýho to je psaný, nikdo nekontaktoval. Posílají sice newslettery s kdejakejma pikačovinama a novejma kanálama, ale tohle tam nepíšou. A když táta volal na zákaznickou linku, tak mu to ta koza taky neřekla (podle čísla karty). Nové karty se dají ještě koupit, stojí 550-600 Kč
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No nevím, jestli se na to tatík spíš nevykašlal, mě tato informace přišla emailem, poštou dopisem a rovněž to bylo v jejich časopisu, který mi taky chodí. 
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Máš ty frekvence nastavené v přijímači? Humax neznám, ale třeba u Arivy lze hledat na samotné frekvenci, připadně frekvenci ručně doplnit pokud tam není v seznamu.
EDIT: Cryptoworks -> Irdeto
EDIT: Cryptoworks -> Irdeto
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Honza9007 - FK
Vašku, ty máš ale placenou verzi, viď? My máme tu volnou a nikdo nás neinformoval 
v Humaxu si taky můžu nastavit frekvence vyhledávání ručně, nebo nechat systém, ať projde všechny frekvence na daném satelitu
v Humaxu si taky můžu nastavit frekvence vyhledávání ručně, nebo nechat systém, ať projde všechny frekvence na daném satelitu
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Platil jsem jen na začátku, když jsem kupoval karty a satelit, potom se ještě jednorázově připlácelo, když připojily Novu. Jinak nic neplatím, žádné měsíční poplatky, mám jen základní řadu programů, čechy a slováky, asi 22 programů. Ale je fakt, že mám na jedné adrese 2 karty, tak se nám třeba víc věnujou nevím.
Chodí nám poštou cca 1x za čtvrt roku ten jejich časopis a reklamní dopisy s akcema.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Mám taky na sebe dvě karty. Svoji s multi a u rodičů se základem a ten časopis chodi jak píše 103457 jen několikrát ročně a jen mě.
ex nebožka 1,6 lpg 

takže nepíšeš co to máš za kartu, ale vidím to na dvě možnosti:
1-nemáš zaplacené SERPO
2-neměl jsi neomezenou kartu ale jen roční.
jinak jestli má táta kartu reglou na sebe a má účet tak se může kouknout online na stav karty.
jinak cslink karty mi normálně hrají (základní-ne placená nabídka) samozřejmě serpo jsem platil a karty jsou neomezené.
http://www.cslink.cz/cs/news--odpojeni- ... -link-313/
1-nemáš zaplacené SERPO
2-neměl jsi neomezenou kartu ale jen roční.
jinak jestli má táta kartu reglou na sebe a má účet tak se může kouknout online na stav karty.
jinak cslink karty mi normálně hrají (základní-ne placená nabídka) samozřejmě serpo jsem platil a karty jsou neomezené.
http://www.cslink.cz/cs/news--odpojeni- ... -link-313/
-
Honza9007 - FK
karta byla Cryptoworks. Včera jsem koupil večer novou a už to fachčí 
Vašku, nám nechodí ani ten časopis
my jsme zaplatili jen tu kartu na začátku - ještě přes našeho tehdejšího antéňáka a od té doby je nezajímáme. A kartu nám zablokovali poté, co táta volal na servisní linku. Tam nějaká koza zjistila, že to je stará karta, tak jí blokla (zadáním do systému) a neřekla o tom ani ň.
Ale důležitý je, že to už funguje
Vašku, nám nechodí ani ten časopis
Ale důležitý je, že to už funguje