Nabíječka z Lidlu

pokec o všem možném i nemožném
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Nabíječka z Lidlu

Příspěvek od Ivarek »

Nevíte kolik ampér je schopná dávat ta inteligentní nabíječka co budou mít od čtvrtka v Lidlu?V popisu píšou že umí nabíjet baterky až do kapacity 120Ah,ale nezdá se mi že by uměla dávat 12A.Už jí jednou takhle prodávali a vím že si jí pár lidí odsud koupilo,ale už si nepamatuju kdo to byl a nemůžu to najít.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Re: Nabíječka z Lidlu

Příspěvek od smrcek »

Mám podobnou a na sobě má napsáno Tronic Tax - podle obalu se jedná o tu samou - http://forum.skodahome.cz/topic/16118-n ... ronic-t4x/

Nabíjím prostě tak dlouho, dokud mi ledka neřekne, že je nabito :) Vozím ji v autě pro všechny případy (výhoda kombíku a jeho zadních kapes) :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No já myslel jestli jsi s ní nějak nelaboroval....kolik umí dávat proudu a tak.Ale ten kluk to na těch stránkách to celkem popisuje.Díky.
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Co je z Lídlu, není k jídlu :lol: ale abych nebyl :ot: K té nabíječce z Lídlu mám tykový malý podotek, pokud je baterka hodně vybitá, tak mám zkušenost, že ji nabíječka vůbec nepochopí a nedá se ani zapnout a musí se přednabít normální nabíječkou, tak nevím, co mysleli tím režimem oživení :scratch: jinak kamarád si ji také koupil a vracel ji, protože umřela, ale možná to byla výjimka :idea:
Naposledy upravil(a) TIW dne stř 12. říj 2011 16:02:41, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Podle mne je to to samé ale v jiném pouzdře, Mám ji, není špatná nabít nabije ,dobré je automatické ukončení a potom přejde do udržovacího stavu.
http://www.elektroworld.info/modules.ph ... highlight=
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

TIW: To nedělá jen nabíječka z Lidlu,soused kupoval nějakou dražší a když je baterka totál KO,tak musí brnknout jinou nabíječkou nebo baterkou o kontakty a ona se chytne
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Přesně tak, to dělaj všechny nabíječky s pojistkou. Je to kvůli tomu, aby nabíječna nenabíjela, když není připojená k akumulátoru a nemohly se náhodně zkratovat svorky. Nabíječka nepozná, jestli je připojená úplně vytlučená baterie a proto nezačne nabíjet. Stačí ovšem paralerně na minutku připojit jinou baterii a nabíječka se okamžitě chytne. Tuto pojistku má i moje nabíječka z roku 1988. To není závada, ale naopak přednost nabíječky. ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Teď jsem na ní koukal a je fakt pěkná, za ty peníze super, půjdu do ní asi taky. Budu jí vozit, jako smrček, za těch pár korun to auto uveze.
Zdeny89 - FK

Příspěvek od Zdeny89 - FK »

Mám jí už rok a můžu říct že je super umí oživit i totálně vybitou baterku, nabíjí dobře ;)
Chose

Příspěvek od Chose »

No nevím,máme tuhle nabíječku v práci,baterku sice nabije,ale pokud potřebuju víckrát zatočit motorem,třeba u zavzdušněného dieselu,tak po trojím desetivteřinovém zatočení motorem můžu tu baterku nabíjet znova :( Takže jako udržovací nabíječka jo,ale na pořádné nabití tohle vedle nabíječky ani neleželo :salut:
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Každý si musí určit priority...zbožňuju, když někdo využívá věci pro rekreační použití na vysokohorskou turistiku a pak se diví, že mu je zima :roll:
Díky za hlasy
FUNice TADY
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Mají tam ještě něco dalšího k autu, co by stálo za řeč?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
p@vel

Příspěvek od p@vel »

leták jsem viděl ale myslel jsem jestli tam nemaj něco zajímavýho k autu, co třeba v letáku není... :)
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

ja presne tuhle baterku mam uz rok, z mileho roku, kdy mel touto dobou Lidl stejnou akci... nemam s ni problem, vse ok
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Doda - FK

Příspěvek od Doda - FK »

Tak já jsem si tuto nabíječku kupoval taky v lídu při minulé akci a 3x jsem ji musel reklamovat, pokaždé jsem dostal nový kus,ale prostě mě ani jednou baterku nenabila, byla naprosto nefunkční,takže jsem dostal teďka zpátky peníze a budu shánět nějakou jinou.
Jinak :ot: nevíte kde by se dala sehnat ještě ta plachta z lidlu na auto? unás ji uz nemaji,kdyby jste nekdo vedeli nebo jeste ji u vas nekde meli byl bych vdecny.Diky
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Máš na mysli pouze tu přes okna a střechu
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

máte někdo nějaké nářadí z nového letáku?hlavně šroubováky nebo nýtovací kleště?
http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz ... date=21585
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Doda - FK

Příspěvek od Doda - FK »

Yetti98 píše:Máš na mysli pouze tu přes okna a střechu
Myslel jsem že byla přes celý auto,jestli byla jenom přes okna,tak to nic,chci na cely auto.A uz jsem si jednu nasel na aukru tak si ju vemu. ;)

Mako: tuto sadu šroubováků má jeden známej,tak jako skoro všechno nářadí z lídlu a nestěžuje si na to.
kubik87 - FK

Příspěvek od kubik87 - FK »

Také jsem neodolal a nabíječku jsem zakoupil, teď to budou cca 3 měsíce co jí používám, nejvíce se mi na ní líbí ten udržovací režim po dokončení nabíjení, ideální pro druhé auto co vyjíždí jednou za týden ven z garáže:) S nabíječkou mám jen ty nejlepší zkušenosti a mohu ji vřele doporučit!
Doda - FK

Příspěvek od Doda - FK »

Já osobně už mám po třetí reklamaci a po třetí výmněně zboží peníze za nabíječku zpátky a už si ji rozhodně kupovat nebudu a vůbec mě nějak v poslední době lídl sklamal, máme odtam doma i meteostanice, dva kousky a ani jeden nefunguje.
Jinak znamej odtam ma všechno možný nářadí co se tam kidy prodavali a pěje na něj jeom ódy a co já jsem s ním dělal,tak je všechno v pohodě.Tak nevím no, jsem z toho :rendeer:
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Taky mám z Lidlu nějaké to nářadí(excentrickou brusku,různé šroubováky,okružní pilu-mafla a přímočarou pilu a ztím si nestěžuji),asi záleží na jakej kus člověk narazí :o ;)jo a ještě dodám s tou bruskou se dá i leštit no za 450,-Kč nekupte to :P
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Jo vercajk mají v Lídlu docela v poho, není to nic vyloženě profi, ale za ty peníze je to rozhodně nadprůměrná kvalita ;) Já tam kdysi koupil sadu S-klíčů za pár babek a na to, že jsem od nich nic nečekal, udělaly už hodně práce a napro100 v pohodě, měřil jsem je i v práci na Rockwellu a má to i docela dobrou tvrdost na klíče, žádné bláto :thumright: Taky mám z tama zavírací žiletkový nůž a je to super věcička :thumright: Docela mě pobavilo, když si kámoš koupil na třindu blembák od Workera (jako hrozně ze sebe dělali na motoveletrhu čuprtrupr značku http://www.worker-moto.cz/863/vyklopna- ... orker-v210 a loni byl ten samý blembák v lidlu za nějakou lepší cenovku jen bez loga Worker :lol: Docela uvažuju, že jestli tam ještě budou, že si ji taky pořídím na takový to domácí motožvejkání :mrgreen:
ObrázekObrázek
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

:lol: Taxe hlásím jako další jedinečný jedinec, kterémužto nabíječka z lídlu odpochodovala do věčných lovišť, mno budiž ji země lehká :cry:
ObrázekObrázek
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Tak kdo ještě nemá, ať si v pondělí přivstane, aby mu ji v Lidlu nevykoupili. ;)

http://lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-5D01CD1 ... _22505.htm

Obrázek
elektronicky regulovatelné, plně automatické nabíjení s LED kontrolkou
pro všechny baterie s 6 V nebo 12 V a kapacitou 1,2 – 120 Ah
funkce trvalého a udržovacího nabíjení s ochranou proti přetížení a přepólování
s režimem oživení – brání také tvorbě sulfátů
nabíjecí kabel s izolovanými připojovacími svorkami
nabíjecí proudy: 7,3 V/0,8 A, 14,4 V/0,8 A, 14,4 V/3,8 A, 14,7 V/3,8 A
rozměry: cca 20 x 7 x 4 cm
robustní izolované svorky
kompaktní design a snadné použití
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Mám tuto nabíječku rok a odešla.. Díky doteku tllačítka - hlavního a jedinýho..
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Pokud odešlo jen tlačítko, měla by být oprava celkem v pohodě :) Mně odešla po dvou a půl roce, takže reklamace už nebyla možná, asi se do ní podívám :)
ObrázekObrázek
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Koukni :D třeba najdeš zajímavé věci..
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Jinak levnou nabíječku koupíte třeba taky zde :arrow: http://tuning.autodoplnky.cz/menice-nap ... s179343769 ale už podle ceny si myslím, že vydrží stejně, jako ten Lidlshit ;) ale třeba se pletu :alien:
Takový malý testík toho, co je na trhu :arrow: http://autembezpecne.icst.cz/cz/s40/c14 ... ka-vzkrisi a novější :arrow: http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/Test ... kumulatoru
Jen škoda, že CTEK nedělá něco, co umí 6 a 12 Voltů v jedné krabičce, už bych do toho šel :cry:
ObrázekObrázek
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Chtěl jsem pro ni zítra jet,ale asi nakonec koupím Bosch C3,mohl bych ho mít v práci i se slevou tak uvidíme ;) Pravděpodobně baterku u Alfice na to napojím přes zimu a bude to ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já o ní také uvažuju, ovšem, spíš, jako o nouzovce, co bych vozil s sebou v autě. V garáži mám velkou nabíječku v práci také, ale třeba v létě se mi stalo, že jsem nechal stát 10 dní auto na chatě a radio mi vytlouklo baterku. Zjistil jsem, že je nemožné si půjčit nabíječku v chatové kolonii, jelokož jí tam nikdo nemá. A je zvláštní, že auto nešlo nastartovat ani přes kabely. :o
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

kejzi1: nevím, jestli právě ten Bosch bude nejlepší na dlouhodobé udržování baterky, když budu citovat ten test: "Nejdůležitější část testu se věnovala kvalitě nabíjení a tomu, jak nabíječka umí udržovat baterku v dobré kondici. Nejlépe v tomto ohledu obstála trojice CTEK, M+S a Saito. Jako jediné ze srovnávaných se hodí pro dlouhodobé připojení k akumulátoru." :scratch: Sám z toho moc chytrý nejsem, protože právě jsem o ní taky uvažoval :scratch:
ObrázekObrázek
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Na udržování baterky doporučuji tohle - http://www.ges.cz/cz/solar-auto-1-5w-GES08102679.html - ale chce to sluníčko 8-)

Táta to má na druhém služebním (záložním) autě, které stojí na dvoře a baterku to udrží nabitou k nastartování ;) Musela se záložnímu vyndavat baterka, protože byla kaput, když se s autem třeba měsíc nejezdilo, nebo se muselo baterka průběžně dobíjet :(

Tahle lidl nabíječka je fakticky vhodná akorát na to, ji mít v autě a když se náhodou něco podělá, tak ji mít u sebe. Rozhodně není stavěná, aby celej týden 8 hodin v kuse nabíjela baterie pro autobusy :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Tu solární mám.. Ideál na kempování apod.. Doporučuji..
mjamriska - FK

Příspěvek od mjamriska - FK »

musi nato svietit slnko priamo ?
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Ne, nemusí.. ;) stačí, že je den a ne noc.. Samozřejmě to dobíjí dle intenzity světla, ale nemusí to být na přímém abys to poznal..
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A mám takový dojem že to trochu dobijí i umělým světle (pod lampou veřejného osvětlení) jestli se pletu tak mě opravte.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Solární je mi na prd když odstavený auto stojí v temný garáži :-D

TIW: Právě z toho testu nejsem chytrý vůbec jako :( Našel jsem pak pár údajů p tý nabíječce,PDFka s návody atd. Ale nikde jsme se nedočetl jestli ta nabíječka může být trvale připojena k autu nebo ne :? Ve firemním obchodě mi na to nikdo neodpověděl a ještě po mě chtěli o 400kč víc než stojí na netu,tak jsme jim poděkoval a odešel,není nad firemní výhody :-D

Nějaký povídání o Bosch nabíječce:
http://www.eshop-rychle.cz/fotky3039/fo ... h-2010.pdf
http://www.eshop-rychle.cz/fotky3039/fo ... _navod.pdf
http://www.luja.cz/download/BOSCH_C3_C7.pdf

A nebo zvažuju jestli teda nepřiplatit něco málo navíc a nekoupit
http://www.battery-import.cz/nabijecky- ... -12v--3-6a
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

emilio52 píše:A mám takový dojem že to trochu dobijí i umělým světle (pod lampou veřejného osvětlení) jestli se pletu tak mě opravte.
Ju máš pravdu, ale dobíjí to malinko..
mjamriska - FK

Příspěvek od mjamriska - FK »

kejzi1 píše:Solární je mi na prd když odstavený auto stojí v temný garáži :-D
aj moje je v garazi, ale hadam by som vedel panel umiestnit niekde na svetlo, zacinam nad tym uvazovat
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Natáhneš dvoulinku, prodloužíš kabel a můžeš nabíječku mít na světle a auto v garáži.. Jen pořešit vodotěsnost apod..
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

TIW píše:Pokud odešlo jen tlačítko, měla by být oprava celkem v pohodě :) Mně odešla po dvou a půl roce, takže reklamace už nebyla možná, asi se do ní podívám :)
Záruka v Lidlu je tři roky, mohl jsi ji klidně reklamovat. Já mám již asi čtyři roky předešlý typ a kromně lehce blbnoucího tlačítka jede v pohodě. Současný typ mám asi dva roky a taky spokojenost. Je to ideální nabíječka právě na udržování dlouho odstavené baterky.
Nemusím odpojovat baterku a pokud mi druhé auto stojí měsíc v garáži, nechávám ji celou dobu připojenou. U této nabíječky je potřeba pochopit její vlastnosti. Dobije baterku do napětí cca 14,3V a potom se přepne na malý udržovací proud. Pokud odstavené auto ma spotřebu větší než tento udržovací proud, klesne napětí na baterce, nabíječka se opět přepne do nabíjecího módu a tak pořád dokola. Někoho možná mate kontrolka, která zůstává po celou dobu po prvním dobití ve stavu plně nabité baterie, i když je zrovna napětí někde kolem cca 12,7V a nabíječka ještě nepřepla na větší proud. Odpojenou baterii je schopná udržovat právě na 14 voltech,
protože malý udržovací proud stačí pokrýt samovybíjení baterky.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Koukal jsem, že od pondělka mají v lidlu toto: http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-3FC ... _22741.htm
Občas se to v lidlu objeví, tak by mě zajímalo jestli to máte někdo doma a jak jste spokojení?
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Zdenex: dík za info, tak to mám nabíječku jaště v záruce:)

Nejlepší je, že jsem na nabíječce proměřil spínač, jevil se být ok, nabíječku jsem složil, dotáhl svorky a ještě ji jen tak pro králičí srandu zkusil a ta mrcha funguje jako zamlada :lol:
ObrázekObrázek
juro111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juro111 »

Mejra píše:Tu solární mám.. Ideál na kempování apod.. Doporučuji..
Ahoj. Aj si tú solárnu nabíjačku nejako meral, že ako ti to nabíja? Ja som si pred týždňom kúpil túto http://www.12volt.sk/autoelektro/nabija ... jacka.html a som z nej sklamaný. Ak mi na ňu nesvieti priamo slnko a vonku je normálne denné svetlo, mierne zamračené, tak mi to dávalo cca 4mA a z toho mi tá blikajúca LEDka spotrebovala skoro 3mA. Dnes som to meral keď mi na to svietilo slnko a dalo to cca 25mA a keď som to natočil viac na slnko, tak mi to dalo cca 40mA. Takže ak mi na to nesvieti slnko, tak je zbytočné to v aute mať, lebo to nepokryje ani kludový odber z baterky. Maximálne by mala dávať 185mA, ale to neviem veru kedy. To asi treba s tým ísť priamo k slnku :D
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Nemám přesná čísla, proměřím jakmile bude čas..
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Stačí zapřáhnout logiku s podporou základních hodnot. Při přímém slunečním svitu za pravého poledne v létě dopadne na metr čtvereční cca 1000W energie. Účinnost panelů je 20 procent. Jsme tedy na 200W. Když je zataženo, tak to ještě vydělíme deseti a jsme na 20W z metru čtverečního.
Kolik má ta nabíječka? 0.02 metru čtverečního?

Na přímém slunci v létě 200W x 0,02 = 4W
Při zatažené obloze 0,4W

Jenom pro informaci, 4W jsou při 12V je 0,333A. Výrobce tedy nelhal a ani nepřeháněl když uvedl necelé 0,2A. Této hodnoty ale dosáhnete v našich podmínkách docela vyjímečně a navíc v době kdy se startováním nemáme problémy. V zimě pod zataženou oblohou bude výkon zanedbatelný. Když z nabíječky poleze několik setin ampéru, tak to bude zázrak.

Pořiďte si raději nějaký větrník na střechu, fouká tu častěji než svítí :D
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Je tá nabíjačka z Lidlu vhodná aj na autobatérie typu Ca/Ca?
juro111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juro111 »

V návode sa píše, že je vhodná na nabíjanie olovených akumulátorov s roztokom elektrolytu a s gelovým elektrolytom. Takže na Ca/Ca asi nebude vhodná.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

smrcek píše:Každý si musí určit priority...zbožňuju, když někdo využívá věci pro rekreační použití na vysokohorskou turistiku a pak se diví, že mu je zima :roll:
:thumright: tak jako můj kolega co si koupí kultivátor na elektriku za litra a kultivuje s tím větší zahradu až to samozřejmě spálí.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Odpovědět