Motor po stratu hned chcípne

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Lojza1

Motor po stratu hned chcípne

Příspěvek od Lojza1 »

Ahoj, prosím o radu. Motor naskočí , ale vždy pak hnet chcípne. Odpojil jsem přítok benzinu k motoru a zkoušel jestli funguje čerpadlo. Relé se seplo a čerpalo beznzín asi 2 sekundy pak se relé vypnulo. To by tak odpovídalo tomu proč mi to vždy po startu chcíplo. Nemělo by to relé být seplé stále a čerpado čerat stále? Co spíná relé k črpadlu? Které relé to je? Prosím poraďte jak to opravit.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor po stratu hned chcípne

Příspěvek od Maty »

Nemenil jsi klice nebo spinacku?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Matyho otázka byla položena proto, že naznačuje nespárovaný klíč s imobilizérem. Kdybys ale dělal zásah tohotu typu tak předpokládám, že by jsi to uvedl. Ovšem pokud motor chcípne tak do dvou tří vteřin, opravdu by se mohlo jednat o problém s imobilizérem. Na tvůj dotaz s palivovým čerpadlem odpovím tak, že po zapnutí pouze elektriky se relé na několik sekund (4?) sepne (aby natlakovalo palivovou soustavu) a pak se samo vypne, aby případně nehonilo benzín neustále dokola, když má někdo zaplou pouze elektriku. Po nastartování se samozdřejmně zase musí zapnout. Relé dostává impulz přímo z jednotky, pravděpodobně z nějakého tranzistoru. Napsal jsem toho dost, ale nic konkrétního, co by ti mohlo pomoct. Ty jsi nám ale svůj problém taktéž popsal nedostatečně, takže ti nemůžem konkrétně poradit. Osobně bych jako první začal s vyčtením paměti závad.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Lojza1

Příspěvek od Lojza1 »

Už to jede.Dík za radu, to by mě fakt nenapadlo. Bylo to tím klíčem. Použil jsem náhradní a nastaly problémy. Vůbec mě nenapadlo že to může souviset.
Moc děkuju za pomoc
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Nemáš zač. Ještě jedna rada na závěr: pokud jsi použil náhradní klíč a s ním ti imobilizér vypíná motor, tak bych doporučil podívat se proč. Možnost jedna je ta, že cívka imobilizéru v klíči vůbec neni, druhá je ta, že cívka a imobilizér spolu nejsou spárovaný a ta třetí je nějaká jiná závada. Doporučuji to proto, aby jsi neměl nepojízdné auto při ztrátě klíče.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Tyhle otázky typu: "hned po nastartování chcípne" by se měly bez varování mazat. Vždyť už je to tu popsáno nespočetněkrát :?
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Odpovědět