Hodnota Feldy

pokec o všem možném i nemožném
Brendy - FK

Hodnota Feldy

Příspěvek od Brendy - FK »

Ahoj, nevíte někdo orientační cenu feldy, která má zachovalej lak, kastle je nikde nerezlá, pátý dveře TOP! Vše origo. Jen je bez motoru. Na kastli najeto něco kolem 120000km / NEBYLO TO NIKDY STOČENÝ.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 18. led 2012 21:35:25, celkem upraveno 1 x.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Re: Hodnota Feldy

Příspěvek od Jura_Favorit »

Rok výroby? Výbava? Papírová motorizace? Tím se dostávám k dalším otázkám - má to papíry+RZ? STK? ...
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Deacon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deacon »

Hlavně nějaký foto, ať je podle čeho usuzovat.
" Když jí miluješ, není co řešit "
Brendy - FK

Deacon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deacon »

Aha, jsem nachytán. Oprav si těch 120km :roll:
" Když jí miluješ, není co řešit "
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

bez motoru? 5 max 10tis bych rekl...
Brendy - FK

Deacon: Upraveno, omlouvám se.
Lord_sef: To se mi ani nějak nevyplatí prodávat. Uvidíme, až tu bude víc názorů.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když do toho dáš motor a bude to pojízdné, tak bych odhadoval 15 000. Bez motoru těžko odhadovat. To je prostě jenom o tom jestli vůbec někoho seženeš, kdo to koupí.
Brendy - FK

No vzhledem k tomu, že mi odešlo těsnění pod hlavou, tak jsem ho nechal vyměnit a srovnat hlavu. Jenže hlavu nejspíš vzali moc dolu, a vznikla dekomprese a prasknul blok ( dle mého odhadu, jsem kuchař ). Pak jsem koupil teda druhej motor, kterej je na nic, klepe ojnice, tlakuje to vodu a též má vylítaný těsnění pod hlavou. Tak ted jsem sehnal do třetice další motor, kterej snad už bude v pořádku. Jinak už se zbláznim. Tak mě právě napadla varianta, prodat to bez motoru. Ale když to vše spočítam, tak to se to nevyplatí prodávat.
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

bez motoru to bude mít (sorry za upřímnost) hodnotu šrotu. Tzn. v celku neprodejné. S motorem to můžeš prodat alespoň nějak rozumně.
Brendy - FK

Honzo, přesně to jsem véděl. Takže se to nevyplatí ani prodat :)
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

pokud to chceš prodat bez motoru, pak prodávej díly a karoserii pak odvez do šrotu. Vyděláš na tom nejvíc. Bohužel taková je realita. Protože když vidím, za kolik se prodávají např. Fabie I, tak si myslím, že v letošním roce klesnou Felicie na cenovou úroveň modelů Š105/120, tzn. v průměru někam k 8.tisícům za slušný kus. A pokud je to stará tvář a např. rok výroby 1996, jedná se o 16 let starý auto. A realita je taková, že si dost lidí raději koupí nějáký střep z roku 2001/2002, který 5x objel zeměkouli, ale mají "jen" 10 roků starý vehikl... :puker:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když se nezaujatě podíváš na stav Felicií, tak drtivá většina jsou vraky. Zrezlá karoserie, zrezlé brzdové trubky, gumové díly nadranc, teče do toho, převodovka ječí, motor rachotí, má to prosezené sedačky... Za takové plečky je i 5000 Kč moc.
Občas mám to "stěstí" a jsem přizván jako poradce při nákupu něčeho takového a najít slušný kus, to je hotový zázrak.
Navíc když porovnáme takovou Felicii 1,3 holobyt s čímkoli modernějším, přiznejme si je to propastný rozdíl.

Musíme být realisti. Sám bych si své vlastní auto nekoupil a to se jedná o extra udržovaný kus s podstivě najetýma 130 tisícema kilometrů. Je to prostě starý krám a chtělo už by to pár věcí vyměnil - všechno je původní, čtrnáct let staré. Kvalitní díly se ale už na Felicii nedají sehnat a tak se z toho stává vozidlo vhodné maximálně pro nás, co se v tom umíme hrabat sami.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Je to tak, hezkých kusů je jako šafránu a i když je felda hezky udělaná, tak je to prostě jenom stará felicie :( za kterou už nikdy nic nedostaneme. Leda počkat pár let, až zase poroste cena jakožto veteránů :D asi tu svoji dám do původního stavu, postavím ji garáž, kde ji zamknu a než půjdu do důchodu prodám ji možná za cenu za jakou se prodávala jako nová :D protože ted bych za ni dostal asi tak těch 10 tisíc :lol:
Odpovědět