Problémy s teplotou motoru

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
vjost - FK

Re: Problémy s teplotou motoru

Příspěvek od vjost - FK »

Mám dotaz. Má výměna budíků nějaký vliv na funkci ventilátoru? Protože jsem je vyměnil a koukám, že teplota je téměř v červeném poli :( Chladící kapalina proudí, protože když jsem otevřel víčko nádržky, tak se z kapaliny kouřilo a je čerstvě po výměně. Prosím poraďte
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nemá to vliv
vjost - FK

Dík. To jsem si oddychl. (z části) Takže propojit kontakty z ventilátoru na baterku a kdyžtak je v pr.. sonda. Nemohlo by to být termostatem
?
mikka

Příspěvek od mikka »

Odpoj dráty z konektoru termospínače na chladiči a dráty propoj navzájem. Pokud se ventilátor rozběhne, vyměnit termospínač. Pokud se nerozběhne, připoj kontakty ventilátoru na baterku, jak píšeš. Pokud se teď ventilátor rozběhne, je vadná pojistka č. 17(25A), nebo je chyba v drátech či ukostření. Pokud se ani tak ventilátor nerozběhne, je chyba v motorku ventilátoru.
vjost - FK

Takže. Termostat je vyměněn (bezdůvodně). Problém je v budících samotných. Vyměňoval jsem je kvůli otáčkoměru. Jenže na nových i po výměně teploměru za starý stejná věc. Ručička vystoupala až do rudého pole. Tak jsem si vzal už jen ze srandy ty staré, zapojil a hle....ono to fungovalo normálně. Takže chyba bude někde na desce. Kdo by měl stejný problém, tak bych prosil o radu, jak postupoval, případně, jestli se dá přemontovat otáčkoměr na starou desku místo hodin. Děkuju
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

najeď si do ..... budíky ..... všechno možný tam je
vjost - FK

Tam už jsem napsal ;) jen jestli s tím náhodou nemá nebo nebude mít někdo stejný problém. Lepší to sem napsat, než aby někdo vyměňoval všeho možné za tísíce, když je to v přístrojích...
Odpovědět