Felicia Benzín,LPG Elektrika

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
IkaSGC - FK

Felicia Benzín,LPG Elektrika

Příspěvek od IkaSGC - FK »

zdravím chtěl bych se poradit spravuji mojí přítulkini vozítko a je tam pár problému se kterými se radši chci poradit tedy za

1) Baterie (nová 50-55Ah) se po cca tydnu stání úplně vybila, logika říká že to je nějaký zkrat otázkou je kde? Nemáte nějaké nápady nebo tipy jak najít zkrat ? nebo budu muset vyházet pojistky a hledat s Ampermetrem jednu za druhou ?:) to by asi nebylo nejlehčí zároveň se chci zeptat nevíte kolik by měl být odběr z baterie při vyplém zapalování ? tím by se dalo aspoň poznat jestli tam ten zkrat opravdu je :)

2) Tohle se možná vztahuje i k prvnímu dotazu projel sem na té Feldě diagnostiku a motor vypsal pár chyb a konkrétně chyby č.: 01250,01249 neboli vstřikovácí ventily válce 1,2 zkrat na kostru na plus nebo výstup rozpojen. Díval sem se na zkraty ale neměl sem schéma po ruce tak zatím nevím přesně co jsem naměřil bylo to jen tak namátkou každopádně bych se chtěl zeptat jak to správně proměřit :) tyto dvě chyby se oběvujou ale podle RJ jen občas čím by to mohlo být ? :)

3) oběvila se chyba 17978 Řídicí jednotka zablokována ... to vůbec nevím co si pod tím mám představit ? :) jak to spravit ? dohledal jsem že by to mělo mít neco se škrtícím ventilem nebo imobilizérem :) díky za rady

Jen dodám že příznaky které vykazovala již předtím byli ze při jízdě na LPG na křižovatkách zdechal motor a pak šel nakopnout jen na benzín a v motorovém prostoru a v kabině jde strašně citit nespálený benzin to je uhlíkovým filtrem nepletuli se ? :) Díky za rady a předem se omlouvám že píšu tak zmateně dnes byl dlouhý den :D
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Felicia Benzín,LPG Elektrika

Příspěvek od Ivarek »

1.Jasně,nejednodušší,nejrychlejší a nejspolehlivější je vzít ampérmetr,měřit a odpojovat jeden spotřebič za druhým.Nejčastějším žroutem bývá autorádio.Odběr záleží dle výbavy co je v autě.
2.Normální stav u LPG aut....při provozu na plyn se odpojují vstřiky a pak se zapíše závada.Neřeš.
3.Dělá to immobilizér.Buď jsi startoval nesprávným klíčem anebo máš vadný immobilizér.

A jen takový dodatek.....zkus schválně vzít kod závady z bodu 3,vlož ho do hledání nahoře v řádku "Hledej" a uvidíš kolikrát se to tady řešilo a probíralo...... ;)
IkaSGC - FK

A nevíte někdo kolik má být odběr při vyplém klíčku ? :)
IkaSGC - FK

Nikdo neví ? jaký je proud odebíraný při vyplém klíčku ? :(
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

ví , odběr z baterie při vyplém klíčku je zcela relativní , jak bylo mnohokrát psáno , ampérmetr do okruhu , zajistit si dveřní spínač tak aby nesvítilo světlo , vytahovat pojistky , odpojit rádio , alternátor , startér , přidané zařízení , ..... a taky třeba dát jinou (dobrou ) baterku
IkaSGC - FK

Ani tak relativní logicky když se nad tim zamyslím tak při odpojeném rádiu vyplém klíčku je auto ve stavu kdy je z baterie odebíraný jenom nějaký udržovací proud pro třeba nějaké hodiny pokud nějaké sou dálkový centrál pokud nějaký je a případně pro PC neboli ECU pokud to potřebuje to nevím každopádně nekde snad by mohlo být uvedené že v tomhle stavu by mělo být z baterie odebíráno dejme tomu nějakých (pouze příklad) třeba 400mA tudíž by se tím dalo vyčíst pokud je odběr 1.5A že je tam zajisté někde zkrat a jaký a né že se člověk týden bude drbat v elektrice aby nakonec zjistil že je chyba někde jinde o to mi jde je mi jasné že když budu prolézat s měřákem celé auto pojistku po pojistce drát po drátu tak na to POKUD TO JE ZKRAT příjdu nebo taky nepříjdu a hodiny tomu věnované jsou zbytečné proto se ptám jestli někdo ví jaký by ten proud měl být s takovou bych to změřil a pokud by to bylo odlišné věděl bych že to není zbytečné a věděl bych aspoň jaký zkrat hledat ...... baterie je tam nová není vyloučeno že jde o vadný kus s příliš velkým vnitřním odporem ale to je jen další důvod jak to vyloučit zjistit jaký by měl být odběr a jaký je .....
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

400mA je fakt přehnaně moc, pokud máš i alarm aktivovanej,tak by měl být odběr dejme tomu kolem 30mA max. pokud máš odběr 400mA tak je něco špatně...
IkaSGC - FK

400mA jsem dával jako příklad aby to někteří pobrali :) fileta je bez alarmu jen jsem potřeboval vědět jaký odběr by to mělo mít za vyplého stavu :)
KOVO

Příspěvek od KOVO »

tych 30mA je ok, 50je uz dost..
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Všechno je relativní....klidně se dá říct že i těch 30mA je hodně pro někoho kdo vytáhne auto 1x za 2 měsíce.
Já mám s různýma sarapatičkama cca 100mA a vůbec mě to netrápí jelikož jezdím každý den.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Veľa prúdu môže žrať jednotka LPG, ja som to riešil u suseda.
anonymousjihlavak

Příspěvek od anonymousjihlavak »

Mám pocit, že ve feldím manuálu se píše cosi o maximu 50mA, jak je víc, tak je něco špatně.
Odpovědět