vstřikování
-
šalik
vstřikování
čau jen se chci zeptat jestli s tím nekdo nemá zkušenosti: byl jsem na VAGu a hlásí to závadu vstř. ventilu č.1 a také jsme zjistily že jsou vstřikovací časy na max. horní hranici.bylo mi řečeno že pokud ten vstř. čas přeleze povolenou hranici tak to píše právě tu závadu ventilu a bylo mi řečeno abych zkusil přetěsnit sání a výfuk, že by to mohlo sát falešnej vzduch. Je na tom něco pravdy? díky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: vstřikování
Nedávno jsem to tady řešil. Pár lidí mi odepsalo, že jim to chybu té jedničky háže taky. Tak to zatím neřeším a jezdím. Auto jede normálně, tak nebudu jenom pro pocit investovat do nového vstřiku.
Vstřik samotný jsem proměřil a nic závadného jsem na něm nenaměřil.
Vstřik samotný jsem proměřil a nic závadného jsem na něm nenaměřil.
-
smazany clen - FK
Tak jsem byl v sobotu u známýho,co má OBD kabel a nalezena závada 1.vstřiku-přerušení nebo zkrst na kostru sporadická.Dvakrát smazání závad a objevuje se pořád dokola.Auto snad jede úplně normálně.Ten vstřik by měl mít hodnotu odporu cca 15ohmů.Jako na potvoru mi v měřáku chcípla devítivoltovka,takže jsem nic nezjistil.Má cenu to řešit?Nechcípne cívka toho vstřiku třeba definitivně? Wédéčko jsem neměl,ale konektor byl krásně čistý. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Neřeš to. Já s tím jezdím už půl roku. Auto jede normálně, má normální spotřebu i emise. Ventily jsem měřil a mělo to myslím všechno 15Ohmů jako jsi naměřil ty. Proměřil jsem i vedení a nic jsem nezjistil.
Uvažoval jsem, že sundám lištu a zkusím tu jedničku prohodit s některým jiným, ale kašlu na to.
Uvažoval jsem, že sundám lištu a zkusím tu jedničku prohodit s některým jiným, ale kašlu na to.
-
smazany clen - FK
Takže to bude asi ,,sporadická vlasnost".Atnarfus píše:Neřeš to. Já s tím jezdím už půl roku. Auto jede normálně, má normální spotřebu i emise. Ventily jsem měřil a mělo to myslím všechno 15Ohmů jako jsi naměřil ty. Proměřil jsem i vedení a nic jsem nezjistil.
-
BIN - FK
Nazdárek toto jsem taky řešil ikdyž jsem se o tom tady moc nezmiňoval.....Ta samá závada která se na Vagu stále oběvovala.........Vstřik č.1..špatná kostra.U mě se to projevilo nestálím volnoběhem cukalo to jako sviňa...taky jsem to nechtěl řeši protože při jízdě to bylo v poho. ale po půl roce natřásání jsem se do toho vopřel na 100% a scháněl a scháněl.Nakonec U Rackav Havl.Brodě................1ks-----4500kč ( to mě teda polilo horko )
U fi.Žilka .............................1ks-----1300kč ( to už bylo pebší )
A nakonec vyhrálo Aukro bazar ....4ks-----1200kč ( vše jsem vyzkoušel a spokojenost )
Závěr....Auto šlape jak má!!!
U fi.Žilka .............................1ks-----1300kč ( to už bylo pebší )
A nakonec vyhrálo Aukro bazar ....4ks-----1200kč ( vše jsem vyzkoušel a spokojenost )
Závěr....Auto šlape jak má!!!
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Vstřikovač se dá koupit asi za 1500 třeba v Autokelly. Ale když to chodí, tak proč do toho cpát peníze.
Kamarád co dělá ve škodovce říkal, že ten ventil ale načnutý bude. Když to tohle vyhazuje a dají ventil nový, tak je klid. Je divný, že je to pokaždé ta jednička.
Už jsem tu jinde teoretizoval, že řídící jednotka asi umí ze zpětné indukce detekovat stav ventilu a tak to háže chybu i když my nic nenaměříme. Kouknout na to osciloskopem, tak tam třeba něco bude. Osciloskopem se podle průběhu impulzu zpětné indukce dá rozpoznat poškozený ventil (např. váznutí jehly).
Kamarád co dělá ve škodovce říkal, že ten ventil ale načnutý bude. Když to tohle vyhazuje a dají ventil nový, tak je klid. Je divný, že je to pokaždé ta jednička.
Už jsem tu jinde teoretizoval, že řídící jednotka asi umí ze zpětné indukce detekovat stav ventilu a tak to háže chybu i když my nic nenaměříme. Kouknout na to osciloskopem, tak tam třeba něco bude. Osciloskopem se podle průběhu impulzu zpětné indukce dá rozpoznat poškozený ventil (např. váznutí jehly).
-
BIN - FK
Jasan když nepociťuješ žádné negat.změny tak nemá cenu něco dělat ale u mě to bylo dost citelný a nepříjemný...Skákalo to jak KOZA samozřejmě jen když jsem stál a čekal třeba na zelenou.

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Pocukávání na volnoběh je standatní výbava 1.6ky. Mám doma dvě, cukaji obě v závislosti na kvalitě benzínu. Na jedné jsem nikdy neměl v paměti závad ani ň a druhá tam má sporadickou ten vstřikovač.
O pokopávání do sedačky se toho tady už napsalo.
O pokopávání do sedačky se toho tady už napsalo.
-
smazany clen - FK
Mě to taky pokopává do sedačky,ale co jsem dal na podzim do kupy veškerý VN díly a co beru želví power 95,tak je to minimální a hlavně pořád stejný,přitom ten 1.vstřik tam ještě napodzim nebyl.Když startuju studenej motor v horku,tak stejnej tříválcovej projev jako napodzim.Stačí podržet na cca 1300ot nebo jemně prošlapat.Na konci čísla řj je AG.No,ale je to furt stejný,jako když tam ta chyba nebyla. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kopání do sedačky a chrchlání motoru po nastartování v létě je tak nějak seriová výbava a chyba vstřiku s tím pravděpodobně nemá souvislost. Obojí mi to prostě dělá i na autě s chybou i na tom bez chyby.
-
smazany clen - FK
Koli tkm už jsi s tou chybou najezdil?Atnarfus píše:Kopání do sedačky a chrchlání motoru po nastartování v létě je tak nějak seriová výbava a chyba vstřiku s tím pravděpodobně nemá souvislost. Obojí mi to prostě dělá i na autě s chybou i na tom bez chyby.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Je tam co jsem auto na podzim koupil. Od té doby najeto 3k km, ale netuším kolik už to s tím najezdilo.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
jo na to kopani a chrchlani po startu jsou idealni ridici jednotky koncici oznacenim AJAtnarfus píše:Kopání do sedačky a chrchlání motoru po nastartování v létě je tak nějak seriová výbava a chyba vstřiku s tím pravděpodobně nemá souvislost. Obojí mi to prostě dělá i na autě s chybou i na tom bez chyby.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
smazany clen - FK
Takže řídící jednotka s označením AJ může do auta s airbagama?Já někde četl,že pro pytle je ta s AG?Díky.Vici píše: jo na to kopani a chrchlani po startu jsou idealni ridici jednotky koncici oznacenim AJ
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám AJ v autě s pytlema. Chrchlá a kope do sedačky jako o život.
Je ale fakt divný, že ta druhá Felda co mám, to dlouhá léta nedělala a začala až loni. Do sedačky teda kopala vždy, ale chrchlat začala až tak po najetí 100k km.
Je ale fakt divný, že ta druhá Felda co mám, to dlouhá léta nedělala a začala až loni. Do sedačky teda kopala vždy, ale chrchlat začala až tak po najetí 100k km.
-
smazany clen - FK
Aha!No já furt přemejšlím,že si seženu starý čidlo teploty vody,koupím konektor a vyrobím jakýsi mezikus,do kterýho do série vřadím tarmistor,který umístím někam k výfuku a bude mít takový průběh(vybrat ho na tyhle hodnoty podle katalogu nebo měřením ze svých šuplíkových zásob),aby zastudena dostávala ŘJ signál,že je chladněji a po zahřátí odpor termistoru klesnul na nulu a přestal se úplně uplatňovat,aby to nežralo a jezdilo,jak má.Mě už to chrchlání nad 15 stupňů SERE!!Jiný řešení už mě nenapadá.Teda kromě přečipování.Atnarfus píše:Taky mám AJ v autě s pytlema. Chrchlá a kope do sedačky jako o život.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Taky mne to štve, ale tady je naštěstí 361 dní taková kosa, že se to neprojevuje. 
-
smazany clen - FK
Jo tak.Atnarfus píše:Taky mne to štve, ale tady je naštěstí 361 dní taková kosa, že se to neprojevuje.
-
smazany clen - FK
Tak já jsem ze zvědavosti přehodil první vstřikovací ventil se čtvrtým.Výsledek je žádný,chybu to stále zapisuje pro první ventil.Takže buď je chyba ve vedení(to jsem také proměřoval),nebo ŘJ umí hlásit pouze ventil č.1 i když je v pořádku.Atnarfus píše:Neřeš to. Já s tím jezdím už půl roku. Auto jede normálně, má normální spotřebu i emise. Ventily jsem měřil a mělo to myslím všechno 15Ohmů jako jsi naměřil ty. Proměřil jsem i vedení a nic jsem nezjistil.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Prostě si z nás řídící jenotka dělá srandu 
-
salyk
Kámoš mi říkal jestli se pod pojmem vztř. ventil č.1 nemyslí řada válců č.1.(v našem případě 4válců)? Pokud by to byl motor do "V" pak by to mělo dvě řady č.1 a č.2. Takže pokud ŘJ hlásí chybu jde o všechny vztřiky. No nevim ale taky názor. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jezdí to, neřeším to. Až bude příležitost někde z vraku sehnat ventil, tak si s tím pohraju, ale jinak na to kašlu.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
oznaceni RJ motoru a bagy nemaj nic spolecneho.. s bagama muzes mit treba ...M, ... AG, ....AJ....JoS píše: Takže řídící jednotka s označením AJ může do auta s airbagama?Já někde četl,že pro pytle je ta s AG?Díky.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že mám taky AJ a jsou tam čtyři pytle.
-
Pes
taky mi to ten vstřik píše vždycky to vymažu z paměti závad a neřešim jezdí normal.......fakt to maj asi všechny
-
smazany clen - FK
Mě to tu chybu 1.vstřikovače hlasí stále sice jako sporadickou,ale je tam.Docela mi to vadí.Dnes jsem dával nové svíčky NGK BUR6ET,nové koleno mezi klapkou a vzd.filtrem kvůli té těsnící manžetě,klapku jsem sundal a vyčistil ,na vagu udělal přizpůsobení kanálu 00 a základní nastavení.,dále nové kompletní těleso termostatu i s čidlem teploty.roman píše: Tak já jsem ze zvědavosti přehodil první vstřikovací ventil se čtvrtým.Výsledek je žádný,chybu to stále zapisuje pro první ventil.Takže buď je chyba ve vedení(to jsem také proměřoval),nebo ŘJ umí hlásit pouze ventil č.1 i když je v pořádku.
Nastartoval jsem a chová se to stejně jako dříve a to :
nastartuji studený motor,chytne ihned a krásně,otáčky 1100 ot/min,do 5 vteřin se začne motor cukat jako by vynechával jeden válec,musím lehce přišlápnout plyn a pak drží krásně otáčky 1100,pokud chcípnu a nastartuju znova,už to neudělá.Takto se to chová pouze v letním období,pokud je chladno neudělá to nikdy.Teplý motor startuje naproto perfektě,otáčky stabilní a nekolísají stejně tak pokud startuji třeba za čtyři hodiny.Vím že tenhle stav se tu už řešil,ale nikdy nevyřešil.
Já se s tímhle stavem nechci zrovna smířit a budu dál zkoumat co s tím.
-
smazany clen - FK
Tohle přesně mám taky,doslova do puntíku.Podle mě jsou dvě řešení.Buď jiný soft do ŘJ-čip nebo to,co mě napadlo-vřadit do série s teploměrným čidlem termistor,který při těch cca 20stupních zvýší odpor,takže si řj bude myslet,že je cladněji(třeba cca10st) a umístit ho někam k výfuku,aby jeho odpor hned po zahřátí klesl,ideálně na nulovou hodnotu.Vhodný typ vybrat podle katalogu.