Renovace skel předních světlometů

vjost - FK

Renovace skel předních světlometů

Příspěvek od vjost - FK »

Zdravím. Mám dotaz, jestli máte někdo nějaké zkušenosti s renovací skel předních světel. Na internetu jsem viděl krásný návod. Tak se chci zeptat, jestli by to šlo, protože ta cena za materiál je podstatně lepší než co jsem koukal na ceny u firem, které se tomu věnují. Jediný problém bude asi s tím, že na feldě je sklo a na té C5 je myslím plast.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Re: Renovace skel předních světlometů

Příspěvek od smrcek »

vjost: A není lepší si koupit nový sklo za 250 Kč za originál (150 Diamond - svítí to taky dobře) a prohodit celá skla? ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
vjost - FK

No problém u mě je jeden velký a zásadní. Nejdou mi vyndat světlomety bez toho, abych něco musel odříznout či nedopatřením zlomit. Respektive ten jeden u řidiče.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

co chces prosimte renovovat na sklenenych krytech?? staci je zevnitr umyt,tohle neni jako plast kterej ti po case zezloutne nebo zmatni a pak se to brousi a lesti
vjost - FK

Jsem už asi čtvrtý majitel. Nejdřív byla felda v nějaké firmě a pan ředitel s ní vletěl do štěrku, tak právě ty ďubky od kamení. Docela by se to šiklo, protože jedno světlo je určitě měněné a tohle to asi přežilo, tak se tam nechalo. Problém je, že v těch oděrkách se dost drží špína a je jich docela dost.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Tak to se zkus zeptat někoho, kdo si dělal na autě čirou optiku a vybrušoval skla... ale pochybuju že tímhle způsobem se ti vyplatí to renovovat, pokud máš ty skla zmršený, tak si fakt kup nový ;)
vjost - FK

Teda ještě jsem se vydal hledat to DIAMOND, tak to asi nakonec nějak zkusím http://www.obautodily.cz/skoda_felicia_ ... e-403ps007 za kilko a je to jasný, že se to povede. Díky a klidně se toto téma může smazat
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

By mě hlavně zajímalo jak chceš tim šmirgl papírem brousit pod vodou sklo :D

ten návod je dělanej na plastový "skla" světel, který jsou brousit :P
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
vjost - FK

No právě..... to už jsem zmiňoval i v prvním příspěvku ;) Jen jsem se ptal kdo co s tím má za zkušenosti. V podstatě mám na výběr ze dvou možností. Koupit originál nebo dovoz skla. Jinak to asi už řešit nebudu. Bohužel nevím, jaký je rozdíl mezi originálem a dovozem, takže to bude asi jak si to sedne. Jinak návod pěknej. Jen ne na feldu, která má ty díly ukrutně levný. U focuse nebo 206 to asi zvážím.
RadimCep - FK

Příspěvek od RadimCep - FK »

Muzete mi na to doporucit nejakou pastu? (Nekdo, kdo uz jste to delal..)

Chcem se do toho pustit na Focusu, ty skla jsou uplne zluty...
Raceman

Příspěvek od Raceman »

doporučuji toto .... dostupné v síti autokelly, autocora, intercars atd
Obrázek
Odpovědět